Skocz do zawartości

Dwight w Lakers, Bynum w Philly, Iggy w Nuggets

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

shit just got real

w dwighta w lal nie wierzylem nigdy po tekstach,ze nie bedzie chcial isc w slady shaqa,a jednak.Do tego udalo sie zatrzymac Gasola?Otis dal sie tak wyseksowac,ze az mnie dupa zabolala.

robimy przewidywania ile zbiorek na mecz z cegiel rona i kb bedzie mial dwight w nastepnym sezonie?

Wyjebali Otisa, a zatrudnili jeszcze większego kretyna. Nie myślałem, że coś takiego jest wykonalne...

Cieszę się tylko z tego, że młodzież będzie miała szanse się wykazać - Nicholson, Vucevic, Harkless.

Nuggets będą jeszcze bardziej zajebiści do oglądania.

Lakers dalej bez mistrza w tym roku.

w sumie w tym sezonie ORL tankuje, więc Turas i Al się przydadzą ; ) a potem obu można spuścić za połowy kontraktów, więc może nie jest tak tragicznie, zwyczajnie jest źle...

tylko jak ktoś włącza turborebuildingmode to jak wyjaśnić podpisanie Jameera za 8 baniek na 3 latka (3 niby niegwarantowany...) ?

chyba że to też element tankowania...

Wyjebali Otisa, a zatrudnili jeszcze większego kretyna. Nie myślałem, że coś takiego jest wykonalne...

Cieszę się tylko z tego, że młodzież będzie miała szanse się wykazać - Nicholson, Vucevic, Harkless.

Nuggets będą jeszcze bardziej zajebiści do oglądania.

Lakers dalej bez mistrza w tym roku.

A to czego według Ciebie brakuje lakersom do Mistrza?

Atak zorganizuje Nash tu trenera nie potrzeba. Obroną zajmie się Brown z Howardem. Praktycznie żadnych dziur w składzie. Jeśli MWP wyleczy urazy i wróci w dobrej formie fizycznej na sezon, to może znowu kryć Lebronów Durantów tej ligi mając przy tym za sobą Howarda w cholerę mobilniejszego od Bynuma, który gubił się w obronie strasznie i swoim podejściem do gry- brakiem contestowania, motywacji, czegokolwiek, powodował, że dużo traciliśmy.

Cieszy mnie ten trade, mimo, że DH może po sezonie odejść, ze względu na chęć trzymania palmy pierwszeństwa. Chyba, że podpisze jak stwierdzi, że jeszcze następny rok się z KB pomęczy i potem już będzie samodzielnym liderem.

Btw. śmiem twierdzić gdyby nie trade nasha to nie byłoby teraz o czym dyskutować - Dwight pewnie wie, ile okazji duo Nash-Kobe mogą mu wypracować o point-forwardowo-passing skillsach Pau też nie należy zapominać dwójkowa akcja z leniwym Andrew dawała nam wiele punktów.

Nash/Blake/Goudelock/Johnson-Odom

Kobe/Goudelock/Morris/Johnson-Odom

MWP/Ebanks//Eyenga

Gasol/Hill/Jamison

Howard/Gasol/Hill

Jedyna dziura to backup Kobe'go na SG. Ale ile drużyn ma większe dziury?...

A to czego według Ciebie brakuje lakersom do Mistrza?

PJIII, którego podjebali OKC ;)

Teraz Brown będzie mógł w końcu zastosować część ze swoich defensywnych pomysłów, bo z AB było z tym ciężko. Oby Artest się zmotywował i stawił w formie od początku sezonu, takiej jak pod koniec ostatniego sezonu. Już widzę tę energię w obronie jak na boisku będą razem Artest Hill i Howard

prosiłbym kogoś co zna się na historii koszykówki NBA aby wymienił mi chociaż jednego topowego zawodnika, który miał tyle szczęścia ile Kobe Bryant.

ten zawodnik jest w czepku urodzony. niesamowite. najlepszy center - zawodnik ligi? proszę bardzo ,jest Shaq. najlepszy duet podkoszowy ligi? proszę bardzo, jest Bynum-Gasol. najbardziej wartościowego zawodnika NBA ,podkoszowego, najlepszego obrońcę, który tuszuje każdą dziurę w obronie ,blokuje drivy większości hustlerów ligi, najlepszego wysokiego ligi? proszę bardzo, jest Dwight Howard.

Kobe jest w czepku urodzony. Od samego początku swojej kariery ma szczeście. Z małymi wyjątkami oczywiście, bo były lata co miał c***owy zespół, ale bardzo często(za często ;) )ma świetny support.

Żal mi Orlando....

Kogoś bardziej ogarniętego w miejsce Kobego. Dla mnie to on może być największą przeszkodą w zdobyciu mistrza. Poza tym wiek, Wszyscy oprócz Howarda w pierwszej piątce Lakersów są w swoim post-prime.

IMHO post-prime Nash daje tej druzynie to czego potrzebuje. A Kobe w tym sezonie będzie wyglądał wg mnie zupełnie inaczej kiedy nie będzie się musiał zajmować klepaniem gały, myślę, że jego USG% z 38 może śmiało przy Nashu zejść poniżej 30, a może nawet w okolice 25.

Z resztą sam Kobe powiedział, że cieszy się, że nie będzie musiał grać tyle z piłką bo steve wygeneruje dla niego pozycje rzutowe.

Gasol ma 32-33 lata w tym sezonie to jest delikatnie post-prime. (Prime szacuje na 27-31) szczyt fizycznych możliwości.

Kobe 34-35 ale on się nigdy w swojej karierze nie zapuścił, kontuzje nawet jak się go imają to on i tak gra.

Nash jest jedynie mocno post-prime, ale nie widać tego w jego efektywności gry, jeśli utrzyma poziom z zeszłego sezonu i nie odniesie kontuzji to wszystko będzie w porządku.

Z resztą nie tyle ważny jest wiek co motywacja do zdobycia mistrzostwa. Nash potrzebuje tego do ukoronowania swojej legacy i swojej gry.

Dwight jeśli na dłużej zagościłby w Lakers może rozpocząć swoją własną dynastię, bo co jak co, ale tej organizacji nie można zarzucić, że nie jest w stanie zorganizować dobrego składu do wygrania mistrzostwa.

Z resztą popatrzcie na big3 w celtics, jak ona wyglądała wiekowo i ile miała dziur, w porównaniu z tą drużyną lakers widać wiele plusów w stronę tych drugich. Jedyną zmianą jest to, że nie było tak silnych zespołów jak OKC i Miami ze swoimi Big3.

Kogoś bardziej ogarniętego w miejsce Kobego. Dla mnie to on może być największą przeszkodą w zdobyciu mistrza. Poza tym wiek, Wszyscy oprócz Howarda w pierwszej piątce Lakersów są w swoim post-prime.

jak dla mnie nash-howard-gasol to juz jest SOLIDNY contender,chociaz jest troche w tym prawdy ze debil na lawce i sam kobe moga miec rozny wplyw na wyniki LAL

btw Susan Coffey <3

Klasyczny trejd LA.

Ciekawe czy urodzi sie z z tego przynajmniej jakis grajek pokroju mlodego gasola dla orlando.

Co do lakers.

Znacznie sie podciagneli.

Dostana w dupe z OKC tylko 4-2 :F

Chyba ze sobie posciagaja wiecej spot-up shooterow (sam barbosa i chimeryczny 3pt artesta, jamisona czy gasola to za malo musi byc wiecej opcji dla nasha na obwodzie).

Wtedy moze byc ciekawie

Dobra niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy co takiego genialnego zrobił Kupczak akurat w tym przypadku, żeby cmokać jaki to on nie jest wspaniały? Oddał drugiego najlepszego centra ligi za najlepszego centra ligi, plus kiepski kontrakt.

Chyba że chodzi Wam o to, że wyciągneli w drafcie 10 lat temu Bynuma z 10-tką, to wtedy daje to jakiś sens ;)

pytanie dnia: czy warto bylo poczekac pol roku i przezyc veto sterna?

jest fajny zespol z dluga lista scrubow. ale potrzeba tu jeszcze jakiegos ruchu zwlaniajacego mcrobertsa dla ktorego nie ma miejsca, by zdobyc shooterow.

jamison sie przyda ale mi tu brakuje 2 strzelcow. miami ma ich w osobie allena i lewisa, my niestety nie mamy ani jednego solidnego strzelca na obwodzie. meeks bylby swietny, pozostaje czekac na kolejne ruchy.

kladlem sie spac z mysla, ze wstane i przywitam howarda ale i jricha i harringtona.

przywitalem howarda i mam gasola. nie bede plakal ale nie zdziwie sie jak go w sezonie wytransferuja za jakis pakiet zlozony backupu dla mamby i skrzydlowego.

a moze podpisac tego martina i pogadac z rox, ktorzy sa bardzo napaleni na gasola?

Roger spieszę z pomocą.

Ad.1 Słabością L.A była obrona pick and rolli i tym nas większość drużyn zabijała, spowodowane było to słabą mobilnością duetu naszych środkowych.

DH zmienia ten obraz diametralnie czy muszę tu coś jeszcze dodawać?

Ad.2 Postęp jaki może zrobić DH przy Nashu jest znacząco większy niż jaki AB mógłby zrobić.

Ad.3 DH jest o wiele lepszym fitem dla Lakers vide Ad 1 i Ad 2.

Ad.4 Deska o wiele lepiej zabezpieczona niż z AB, który miewa duże problemy z koncentracją i motywacją.

Coś jeszcze potrzeba?

drugim minusem bylo transition of i def

nasi wysocy w duecie slabo biegali, stad duzo kontr druzyn przeciwnych (okc!) i slabe wyjscie do kontr

howard w porownaniu z bynumem to spronter, bedzie swietnie biegal jako trailer i nie bedzie problemow z powrotem do defensywy.

ofensywnie, niech czasami zagra cos 1on1, nash znajdzie go alleyoopem ale przede wszystkim niech skoncentruje sie na defensywie.