Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Cruise ma duzo dobrych ról, ale top topów to nigdy bym nie powiedział.

Ale np Oczy szeroko zamknięte czy Magnolia to gitara

----

Selma - dobrze zrobiony film, alewłasnie tylko dobrze i wg mnie za bardzo poprawny politycznie i cukierkowy jak na tak drażniący temat. Dodatkowo dosyć czarno-biały. Gdzie ta szarość?

wojna światów wstawiona w to samo zdanie co raport albo jerry. ogarnij się moderator. jeszcze na forum służącego do dysputy piszesz, że tu dyskusji nie ma...

88 minut z Alem pozytywnie zaskoczyło. Dupy nie rwało acz ruda i Al dali radę. I w sumie 10 minut przed końcem rozkminiłem killera.

Wojna Swiatow to bardzo dobry film, to ze jest w zdaniu z innymi jeszcze lepszymi nic nie zmienia

nie ma dyskusji ma wydzwiek ze aktorskiego dorobku Toma nie mozna umniejszac

o bozeno

Mad Max!!!!

Wow, wow i jeszcze raz wow.

Nienawidzę ekranowej rozwałki - od tego zacznijmy. Nienawidze i zygam nią. Terminatora:Genisys wyłączyłem z tego powodu po 30 minutach. W nowym Maxie dokonano cudu; Miller sprawił, że u człowieka który ma alergię na płomienie/wybuchy/pościgi narodziła się reakcja "wow, chcę więcej!". Poezja obrazu, montażu, efektów i kwintesencja kina rozrywkowego w odmienionej formie.

Rewelacyjny klimat wyciekający z filmu, do tego na nowo zrekonfigurowany świat Mad Maxa z przełomu lat 70/80, ale zrekonfigurowany z potężną dawką nowej jakości. Dodane fajne wątki (chrom, Wory Krwi, nałożnice itd itp) do tego chorego świata i wypadło to mistrzowsko. Kupa smaczków, na czele z genialnym gitarzystą w płomieniach. To trzeba obejrzeć, a dla fanów starej serii pozycja obowiązkowa! Na równi z jedynką, lepsze od dwóch kolejnych części.

Na filmwebie dałem 9/10 i dodałem do ulubionych. Do dzisiaj jestem pod wrażeniem. Dawno żaden film nie wywołał u mnie tylu pozytywnych emocji, dawno żaden film nie trzymał mnie tak przed ekranem. Max wrócił z mega pier**nięciem!

Chappie 2015

Szczerze odradzam ten film tym którzy lubią dobre aktorstwo, dobrą fasułę czy dobre dialogi i pomysł na przekazanie idei.

Tutaj tego nie ma a nawet jesli twórca chciał aby było to nie przekazuje tego w sposób inteligentny ani wiarygodny. Nie ma wcale poczucia więzi z bohatetrami co powoduje że poza tym , iż film płytki to słaby w odbiorze emocjonalnym.

A szkoda bo myslałem, że temat wdzięczny do zaprezentowania dzieła odnosnie ludzkosci.

Aktorzy na tyle słabi ze rolleyesy robiłem i lookałem w neta co tam się dzieje.

Nie wciągnął mnie film kompletnie a temu co się podobał to kolegą moim nie jest :D 

...And Justice For All /1979/

Dobry film. Może nie nadzwyczajny lecz dał się go oglądać z atencją. Czasami wybuchy emocji i dialogi konfrontacyjne wiec gitara jak dla mnie. Al Pacino w zacnej formie wiec ogólnie polecam. Może nie dla superkneserów, ale zasób tego jakie rozgrywki mamy w sądownictwie oraz przypadki z jakimi się spotykamy może dać pewne zastanowienie nad własnie podaną kwestią. 

tak czy siak  władza i sprawiedliwośc czy też ambicja? Człowiek czy litera prawa? Odwieczne dylematy. 

pozdrówki małe krówki 

Kino - Kryptonim U.N.C.L.E.

W sumie miałem iśc na cosik innegoo, ale dobrze się złozyło jednak, że w tynm samym czasie leciał podany przeze mnie wczesniej tytuł. Film akcji z lekkim podrasowaniem na komedię przygodową. Świetnie zagrane i sprytnie ukazane. Lata 60te i szpiegowskie podchody. Interesuaca historia która w zasadzie cały czas pcha akcją do przodu. Ciekawy montaż i rewelacyjne dialogi /jak dla mnie - to co własnie uwielbiam w sensie że taki humor/.

Ogólnie mocno polecam

Butch Cassidy and The Sundance Kid /1969/

Dziki k**** Zachód a wtytułowych rolach Paul Newman oraz Robert Redford. Nie zagłębiając się za bardzo to musze tylko powiedzieć że czasami rewelacyjnie się film toczył a czasami lekko podnudził. Tak jakby nie było pewnej spójności. 

Głowni bohaterowie w końcu musieli stanąć przed pewnymi decyzjami jak byli przyparci do muru ... Ciekawe perypetie i próba zrobienia z tego sporo komedii - czasami za bardzo na siłę wg choć narzekać nie mam co tym bardziej że paul Newman świetnie chyba zawsze grał i tu nie było wyjątku. Robert gitarowo- bez kitu. 

Cruising 1980

Czyli  Al Pacino w roli detektywa pod przykrywką. Mocno kontrowersyjny film /William Fredkin rezyser który miał też Egzorcyste w swoim dorobku/ ze względu na mocne sceny. Głowny bohater bowiem musi się wdrożyć w społecznośc gejowską. Sporo scen brudnych klubów i ulic. To co lubię w filmach. Aktorsko moglo być lepiej, ale i tak super. A jak sie dowiedzioałem że oglądałem wersję uciętą to teraz sciągam rezyserskie cięcie. Moze będzie jakieś głębsze lizańsko

Przem! Jesteś wulgarny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

/Carlitos Way /1993/

W sumie to tam kiedyś oglądałem ale miałem zapomniane, tak więc nastapiło odswierzenie. Dobry film z dobra rolą Pacino oraz Seana Penna. Zabrakło mi moze ciut wiecej klimatu, ale narzekac nie mozna bylo, a historia również fajna do strawienia chociaż wątek 'miłosny' ze tak powiem niedopracowany.

kino - Żyć Nie Umierać

A więc Pan Kot w roli człowieka który stanął na zakręcie w swym zyciu i próbuje cos naprawić? zmienić? uszczknąć co pozostało?

Film pokazuje mizerię zycia i jego bezsensowność jeśli znajdziemy się no w punkcie gdzie jest bohater, ale myśle ze ów punkt dla bohatera może mieć również inne zasoby, które w równym stopniu spowodują poczucie jakie miał ów bohater grany przez Kota, który zagrał bardzo dobrze i ogólnie film na plus jesli chodzi o film polski. Dla mnie jednak zabrakło trochę więcej historii. Czasami wydawało się że urywki są pokazywane a widz ma się zorientować o co chodzi. Okay - to lubie, ale proszę opowiedzcie trochę więcej szczegółów.

Wiadomka, trochę rysu komediowego wstrzykneli i jest gitara.

Nie macie co robić? - Do kina ze swa dziewczyna.  

Chappie 2015

Szczerze odradzam ten film tym którzy lubią dobre aktorstwo, dobrą fasułę czy dobre dialogi i pomysł na przekazanie idei.

Tutaj tego nie ma a nawet jesli twórca chciał aby było to nie przekazuje tego w sposób inteligentny ani wiarygodny. Nie ma wcale poczucia więzi z bohatetrami co powoduje że poza tym , iż film płytki to słaby w odbiorze emocjonalnym.

A szkoda bo myslałem, że temat wdzięczny do zaprezentowania dzieła odnosnie ludzkosci.

Aktorzy na tyle słabi ze rolleyesy robiłem i lookałem w neta co tam się dzieje.

Nie wciągnął mnie film kompletnie a temu co się podobał to kolegą moim nie jest :grin:

A miałem spore nadzieje. Reżyser Chappiego i Dystryktu lubi przedstawiać poważne kwestie w zupełnie niepoważnym kontekście i wychodzi to tak, że oglądam film o sztucznej inteligencji, a czuję się jakby wyprodukowało to MTV. Pseudo-humor, nieciekawe, puste postaci i zmarnowany potencjał na hit.

Avengers 2 do obejrzenia ale też cudów nie ma. Podpisuje się jak rzadko z człowiekiem, który ma żenującą postać z żenującego sitcomu w avatarze, że póki co Mad-Max nie ma sobie równych.

MEDIOCRE MORSOV ! MEDIOCRE

Edytowane przez Findek