Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe czy i na ile Wam zawieszą Melo, bo najwyraźniej po meczu z Celtics mu trochę odbiło:

http://www.csnne.com/basketball-boston-celtics/celtics-talk/Knicks-Anthony-waits-for-Garnett-by-team?blockID=821079&feedID=10424

Legion Sports ‏@MySportsLegion

MSG is reporting that Carmelo Anthony went straight to the Celtics locker room yelling after the game, had to be held back by teammates.

Ciekawe co mu KG nagadał w trakcie meczu, że aż tak sie wkurzył.

Ostatnio tak oglądam dużo Knicksów i chciałem tylko powiedzieć, że broadcatsterzy z tej teliwizji MSG robią na prawdę rewelacyjną robotę. Serio, powtórki, wszystkie te wstępy, przerywniki wyglądają na prawdę profesjonalnie, Breen, który przy całej swojej poprawności politycznej jest chyba jednym z lepszych komentatorów, a Walta Fraziera słucha się strasznie przyjemnie, ma świetny głos. We dwójkę tworzą świetną parę komentatorów i obydwaj są bardzo obiektywni i potrafią docenić przeciwnika. Well done. :D

Ostatnio tak oglądam dużo Knicksów i chciałem tylko powiedzieć, że broadcatsterzy z tej teliwizji MSG robią na prawdę rewelacyjną robotę. Serio, powtórki, wszystkie te wstępy, przerywniki wyglądają na prawdę profesjonalnie, Breen, który przy całej swojej poprawności politycznej jest chyba jednym z lepszych komentatorów, a Walta Fraziera słucha się strasznie przyjemnie, ma świetny głos. We dwójkę tworzą świetną parę komentatorów i obydwaj są bardzo obiektywni i potrafią docenić przeciwnika. Well done. :D

We know that but thx anyway ;)

Co wiecej to mozna jeszcze wyroznic Wallego w studio pomeczowym :)

Wojnarowski pisze, że Knicks chcą K-Marta. Wcześniej jak Brewer wyglądał jeszcze na koszykarza (byle jakiego, ale wyglądał), nie widziałem zbytnio sensu, od blisko półtora miesiąca Ronnie jednak trafia mniej więcej co czwarty rzut, więc jeśli K-Mart ma być tym, kto da Brewerowi odpocząć od grania, to jestem jak najbardziej na tak. Zwłaszcza, że Brewer prawie cały sezon ma jakiś problem z kolanami.

Wczoraj o tym myślałem, ale w sumie gdzie się zmieści K-Mart? Obecnie na PF-C mamy w Knicks zestaw Chandler-Camby-Stoudemire-Wallace-Thomas plus Melo na czwórce. Obecnie ciągle ktoś jest połamany, a Thomas to bench warmer i jakoś by to wyglądało, ale jak wróci Sheed może być gorzej z minutami dla Martina, zwłaszcza, że Wallace ciągle daje zajebistą obronę i nie wyleci z rotacji. Minuty Amare będą raczej rosnąć, niż maleć. Ogólnie, to w c*** bym chciał K-Marta, ale może być ciężko to pogodzić.

E: Teraz przeczytałem, że to miałby być na razie 10-dniowy kontrakt i Martin jest otwarty na coś takiego, w takim razie szedłbym w to bez wahania.

Nie wiem jakie Knicks mają plany długoterminowe wobec Amare, ale jeśli w tym sezonie ma wchodzić z ławki, to Martin jako starter na PF to bardzo dobra opcja. Poza tym mając najstarszy skład w historii ligi nie należy się nastawiać, że w playoffs wszystkie dziadki będą zdrowe i nikogo nic nie będzie bolało.

Jak większość backcourtu była zdrowa, to wychodziliśmy zwykle piątką Felton-Kidd-Brewer-Melo-Chandler. Spokojnie widzę K-Marta w tej samej roli co Brewera (15-20 min), który ostatnimi czasy nawet do tarcia chrzanu się nie nadaje - poprawi zbiórkę, będzie upgradem w ataku, w obronie będzie na podobnym poziomie. Jak wrócą Felton i Iman, to pewnie będą razem grać w s5, więc piątka Felton-Iman-Melo-Martin-Chandler wygląda bardzo porządnie, do tego z ławki Kidd, JR, Amare, Sheed i Camby to naprawdę solidna, dobrze zbilnansowana playoffowa rotacja.

No i jeszcze jedna ważna rzecz: Jeśli my weźmiemy K-Marta, to nie weźmie go ani Boston ani Miami.

Nie wiem jakie Knicks mają plany długoterminowe wobec Amare, ale jeśli w tym sezonie ma wchodzić z ławki, to Martin jako starter na PF to bardzo dobra opcja. Poza tym mając najstarszy skład w historii ligi nie należy się nastawiać, że w playoffs wszystkie dziadki będą zdrowe i nikogo nic nie będzie bolało.

Jak większość backcourtu była zdrowa, to wychodziliśmy zwykle piątką Felton-Kidd-Brewer-Melo-Chandler. Spokojnie widzę K-Marta w tej samej roli co Brewera (15-20 min), który ostatnimi czasy nawet do tarcia chrzanu się nie nadaje - poprawi zbiórkę, będzie upgradem w ataku, w obronie będzie na podobnym poziomie. Jak wrócą Felton i Iman, to pewnie będą razem grać w s5, więc piątka Felton-Iman-Melo-Martin-Chandler wygląda bardzo porządnie, do tego z ławki Kidd, JR, Amare, Sheed i Camby to naprawdę solidna, dobrze zbilnansowana playoffowa rotacja.

No i jeszcze jedna ważna rzecz: Jeśli my weźmiemy K-Marta, to nie weźmie go ani Boston ani Miami.

wg mnie ostatnie zdanie najwazniejsze - trzeba brać!

Iman już coraz bliżej powrotu więc Brewer w ogóle by wypadł z rotacji, a że jest cieniem samego siebie to bardzo dobrze

KMart i Chandler. Jest spejsing. :D

Nie wiem jakim prawem Boston nie walczy o niego. Przecież to pefect fit za grosze. Krew mnie zalewa.

KMart to jest ogolnie zayebisty fit, w momencie gdyby dołączył do nix, momentalnie zostaje - z całym szacunkiem dla sheedów, cambych i innych ludzi z ilością swoich lat jako nr na koszulce -- drugim wysokim za chandlerem, w dodatku przeciwko praktycznie każdemu może grać na 5

no, można by się kłócić co do tego jaka będzie rola amare, ale podejrzewam że będzie marginalizowana przy obecnej formie melo, feltona [o ile po powrocie będzie grał coś jak przed] JRa i ilości open looków na obwodzie dla ludzi typu kidd/novak

kenyon to jest wogóle zayebisty fit dla każdego praktycznie kontendera, to dla mnie niewyjaśniona tajemnica czemu nikt po niego nie uderza, ale już to zdanie na forum napisałem od lipca jakieś 10 razy więc może powinienem odpuścić

KMart to jest ogolnie zayebisty fit, w momencie gdyby dołączył do nix, momentalnie zostaje - z całym szacunkiem dla sheedów, cambych i innych ludzi z ilością swoich lat jako nr na koszulce -- drugim wysokim za chandlerem, w dodatku przeciwko praktycznie każdemu może grać na 5

no, można by się kłócić co do tego jaka będzie rola amare, ale podejrzewam że będzie marginalizowana przy obecnej formie melo, feltona [o ile po powrocie będzie grał coś jak przed] JRa i ilości open looków na obwodzie dla ludzi typu kidd/novak

kenyon to jest wogóle zayebisty fit dla każdego praktycznie kontendera, to dla mnie niewyjaśniona tajemnica czemu nikt po niego nie uderza, ale już to zdanie na forum napisałem od lipca jakieś 10 razy więc może powinienem odpuścić

podobno wszystko w stopie Sheeda, tzn RW w miare szybko zdrowy nie bierzemy, kontuzja sie przeciaga K-mart jest nasz.

W dzisiejszym spotkaniu z New Orleans poczatkowo wygladalo to slabo dla Knicks, bo Melo wszystko pudlowal. Jednak, kiedy lapie flow napierdala jak dzik i nie ma praktycznie jak go zatrzymac. Nie zagladalem w boxscore, ale oberserwujac sam mecz podobala mi sie Prigioni, ktory marnowal sie w Eurolidze, bo majac 36-lat daje rade i milo sie patrzy na tego gracza. Szkoda jedynie, ze rzuty oddaje naprawde, kiedy juz tylko musi i czesto majac otwarte pozycje rezygnuje z rzutu.

Knicks maja najbardziej zrozniocowanych graczy i zaleznie od sytuacji moga grac super atak albo super obrone Felton - J.R. Smith - Melo - Novak/Amare - Chandler lub Iman - Kidd - Brewer - Sheed - Chandler. Dla mnie Knicks maja najbardziej rozbudowany sklad z Clippers w tym sezonie.

Jeszcze wracajac do Prigioniego, to szkoda, ze na NBA nie decyduje sie Bo McCalebb, ktory jest graczem zdecydowanie lepszym i moglby duzo namieszac w NBA. Z tych topowych druzyn Boston ma wiecznie problem drugiego rozgrywacza, ale Bo pewnie chcialby wiekszy wymiar czasowy niz 12 minut i troche sianka, bo w Europie zarabia duzo.

Nareszcie jakiś mecz o ludzkiej porze, szkoda że w Londynie nie jestem :/

Copeland od początku w s5- będą ludzie z tego chłopaka. Taki trochę nieśmialy ale robi swoje :P

No i Shump wrócił, zobaczymy ile pogra.

Początek rewelacyjny, trójki siedzą, że aż miło ;)

Knicks graja falami. Melo Anthony albo trafia wszystko (II polowa z New Orleans, I polowa z Detroit) albo pudluje wszystko. Ze slabymi ekipami NOH i Detroit to przeszlo, ale z lepszymi moze sie zakonczyc slabo. Iman troche porzucal, ale na razie jest zardzewialy w ataku. Knicks niedlugo powinni skompletowac caly sklad i przed Woodsonem decyzje kogo pozostawic na rotacje w PO. Wyglada na to, ze zapomniec o niej raczej moga Kurt Thomas, Marcus Camby, a coraz mniej gra drewniany Ronnie Brewer. Chociaz na Wade'a maja wymarzony match-up w defensywie - Brewer oraz Iman.

To jeszcze się patrzy na to, żeby zamknąć Wade'a? Przecież obecnie DW dobrze ogranicza każdy solidny obrońca (Lee, Brewer, Butler).

true

jak mówimy o ewentualnej serii z Miami to raczej trzeba pomyśleć jak LBJ zakmnąć, i kim? Iman jednak chyba za niski, Melo też nie widzę w tym a Amare to już w ogóle. NIe mam pomysłu jak to rozegrać bo przecież nie Tyson.