metlik Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 nooo, mamy już temat o UFO i Bogu, więc na razie można trochę przystopować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Mam jeszcze jeden temat dosyć ciekawy, ale odpalę w odpowiednim momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 ogladal ktos ip mana 1 i 2? Na prawde taki dobry film? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) ogladal ktos ip mana 1 i 2? Na prawde taki dobry film? Yyy, nie. Tzn. dla mnie to była parodia kina, ale myślę, że jak ktoś BARDZO lubi sztuki walki i jest w stanie BARDZO przymknąc oko na śmiechowy patos to może nawet wytrzyma do końca. Edytowane 18 Lutego 2015 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Nie słuchaj Lukiego. Ma poczucie humoru wąstego ojca w kraciastej koszuli. I w ogóle nie zna się. Jeśli lubisz martial arts, z naciskiem na arts, to będziesz się bawił wyśmienicie. Ciekawa historia (mocno podkolorowana), sceny walk są epickie i nie mają sobie równych w tym gatunku. A ten, jak to nazwał Luki, "śmiechowy patos" jest charakterystyczny dla kina azjatyckiego i nie musisz tu na nic przymykać oka, albo to czujesz albo nie, ale to już sam powinieneś wiedzieć bo swoje obejrzałeś. Edytowane 18 Lutego 2015 przez Findek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 ogladal ktos ip mana 1 i 2? Na prawde taki dobry film? Za dzieciaka oglądalem VHSy z filmami gdzie sztuki walki były tematem przewodnim i to było moje kino IP nie ma tego humoru co tamte produkcje, ale napitalanka jest przednia. Stare dobre czasy mi sie przypomniały Męczyłem ten film do wyczerpania https://www.youtube.com/watch?v=ZR9JpQBtG7A A w IP poszli do przodu ze scenami walk tak jak powinni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Foxcatcher - film płytki dla tych którzy chcą go zrobić płytkim, ale film głębok dla tych co chca go takowym uczynić. Powolne tempo filmu mało pokazanych zależności między trenerem czy bratem czy zawodnikiem. Mało zwerbalizowania odczuć i emocji. To jednak wszystko sprawia, iż z własnych doświadczeń musimy czytać to co nam film podaje. I to w sumie mi się podobało, tym bardziej, iż w tle był sport. Film ma podstawy prawdziwej historii, ale radze nic nie czytać przed obejrzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Foxcatcher - film płytki dla tych którzy chcą go zrobić płytkim, ale film głębok dla tych co chca go takowym uczynić. Powolne tempo filmu mało pokazanych zależności między trenerem czy bratem czy zawodnikiem. Mało zwerbalizowania odczuć i emocji. To jednak wszystko sprawia, iż z własnych doświadczeń musimy czytać to co nam film podaje. I to w sumie mi się podobało, tym bardziej, iż w tle był sport. Film ma podstawy prawdziwej historii, ale radze nic nie czytać przed obejrzeniem. Niezły rzeczywiście ten film. Carell wypadł wg mnie najlepiej, ale i inny, którzy raczej nie są znani z tego typu filmów zagrali bardzo w porządku. Przyjemna historia o specyficznym socjopacie. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Musze to tu wstawić bez kitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 American Sniper mnie miło zaskoczył. Kilka fajnych smaczków typu powrót do domu i przeżycia w stylu "Na zachodzie bez zmian", niezłe sceny walki (+dodatkowo kocham klimaty Iraku/Afganistanu więc za to dodatkowy plus), no i końcówka, którą mimo że znałem oglądało się przyjemnie. Selma też niezły, choć mam wrażenie, że z tej historii można było zrobić coś naprawdę niesamowitego, choć sam nie jestem pewien czego mi brakowało. Ale ogólnie dobrze się bawiłem, mimo że z serii 'civil rights' ostatnio powstaje cała masa filmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okar19 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Również pozytywnie zaskoczył mnie American Sniper, jak nie widziałeś The Hurt Locker to polecam. Jeden z moich ulubionych filmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Akurat Hurt Locker strasznie mnie zawiódł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Oskary chyba bez mega zaskoczeń. Wg mnie w tym roku nominowane filmy to była dość spora bida, ale mimo wszystko Birdman był czymś świeżym i chyba zasłużył. Mi osobiście bardziej podobała się Teoria wszystkiego. Ida dostała Oscara co z jednej strony cieszy a z drugiej przeraża. Wiadomo dlaczego cieszy. A przeraża bo to film bardzo przeciętny, którego tematyka wprowadziła go na salony. Za chwilę usłyszymy, że to najlepszy polski film w historii a Pawlikowski jest naszym najlepszym reżyserem. A Kieślowski zrobi w trumnie backflipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jesli w tym roku to bida to w 2013 piszczaca. Nie sadze aby okrzykiwano od razu Pawlikowskiego największym, a nawet jeśli to hmm ilu wielkich mamy tak naprawdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) W 2013 samo Django, Nędznicy i Life of Pi rozgniatało wszystko co było nominowane w tym roku. Choć jeżeli patrzeć globalnie (pod kątem wszystkich nominowanych filmów) to i 2015 i 2013 były dużo gorsze niż 2014 ktory był dla nie jednym z najlepszych lat historii jeżeli idzie o filmy anglojęzyczne. Wielkich mamy dużo - Kieślowski, Polański, Hoffman, Wajda, Kawalerowicz, Bareja, Smarzowski )i pewnie jeszcze kilku by się znalazło, ale nie pamiętam). Co prawda większość jest wielka za całokształt, ale np. Kieślowski i Smarzowski to jest najwyższy światowy poziom. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) smarzowski to swiata klasowa? WUT?! Edytowane 23 Lutego 2015 przez blackmagic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 No nie wiem. Ja Wajdę, Kieślowskiego i Polańskiego mogę uznać. Choć streszczając to tylko Polańskiego btw w czym Django było tak naprawde dobre? Dla mnie raczej nieco powyzej średniej film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 btw w czym Django było tak naprawde dobre? We wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegotamtego Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 ogladal ktos ip mana 1 i 2? Na prawde taki dobry film? bardzo fajnie sie oglada, łykaj 2 już mocno podrasowana, ale idzie zobaczyć oscary z roku na rok coraz słabsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi