Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie o tym

sprawdz % za 3 i z pola jasona (przy okazji tez spg w tym wieku)

Na starym e-b glowny argument Bastilliona za Nashem jako all time top pg,ktory zostawia kidda z tylu to bylo o ile sie nie myle 'defensywa/rpg u pg nie maja istotnego wplywu na wyniki zespolu,a swoim brakiem ofensywy jason ciagnie zespol do dolu,za to nash to all time best shooter'.Jako stat whore odrzucal zupelnie intangibles jak leadership,wplyw na szatnie - do czego mial oczywiscie prawo. Pisalem wtedy,ze Jason jak na goscia z reputacja 'nie trafilby w wode nawet jesli wypadlby z lodki na srodku jeziora' jest w czolowce all time 3pg made.Teraz jak sie okazuje ma tez nieziemski procent i dorzuca do swojego gigantycznego resume kolejne plusy.

ofc nie oczekuje nawet ze bedzie top5 ligi za 3 do konca sezonu,ale mozna spokojnie odkurzyc te dyskusje.Kidd wskrzeszony w NYK gra zadziwiajaco dobrze,Nash na razie nie mial w zasadzie okazji pokazac sie w Lejkerowie.

Kidd od paru już lat nie gra jako główny kreator w ofensywie, raczej jako piąta opcja / defensywny SG z dobrym passem i trójką, a dyskusja chyba dotyczyła tych panów jako PG in their prime

nah,prime i peak porownywalismy osobno z tego co pamietam...a irytowalo mnie stawianie nasha wyzej all-time w tamtym akurat momencie,ktory dla niego byl duzo korzystniejszy jako late bloomera.Kariery obu panow dalej trwaja i jak sie po raz kolejny okazuje to,jak nalezaloby kiedys ich sklasyfikowacmoze sie jeszcze zmienic.

kto wie?obu ma realne (chyba mozemy to napisac juz bez eksplozji smiechu?) szanse na pierscionki w tym roku (no dobra lejkerowo jest beznadziejne obecnie)

oczywiscie i nie przeszlo mi nawet przez mysl aby postawic znak > na korzysc kidda w tym akurat elemencie koszykowki.

caly czas chodzi mi o to,ze jason nadal ma swoja dlugowiecznosc,moze stanowic zagrozenie w ataku (lub zmieniajac nieco spojrzenie na to - potrafil dostosowac z wiekiem swoja gre) i o dziwo ciagle potrafi miec wplyw na defensywe swojego zespolu.Ocena i opinia na temat tego zawodnika jak juz kiedys (kiedy?!?) zawiesi buty na kolku moze sie jeszcze zmienic,a wraz z uplywajacym czasem zatrzec (przydalby sie drugi pierscien:P)

jest w końcu net i trochę czasu na przeczytanie forum

knicks grają póki co świetnie mam nadzieję, że uda im się to jak najdłużej utrzymać i że forma będzei na PO bo to najważniejsze

poza tym zadziwił mnie W z Heat bez Melo, Felton miał dobry dzień - mam nadzieję ze jeszcze mu takich parę zostanie póki co to trzeba zrobić wszystko by %za 3 się utrzymał i wymyśleć gdzie w tym systemie umiejscowić Amare'a

jak dla mnie gra z ławki była by dla niego idealna, w sensie może grać w s5 ale ptoem zmiana i łupie z 2nd unitem, tylko musiałby się dogadać z J.R

Dobry rewanż w Brooklynie. Po bardzo złym początku najpierw ławka zaczęła powolutku odrabiać straty, a potem Melo naprawdę solidnie wykonał swoją robotę. 1/4 sezonu za nami a Carmelo wygląda jak legit MVP candidate, więc korzystając z okazji chciałem serdecznie pozdrowić wszystkich tych, którzy jeszcze pół roku temu woleli budować swój zespół na LaMarcusie Aldrigde'u, stawiając go wyżej Anthony'ego.

Kidd jest mistrzem brudnych zagrywek. Dawniej wlecial z hukiem wlasnie w Woodsona, ktory wszedl na parkiet. Przy rzutach za trzy lubi sam wbijac sie w lecacego na niego zawodnika i tutaj tez powinni mu gwizdac faule/flopy, a dzis sprytnie wystawil noge i odgwizdano faul Stackhouse'a. Te trojki ze stacjonarych pozycji to ma chyba najlepsze w lidze, bo ci all-timerzy w trafionych trojkach - Ray-Ray czy Pierce czesto rzucaja lepiej z trudniejszych pozycji, a Kidd dla odmiany po zaslonach czy z dryblingu jest slaby, ale jesli sie go zostawi to pozamiatane.

Jeszcze co do Melo. On tez jest super spot-up shooterem i gdyby to on stworzyl duet z LeBronem zamiast Wade'a wg mnie mieliby 5-8 tytulow, bo LeBron gralby sobie z pilka, a Carmelo napierdalalby jak w reprezentacji z wykreowanych pozycji. Jedynym problem obecnych Knicks bylo wziecie Amare, bo gdyby zamiast niego bylby Chris Paul, Knicks byliby contenderem pelna para. Dzis Brooklyn na poczatku rzucal na szalonych procentach, a Knicks spokojnie odrobili i w koncowkce znokautowali przeciwnika.

Dobre tez bylo podpisanie J.R. Smitha, ktory swietnie sprawdza sie jako 6-man grajax swoje solowki, kiedy reszta waznych zawodnikow odpoczywa.

Edytowane przez Wyparlo

No tak, wg nowych przepisów powinien to być offens Kidda. Ale ogólnie sędziowanie w tym meczu było kiepskie.

Kidd zrobił to bardzo sprytnie. Ten jego ruch nogą wyglądał na bardzo naturalny, a nie na taki siłowany, żeby tylko złapać kontakt. Do tego sędzia stał w takim miejscu, że nie sposób było, żeby to zauważył.

Jak widziałem Wąsacza to przypominały mi się ostatnie sezony jak był w NYK. Masakra, kręcenie głową, machanie rękami i ciągle nie zadowolona mina. Ten gościu miał Nasha i mu coś wyszło a teraz znowu daje dupy tylko po drugiej stronie kontynentu. Meeeeega się cieszę, że nixi go wypieprzyli

Melo MVP!

Nie wiem czy najbardziej, ale w jakimś stopniu chyba odpowiada. Na pewno jego "bad coaching" Lakers nie pomaga, a i bilans Knicks po odejściu Majka nie jest przypadkowy. Brak PG nie jest wytłumaczeniem - słuchałem to ze 3 lata, że nie może grać "swojego systemu". System się dostosowuje do personelu. Brak jakichkolwiek adjustments w tym względzie jest zwykłą kompromitacją.