Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

findek, może czas obejrzeć? :nevreness:

Może nie ? Widziałem na YT jak się przedstawiali, zanim rozpoczęli emisję w TV. Widziałem też odcinek Jersey Shore po tym, jak w którymś roaście CC poznałem taką niesamowitą osobowość telewizyjną, jaką jest The Situation. Znam też formułę i wiem, że chodzi o balety, wyrywanie świń, balety, jebanie pod publikę.

Nie widzę w tym nic kuszącego. Ale kiedy czytam/słyszę, że ludzie jednak oglądają to ścierwo to jestem naprawdę zdumiony bo nie widze, gdzie ten element rozrywkowy ? Czyżby program był szokujący ?

miałem nadzieję, że wolisz sam się przekonać

też nie wiedziałem dlaczego ludzie nie śpią po nocach, żeby oglądać jak murzyni grają w piłkę, dopóki sam nie obejrzałem

Zaryzykuję tezę, że nie wiesz też jak to jest uderzyć człowieka siekierą w bebech i patrzeć jak się wykrwawia.

Wygląda jak gówno, pachnie jak gówno - nie mam powodów, by myśleć, że jak gówno nie smakuje. Ty polizałeś, więc pytam co w tym gównie takiego atrakcyjnego i wyjątkowego, że postanowiłeś spróbować, oszczędzając w ten sposób własną wrażliwość i kubki smakowe.

to nie tak, że postanowiłem spróbować, bo było tam coś wyjątkowego (bo niby skąd bym wiedział o tym, zanim spróbowałem?). zresztą, a bo ja wiem... te stracone 40 minut w niedzielny wieczór jakoś snu z powiek mi nie spędzało, a nie najgorzej się to oglądało zamiast jakiegoś inside the nba czy innego zapychacza. już przecież uzgodniliśmy, że nie każdy jest fanem fińsko-bułgarskich czarno-białych, niemych koprodukcji w reżyserii braci lumiere  :rolleyes-new:

No to pare rzeczy się wyjasniło :D

Ja pitole!

-----------------------

Hmm wziąłem sie za trylogię słoneczną Linklatera i 

Before Sunrise nawet nawet. Jest to w zasadzie film dialogowy dwóch aktorów, a w zasadzie pary aktorskiej. Kobieta i facet spotykają sie w pociągu dosyć przypadkowo i zaczynają dysputy na rózne tematy. Luźniejsze i mniej luźne. Czasami pitu pitu a czasami świetnie sie oglądało, no i niektóre dłuuuugie ujecia dały fajny efekt , ale i wymagały dobrego aktorstwa. No nie zawiodłem się i cisnę siebie do obejrzenia 2nd part

Druga czesc z ower trylogii Before Sunset  w zasadzie była podbna w wyrazie i niczym innowacyjnym nie zaskoczyła w stosunku do piwerwszej czesci - to tak jakby kontynuacja badź kopia pierwszego spotkania. 

Natomiast Before Midnight zmienia trochę przestrzeń dialogową i rozszerza na inne postacie i punkty widzenia. Jest to ciekawsze i bardziej emocjonujące bo juz wchodzą zależnosci które nie były udziałem w dwóch pierwszych częsciach. Tak dla info to filmy były krecone w odstepach 9letnich /1995,2004,2013/

--

Exhodus - Ridleya Scotta film o drodze Mojrzesza. Hmm troche skrótowo potraktowane jedne rzeczy. Ot tak urywkowo aby nadać sens znaczeniom co niestety przekładało sie na płynność akcji. Ale to nic bo trudno było streścić calość w 2 i pol godz.

W zasadzie można nawet obejrzeć gdyż plagi są fajnie zrobione i dosyć efektownie. Ciekawy jest Bale w głownej roli, ale to na tyle bo ani samo aktorstwo nie było zajebiste a też dialogi mi się nie wpasowywały w tmte czasy. 

"Skóra w której żyję" z Antonio Banderasem;

"Szkoła dla łobuzów" - polecam, 

"Nasza klasa" - dramat estoński, mocny...

"Siła spokoju" sportowy na faktach;

Wymalowałem tłuszczem te co obejrzałem. Siła Spokoju trochę amatorski więc też nie dopracowany. Ot jak ktoś lubi pyrtu pyrtu motywacje to okay. Mozna z tego było zrobić epickią motywację ale nie wyszło tak jakbym sobie tego osobiscie zyczył.

Nasza klasa - to raczej taki film krecony przez studenciaków jak na poczatku stwierdziłem. Ale póxniej się przyjżałem i sobie pomyslałem, że dobre Europejskie kino niskobudżetowe tym bardziej , że końcówka zrobiła zawrót w głowie.  

Bajka Książe Egiptu jest zdecydowanie lepsza.

Jo?

Into The Woods -  czyli musical z Meryl Streep, który moim zdaniem za bardzo jakby na siłe chciał być musicalem. Piosenki nie za bardzo mi podeszły poza paroma. Film bierze pare bajek i skleja w jedną toczącą się w zasadzie w lesie. Film również chce pokazać różne historie które mogą się tyczyć kazdego z nas czyli wybory czy błedy życia. Hmm ale ukazane za bardzo ckliwie. Więc ogólnie nie polecam mimo, iż końcówka inna niż sie mogłem spodziewac.

Wild - Reese podczas dłuuuugiej wędrówki która jest efektem poprzednich lat zycia. Sama wędrówka nie jest jakoś zajebista i z mnóstwem przygód, natomiast jest sporo retrospekcji które w zasadzie migają non-toper. Więc jak ktoś chce sobie usiąść i odsapnąć rypnąc se winko czy pifko to gitara. A zeby troche wczuć sie w głowną bohaterkę to też trzeba mieć pare doświadczeń zyciowych.

peace