Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

szukam tytułu filmu i jego samego NIEWIELE O nim wiedząc

akcja Berlin Zachodni

obraz: czarno-biały

produkcja: coś 1955(?)  USA

typ: biznes komedia

Coca Cola - dyrektor regionalny jest potrzebny w Berlinie, gość chce wrócić do USA wiec wplątuje w romans gościa z NRD ( farbowany Niemiec?) aby przejął jego role w Europie a on zgodnie z planem wróci do USA. Oczywiście misterny plan się komplikuje jak kandydat na męża jednych z córek szefa szefów wpada w oko potencjalnemu teściowi....

EDIT: Raz DWA TRZY z 1961

polecam

Billy Wilder

Into The Woods -  czyli musical z Meryl Streep, który moim zdaniem za bardzo jakby na siłe chciał być musicalem. Piosenki nie za bardzo mi podeszły poza paroma. Film bierze pare bajek i skleja w jedną toczącą się w zasadzie w lesie. Film również chce pokazać różne historie które mogą się tyczyć kazdego z nas czyli wybory czy błedy życia. Hmm ale ukazane za bardzo ckliwie. Więc ogólnie nie polecam mimo, iż końcówka inna niż sie mogłem spodziewac.

Wild - Reese podczas dłuuuugiej wędrówki która jest efektem poprzednich lat zycia. Sama wędrówka nie jest jakoś zajebista i z mnóstwem przygód, natomiast jest sporo retrospekcji które w zasadzie migają non-toper. Więc jak ktoś chce sobie usiąść i odsapnąć rypnąc se winko czy pifko to gitara. A zeby troche wczuć sie w głowną bohaterkę to też trzeba mieć pare doświadczeń zyciowych.

peace

Wg mnie Wild troszkę bullsitowy jeżeli chodzi o historię babeczki + Reese tak średnio mi pasowała do tej roli. Ale sam klimat spoko, no i motyw hikingu i dziczy zawsze na propsie. Miło się oglądało.

Wg mnie Wild troszkę bullsitowy jeżeli chodzi o historię babeczki + Reese tak średnio mi pasowała do tej roli. Ale sam klimat spoko, no i motyw hikingu i dziczy zawsze na propsie. Miło się oglądało.

No tak bo ta wyrazistość trzeba samemu poszukać. Wyrazistość jesli chodzi o jej historię i na jakim etapie zyciowym jest i dlaczego robi to co robi i robiła to co robiła :D

Ogólnie nie jest to porywający film. Ogólnie lubię Reese. Ogólnie jak ma sie coś innego to można to coś innego looknąć. 

Oglądał ktoś Interstellar i Force Majeure?Spory hajp jest teraz na to.

A Ty sie hype'ujesz na SF? Bo oglądałem Interstellar i mogę polecić osobom które lubia kosmiczne niewyjaśnione gadaniny. Nolan lubi długie dialogi, ale treści w nich też trochę jest. natomiast jak oglądac to jak masz kino domowe to elegancko. Hans Zimmer yebnął zajebisty score!

Gattaca to świetny film, byłby jeszcze lepszy gdyby zamiast wiecznie bezpłciowego Hawka zagrał tam ktokolwiek utalentowany.  Donnie Darko jest klasyfikowane jako sci-fi z braku laku, ja bym go określił jako "psychologiczny" po prostu.

Sorry Ignazz ale Blade Runner jest dla wczutych. Odyseja również. Polecam sięgać po te filmy jeżeli ktoś wie po co sięga, bo to nie są filmy pod popcorn, mimo że w takim Runnerze jest akcji od zajebania. Moon to już w ogóle. To są same klasyki ale mogą zniechęcić bo nie są łatwe w odbiorze.

Interstellar jest świetny. Tak kompletnego i klasycznego zarazem filmu sci-fi nie było od lat - można zacząć od niego dlatego że łączy wspaniałą rozrywkę z, co ważniejsze, przemyślaną, skłaniającą do refleksji i pobudzającą wyobraźnię fabułą bazującą na wciąż aktualnej i intrygującej teorii naukowej.  Kup jeden z drugim energola od Adamka albo Kubicy i jazda.

Moon naprawde dobry film, rowniez polecam. Interstellar- czekałem na ten film dosc długo, ale ilość bezsensownych bzdur w tym filmie jest tak ogromna ze ledwo doczlapalem do konca. Juz pomijam warstwe fabularna ktora byla naprawde mdła. Nie polecam.