Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Ta, to właśnie filmik dla tych co się nie za bardzo nie interesują, a na pewno wyrobią sobie zdanie (mylne!] po obejrzeniu. Scenarzysta i reżyser czerpał wiadomości z opowieści byłych żołnierzy WSI (co to jeszcze z Moskwy rozkazy dostawali], więc mamy tu punkt widzenia byłych wykopanych ze służby pachołków GRU.

Ta, to właśnie filmik dla tych co się nie za bardzo nie interesują, a na pewno wyrobią sobie zdanie (mylne!] po obejrzeniu. Scenarzysta i reżyser czerpał wiadomości z opowieści byłych żołnierzy WSI (co to jeszcze z Moskwy rozkazy dostawali], więc mamy tu punkt widzenia byłych wykopanych ze służby pachołków GRU

.No ja sobie nie wyrabiam bo nie miałem podstaw żadnych dać wiary wszytskiemu co było pokazane. Dlatego też nazwiskami nie sypał.

Edytowane przez Przem

Duma i uprzedzenie.

No w końcu sie udało mi to obejrzeć. Tzn nie maiłem ciśnienia, ale dawno temu chciałem i teraz sie ziściło. Na moją wrażliwość film idealny. taki babski. O miłości i zasadach. Trochę teatralny w wyrazie i obrazie. Tę koncepcję przyjąłem tym bardziej, że Keira biegała jako głowna sprawczyni zamieszania. Oj musze do niej w końcu uderzyć bo mi się podoba niewiasta niesamowicie. Bonusem była Rosamund Pike ze swoimi wielkimi niebisekimi oczetami. No i tak fajnie bez dramatyzmów, ale rozterki świetnie odwzorowane. Trochę widać streszczony film z powieści, ale ogolnie  jestem zadowolony z seansu. Lubię obrazy gdzie można zawisic oko. Kostiumy czy kraobrazy łechtały me wzrokowe gałki przynosząc deczko radości.

Dla mnie też świetny film, a Keira jest boska :tongue: Tak jak nie lubiłem filmów kostiumowych (poza drobnymi wyjątkami) tak po tej wersji "Dumy i uprzedzenia" bardzo się nimi zainteresowałem.

Edytowane przez Monty

Pięćdziesiąt twarzy Greya: najpierw mi było szkoda Jamie Dorana, bo bardzo lubiłem "Upadek", jednak im dalej w film tak bardziej mnie ta baba irytowała. Nie dziwię się, że chciał ją cały czas napieprzać jakimś pejczem. 

Myślałem, że Przemek to męskie imię.