Gość (Przemek...) Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 http://www.filmweb.pl/film/De+Behandeling-2014-706430 Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 http://www.filmweb.pl/film/De+Behandeling-2014-706430 Polecam. Szukałem ostatnio tego filmu i nigdzie nie znalazłem. Gdzie go dorwałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 mówisz poważnie czy żartujesz? https://www.google.ie/webhp?hl=pl#hl=pl&q=de+behandeling+(2014)+online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Szukałem ostatnio tego filmu i nigdzie nie znalazłem. Gdzie go dorwałeś? https://torrentbutler.eu/251577-the-treatment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraso Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 mówisz poważnie czy żartujesz? https://www.google.ie/webhp?hl=pl#hl=pl&q=de+behandeling+(2014)+online Nie oglądam filmów online. Dzięki Przemek_Orliński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 szukam tytułu filmu i jego samego NIEWIELE O nim wiedząc akcja Berlin Zachodni obraz: czarno-biały produkcja: coś 1955(?) USA typ: biznes komedia Coca Cola - dyrektor regionalny jest potrzebny w Berlinie, gość chce wrócić do USA wiec wplątuje w romans gościa z NRD ( farbowany Niemiec?) aby przejął jego role w Europie a on zgodnie z planem wróci do USA. Oczywiście misterny plan się komplikuje jak kandydat na męża jednych z córek szefa szefów wpada w oko potencjalnemu teściowi.... EDIT: Raz DWA TRZY z 1961 polecam Billy Wilder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Into The Woods - czyli musical z Meryl Streep, który moim zdaniem za bardzo jakby na siłe chciał być musicalem. Piosenki nie za bardzo mi podeszły poza paroma. Film bierze pare bajek i skleja w jedną toczącą się w zasadzie w lesie. Film również chce pokazać różne historie które mogą się tyczyć kazdego z nas czyli wybory czy błedy życia. Hmm ale ukazane za bardzo ckliwie. Więc ogólnie nie polecam mimo, iż końcówka inna niż sie mogłem spodziewac. Wild - Reese podczas dłuuuugiej wędrówki która jest efektem poprzednich lat zycia. Sama wędrówka nie jest jakoś zajebista i z mnóstwem przygód, natomiast jest sporo retrospekcji które w zasadzie migają non-toper. Więc jak ktoś chce sobie usiąść i odsapnąć rypnąc se winko czy pifko to gitara. A zeby troche wczuć sie w głowną bohaterkę to też trzeba mieć pare doświadczeń zyciowych. peace Wg mnie Wild troszkę bullsitowy jeżeli chodzi o historię babeczki + Reese tak średnio mi pasowała do tej roli. Ale sam klimat spoko, no i motyw hikingu i dziczy zawsze na propsie. Miło się oglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Wg mnie Wild troszkę bullsitowy jeżeli chodzi o historię babeczki + Reese tak średnio mi pasowała do tej roli. Ale sam klimat spoko, no i motyw hikingu i dziczy zawsze na propsie. Miło się oglądało. No tak bo ta wyrazistość trzeba samemu poszukać. Wyrazistość jesli chodzi o jej historię i na jakim etapie zyciowym jest i dlaczego robi to co robi i robiła to co robiła Ogólnie nie jest to porywający film. Ogólnie lubię Reese. Ogólnie jak ma sie coś innego to można to coś innego looknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Rambo II k****! Ale ich rozjebał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Oglądał ktoś Interstellar i Force Majeure?Spory hajp jest teraz na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Oglądał ktoś Interstellar i Force Majeure?Spory hajp jest teraz na to. A Ty sie hype'ujesz na SF? Bo oglądałem Interstellar i mogę polecić osobom które lubia kosmiczne niewyjaśnione gadaniny. Nolan lubi długie dialogi, ale treści w nich też trochę jest. natomiast jak oglądac to jak masz kino domowe to elegancko. Hans Zimmer yebnął zajebisty score! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Właśnie kompletnie nie oglądam takich filmów,nie że nie lubie-po prostu nie oglądam i nie wiem czy właśnie jak tym filmem zacznę przygodę z SF to się nie zrażę ;- ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zacznij od Aliena to na bank się nie zrazisz do sf. Jeżeli trawisz długie (ponad 3h) filmy to Interstellar też podejdzie. Jak Interstellar podejdzie to potem trzeba Odyseję Kosmiczną Kubricka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 moon jest fajny jak na SF, a jak lubisz teatr jednego aktora to już w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zacznij od Blade Runnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zacznij od Gattaci i Donnie Darko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Gattaca to świetny film, byłby jeszcze lepszy gdyby zamiast wiecznie bezpłciowego Hawka zagrał tam ktokolwiek utalentowany. Donnie Darko jest klasyfikowane jako sci-fi z braku laku, ja bym go określił jako "psychologiczny" po prostu. Sorry Ignazz ale Blade Runner jest dla wczutych. Odyseja również. Polecam sięgać po te filmy jeżeli ktoś wie po co sięga, bo to nie są filmy pod popcorn, mimo że w takim Runnerze jest akcji od zajebania. Moon to już w ogóle. To są same klasyki ale mogą zniechęcić bo nie są łatwe w odbiorze. Interstellar jest świetny. Tak kompletnego i klasycznego zarazem filmu sci-fi nie było od lat - można zacząć od niego dlatego że łączy wspaniałą rozrywkę z, co ważniejsze, przemyślaną, skłaniającą do refleksji i pobudzającą wyobraźnię fabułą bazującą na wciąż aktualnej i intrygującej teorii naukowej. Kup jeden z drugim energola od Adamka albo Kubicy i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Wspomniany tu Moon to bardzo dobry film - polecam obejrzeć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Moon naprawde dobry film, rowniez polecam. Interstellar- czekałem na ten film dosc długo, ale ilość bezsensownych bzdur w tym filmie jest tak ogromna ze ledwo doczlapalem do konca. Juz pomijam warstwe fabularna ktora byla naprawde mdła. Nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Z sc-fi ostatnio jeszcze Predestination wyszło. Całkiem miło się oglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi