Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

W poniedziałek na AleKino leci Wideodrom Cronenberga. Od dłuższego czasu czaję się na ten film.

Ktoś oglądał?

Nom - nawet tu opisywałem kiedyś. Dla mnie nic szczególnego.

Wild Tales 2014 /Relatos salvajes/  było mi dane obejrzeć i musze przyznać że bardzo dobrze mi się oglądało. Fajny film rozrywkowy ukazujący pare zdumiewająco ciekawych historii z życia. Trochę komedii trochę dramatu, ale ogólnie nie daje się na tym filmie zanudzić.

Jakiś czas temu obejrzałem sobie Love&Mercy. Na początku jakoś mnie nie zachwycił, ale dziś obejrzałem jeszcze raz bo jakoś wracał mi do głowy ten kawałek. I kurde, trzeba docenić kunszt Cusacka i Dano za to co tam zrobili. Zwłaszcza Dano. Typ jest mega charakterystyczny co od razu zawęża mu możliwości, ale jak już pasuje do roli to jest genialny. Klimacik Kaliforni i muzyki tamtych czasów też świetny. A, Giamatti też mistrzostwo.

Ogólnie film nie jest porywający jeżeli chodzi o tempo czy fabułę, ale całościowo robi wrażenie.

Moze nie jestem az tak zachwycony jak Ty , ale film naprawdę dobry. Musiałem niestety oglądać w kawałkach ale i tak dało mi się załapać cug. Aktorsko dobrze a to ważne, historia dobrze opowiedziana - to wazne. Ogólnie  git - jedziemy dalej

Ogląda ktoś Fargo? 2 sezon jest naprawdę dobry, może nie ma aż tak świetnej postaci jak Malvo w 1 sezonie, którego grał Billy Bob Thornton, ale mimo to jest po prostu świetnie.

Edit: Jak słusznie zauważył just like mike - pomyliłem tematy, więc niech jakiś mod przeniesie do seriali. 

Edytowane przez Cloud

Bo on stworzył coś co stało się częścią globalnej popkultury. Do tego dodajcie fakt, że Apple to spółka o najwyższej kapitalizacji W HISTORII giełd. Więc mimo wszystko był geniuszem, tak marketingowym, designerskim jak i biznesowym.

Choć chyba na równi z tymi dwoma nikt go nie stawia.

Obejrzałem Usual Suspects i fakt świetny film, ale kiedyś już widziałem końcówke tego filmu w telewizji, więc tak jakby znałem zakończenie co trochę mi popsuło wrazenia.

BTW. Jakiego programu do odtwarzania filmów, meczy itp. na kompie używacie? Bo korzystam obecnie z DIVX Player, ale nie jestem do końca zadowolony