Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

chyba nie widziałem słabego filmu z dicaprio

Z ciekawości spojrzałem w jego filmografię i rzeczywiście, jeśli liczyć od 1993 roku kiedy rozpoczął prawdziwą karierę, to w słabym filmie nie zagrał. To raczej przyjdzie z wiekiem ;)

A jakby liczyć jego początki, to pewnie "Critters 3" (nie wiem, nie widziałem).

BTW jeśli ktoś ma ochotę polubić moje wypociny https://www.facebook.com/ucieczkadokina to ZAPRASZAM ;)

Crash (Miasto Gniewu) obejrzałem wczoraj, zabierałem się za niego trochę czasu nie wiedzieć czemu, ale musze przyznać, że zrobił na mnie wrażenie ten film. Coś podobnego do Pulp Fiction tylko, że tutaj mamy większą liczbe głównych(?) bohaterów, których historie się przenikają. Naprawde dobrze przedstawione konflikty rasowe i do tego świetna muzyka. Polecam, ale pewnie spora część forum już widziała film bo jak się nie myle to został on nagrodzony oskarem

Wg mnie Crash za dużo wspólnego z PF nie miał :P (prócz może sposobu opowiadania mniejszymi historiami które później połączyły się w całość) Ale fakt, film byył bardzo dobry. Przyjemnie się oglądało.

Kingsman tez spoko, ale przed obejrzeniem gadałem z ludźmi którzy uważali go za film roku i się osobiście lekko zawiodłem. Dla rozrywki warto obejrzeć.

A widzieliście Frailty (Ręka Boga)? Stary film, fabułka lekko pierdołowata, ale miał cos w sobie że trzymał w napięciu. Akurat wczoraj na stopklatce leciał (btw to i tvp kulturę ostatnio warto obczajać za dobrymi filmami) i mnie wciągnął. Solidny thriller. 

polecam nowe mission impo bylem w kinie i rozpierdol, kozak film

Nie nazwałbym film kozakiem. 

Też uraczyłem się ów obrazem w sumie ze wzgledu na to, iż chciałem iśc do kina i poprzednia cześć była dobra. I włąsnie zdecydowanie hmm może po prostu bardziej podobał mi się Ghost Protocol niśli ta ostatnia część. Za mało zmiany tępa akcji i za mało intrygi. Mniej ciekawe dialogi i mniej błyskotliwości.

Dodatkowo słaby przeciwnik i mogło też być więcej oraz ciekawszej walki wręcz.

ogladalem cala serie

co nie zmienia faktu ze nie lubie napierdalania, lubie dobra gre aktorska przede wszystkim a tomek to top topow

A kto lubi bezmózgową napierdalankę?

ja tyż nie - bo za głośno.

Film dobry ale stawiając go naprzeciw całej serii to chyba jest na 3 miejscu za jedynką i ghost protocol. Anyway pewnie będzie mi dane obejrzeć raz jeszcze to ew jakąs weryfikację sporzadzę.

tom potrafi zajebioscie zagrać - plus stuntmenowskie akcje  godne pochwały.

instant łapu capu ;]

Ale nikt nie umiescił :)

---

Mozecie wierzyć lub nie, ale dopiero teraz obejrzałem film Sidneya Lumeta z rolą Ala Pacino nazywający się Serpico z 1973 roku i w zasadzie pierwszy raz jak oglądalem to przysypiałem , ale za punkt honoru uznałem, iż musze zobaczyć dany produkt. Nie załuję obejrzenia na trzeźwo chociaż otworzyłem sobie piwo jedno i nastepne oraz sporo popcornu ...

Uff historia prawdziwa i dobrze też ukazana, koncentrujaca się na pracy jednego policjanta w Świecie korupcji całej reszty. Ogólnie oglad na sprawy policyjne w zasadzie podświetlone znaczenie uczciwosci i tego czym powinna charakteryzować się praca w tym zawodzie.

Płyniesz z nurtem lub też wcale nie płyniesz ...

Nawet dobra rola Pacino i dobry scenariusz pozwala się rzeczywiście skupić na wydarzeniach mimo, iż wolałbym zobaczyć większe spektrum działania i szczegółowość akcji. 

Tak czy inaczej jak na 1973 to superka.

Still Alice 2014  własnie ukończyem mimo, iż zmagałem się z Morfeuszem. Pokazanie postępowanie choroby Alzheimera w świadomosci chorego i jego rodziny. Nie jest to jakieś wielkie dramatyczne kino i to w tym najlepsze bo po co to robić? Juliane Moore jak zwykle dobra w roli dramatycznej, a więc jeśli ktoś lubi takie filmy to polecam. 

wojna światów wstawiona w to samo zdanie co raport albo jerry. ogarnij się moderator. jeszcze na forum służącego do dysputy piszesz, że tu dyskusji nie ma...

88 minut z Alem pozytywnie zaskoczyło. Dupy nie rwało acz ruda i Al dali radę. I w sumie 10 minut przed końcem rozkminiłem killera.