Kraso Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 12 Years of Slave przereklamowane, wtórne, mimo to niezłe ale nie zasługujące na Oskara. A to, że temat przewałkowany wiele razy to prawda.Kapitan Phillips - ok, ale Tom Hanks wcale nie wybitnie jak co niektórzy uważają, ten debiutant-Somalijczyk ukradł mu show zdecydowanie.Wolf of Wallstreet - jak dla mnie rewelacja. Świetna kreacja DiCaprio, ale jak widać za takie role nie dostaje się nagród. Skandal.Ze starszych, które ostatnio zrobiły na mnie wrażenie, polecam No Country for Old Men. Obejrzałem i chciałem włączyć od razu drugi raz. Bardem zagrał role życia(w ogóle jest świetnym aktorem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Też mi się podobał, chociaż nie jestem fanem ,,filmów o niczym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Wolf of Wallstreet mocno przereklamowany film. Fabuła maksymalnie rozciągnięta, nie wiem po co Scorsese rozciągnął ten film do trzech godzin, ale był to zdecydowanie kiepski pomysł. Jeden z większych zawodów. DiCaprio jak zwykle na wysokim poziomie, jednak sam nie był w stanie pociągnąć tego niezbyt dobrze zbudowanego filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Ostatnio 2 dobre filmy ogladalem, Harry Angel z Rourke, i Joe Black z Pitem i Hopkinsem, polecam Bardzo lubię, choć podobno książka zdecydowanie lepsza (zakończenie nie jest tak oczywiste jak w wersji filmowej). Jako ciekawostkę można dodać, że przez występ w tym filmie Lisa Bonet straciła angaż w Bill Cosby Show Rourke to jeden ze zmarnowanych talentów Hollywood. Najpierw sam zaczął zbytnio grać swoim wyglądem, a potem rozmontował sobie buźkę bawiąc się w boksera. Ja ostatnio oglądam starocie, z tegorocznych oscarowych produkcji widziałem tylko Dallas Buyers Club. Ale w dziedzinie poświęcenia dla roli polecam zobaczyć, co zrobił ze sobą Bale w ;Mechaniku; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Imo schudnąć jest łatwiej, dla mnie wciąż największy wyczyn w kwestii zmiany ciała to De Niro we Wściekłym byku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 August: Osage County - Mocna siódemka. Film ciężki, ale świetnie zagrany. Aktorstwo na najwyższym poziomie. Warto obejrzeć Co do poświęcenia dla roli, to Bale także mocno schudł do roli w filmie Fighter. Dowiedziałem się też, że McConaughey schudł do roli w DBC 17 kg, a Jared Leto aż 20 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 To samo z Nortonem, on często chudł i pakowął do ról. Albo Adrien Brody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Imo schudnąć jest łatwiej, dla mnie wciąż największy wyczyn w kwestii zmiany ciała to De Niro we Wściekłym byku. Co do poświęcenia dla roli, to Bale także mocno schudł do roli w filmie Fighter. Dowiedziałem się też, że McConaughey schudł do roli w DBC 17 kg, a Jared Leto aż 20 kg. Z Balem to ciekawa historia. Jego normalna waga to ok. 80kg. Do roli w Mechaniku zszedł do ok. 55 kg. Od razu po zakończeniu zdjęć przystąpił do przygotowań do Batmana i w rezultacie dobił do niemalże 100 kg Ma facet charakter. Leto podobnie. Nie za bardzo go lubię, może przez ten jego zespół dla nastolatek, ale on do jakieś roli też dużo przytył (pamiętam plakat z nim jako pączusiem w okularach). A De Niro we Wściekłym Byku - klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Co ciekawe to że Bale chciał do mechanika zejśc do 45 na co nie dostał zezwolenia. Wilk jak dla mnie bardzo słaby i nazbyt na siłę showmański. Zadko kiedy tam czułem zabawę tak naprawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Thor 2 całkiem miły. Uwielbiam Lokiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Thor 2 całkiem miły. Uwielbiam Lokiego A ja jako osoba uwielbiające produkcje Marvela zawiodłem się na Thorze 2. O ile oczywiście w przypadku filmów fantasy ciężko mowić o "logiczności" i "racjonalności", tak jak dla mnie Thor 2 był kompletnie przegięty, za bardzo bajkowy i wgle bez sensu. Najgorszya z wszystkich marvelowskich ekranizacji póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Nie lubię wielkiej spiny jeżeli chodzi o filmy, muzę itd. tak wiec napiszę wprost - chętnie oglądam te komiksowe produkcje (poza fatalnie zrobionym Wolverinem, Spidermanem Raimiego i pewnie jeszcze kilkoma innymi kasztanami). Thor 2 jest nawet sympatyczny, choć zawodzi oczekiwania. Niby wszystko się zgadza, ale 15 minut po projekcji zapominasz o czym był. Mało wyrazisty (poza Lokim, który pojawia się jako zły już trzeci raz). Thor zawsze będzie miał nieco bajkowy charakter, taki jego urok, ale jego przeciwnik w tej części jest beznadziejny. Film oglądałem ok. miesiąc temu, a nawet nie pamiętam jak wyglądał i o co mu chodziło. Za to nowy Cap America jest podobno bardzo dobry Wilk jak dla mnie bardzo słaby i nazbyt na siłę showmański. Zadko kiedy tam czułem zabawę tak naprawdę. +1 Ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi doskonale pasuje do mojego wrażenia na temat ostatnich ról Leo. Bardzo dobry aktor, nie zamierzam tego kwestionować, ale Wilk czy Gatsby są trochę... ciężkawe. Przerost formy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 z tematów troche bardziej ambitnych polecam "Wielkie piękno" - początkowo troche ciężkawy, ale generalnie bardzo fajnie zrobiony, dobra muzyka, przyjemnie odpręża. Miałem bardzo dobre wrażenia po seansie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi doskonale pasuje do mojego wrażenia na temat ostatnich ról Leo. Bardzo dobry aktor, nie zamierzam tego kwestionować, ale Wilk czy Gatsby są trochę... ciężkawe. Przerost formy. Yup, dlatego polecam Gatsby'ego z Robertem Redfordem. Bardzo mi sie podobał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Yup, dlatego polecam Gatsby'ego z Robertem Redfordem. Bardzo mi sie podobał Podpisuję się pod tym obiema rękami. Nie do końca rozumiem dlaczego zrobili remake akurat Gatsby;ego, bo wersję z RR ciężko przebić. Leo nie ma szczęścia do Oskarów, ale z drugiej strony, taki Peter O;Toole też go nigdy nie dostał (chyba dali mu za całokształt ale to trochę inna sprawa), więc DiCaprio jest przynajmniej w dobrym towarzystwie Bardzo lubię Redforda, mój ulubiony film z nim to Butch Cassidy i Sundance Kidd. Niby western, prosta forma ale chwyta za serducho. Świetna współpraca z Newmanem. Widać, że obaj panowie nadawali na tych samych falach. Ze ;starych; aktorów najbardziej lubię McQueena. Edytowane 24 Marca 2014 przez Jinks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monty Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Co roku robię listę ulubionych filmów, wszystko z 2013 co chciałem to już obejrzałem, więc to moja top lista: Blue Is The Warmest Colourhttp://youtu.be/Y2OLRrocn3s12 Years A Slavehttp://youtu.be/z02Ie8wKKRgCaptain Phillipshttp://youtu.be/_3ASoBrFGlcRushhttp://youtu.be/05rzPnZ6lxw Polecam Edytowane 29 Marca 2014 przez Monty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalalu789 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Wybryki teściowej http://evona.pl/member/video/35be5bf801ce59afbc16b761ab5597b1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeh Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Dzisiaj oglądałem tajemnice piramid - warto zobaczyć. Dokumentalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Philomena - dobry film 7/10, bardzo dobre aktorstwo, nie ma zbytniego patosu, który męczy widza. Nie ma dłużyzn, o czym świadczy też czas filmu. Zasłużone nominacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Prestiz to sie nigdy mi chyba nie znudzi, jaram sie strasznie postacia Tesli ogolnie Dzisiaj ogladalem Wojne Charliego Wilsona po raz trzeci chyba w zyciu, fajny lekki filmik z nutka historii, ironizne troche to ze potem jankesi musieli wejsc do afganistanu po takich wydarzeniach I bardzo dobry film dzisiaj w tv lecial, gdzie jestes amando, z caseyem freemanem i harrisem, afflecka bardzo polubilem po filmie o jessiem jamesie, dobry aktrzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi