Chytruz Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Szkoda, szkoda, bo miał być Gordon, miał być Mayo, miał być Lee, a jest kupa. Gordona rozumiem, ale Mayo i Lee to żadna strata, nie ma sensu zawalać sobie salary na przyszły offseason żeby podpisywać przeciętniaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theo001 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 właśnie trochę zajebaliśmy salary, bo znacznie lepsza byłaby umowa 1-roczna. 3,5 mln to wcale nie tak mało i może okazać się kluczowe w walce na rynku FA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Gordona rozumiem, ale Mayo i Lee to żadna strata, nie ma sensu zawalać sobie salary na przyszły offseason żeby podpisywać przeciętniaków.Brown z pewnością do grona przeciętniaków również należy. A patrząc na kontrakty tych dużo lepszych przeciętniaków: Lee (tylko 1,5 mln więcej niż Brown, a różnica kilku klas), Mayo co prawda 8-9 mln, ale kontrakt praktycznie na rok, to nasuwa się wniosek, że chyba jednak mogło być lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Brown z pewnością do grona przeciętniaków również należy. A patrząc na kontrakty tych dużo lepszych przeciętniaków: Lee (tylko 1,5 mln więcej niż Brown, a różnica kilku klas), Mayo co prawda 8-9 mln, ale kontrakt praktycznie na rok, to nasuwa się wniosek, że chyba jednak mogło być lepiej. Kilku klas? Lee to ten sam przeciętniacki level a dostał 4 lata x 5,5 bańki w porównaniu do 3,5 Browna w tym sezonie i coś ponad 1,5 w następnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theo001 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 coś ponad 1,5 w następnym? 7/2 dostał, więc raczej nie 1,5 w następnym.. A Lee nie dość, że o lepszy jako spot-up shooter, to bez porównania w obronie mocniejszy, więc na pewno nie ten sam "przeciętniacki" level Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Jak Lee = Brown to nie mam pytań, wtedy w lidze jest tylko poziom LBJ, Kobe ewentualnie Dh czy KG, a reszta to banda przeciętniaków ? Nigga please Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Wiadomo, że Lee jest lepszy, ale ja tu nie chcę dyskutować czy jeden jest superprzeciętny, a drugi turboprzeciętny czy może jednak wyżej-średnio-przeciętny. Żaden z nich nie jest difference makerem, end of story. A taki zespól jak Suns musi szukać franchise playera, np poprzez zapewnienie miejsca w salary na offseason, a nie jego kosztem podpisywać takiego gracza jak Lee, który w żaden sposób oblicza tej drużyny nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StroSHow Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Lee cały czas jedzie na renomie z Magic tak naprawdę opróćz porządnej 3 i niezłej obrony nie wybija się ponad przeciętność.Widziałem Browna kilka razy w poprzednim sezonie i jeśi chodzi o ofensywę to jak dla mnie nie ustępuje Lee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Brown ma za dużo wad jednak żeby go porównywać do CL. Lee pasuje niemal do każdego systemu, jest bardzo dobrym obrońcą, dobrze rzuca za trzy, nie potrzebuje piłki, jest walczakiem. Na s5 jest niezły a z ławki to luksus. Brown nie nadaje się na s5 żadnej poważniej drużyny. Nie ma ball handlingu, nie ma rzetelnego rzutu, jest średnim/słabym obrońcą. Z zalet to energia, atletyzm na fast break'u... Więc jest sensowną opcją jedynie jako 8-9 gość w drużynie. EDIT: W Trakcie pisania postu pojawiły się dwa inne, więc mój już trochę nie aktualny. Więc do usunięcia raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 coś ponad 1,5 w następnym? 7/2 dostał, więc raczej nie 1,5 w następnym.. Drugi rok jest "half guaranteed".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theo001 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Drugi rok jest "half guaranteed".. a to tyle dobrego.. Dobrze by mieć te 15 baniek w cap roomie w następne lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theo001 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 no i chyba offseason zamknięty. Do NBA po kilku latach wraca.. PJ Tucker, który rozegrał w 2006 roku kilkanaście spotkań w Kanadzie Bardzo atletyczny, sylwetka kulturysty wręcz, a co najmniej boksera, świetnie zbiera, słaby rzutowo, nie wiem jak z defensywą do końca. Tyle w skrócie można o nim powiedzieć. "I love P.J." Suns summer coach Dan Majerle said. "He's right after my own heart. That guy plays extremely hard. He does everything you ask of him." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 a czytaliście głupoty o handlu suns - minny - no? Suns wysyłają Warricka i Lopeza do NO za pick 1st i Wesa z minny do której idzie pick NO którzy wysyłają takze kontrakt fejkowy Brada Millerra aby wyczyścić salary Minny pod $9M dla AK47 ($18M/2 lata) dostają w sumie ciekawy pick i brakującego SF tylko nie wiem czy Brad moze wracac do Minny potem sa tego inne wariacje razem z rakietami i bostonem jako fillery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theo001 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 widziałem na realgm różne kombinacje pomiędzy tymi zespołami w trade machine, ale myślałem, że to po prostu wymysły ludzi. W ogóle czasem to mam ostre zbyty z ludzi tam piszących. Ktoś palnie jakiś trade z gatunku sci-fi i potem to zaczyna żyć własnym życiem i być traktowane jak jakaś oficjalna propozycja. Np. przy okazji wymiany z DH i szukaniem 4 zespołu, którzy przejmie Brooksa za pick, potem niektórzy już chcieli samego Brooksa za pick Lakersów wymieniać Pamiętam nawet, że ktoś napisał: nie rozumiem dlaczego nie chcą wymienić pick za Marshona. <lol> Teraz ostatnio widziałem na forum Suns uparli się na trade z Kings: Frye + 2nd pick za... EVANSA Kolejny osoby to powielają, jakby to jakieś poważne propozycje były i było możliwe do zrealizowania, a w takiej formie - nawet jeśli Sacto chce się pozbyć Tyreke'a to raczej nie bardzo.. Wracając do trade'u o którym piszesz: NOH podobno bardzo napaleni na Lopeza, dlatego zobaczymy. Dla Suns byłby to znakomity ruch. Pozbycie się już teraz kontraktu Warricka, Lopeza, któremu trzeba by płacić kosmiczne pieniądze - 7 mln (!) za pierwszorundowy pick i utalentowanego SFa, który może w Minny wydaje się bustem, ale na pewno jeszcze nie jest stracony i może okazać się, że po zmianie otoczenia rozwinie się zgodnie z oczekiwaniami. I nie wiem ignazz dlaczego używasz określenia "głupoty", bo Wojnarowski donosi, że trade "close". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Jak t-łulfs dadzą się tak wyruchać to ja nie mam pytań.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 głupoty bo jak NOH chcą wysokiego biorąc dodatkowo kolejny kontrakt Waricka za pick i wirtualny kontrakt to przecież niech wezma Gasola..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theo001 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 no to może wyślij do klubu maila ze swoim CV i wizją budowy zespołu, może cię zatrudnią. Gasola, heh, ale ześ dowalił. Młody zespół i mają się wpakować w ogromny 2-letni kontrakt dziada. Może jeszcze Davis w drugą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Zresztą, Lakers teraz raczej nie puszczą Gasola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 a co to za wzmocnienie ten Wesley, jak jego piłka parzy w donie. to prawda z tym Beasleyem,ze on juz sie ogłosił all starem w sunz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 no to może wyślij do klubu maila ze swoim CV i wizją budowy zespołu, może cię zatrudnią. Gasola, heh, ale ześ dowalił. Młody zespół i mają się wpakować w ogromny 2-letni kontrakt dziada. Może jeszcze Davis w drugą stronę? nie no wpakowanie się w Gasolinę słabe tak? Oczywiście - nienajlepsze ale lepsze pod wzgledem sportowym niz przytaczany zestaw gwiazd Suns czyli branie jednocześnie Warricka i Lopeza. rozumiem że uważacie to za duzo lepsze? Trzeba kombinować też z salary oczywiście $19M vs $8,5M "ogromny" dwuletni kontrakt Gasola to za rok fajny spadający 19milionowy kontrakt....sportowo dla Davisa zysk JUŻ TŁUMACZĘ: nie piszę tego konkretnie od strony lakers ofkors tylko co do zasady i pomysłu NOH: oddam pick za cos pod kosz co nauczy Davisa bo on to raczej PF i potrzeba C bardzo.... a i IMO gdy Lakers szukali już wcześniej ulgi w salary chcąc jakies tam picki to mówie o picku i drafcie z 2013 a nie o Davisie....i jego oddaniu szydercy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi