Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

No Hackman jest strasznie zajbeistym aktorem, kiedys mialem zajawke to staralem sie z nim wszystko ogladac, The Runaway Jury genialna rola, Wrog Publiczny tez rozjebal kompletnie, ale wg mnie w Firmie dal prawdziwy popis

http://grantland.com/hollywood-prospectus/the-greatest-living-american-actor-at-85-gene-hackman-is-gone-but-still-in-charge/

https://www.youtube.com/watch?v=w4UPcJt_AYk

Na pewno DiCaprio sie liczy, i na pewno Cruise, ktorego duzo ludzi nie lubi, ale dla mnie tez potrafi rozwalic.

Edytowane przez Kubbas

Keneyh Branagh , lubię Nortona la Al Pacino czy De Niro są świetni ale masówką jak inni dobrzy aktorzy, trochę się rozmazali . Jean Reno, Depardieu. Ciężko ustalić, średnio bym tak powiedział średnio :). Dlatego uwielbiam Branagha i to nie za Harry Potrera ;) Sunderlanda uwielbiam za Kellys Hearos, Eastwooda za wiele filmów . I tak uwielbiam Daniela za Potop ;)

Dlatego uwielbiam Branagha i to nie za Harry Potrera ;)

The Boat That Rocked widział ? Zbieram się i zbieram ale chociaż obsada zajebista to obawiam się nudy.

Glengary Glen Ross - nie miałem o nim pojęcia, u rodziców na filmboxie trafiłem i byłem mile zaskoczony. Mniej więcej 24h z życia niewielkiego biura agentów nieruchomości. Przegadany ale dialogi i aktorstwo na poziomie pro. Spacey, Lemmon, Ed Harris, Pacino

Edytowane przez Findek

pora to sobie powiedzieć - pacino nie jest żadną legendą kina, tylko kataryniarzem którego doskonale opisuje słowo OVERACTING, najlepiej to widać w żałosnym scent of a woman, od 20 lat nie zagrał w dobrym filmie

i tu odrazu uprzedzam dalszą dyskusje i na wasz post w stylu: 20 lat czyli od '94 sam Pacino ma takie klasyki na koncie jak Heat, Donnie Brasco, Adokat Diabła, Insomnia i kilka innych wartych uwagi.

odpowiadam tak:

dobra typie, wracaj oglądać polsat

z tego co wymieniłeś klasyką (od biedy) może być nazwany tylko heat, adwokat diabła to klasyka chyba superkina, chociaż niezły film, donnie brasco to klasyk wyłącznie w domowej kinotece jaya-z który widział wszystkie filmy o mafii; nie mówiłem jednak o filmach niezłych, tylko o dobrych, a taki pacino miał tylko jeden i już za moment nie będzie się łapać w ostatnich dwóch dekadach, więc pisałem to z myślą o przyszłości
rozumiem że jeśli chodzi o "kilka innych wartych uwagi" to masz na myśli takie pierdolone sztosy jak gigli, rekrut, 88 minut, ocean's 13 czy jakiś debilny film o futbolistach,
może, nie wiem - ja nie widzę nic nobilitującego w bujaniu się z taką bandą złomiarzy jak cameron diaz, leelee sobieski czy k**** koleś z życia na fali

pora to sobie powiedzieć - pacino nie jest żadną legendą kina, tylko kataryniarzem którego doskonale opisuje słowo OVERACTING, najlepiej to widać w żałosnym scent of a woman, gdyby umarł w '79 to byłby goatem, a tak to zwykły hasbeen

niech idzie grać z colinem farrellem, bo na to zasłużył

o pescim to nawet nie wspominam
ta cała banda mafiozjebów od '95 praktycznie nie istnieje chyba że traktujemy jakieś komediowe rzygi z barbrą streisand jako pełnoprawny film ale k**** nie wydaje mi się

xD

jak najbardziej poważny post, nie macie jak tego podważyć cała prawda w moim poście, w ogóle co wy tu piszecie tych aktorów wymieniacie jako najlepszych samych mainstreamowych, a wiadomo, że najlepsi są tacy undergroundowi, których nikt nie zna, a nie jakiś opasły Di Caprio

To rzeczywiście muszą być nieźli jak ich nikt nie zna. :P Może nawet najlepsi aktorzy nie są aktorami?

Birdman - 6/10 przerost formy nad treścią i moim zdaniem po prostu płytki i trywialny.. Jako całość Boyhood, Grand Budapest Hotel i Whiplash mogę uznać za lepsze filmy.

OMG

fejspalm

The Good Lie

Ot taka prosta historyjka o uchodźcach z Sudanu którzy trafiają do Ameryki. Zupelnie inny  Swiat ich tam czeka. Taki film do lekkiej zadumy i raczej dla odsapniecia od emocji dnia codziennego.