Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Niech Melo juz przestanie zylowac zeby pobic ten rekord... (chyba 4 mecze jeszcze mu brakuje) bo to wyglada rownie zalosnie jak Kobe goniacy KAJa :P

Ogolnie brawa dla Stata naprawde jak tu nie czuc nutki sympati dla chlopaka ktory daje z siebie wszystko. Byc moze juz nie bedzie grywal po 30minut ale niech w te 20 pare utrzyma swoja wydajnosc i bedzie git.

Ogolnie mega bryndze graja Knicks i mam nadzieje ze fajna i pelne rotacje wroca po ALL star break.

Dołączam się do pochwał Amarka, chcę jeszcze dodać, że Chandler w końcu zagrał w obronie na dobrym poziomie, a Shumpert elegancko w 4Q parę razy wybronił dosyć kluczowe akcje. Myślę, że tę drużynę w PO stać na więcej, niż ludziom się wydaje, jeżeli oczywiście cała drużyna jednogłośnie zepnie dupy.

• 3 tygodnie później...

3 tygodnie minęły i poprzedni post nieco stracił na aktualności. Obrona na przestrzeni ostatnich kilku meczów przypomina tę z czasów Thomasa. Atak jest kompletnie nieprzewidywalny, chaotyczny, nie ma żadnej myśli przewodniej, bo trójki nie wpadają już tak, jak wcześniej. U Kidda pojawia się ryzyko, że niedługo umrze na parkiecie, przynajmniej koszykarsko. O reszcie emerytów można by pewnie rzec to samo, ale nie grają. Pal licho Camby'ego, ale strata Wallace'a jest nieodżałowana i jeżeli Knicks chcą jeszcze myśleć o czymś w tym sezonie, to Martin musi grać w obronie na jego poziomie. Gry Melo i Smitha nie chce mi się nawet komentować. Ogólnie zamiast pajacowania, pi****lenia do sędziów i strojenia się jak na jakiś jebany pokaz mody przydałoby się więcej solidnej gry.

• 2 tygodnie później...

Mecz do pewnego momentu spoko, ale pokazał też niektóre słabości Knicks, które czynią z nich .500 drużynę od połowy grudnia.

- Nikt mi już nie wmówi, że JR gra spoko sezon, typ jest retardem i sabotażystą, na dodatek w **** często rozgrywa, co nierzadko kończy się jakimś wkozłowaniem sobie piły w nogi albo zmarnowaniem 20 sekund i fade-awayem z ręką na ryju

- Melo albo jest już nieźle zmęczony, albo ma jakiś spadek formy, bo jego gra to jest gdzieś 60% tego, co prezentował wcześniej (chociaż teraz z Miami zagrał jedno z lepszych spotkań ostatnio)

- Felton też wygląda jakby jechał na oparach, mało rozgrywa piłkę, jego pnr z Chandlerem nie jest już ani tak częsty, ani efektywny

- Obrona, chociaż z Miami jakoś to wyglądało. Oby Martin okazał się tym, na co liczą fani Knicks, bo na jakiś większy wpływ Shumperta w tym sezonie już nie liczę

JR jak na niego gra spoko sezon, ale nie zmienia to faktu, że jego rola w Knicks jest stanowczo zbyt duża niż powinna być. JR to klasyczny good bad shots shooter, a tacy powinni grać max po 25 minut w meczu (i to pod warunkiem, że akurat mu idzie), a już na pewno nie powinni kończyć close games, co wczoraj np zdecydowało, że przegraliśmy. Ja i tak się po nim mniej spodziewałem, bo w obronie nie można mu odmówić zaangażowania.

Kompletnie z kolei nie rozumiem czemu Knicks wczoraj nie kończyli meczu z Amare. Heat grali Allen-Wade-LeBron-Battier-Bosh, więc Stat dałby sporą przewagę pod koszem, no i LeBron nie kryłby Melo, czyli wyeliminowalibyśmy najgorszy matchup. W obronie Amare można ukryć na Battier. Jedyne wytłumaczenie dlaczego Woodson nie chce grać końcówek z Amare, to chęć oszczędzania go przed PO, ale kur.wa, przecież mamy już marzec, a to był naprawdę ważny mecz, w dodatku absolutnie do wygrania.

BTW James White to jakiś żart. Nie wierzę, że K-Mart po 9 miesiącach przerwy będzie gorszy od niego.

W ogóle ofensywnie ławka knicks wygląda dziwnie, kumam że melo ma wolną rękę ale że smith ja mu nie siedzi oddaje 2 razy więcej rzutów za 3 niż amare rzutów wogóle to już jest weird.

Amare zresztą wygląda naprawdę dobrze po tej kontuzji, ostatnie 5 spotkań gra na fg 74% (kosmos). Może za rzadko podejmuje grę i za mało zbiera, ale pamiętajmy że stracił pół sezonu. Myslę że może jeszcze wrócić do tego co grał w suns

Woodson chyba upadł na głowę i uparł się, że JR i Amare muszą być rezerwowymi. I co z tego, że Kurt Thomas i James White są jednymi z najgorszych zawodników w NBA? JR i Amare mają wchodzić z ławki, bo tak!

No i Knicks wyszli na Pistons piątką Felton-Shumpert-White-Thomas-Chandler. Więcej talentu ofensywnego mają zespoły NBDL. W pierwszych 7 posiadaniach - 4 straty, w całej 1Q - 10 TO (dla porównania - Nix robią średnio 12/mecz). Ciekaw jestem co siedzi w tej łysej głowie Woodsona, co każe mu w ogóle grać takimi leszczami i dlaczego Amare pod nieobecność Melo mimo wszystko nie ma prawa zaczynać meczów. No i czy Nix znowu wyjdą dziś przeciw Thunder w National TV taką S5, jeśli Melo dalej będzie bolało kolano. Ja uważam, że z taką piątką to lekki wstyd pokazywać się w TNT.

Woodson chyba upadł na głowę i uparł się, że JR i Amare muszą być rezerwowymi. I co z tego, że Kurt Thomas i James White są jednymi z najgorszych zawodników w NBA? JR i Amare mają wchodzić z ławki, bo tak!

No i Knicks wyszli na Pistons piątką Felton-Shumpert-White-Thomas-Chandler. Więcej talentu ofensywnego mają zespoły NBDL. W pierwszych 7 posiadaniach - 4 straty, w całej 1Q - 10 TO (dla porównania - Nix robią średnio 12/mecz). Ciekaw jestem co siedzi w tej łysej głowie Woodsona, co każe mu w ogóle grać takimi leszczami i dlaczego Amare pod nieobecność Melo mimo wszystko nie ma prawa zaczynać meczów. No i czy Nix znowu wyjdą dziś przeciw Thunder w National TV taką S5, jeśli Melo dalej będzie bolało kolano. Ja uważam, że z taką piątką to lekki wstyd pokazywać się w TNT.

nom... Mike odrobil swoj czas u Larrego Browna, to defensywa momentami wyglada ok, odrobil swoj czas u Mika D'antoniego to czasem jest i flow w ataku...

Szkoda ze nie asystowal Popovi to moze by mu ktos wytlumaczyl o co chodzi z calym trickiem z Manu :P

Swoja droga niech chlopak szuka rozwiazan optymalnych pod nieobecnosc Melo.

Amare [*]. Kolejna kontuzja, ktora jeszcze bardziej uziemi Amare, ktory wczesniej w duzej mierze bazowal na atletyzme. Coz, najlepsza lata za nim w Suns, Knicks dal radosci w swoim pierwszym sezonie, a teraz zmierza w kierunku Arenasa i Rysia Lewisa, ktorzy tez mieli mordercze kontrakty, a nic nie dawali swoim druzynom. To juz chyba lepszy jest nawet teraz kontrakt Joe Johnsona.