eF. Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Ostatnimi czasy mam mocną zajaweczkę na b-klasowy vibe z 80's. Jeśli ktoś czuje tego typu kino to zdecydowanie polecam takie cudowne dzieła jak "Plazma", "Ukryty", "Reanimator" czy australijski "Razorback", który wizualnie jest dziełem sztuki (poważnie). Klasyczne efekty praktyczne, sporo kiczu i mnóstwo frajdy. Oczywiście tych perełek jest o wiele więcej, heh. https://www.filmweb.pl/film/Plazma-1988-33341 https://www.filmweb.pl/film/Ukryty-1987-119984 https://www.filmweb.pl/film/Reanimator-1985-34702 https://www.filmweb.pl/film/Razorback-1984-98658 PS. "Wiking" Eggersa to spory zawód. Po zajebistym "Lighthouse" wymagam od niego wincyj niż typowego filmu o zemście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 32 minuty temu, eF. napisał: PS. "Wiking" Eggersa to spory zawód. Po zajebistym "Lighthouse" wymagam od niego wincyj niż typowego filmu o zemście. Scenariusz banalny - jedyny plus to świat przedstawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 7 minut temu, Koelner napisał: Scenariusz banalny - jedyny plus to świat przedstawiony Zdecydowanie. Ten sam motyw był już w Conanie, który powstał 40 lat temu. Fakt, wizualnie robi wrażenie, ale to tylko przerost formy nad treścią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 5 godzin temu, eF. napisał: Fakt, wizualnie robi wrażenie, ale to tylko przerost formy nad treścią. dla mnie też był rozczarowaniem (takie 6/10), ale podobno treści w nim sporo, tylko trzeba być zorientowanym w temacie - co w sumie też jest minusem, bo film powinien być zrozumiały dla szerszego grona odbiorców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 W dniu 2.05.2022 o 18:45, RappaR napisał: Obejrzałem Blade Runner. Piekny film jeśli chodzi o stylistykę, jeden z najpiękniejszych jakie widziałem, dzieło sztuki wizualne Ale jeśli chodzi o fabułę proste kino noir, postacie zaś nudne i bez polotu Ale, że tak pierwszy raz? Chodzi o tego Ridleya Scotta? Film to cudeńko wizualne plus muza zmarlego tydzien temu Vangelisa. Jedna z najciekawszych rol Forda i caly klimat, kurde ten film sie niemal nie starzeje. Co do fabuły czy aż tak nudno i prosto, jesli wgryziemy sie w rozkmine kto jest robotem kto nie, to nie jest az tak banalnie choc same postacie sa dosc plaskie to fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Arcydzieło. Nie ma jak dyskutować o innych filmach jeżeli to nie jest najwyższa polka. Gdzie jest 6 replikant który uciekł z koloni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Ray Liotta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Chłopiec z ferajny Niedoceniany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Polecam Top Gun - wróciłem w lata 90 i wyszedłem z kina jak małe dziecko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bostonian Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Wlasnie tez wrocilem z seansu. Feel good movie, duzo klimatu z lat 80tych. Swietnie sie to ogladalo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Oczy Szeroko Zamknięte - są dobre klimatyczne momenty, ale overall tylko 5/10, sporo dłużyzn i dość sztuczna w swojej roli Kidman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Na Netflix dziś wjechał film Sandlera i Lebrona o jakims skaucie NBA. Hustler. chyba spoko obsada, Sandler, Zubac, Boban, Tobias, Seth, Anthony Edwards. wieczorem trza sprawdzic bo trailer spoko wyglada. Zubac mi się oczywiście pojebal z Juancho Hernangomezem który gra główna role Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Oglądałem wczoraj, u nas go nazwali "Rzut życia". Całkiem przyjemny, choć historia raczej mało realna. Boban miał śmieszną pierwszą scenę. Seth z Tobiasem to tam przelotem się pojawiają. Głównie jest Juancho z Edwardsem. Fanom 76ers może się nie spodobać z racji tego jak ich fo (fikcyjny ofc) został przedstawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 No tłumaczenie widziałem. Kozackie wymyślili jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 W dniu 2.06.2022 o 21:58, Koelner napisał: Polecam Top Gun - wróciłem w lata 90 i wyszedłem z kina jak małe dziecko Meega film do oglądania w kinie. Najlepszy blockbuster od lat. Jak Cruise skonczy z kinem akcji i wroci do grania w dramatach też to fajnie jakby zrobił sequel do Jerry Maquire. Historia jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 8 godzin temu, the_secret napisał: Meega film do oglądania w kinie lepiej IMAX czy normalny seans wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 2 godziny temu, lorak napisał: lepiej IMAX czy normalny seans wystarczy? No IMAX ale juz nie załapiesz się bo jurassic world pewnie od dzisiaj zajmie wszystkie imaxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Rzut życia na netflixie na pewno warto choćby z uwagi na tematykę i smaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 13 godzin temu, fluber napisał: Rzut życia na netflixie na pewno warto choćby z uwagi na tematykę i smaczki Potwierdzam spoko rola Sandlera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Tematyka i smaczki ratują ten niestety słaby film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi