Skocz do zawartości

New Orleans Hornets 12/13, czyli Fear The Brow !

Dahio

Rekomendowane odpowiedzi

http://hangtime.blogs.nba.com/2012/11/01/is-eric-gordon-done-for-the-season/?ls=iref:nbahpts

Shabazz jest nasz! Na razie mamy Sampsona... Czysto hipotetycznie nie wiem jakim przec***em musiałby być Davis żeby Hornets wykręcili 30 wins bez Gordona. Ze Spurs nie było tragedii bo ci grali fatalnie w pierwszej połowie, a Vasquez i Aminu mieli swój dzień, jak Aminu wróci na swój normalny aofensywny poziom a Vasquez nie będzie notować w 2 kwarty 10 asyst to będzie dramma.

Czyli zakładasz, że Rivers będzie scrubem, a Gordon skończy jak Roy, skoro weźmiecie Shabazza jako 3ciego SG? :D

Czyli zakładasz, że Rivers będzie scrubem, a Gordon skończy jak Roy, skoro weźmiecie Shabazza jako 3ciego SG? :D

Myślę, że nie będziemy mieć 1. picku w drafcie, myślę, że Rivers nie będzie scrubem (pomimo tego, że w preseason grał na jakiejś 20% skuteczności z gry) i myślę, że Gordon nie skończy jak Roy, a jak będziemy mieć 1st pick co w kontekście sezonu z głowy Gordona nie byłoby taką abstrakcją, to tak, jestem przekonany, że wzięlibyśmy Shabazza jeżeli tylko ten potwierdzi w UCLA to co się o nim mówi. Ale to takie pi****lenie, przecie Gordon niebawem wróci, Davis będzie rozpierdalać, Lopez okaże się def and off anchorem, Vasquez drugim Nashem - stay optimistic :]

Jeżeli dziś wszystko wróci do normy to zagwozdką pozostaje, czy przekroczymy 75 punktów - Aminu, Lopez, Rivers w S5 co najmniej 25 minut każdy ;]

E:

Tak, jestem optymistą, zawsze możesz być kibicem Raptors :]

Wydaje mi się, że chyba nie można mieć pierwszego picku dwa lata pod rząd, czy coś się zmieniło?

W takim bądź razie tylko czekać aż Brow zarząda trejdu :] W NHL Edmonton Oilers dostali trzy razy pod rząd w latach 10-12 1st pick w drafcie, władze NHL tak samo wałkowały z Oilers jak w tym roku z Hornets, bo Oilers to legenda w hokeju a'la Boston w mega kryzysie, ale nie żebym podarowanemu Davisowi zaglądał w brew i narzekał ;]

Gordon jest spokrewniony z Pennym?

Co najwyżej z Magicem.

Nie wiem jak to jest, ale pewnie w sanatorium w Suns stanął by na nogi. A tak mamy czterech non-factorów jeżeli chodzi o scoring w ataku w starting five i duet Anderson-Mason dżunior z ławki - fun to watch.

Wychodzi na to, że Hornets to rosterowo bardzo underrated, między innymi przeze mnie drużyna, z świetnym coachem. Bez Gordona close game ze Spurs, bez Gordona i Davisa przez 2,5 kwarty zwycięstwo nad playoffowymi Jazz. Z Gordonem potencjał tej drużyny jest naprawdę duży, może nawet na poziomie 50 wins. Aminu to mój ulubiony zawodnik NOH, kto wie czy w przekroju 2 sezonów nie top 2-3 jeżeli chodzi o obronę na swojej pozycji, Vasquez jest bardzo fajnym kreatorem, Lopez chyba faktycznie nie ma tych problemów z kręgosłupem (?) i jest dobrze przez Monty'ego wykorzystywany po obu stronach parkietu, bardzo pożyteczny Anderson...

Davis... Mam nadzieję, że szybko wróci, choć dziś ocw nie gra, to co pokazał przez 1,5 kwarty to daaamn, dominacja, z Davisem skończyłby się ten mecz blowoutem, niesamowity gracz. Zaś Rivers to sabotażysta :]

Yeah, po historycznym 62 pts game z Philly (chyba rekord organizacji) zwycięstwo nad Bobcats.

To co wkurwia mnie Rivers to niebywałe, nie daje nic w ofensywie, poza jakimś tam kreowaniem gry pod nieobecność Vasqueza, do tego jest c***owy w obronie, a Ben Gordon zrobił na nim 35 pts game (14/21). Gra 30 minut/game i nie potrafię sobie wyobrazić, jaką różnicę zrobiłby Eric w formie gdyby przejął te minuty Riversa. Aminu kolejny raz strasznie fajnie, pewnie się powtórzę, ale jego ograniczenie w ofensywie nie byłoby żadnym problemem w normalnym składzie, świetny roles, do tego gra bardzo równo, no i Hornets grają najwolniejszą koszykówkę w lidze (dosłownie) więc nie do końca może popisywać się w transition.

Gdy tylko zacznie się road trip można spodziewać się Big L streak, z Bobcats mogłoby być gorąco ale w 5 minut czwartej kwarty Anderson walnął 12 punktów, a Davis był hot w trzeciej kwarcie i wyglądał jak Superstar tej ligi. Hornets z Gordonem walczą o playoffy, bez Gordona o 30 wins, niestety.

Davis... Pobawił się w szturchańce z Mullensem, a tak na serio jest zajebisty, wydajny w ofensywie (drugi k**** Marcus Camby?), dominujący w obronie (będą go przepychać w rookie season, right...), bardzo dobry na deskach - full (ciężko do czegokolwiek się przyczepić) impact. Davis ma dłuższe momenty gdzie wygląda jak top10, dawno czegoś takiego nie widziałem u rookiego a u 19-letniego wysokiego rookie to pewnie ostatni tak dobry był Shaq - i nawet jeśli pewnie czym dalej w las tym takiego poziomu nie utrzyma to i tak jest zajebisty :] Basketball IQ Davisa osobiście mnie rozpierdala, gra jak veteran player.

P.S

No i Bryan Roberts czego się nie dotknął to zamieniał w punkty, z każdym kolejnym koszem wyglądało to tak jakby coraz mniej wierzył w to co robił. Grats :]

Edytowane przez Chris

• 4 tygodnie później...

Jeśli Charlotte będą się dzięki temu nazywać Hornets, to jak dla mnie NO może sie nazywać nawet pussies.

Powinni w końcu zrobić porządek w tym NBA, w NO powinni być Jazz,.w Utah Mormons, a Warriors w Philadelphii i Bullets w.waszyngtonie.

W Memphis rock'n'rollers. Albo Kings.

Ostatnie porządki sterna ...

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...