Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Man on the moon .

Przejrzałem występy Kauffmana żeby zobaczyć jak rozegrał to Carrey i oczywiście potwierdził moje odczucia po Truman Show i 23, ze jest świetnym aktorem niekomediowym. A na filmie sie zawiodłem. Nie byłem zaznajomiony z twórczością Kauffmana, nie oglądałem Taxi więc cała nadzieja była w tym, że owa twórczość mnie rozśmieszy. Niestety, nie rozśmieszyła. Było parę dobrych momentów i czuję jego założenia, mindfuckował ludzi i wychodziło mu to świetnie ale koniec końców to jest dobre przez jeden czy dwa gagi, a potem jest znużenie, zajebiste znużenie...

Man on the moon .

Przejrzałem występy Kauffmana żeby zobaczyć jak rozegrał to Carrey i oczywiście potwierdził moje odczucia po Truman Show i 23, ze jest świetnym aktorem niekomediowym. A na filmie sie zawiodłem. Nie byłem zaznajomiony z twórczością Kauffmana, nie oglądałem Taxi więc cała nadzieja była w tym, że owa twórczość mnie rozśmieszy. Niestety, nie rozśmieszyła. Było parę dobrych momentów i czuję jego założenia, mindfuckował ludzi i wychodziło mu to świetnie ale koniec końców to jest dobre przez jeden czy dwa gagi, a potem jest znużenie, zajebiste znużenie...

Ale co ma jedno do drugiego, bo nie rozumiem?

To, że to jego biografia i z opisu wiedziałem, że większość stanowią gagi odtwarzane przez Carreya. Skoro tak to przewidywałem, że mój odbiór tego filmu w największym stopniu zależał będzie od tego, czy mi te gagi podejdą czy nie. Ciekawy gość ale jeżeli przez 70% filmu oglądam występy, które tylko w minimalnej części mnie bawiły (jakkolwiek to rozumiejąc) to film staje się z mojego punktu widzenia, mało wartościowy. Mogę powiedzieć, że gra aktorska Carreya rewelacyjna bo dokonałem porównania. I tyle. Nie pozostanie w mojej pamięci na długo.

Trochę nie rozumiem takiego podejścia, film oglądałem bardzo dawno temu więc dokładnie nie pamiętam, ale z tego co kojarzę to gagi wcale tam nie zajmowały 70%. Pokazano tam ogólnie scene komediową tego okresu, działanie telewizji, proces tworzenia tych seriali i gagów, całą osobowość Kaufmana i jak powoli staczał się, aż do ostatnich scen z partnerką. Moim zdaniem film był pod tym względem bardzo ciekawy i wielowarstwowy i nie powinien nudzić niezależnie, czy same gagi do widza trafiły czy też nie.

Trochę nie rozumiem takiego podejścia, film oglądałem bardzo dawno temu więc dokładnie nie pamiętam, ale z tego co kojarzę to gagi wcale tam nie zajmowały 70%. Pokazano tam ogólnie scene komediową tego okresu, działanie telewizji, proces tworzenia tych seriali i gagów, całą osobowość Kaufmana i jak powoli staczał się, aż do ostatnich scen z partnerką. Moim zdaniem film był pod tym względem bardzo ciekawy i wielowarstwowy i nie powinien nudzić niezależnie, czy same gagi do widza trafiły czy też nie.

Nic podobnego. O scenie komediowej tamtego okresu poza Kauffmanem nie ma mowy. Proces tworzenia, działanie telewizji ? Zapomnij. Oglądałem wczoraj, pamiętam ile czasu zajęły sceny występów. Poza tym, nawet jeżeli nie pokazuje występów to pokazuje Kauffmana, który w życiu codziennym był tym samym gościem co na scenie. A osobowość Kauffmana, chociaż ciekawa, nie była dla mnie aż tak ekscytująca, żebym mógł się tym filmem przez 2 długie godziny cieszyć.

Edytowane przez Findek

Whiplash - piękny! W końcu tematyka muzyczna, jest tez rywalizacja, ambicja i dążenie do celu, konfrontacja, emocje i zyciowa porażka. Upadek i podnoszenie czy też znow upadek i decyzje, ale tez i cena sukcesu, cena indywidualnosci i cena marzeń. A czasami marzenia vs szczęscie. Co wazniejsze? A czy marzenia nie oznaczają szczęścia? Oj nie muszą.

A na koniec słynne pofilmowe wtf i co dalej? Coś o czym chcesz porozmawiać, wymienić sie opiniami o tym filmie. Zajebiscie. Gitara, a może nawet cała perkusja.

Edytowane przez Przem

k**** widać, że zima i to w dodatku bez sniegu (przynajmniej po zachodniej stronie po na prawo od nas na mapce ponoć popaduje cosik)

ten wątek dawno nie był taki zywy.

BTW: jak wychodze z pracy w końcu jest jeszcze jasno <jaram sie> <jem słońce> <ciemność spierdalaj> #niekochamkrótkichdni 

Jesteś w trakcie poszukiwania nowej roboty, or what ?

k**** widać, że zima i to w dodatku bez sniegu (przynajmniej po zachodniej stronie po na prawo od nas na mapce ponoć popaduje cosik)

ten wątek dawno nie był taki zywy.

BTW: jak wychodze z pracy w końcu jest jeszcze jasno <jaram sie> <jem słońce> <ciemność spierdalaj> #niekochamkrótkichdni 

Jeszcze parę lat temu, to forum było pełne licealistów i studentów (vide ja), a teraz same zgredy (w tym ja).