Skocz do zawartości

Dwight w Lakers, Bynum w Philly, Iggy w Nuggets

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Mają mniejsze kontrakty i zwiększają szanse na topowy pick.

Magic nie chcieli się pakować w niepewnego Bynuma, ale poza pewnym kontraktem, Lopez też nie daje gwarancji ciągłej gry na wysokim poziomie. A tak może uda się wyciągnąć Noela za rok lub Muhammada. Woleli prospecta Harklessa i picki.

Aha, więc lepiej odbudowywać skład mając Harringtona, Afflalo, Harklessa + parę picków, niż Lopeza, Humphriesa, Brooksa, kogoś wybranego z top 10 tegorocznego draftu (Barnes, Drummond, Lillard) i parę picków.

podejrzewam, że mowa o wymianie w lutym...

oczywiście tamta oferta była lepsza od wszystkich obecnych (może poza tą Rockets) ze względu na pick, ale przepadła pół roku temu. tylko myślę, że nie byłby to juz pick w top 10. z Howardem mogliby nawet wskoczyć jeszcze do PO.

Chytry nie wiem czy wiesz, uwierz mi na słowo bo nie moge znaleźć tego cytatu, Magic wzieli np Harringtona dlatego, że to był "Biggest contract expiring" tak ten cały Henningan powiedział

No jak 21 baniek/3 lata to jest dobry expiring contract, to tylko potwierdza moją teorię o geniuszach biznesu z Orlando.

na hoopshype to jakas lipa jest. o tu masz swiezy news z orlandosentinel o kontraktach

http://blogs.orlandosentinel.com/sports_magic/2012/08/the-orlando-magics-future-salary-commitments.html

a tak na marginesie to co to oznacza ze tylko czesc jest gwarantowana?? nie czaje

bo np Hedo juz w nastepnym sezonie tez ma tylko 6 mln

No jak 21 baniek/3 lata to jest dobry expiring contract, to tylko potwierdza moją teorię o geniuszach biznesu z Orlando.

Wzięli największy dostępny wygasający kontrakt, w sensie obecnego salary żeby trejd był równy pod względem finansowym, oprócz Bynuma bo jego nie wzieli bo wtedy by wykręcili pewnie niezły bilans.

During an interview with 97.5 The Fanatic in Philadelphia (via Sports Radio Interviews), Philadelphia 76ers president Rod Thorn admitted the Orlando Magic could have traded for wing Andre Iguodala. Thorn said the 76ers had been “been talking to the Lakers and to Orlando for the last three weeks” and “it really came down to, Orlando — they did not want to keep Iguodala because they’re going in a different way.”

.