Boowka Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 A ile z tego Ci "zjadł" bilet? IMO raczej średnio opłacalne (9 tyś na łepka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 http://www.mlecznepodroze.pl/2013/05/19/los-angeles-za-1686-pln-z-wylotem-z-polski/ jakby ktoś chciał jeszcze lecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 http://www.mlecznepodroze.pl/2013/05/19/los-angeles-za-1686-pln-z-wylotem-z-polski/ jakby ktoś chciał jeszcze lecieć dobra cena tylko w listopadzie może KB jeszcze na parkiecie nie być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunk Fan Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 I ktoś coś RZECZYWIŚCIE planuje? Jakby co rozważam 2014, mogą być playoffs, aczkolwiek niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 ja planuję finały, ignazz też chętny był. ale wrócę do tematu dopiero w 2014, do ewentualnego wyjazdu jeszcze długa droga. na razie zacząłem odkładać mamonę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 ja planuję finały, ignazz też chętny był. ale wrócę do tematu dopiero w 2014, do ewentualnego wyjazdu jeszcze długa droga. na razie zacząłem odkładać mamonę ja jestem zdecydowanie IN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
House Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Liczył ktoś ile $ trzeba miec na cała podróz, mecze itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłaszam się do wspólnej listy, też odkładam mamonę, w miarę zbliżania się terminu prosiłbym o wpisywanie w temat rozpiski kosztów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunk Fan Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Ze względu na brak urlopu 2013 odpada, ale 2014 jak najbardziej. Tylko, że dla mnie LA i West Coast odpada, bo zwiedziłem te wszystkie miejsca... Kręci mnie Floryda, ewentualnie NY+Philadelphia albo Chicago... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 ja jeszcze nie liczyłem. ile wyjdzie, tyle wyjdzie, ale bez specjalnej rozrzutności nie będą to ogromne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 podstawowe koszty: bilet lotniczy 1600-2400PLN noclegi 39$/noc bilety meczowe 55-75$ per day nie ma sensu lecieć na krócej niż minimum 5 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Czyli tak +- 4 koła na lot w obie strony licząc wyjazd 5dniowy to 4 noclegi powiedzmy 500 zł Przy dobrych wiatrach 3 mecze, kolejne 5 stów. Nie wierzę, że taki wyjazd 5 kołach się zmieści. Serio Ignazz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 jeszcze trzeba dojechać, przejechać, zjeść coś by wypadało w między czasie, zobaczyć coś poza meczem jadąc na drugi koniec świata też by można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 a tam drugi koniec świata. ja jestem na drugim końcu świata P_M: zmieści się w 5k, nie widzę problemów, i to z żarciem i zwiedzaniem. te 2k ignazza to za lot w obie strony, do NYC za 1700 powinno dać radę z okęcia. i zostaje Ci kupa kasy na dotarcie do miasta finałów, czytaj Miami, kupienie biletów na mecz i drinka przy plaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 myslalem o RS tak to oczywiscie bilety 0 100$ w góre lekko na mecz w PO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*KaBe* Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Podpinam się pod temat. P_M wyszedł Ci w końcu ten wyjazd ? Nabyłem po fajnej cenie bilety do LA w dniach 7-21 stycznia 2015 Moim marzeniem było zobaczenie KB przed koncem kariery , jako , że kibicuje LAL generalnie od początku kariery Bryanta , polowalem na bilety od dluzszego czasu i w koncu sie udalo. Priorytet to oczywiście mecze ( jest to mój pierwszy wyjazd tego typu) , także dobrałem terminy wylotu pod terminarz i rozkład jazdy jest taki : Jan 09, LA Lakers vs Orlando Jan 10, LA Clippers vs Dallas Jan 11, LA Clippers vs Miami Jan 11, LA Lakers vs Portland Jan 13, LA Lakers vs Miami Jan 15, LA Lakers vs Cleveland Jan 16, LA Clippers vs Cleveland Jan 19, LA Clippers vs Boston Oczywiscie priorytet to LAL ale Clippers w bonusie nie pogardze , 8 meczy w 2 tygodnie wygląda przyjemnie , rywale też ciekawi , w gratisie jako zdeklarowany hater LBJ mam 2x CLE dzień po dniu W tak zwanym między-czasie , którego między meczami będzie sporo chciałbym oczywiście zobaczyć i pozwiedzac jak najwięcej. Więc pare pytań do bardziej zorientowanych : 1. Czy ceny bilety na mecze są stałe czy też zmieniają się z biegiem czasu ( dużo siedze w biletach lotniczych a tam to norma ) , bo jeśli stałe to ogarne je od razu 2. Staples Center i miejsca w hali , jak wygląda z widocznością na poszczególnych sektorach , czy warto dopłacać do droższych miejsc ? 3. Noclegi w LA - czy ktoś może coś polecić w sensie nawet nie koniecznie hotelu ale rejonu miasta w którym warto się zatrzymać ( choc oczywiscie konkretne miejscówki też bardzo chętnie ) 4. Transport - jak wygląda tam komunikacja miejska , czy samochód wypożyczać na cały pobyt czy w dni z b2b meczami jest to bez sensu i rozwazyc wypozyczanie tylko na wolne dni z dluzszym zwiedzaniem To tak na początek. No i oczywiscie jeśli ktoś ma ochotę się podłączyć pod wyjazd to zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 #1 ceny biletów są stale #2 nie jestem fanem LA i uważam je za najbardziej przereklamowane miast USA ale hotel bierz niedaleko lotniska gdzie masz najlepsze ceny. Z transportem to się zastanawiam bo akurat LA z tymi masakrycznymi korkami i nie do końca przyjazna komunikacja miejska sprawia że nie ma chyba dobrej rady. Biorąc samochód jesteś niezależny i możesz zwiedzić okolice łącznie z pustyniami Kalifornii i Parkami Narodowymi ale z drugiej strony nacinasz się na koszty parkowania.... Bierz chyba na wolne dni i uciekaj do San Diego najpiękniejszego miasta w USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ps. Dobre bilety kup tylko na Cavs. O widoczność się nie martw bo z każdego miejsca jest BAJECZNA. Na resztę meczy kup najtańsze: te górne rzędy żyją swoim życiem i ci kibice potrafią docenić basket bo leszcze z pierwszych rzędów mnie wkurzali zawsze co chwile paradujac przed nosem. Kupując najtańszy bilet i tak możesz oszukać system i usiąść na peniaka w droższy sektorze. Kiedyś wydając 30$ usiadlem na krzeselkach dostawianych za koszem gdzie normalnie taki bajer sprzedaje się za 800$ ;-) Mina na peniaka i dwa piwa w ręce i cięć nie ma jak sprawdzić co masz w kieszeni ;-) a ze piwko nietanie plus biały kolor skóry to jest wysoce prawdopodobne domniemanie ze Ciebie stac.... W sumie teraz sobie uświadomiłem ze lubię te zabawy z hamerykanami śniadanie nie w swoim sektorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 KaBe jako, że mnie wywołałeś to niestety, ale z braku środków nie wypaliło, podejrzewam, że będę musiał to odłożyć na ostatni sezon KB w Lakers.Rady ignazza jak zwykle cenne, szkoda tylko, że z perspektywy fana Lakers tak negatywnie oceniasz samo miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Już tłumaczę bo nie ma niechęć do LA nic wspólnego że kibicuję SAS LA może i częściowo ma swój urok ale nie istnieje tam cos takiego jak fajne downtown ( wieżowce są oczywiście ale nie ma tam nic do zobaczenia) i w rozumieniu europejskim ( poza kolebką hiszpańska starego miasta i budynkiem misji ) nie ma tam takiego centralnego punktu jak u nas np. Starówka wbijasz się w centrum i z poziomu buta widzisz 3 poziomy parkingów banki parę sieciowych kawiarni i ujścia klimatyzatorów nie jest to userfriendly i może po PROSTU ROZCZAROWAC nijak się to ma do tego opisu: "Zwane często City of Angels lub po prostu L.A., Los Angeles stanowi światowe centrum biznesu, handlu międzynarodowego, rozrywki, kultury, mediów, mody, nauki, sportu, technologii i edukacji. Los Angeles uznane zostało za 3. najbogatsze oraz 5. najbardziej wpływowe miasto świata[14][15]. Obszar statystyczny Los Angeles wygenerował w 2008 roku 831 miliardów dolarów produktu miejskiego brutto (PMB), czyniąc z tegoż miasta 3. największe centrum ekonomiczne świata, ustępując jedynie metropoliom Tokio i Nowego Jorku[16]. Jako że Los Angeles jest siedzibą Hollywood, zyskało przydomek „Światowej Stolicy Rozrywki”, przodując w produkcji filmów, programów telewizyjnych, sztuk scenicznych, gier wideo oraz muzyki. Ze względu na to, miasto zamieszkuje szerokie grono słynnych osób powiązanych z tymi branżami. " będąc tam nie czerpiesz z tego korzyści a poziom must to watch jest niższy niż w Genui.. i o to sie tam rozbiega.... opis kosmiczny a miasto przegrywa ze stolicami europejskimi większymi miastami wschodniego wybrzeża o NY SF Miami S. Diego nie wspominając po prostu opis wydaje się że sprawia że miasto dorównuje NY i zależy tylko od preferencji czy wolisz West czy East a PRZEPAŚĆ jest ogromna w NY 7 dni ciągłego biegania bo kultowych miejscach od Central Parku po Budynek Żelazko nie starczy a w LA 3 dni to już dużo za dużo..... punktów w NY wymienie z głowy 50-70 gdzie koniecznie to trzeba zobaczyć, w SF ze 40 a w LA może 10 i każdy z nich nie jest tej klasy co Statua , CPark czy Empire SB, Golden Gate czy Alcatraz nawet włoskie czy chińskie dzielnice są w NY/SF kultowe a w LA nawet ich nie zauważyłem z pozytywów aby nie wyszło "po polsku" dla nas obowiązkowo hala i pomniki przed nią/plaża/aleja gwiazd/rodeo/bzs diabeł tkwi w szczegółach! Santa Monica, ( z budkami ze słonecznego patrolu i kultowym pomostem znanym z filmów) i Bulwary znane z filmów są w znacznej odległości od siebie i bije po oczach taka "dawna" świetność bo to nawet już nowoczesne nie jest.. Rodeo Drive nie robi wrażenia z tymi butikami bo nie wierzę że sobie tam tak w biały dzień gwiazdy chodzą... to takie punktowo 4 Sopoty ale przed REMONTEM ;-) Universal Studios z meleksem niestety negatywów jest więcej tam nawet jak wejdziesz W Beverly Hills to nic aż takiego nie zobaczysz ale ciagle słyszysz to takie paniczne próby zarobienia na Tobie bo ktos gdzieś widział jakiegoś Ediego Murphiego ;-) więc kup kubek ;-).. wysokie żywopłoty i chawiry mało widoczne gdzie z poziomu "z buta" i tak jest to trudno opanować miliardy czarnych już gum do żucia sprawia że nawet Aleja Gwiazd jest mało atrakcyjna i wygląda syfiaście a Kodak Theatre robi gorsze wrażenie niż Budynek Festiwalowy w Cannes który i tak jest sam w sobie tragiczny po prostu lepiej się mile zaskoczyć niż niesamowicie nastawić i rozczarować tak jak pisałem dla maniaków NBA lepsza opcja to: NY SF Miami Boston Chicago o Teksasie "jeszcze" się nie wypowiadam a dla innych zwiedzających: San Diego Seattle Waszyngton Philly i uwaga uwaga Key West!!!!!!! a LA? to jest cos takiego Edytowane 2 Września 2014 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi