Przem Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 bardzo fajnie sie oglada, łykaj 2 już mocno podrasowana, ale idzie zobaczyć oscary z roku na rok coraz słabsze Zgadza sie - Wings to film wszechczasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 smarzowski to swiata klasowa? WUT?! Oczywiście, że tak. Jego problem polega na tym, że robi filmy'polskie' aż do przesady tak że zagraniczni widzowie nie kumają nawet połowy smaczków. @Przem Co do Django: - muzyka, ujęcia, aktorstwo, Tarantino-swag, tempo, dialogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 To chyba jestem qrwa z zagranicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 To chyba jestem qrwa z zagranicy Norwegia czy Anglia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Wlasnie nie wiem. Poziom abstrakcji to chyba bardziej skandynawia. Zakochani widza slonie a luki maestrie u smarzowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 smarzowski to swiata klasowa? WUT?! koles jest slaby jak Kendrick Perkins Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) ip mana polecam zdecydowanie dla fanow dobrego machania konczynami ( ja jestem ) . imo o wiele lepszy jest the raid ( fabula bez znaczenia - jakis odzial specjalny policji walczy z kartelem nark. , wchodza do wierzowca w ktorym zostaja zamknieci i oczywiscie trzeba dotrzec na ostatnie pietro ( a jakze ), sceny batalistyczne robia wielki wrazenie , rzeznia totalna ,wlasnie zobaczylem ze jest druga czesc , zaraz odpalam. snajper imo bardzo sredni , poza scenami batalistycznymi lipa , relacje zona-snajper bardziej plastikowe niz trabant, rozterki moralne snajpera chyba tylko na potrzeby fimu wymyslone , zabic czy nie zabic - ma dylemat snajper ktory poraz czwarty wyjezdza na misje i generalnie uwielbia rozpierdalac wszystko przez lunete (text roku - robie to aby chronic ciebie i ojczyzne LOL ) EDIT Wlasnie obejrzalem the raid 2 . i niestety zawiodlem sie , trwa to 2.5 godz wiec spodziewalem sie jeszcze wiekszej rzezni ale niestety walki wiecej nie bylo natomiast zostala dodana niepotrzebnie fabula co tylko wydluzylo ogladanie o jakies 1.5 godziny .ocena: bez przewijania 4/10 z kondensacja do ok godziny 6/10 . Czesc pierwsza bardziej warta uwagi Edytowane 24 Lutego 2015 przez mistrzBeatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Ida słaba fchui, ale widocznie się nie znam. Edytowane 24 Lutego 2015 przez kiwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Mało strzelali mało gadali, nie było emocji ani akcji - do bańki z takimi filmami huh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 polecam grand budapest hotel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Mało strzelali mało gadali, nie było emocji ani akcji - do bańki z takimi filmami huh? jeśli za ładnie nagranie dostaje się Oskara to chodź Przem założymy w tej branży biznes. ty od 3 lat oglądasz codziennie filmy, to na początek wystarczy a ja jestem znajomym Andrzeja Nejmana ;] Edytowane 24 Lutego 2015 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 jeśli za ładnie nagranie dostaje się Oskara to chodź Przem założymy w tej branży biznes. ty od 3 lat oglądasz codziennie filmy, to na początek wystarczy a ja jestem znajomym Andrzeja Nejmana ;] Nie jest łatwo ladnie nagrać oraz opowiedzieć historię w tak subtelny sposób gdzie powinny wybrzmieć skrajne emocje. Ida ma swój wyraz artystyczny, który przyniósł efekt. Ogolnie nie jest moze jakimś fenomenem, ale zasłuzył na nagrody. A czy Andrzej nejman może zagrać księdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 On jako aktor specjalizuje się w drugoplanowych rolach, więc może zagrać ministranta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 a kto panowie najlepszym aktorem ogolnie? jak dla mnie to wszechstronnoscia to Costner i Pitt wygrywaja, Denzel wiadomo ze rozpierdala, ale ci dwaj panowie potrafia tak rozne role zagrac ze masakra, Oldman na pewno jest in the conversation, np jak zagral w JFK to byl totalny rozpierdol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Prosiłbym o nie obrażanie Smarzowskiego w mojej obecności,chociażby za Róże i Wesele.Za Dom Zły ciśnijcie go ile wlezie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) "Birdman" - obejrzałem zaraz po oscarach i pozytywnie mnie zaskoczył tym prowadzeniem kamery. przez to dynamicznie zmieniający się obraz nie pozwalał się nudzić + dialogi i wszystkie sceny są zagrane bardzo dobrze (!). do tego muzyka ze smakiem i oryginalnie wymyślona. trochę śmieszna (ale niebanalna i z przesłaniem) opowieść. 8/10, jestem pod wielkim wrażeniem oscary to gówno, ale muszę wam powiedzieć, że takie perełki smakują niezwykle. popkultura w konserwatywnych USA jeszcze trzyma jakiś poziom! Edytowane 25 Lutego 2015 przez metlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ja tam obejrzałem Oscary i była gitara - nie żałuję. Trochę w końcu podkręcili tempo /Fletcher by sie ucieszył/ i nie zanudzali za bardzo. Neil Patrick w miare okay- nie było tego bezpardonowego wysmiewania sie z kazdego i obrażania go no 'bo tak jest śmiesznie'. najlepszym momentem oczywiscie Sean Penn z jego "Kto dał temu sukinsynowi zieloną kartę?" Birdmana przewidziałem w kategoriach scenariusz, rezyseria i najlepszy film. Zaskoczyli mnie Arquette że zdobyła, ale co tam. Pare dobrych przesłań - Alzheimer czy stwardnienie boczne /czy jak to tam jest/ no i oczywiscie scenarzysta Gry Tajemnic z tym , że chciał sie zabić mając 16 lat i warto jednak było tego nie robić. A najlepszym aktorem? To raczej dośc ciężka sprawa.bo np Anthony Hopkins trzyma zawsze poziom, Gene Hackman jest niedoceniany a Johnny Depp jest najwszechstronniejszy. DiCaprio potrafi wyrwać czasami z butów tak jak Oldman. Norton potrafi świetnie wykreowac postać, a Crow ma przebłyski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 1. Spacey 2. Norton 3. DiCaprio Potem cała reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 a kto panowie najlepszym aktorem ogolnie? jak dla mnie to wszechstronnoscia to Costner i Pitt wygrywaja, Denzel wiadomo ze rozpierdala, ale ci dwaj panowie potrafia tak rozne role zagrac ze masakra, Oldman na pewno jest in the conversation, np jak zagral w JFK to byl totalny rozpierdol Dla mnie Costner jest w każdym filmie taki sam. Denzel w gruncie rzeczy też zazwyczaj na jednej nucie. Na pewno nie postawiłbym ich w czołówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 wiadomo, ze nicolas cage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi