Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

A po fabule to nie jest taki trochę Blade Runner połączony z Ja, Robot?

"Film Gabe'a Ibáñeza czaruje nienachalnie zrealizowaną wizją powoli rozkładającego się świata przyszłości... przynajmniej przez pierwszą godzinę. Niestety, o ile wstęp przywodzi na myśl połączenie motywów z "Łowcy androidów" i "Ja, robot", tak cała misternie budowana konstrukcja artystyczna rozłazi się nieco w szwach (w dalszej części seansu) (...)."

Filmweb, użytkownik kulak4 :grin:

Edytowane przez Findek

furia - film o czołgu. wkurwiały mnie pociski, bo wyglądają jak z pojedynku obi wana z darth maulem. ten chłopaczek z transformersów w roli wąsatego czołgisty pomyłka wg mnie. jak lubisz amerykańskie filmy, gdzie jeden koleś rozpierdala cała armię i ratuje świat to polecam (ja nie lubię, ale i tak nie najgorzej się oglądało).

Edytowane przez kulfon

E tam, Furia właśnie fajne miała te strzały. Pizg pizg, i głowa spadła. I żaden one men army, coś w podobie miało mieć miejsce. Takie Termopile, idzie zdzierżyć. LEbuf daje radę, za to rady nie daje ten szczyl płaczek nowy w zespole. Jak mnie wkurwiają takie ciepłe kluchy

Unbroken też na podstawie historii włosko hamerykańskiego madafakera. Fabuła brzmi w miarę ciekawie. Spróbuj i opowiedz :D

Transtendencja z Johnym Deppem nie wzbudziła u mnie jakiś większych emocji. Nie był to też rodzaj filmu który miał to 'coś' co powinien mieć film lekko futurystyczny. Po prostu sie go obejrzało i za bardzo w pamięć sie nie wryje. Rola Deppa nadwyraz spokojna, a jesli ktoś go lubi w atkim wydaniu to proszę - może obejrzeć. 

Łapnałem też filma o nazwie Margin Call który jest prezentacją początku krachu 2008r. Jak dla mnie sporo niejasności. Tzn. że powaga sytuacji była ogromna, ale to do mnie nie docierało. Przebieg akcji dosyć powolny i wyważony. No tak chyba musiało być, ale mnie to nie chwyciło. Coś sie będzie działo, ale ja osobiscie nie wiem co. Hmm być może to nie film dla mnie, ale świetna śmietana aktorska i to można już podziwiać, jednakże własnie wg mnie można było bardziej pocisnąć ów film pod rozrywkę. Dodać jakiejś iskry.

No cóz. 

Łapnałem też filma o nazwie Margin Call który jest prezentacją początku krachu 2008r. Jak dla mnie sporo niejasności. Tzn. że powaga sytuacji była ogromna, ale to do mnie nie docierało. Przebieg akcji dosyć powolny i wyważony. No tak chyba musiało być, ale mnie to nie chwyciło. Coś sie będzie działo, ale ja osobiscie nie wiem co. Hmm być może to nie film dla mnie, ale świetna śmietana aktorska i to można już podziwiać, jednakże własnie wg mnie można było bardziej pocisnąć ów film pod rozrywkę. Dodać jakiejś iskry.

No cóz.

A ja uwazam ze bardzo dobry film. Pokazali zarys tego jak wyglada naprawde nasz kapitalizm i sektory bankowe. Brakowalo szczegolow ale to dlatego ze przecietny amerykaniec i tak by ich nie zrozumial. Film zdecydowanie ciekawszy na pewno jesli ma sie jakas wiedze nt. gieldy a najlepiej pracowalo w tym sektorze. Ale nawet dyletant powinien dostrzec problematyke filmu i swietna gre aktorska

furia - film o czołgu. wkurwiały mnie pociski, bo wyglądają jak z pojedynku obi wana z darth maulem. ten chłopaczek z transformersów w roli wąsatego czołgisty pomyłka wg mnie. jak lubisz amerykańskie filmy, gdzie jeden koleś rozpierdala cała armię i ratuje świat to polecam (ja nie lubię, ale i tak nie najgorzej się oglądało).

o ile mi wiadomo to tak wyglądały pociski smugowe- jak nahbardziej leghit mejt, a sam film sie zesrał przez koncowke