LeweBiodroSmoka Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Teraz, rw30 napisał: czy możecie polecić jakąś ciekawą książkę o sporcie wydaną w ciągu ostatnich paru lat? niekoniecznie o NBA. Potrzebuję zamówić ....dla siebie... prezent gwiazdkowy jak polska piłka jest dla Ciebie zjadliwa, to bardzo polecam "Spalonego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 17 minut temu, rw30 napisał: czy możecie polecić jakąś ciekawą książkę o sporcie wydaną w ciągu ostatnich paru lat? niekoniecznie o NBA. Potrzebuję zamówić ....dla siebie... prezent gwiazdkowy Mogę polecić kilka książek (chociaż u mnie to audiobooki po ang) Golden Days: West's Lakers, Steph's Warriors, and the California Dreamers Who Reinvented Basketball - historia Currego Warriors i Lakers z początku lat 70-tych. Basketball: A Love Story - różne historie dotyczące koszykówki LeBron, Inc - o LeBronie ale pod kątem finansowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Słuchajcie czytał ktoś jakąś dobra biografie, książke o Pat Riley (Pacie Rajlim;)) ? Myśle, że typ może być skarbnicą świetnych historii. Kolejną książkę która wyczaiłem to ksiązke lekarza Lakers, Garryego Vitti, który spędził z klubem 32 sezony, myśle, że może być perła, ktoś czytał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czoko Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 15 kwietnia wydawnictwo SQN planuje wydać książkę Briana Windhorsta "Lebron S.A. Sportowiec wart miliard dolarów". Jakże intrygujący tytuł Ja sam czekam już przeszło 2 rok na, dawno zapowiadaną, książkę wydawnictwa Arena Shea Serrano i Arturo Torresa - Koszykówka (i inne rzeczy). Ale doczekać się nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monty Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Wyszła właśnie świetna książka Ayrona Weitzmana o Sixers i o Procesie "Tanking to the Top", niestety na razie tylko po angielsku. Taki zbieg okoliczności że na mojej stronie znajdziecie obszerną recenzję tej książki, także polecam https://sixers.pl/recenzja-ksiazki-o-koszykowce-tanking-to-the-top-philadelphia-76ers-yaron-weitzman/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 fragment z ksiazki Birda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 https://ksiazkisportowe.blogspot.com/2019/06/zote-czy-zapomniane-dziewczyny-herkta-o.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) 1. Czy ktoś czytał "Phil Jackson. Jedenaście pierścieni."? Warto? 2. "Wielka księga koszykówki." - było tu już kilka opinii o tym wydawnictwie, ale minęło trochę czasu i może ktoś jeszcze będzie mógł podzielić się wrażeniami. Warto? Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrtio Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 10 godzin temu, Pablo81 napisał: 1. Czy ktoś czytał "Phil Jackson. Jedenaście pierścieni."? Warto? 2. "Wielka księga koszykówki." - było tu już kilka opinii o tym wydawnictwie, ale minęło trochę czasu i może ktoś jeszcze będzie mógł podzielić się wrażeniami. Warto? Jeśli nie lubisz koszykówki to nie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 12 godzin temu, Pablo81 napisał: 1. Czy ktoś czytał "Phil Jackson. Jedenaście pierścieni."? Warto? Żadna książka o baskecie mnie tak nie zmęczyła 12 godzin temu, Pablo81 napisał: 2. "Wielka księga koszykówki." - było tu już kilka opinii o tym wydawnictwie, ale minęło trochę czasu i może ktoś jeszcze będzie mógł podzielić się wrażeniami. Warto? Jak na czas poświęcony na przeczytanie... Powiedziałbym, że nie warto bo nie ma tam nic poza subiektywnymi opiniami jednego gościa - niewiele ciekawostek raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 41 minut temu, cvbe napisał: Żadna książka o baskecie mnie tak nie zmęczyła Jak na czas poświęcony na przeczytanie... Powiedziałbym, że nie warto bo nie ma tam nic poza subiektywnymi opiniami jednego gościa - niewiele ciekawostek raczej A co byś polecił? Chodzi zarówno o merytorykę, jak i lekkość pióra, jakość przekładu, czucie ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Mi podeszły chyba najbardziej "Jordan - Życie" Lazenby'ego, biografie Shaqa i Rodmana, Jordan Rules. Jeśli nie przeszkadza Ci angielski to biografia Birda (bo chyba na polski nie było przekładu) Jeszcze pamiętam, że "Chicago Bulls" McGilla nuda okropna - "pojechałem tam z nimi, wygrali. A później pojechałem gdzieś indziej z nimi i też wygrali. I Jordan się uśmiechnął. I później też wygrali ale czasami też przegrywali." Jakbym czytał basketball-reference z narratorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Książka o Kobe najlepsza o LBJ najsłabsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Książki Harasimowicza to ogólnie dramat niestety - kolejny piszący ze statystyk z internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 17 godzin temu, Pablo81 napisał: 2. "Wielka księga koszykówki." - było tu już kilka opinii o tym wydawnictwie, ale minęło trochę czasu i może ktoś jeszcze będzie mógł podzielić się wrażeniami. Warto? Bardzo fajna pozycja, Simons to kreatywny facet, dużo ciekawych rozdziałów, pomysł z poziomami piramidy czy ocenami MVP, jedyne co wnerwia to dużo przypisów które często okazywały się sucharami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 27.06.2020 o 21:15, Pablo81 napisał: 1. Czy ktoś czytał "Phil Jackson. Jedenaście pierścieni."? Warto? bardzo 'pobieżna' książka, bo po prostu, jeśli dobrze pamiętam, opisywał w tej książce każdy z 11 sezonów gdzie wygrał misia. Słabo to wypadło w porównaniu z jakąkolwiek inna książką Jacksona, bo też na tych 30 czy 40 stronach na sezon (numery z czapy podaję, nie pamiętam) trudno rozwinąć opowieść. W dniu 28.06.2020 o 10:07, Pablo81 napisał: A co byś polecił? Chodzi zarówno o merytorykę, jak i lekkość pióra, jakość przekładu, czucie ligi Loos Balls - Jayson Williams ksiażki o Jordanie z lat 90 - Jordan Rules, Latający Byk, Grać i wygrać - fakt że czytałem je wieki temu ale chyba wszystkie przeszłyby próbę czasu fajna ta o Yao Mingu, choć nie doczytałem do końca, Operation Yao Ming to bodajże jej tytuł był Dream Team (ta z 2012) - całkiem fajna, choć mogę być nieobiektywny - z wielu powodów nie mogła mi się nie podobać 7 secs or less o Suns 2005-06 dobrze wspominam, choć nie pamiętam zupełnie szczegółów no i te poprzednie książki Jacksona też były fajne chyba, choć nie pamiętam ich dobrze, Sacred Hoops, Maverick, Last Season jeszcze ta o Magicu Johnsonie wydana w Polsce (tytuł bodajże 'życie') chyba była spoko Loose Balls o ABA - masa ciekawostek i śmiesznych historii, a jednocześnie trochę chaos i czasem WTF - no to w sumie chyba dobrze oddała realia tamtej ligi ************************** aha, przypomniało mi się: Cytat Cały koszykarski świat zachwycony jest produkcją Netflixa a kilku polskich malkontentów po przeczytaniu Lazenbyego i McDilla twierdzi , że to słabe... Niby Polacy nie gęsi i swój język mają ale wstyd pany, wstyd... pozdrawiam tego kolegę Edytowane 7 Lipca 2020 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 ta 7 secs or less zajebista podobno musze kupic Dream team tez mam ale jak zaczalem czytac to mialem wrazenie ze sam dokument jest tak obszerny ze wychodzi na to samo czytac/obejrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Nie ma nic ciekawego o Pacie Riley? w kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to zaraz się dowie Wydanie II z dniem dzisiejszym https://www.labotiga.pl/ksiazki-sportowe-koszykowka/10646-kobe-bryant-showman-wydanie-ii.html?search_query=showman&results=18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boowka Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Jakby kogoś interesowało, to mój kumpel z podstawówki napisał książkę o historii rzutu za 3 pkt (pozycja po angielsku). Można kupić na amazon: https://www.amazon.com/Three-Pointer-40-Year-History-Lukasz-Muniowski/dp/147668295X?fbclid=IwAR0ZgWqbljBuYKj40hwIyHrt-FCUIaidot0QN2yAdlFBDYAZBSTkN1FzTfg Wiem, że pisze teraz kolejną, tym razem o rezerwowych (tytuł: Sixth Men. NBA History off the bench) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi