eF. Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 @Kubbas Również uwielbiam "JFK", świetne kino. Natomiast Gary Oldman to faktycznie kapitalny aktor, aczkolwiek ostatnimi czasy coraz częściej grywa w filmach klasy B, a to nie przystoi GOAT'owi. Mnie dziwi, że nikt nie wspomniał jeszcze o takim aktorze jak Willem Dafoe. Charakterystyczny i znakomity, za rolę w "Lighthouse" powinien zgarnąć wszystkie nagrody. Kawał gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Sebastian napisał: Aaaaa.. umieram... Pattison na liście dobrych aktorów... Co poradzę kiedy faktycznie jest dobrym aktorem Edytowane 7 Października 2022 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Lubię Denzela, ale jeśli czepiamy się różnych aktorów o jeden wyraz twarzy to Denzel powinien tu być wymieniony w czołówce wśród topki aktorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Dokładnie Denzel sympatyczna facjata, dobrze się go ogląda, ale mina prawie ciągle ta sama. To przypomniało mi o innym czarnoskórym aktorze. Ossie Davis kapitalny był we Wzgórzu Sidneya Lumeta, Łowcach sklapów i Dziwaku z Central Parku. W sumie dziwne że po takich dobrych rolach w latach 60-tych potem przez kilkanaście lat nie zagrał w żadnym filmie, który byłby pamiętany i w sumie dopiero go Spike Lee na dobre "wyciągnął z szafy" i doszły do tego role w komediach Dwaj zgryźliwi tetrycy i wspomnianym już Dziwaku z Central Parku. Jak tak wymieniamy tych aktorów to ciężko nie wspomnieć o moim ulubionym filmie i postaci Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez granej przez Eli Wallach i jakie potem było moje zdziwienie że Tuco tak naprawdę jest Żydem pochodzącym prawdopodobnie z Łodzi (ciężko znaleźć info na 100% potwierdzające). Aktor na tyle charakterystyczny, że do każdego filmu dodawał kolorytu. Nie wspomniał też nikt o Dustinie Hoffmanie, a to za dobry aktor żeby go pominąć. Bruce Willis też dawał radę, choć w dwudziestym pierwszym wieku za bardzo się rozdrabniał, grał dużo i w większości średnich filmach. W sumie to samo tyczy Samuela L. Jacksona, ale za samą słynną scenę jego przemowy w Pulp Fiction zasługuje na uznanie. I warto jeszcze wspomnieć o Sean Penn i Kevin Bacon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Aktualne top 5 to Leonardo, Brad Pitt, Tom Hardy, Edward Norton, Collin Farell. Filmy z nimi zawsze chętnie obejrzę. Plus Tom Cruise bo ten to od dziesięcioleci gwarantuje stały solidny poziom rozrywki. Nie liczę emerytów w stylu Daniel Day-Lewis czy wszystkich odcinaczy kuponów po dawnej świetności jak De Niro, Ford czy Pacino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) Cytat Christian Bale podzielił się bardzo ciekawym spostrzeżeniem.. Powiedział, że jeśli aktor w jego wieku dostaje rolę w Hollywood, to tylko dlatego, że DiCaprio ją wcześniej odrzucił "Wiem, że w większości moich filmów zagrałem tylko dlatego, bo Leo je wcześniej odrzucił. I to nie tyczy się tylko mnie. Do dziś jest tak, że jeśli ktokolwiek w tym wieku dostaje jakąś rolę, to tylko dlatego, że wcześniej DiCaprio odmówił. Nie ma znaczenia, co mówią ci ludzie. Nie liczy się, czy kumplujesz się z reżyserami. Każda z tych osób, nawet ci, z którymi pracowałem na planie wielokrotnie, proponowała rolę w swoim filmie najpierw jemu. Rozumiesz to? Powiedział mi o tym kiedyś jeden z reżyserów. Więc podziękowania za mój angaż w tym filmie należą się Leo, ponieważ on dosłownie może wybierać spośród wszystkiego. I dobrze, że tak jest – jest fenomenalnym aktorem. Wiesz, jaki jestem wdzięczny, że dostaje jakiekolwiek role? Przecież ja nie potrafię tego co on. Nie chciałbym być też tak wyeksponowany jak on, być na świeczniku. A on radzi sobie genialnie. Ale podejrzewam, że każdy w mniej więcej tym wieku w Hollywood zawdzięcza swoją karierę DiCaprio, który rezygnuje z kolejnych projektów". Bale zdradził też, że za film "American Psycho" był opłacany tak źle, że charakteryzatorzy śmiali się z niego, że mają lepszą stawkę A pracę na tle green screenu nazwał "definicją monotonii". Właśnie przeczytałem, nawiązując do dyskusji Moim zdaniem Bale jest co najmniej na tym samym poziomie co Leo. Edytowane 7 Października 2022 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) najwiekszych aktorow wyroznia to, ze potrafia zagrac 'wszystko' (zaden gatunek filmowy im nie przeszkadza). aktor bdb natomiast moze wykonac robote na podobnie wysokim poziomie - jak ci najwybitniejsi - jesli tylko zostanie dobrze obsadzony... jesli nie jestes dicaprio, najwazniejsze pozostaja 'warunki'. generalnie, w hollywood, nie ma zlych aktorow. czyli, jak w zyciu, lepiej byc 'pieknym i mlodym' ;)... Edytowane 7 Października 2022 przez kcp78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 A tak na całą tę naszą rozkminę patrzy prawdziwy Król i Top1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Godzinę temu, P_M napisał: A tak na całą tę naszą rozkminę patrzy prawdziwy Król i Top1: zgapiasz W dniu 6.10.2022 o 19:35, julekstep napisał: 1. Ed O'Neill 2. Michael Palin Eric Idle 3. Rocco Siffredi 4. Marty Feldman 5. Gulczas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 6 godzin temu, Sewer napisał: Właśnie przeczytałem, nawiązując do dyskusji Moim zdaniem Bale jest co najmniej na tym samym poziomie co Leo. W Mechaniku, co się wcielił w rolę. Też element rzemiosła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Dobry film akcji na luzie jak John Wick, Nobody etc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T+?%hZ<A<5ZZB~5L Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 8 minut temu, RappaR napisał: Dobry film akcji na luzie jak John Wick, Nobody etc? Lucy...? Jest na Netflixie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 1 godzinę temu, P_M napisał: A tak na całą tę naszą rozkminę patrzy prawdziwy Król i Top1: Pozdro dla kumatych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Waltz chyba jeszcze nie padł w tym temacie, a ma papiery. I Pesci! Z kolei DiCaprio od zawsze mi wyglądał na syna Nicholsona, nie wiem dlaczego. A coś w sobie mają, jakieś podobieństwo. Sam Leo dla mnie top, i dobrze się starzeje, a miałem w pewnym momencie obawy, jak z wiekiem będzie mu szło z doborem ról. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Al Pacino Robert De Niro Nicholson Leonardo waltz Keitel Walken i przede wszystkim TIM ROTH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 A był mój ulubieniec, który jest dużo lepszym reżyserem niż aktorem, Clint Eastwood? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 7 godzin temu, ignazz napisał: Robert De Niro najbardziej overrated aktor ever Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: najbardziej overrated aktor ever w Taxi , godfather 2 , godfellas , wściekły byk, dawno temu, łowca jeleni , prawo Bronxu to bardzo ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Teraz, Koelner napisał: w Taxi , godfather 2 , godfellas , wściekły byk, dawno temu, łowca jeleni , prawo Bronxu to bardzo ok i wszedzie gral z grubsza to samo przecietny i jednowymiarowy aktor ze szczesciem do dobrych filmow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Wolę Pacino ale bez przesady De Niro to świetny aktor, już od dawna odcinający kupony ale jednak, najbardziej lubię z nim Heat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi