Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

ale walczyć tym co jest? to jest ostatnia szansa, na dostanie za weteranów kogoś sensownego, wokół których można rozpocząć przebudowe. po co czekać? rozumiem przywiązanie, i wszystkie te sprawy - ale nie obudźmy się z ręką w nocniku. Rondo wroci na PO 2014, ile lat wtedy będą mieli PP i KG? No właśnie, a Rondo to nie jest gracz wokół którego można zaczynać przebudowe.

Jedynie KG ma duża wartość, ale nie po to chyba podpisywał kontrakt... Jeżeli ktoś wie, czy on ma jakąś klauzulę dotyczącą wymian, to niech podzieli się źródłem. Za Pierce'a co można dostać? Jak już ktoś chce wymieniać, to niech coś zaproponuje, bo ja za bardzo graczy do wymiany korzystnej nie widzę.

Jak oglądałeś w tamtych czasach ligę to g... pamiętasz. Mailman wyraźnie powiedział, że pójdzie do contendera (Spurs lub Lakers), który nie zdobędzie tytułu, bo nie chce iść do mistrza, jakby LAL wygrali tytuł grałby w SAS. Po drugie Jazz od kilku lat nie wyszło z 1rnd PO, po trzecie Utah z LAL ostatnio w PO się spotkało w 98, więc 5 lat wcześniej i uwaga to Jazz byli zwycięzcami. A w 2003 nie było mowy o żadnej rywalizacji Jazz-Lakers. I chyba nikogo nie razi jeden sezon KM, gdy chciał zdobyć tytuł po 18 -letnim wypruwaniu żył dla Jazz. Ray Ray po za tym grał 5 sezonów w C's tylko różnica jest taka, że jakby Garnett po wpierdolu od Lakers przykładowo chciał iść do nich po sezonie to też by był usprawiedliwiony bo grał wcześniej w Wilkach? Nie i tak samo nie jest usprawiedliwiony RA, który rozpłynął się w oczach kibiców NBA do roli rolesa w znienawidzonym wcześniej rywalu. Po prostu dał nieusprawiedliwienie dupy, jak bardzo chciał odejść to już mógł iść choćby do Clippers a nie do k**** Heat.

Aleś sobie to fajnie wytłumaczył January :D Goebbelsizna godna mnie. (nadaje sie rw do łc?)

Patrz jaki z tego Malonea altruista. Jak juz tak nie zależało mu na tym mistrzostwie, to czemu w Jazz nie został?

I nie pisz mi proszę, że g.. pamiętam, bo dla mnie informacja czy Malone poszedłby do Spurs, czy do Lakers jest porównywalna z tą, czy Allen poszedłby do Heat, czy do bastillonowych Lakers (nie tych aktualnych, tylko tych z przedsezonowej wizji o ponad 70 łinach i biciu rekordu Bulls i krainy mlekiem i miodem płynacej). Dla mnie Malone stracił b.dużo, a kibicowałem wtedy na Zachodzie Jazz i własnie Wilkom o których również wspominałeś; i nie pisz mi tez kiedy sie z Lakers spotkali, a kiedy nie spotkali bo ja to wszystko wiem.

Czyli co - szufladkujemy, tak? Jak już wywalczyłeś mistrzostwo, to nie wolno przenosić sie do innego klubu, który ma na to duze szanse, tak? Czy po prostu nie wolno do Heat? A jak Twoja teoria sie ma do Kanadyjczyka w Lakers, albo Paytona, którego Lakers nie mieli skrupułów sprzedać (nota bene do Paytona hojni Lakers dorzucili wtedy Bostonowi jeszcze Foxa i Rondo za Chuckiego Atkinsa, Jumainea Jonesa i Chrisa Mihma) ?

Chyba tu się nie dogadamy.

Malone dla mnie stracił idąc do Lakers i mu tego nie zapomnę nigdy, tak jak Deron sie zeszmacił zwalniając Sloana i lądując w Nets.

Dla mnie Allen nie miał na czole wypisane Celt do usranej śmierci.

Chciał powalczyć o jeszcze jedno mistrzostwo - czego mu nie możesz zabraniać, więc odszedł do klubu, który jego zdaniem mial na to największe szanse i do tego, ktory zagwarantuje mu odpowiednią role. Jak dla mnie slusznie ocenił - jeżeli wybieramy pomiędzy Celtics, Heat i Clippers.

Temat Celtics walczących o mistrzostwo został chyba niestety zamknięty wczoraj (nad czym ubolewam), Heat - wiadomo, a Clippers to dla mnie żaden contender, bo to są i zawsze będą tylko Clippers bez względu na graczy i hype jaki ich grze aktualnie towarzyszy.

A co do nienawiści o której wspomniałeś, to kibicuje Celtics od momentu pojawienia sie tam Garnetta i wcale mi to nie przeszkadza, że graja z Heat w tej samej konferencji. Celtics sa dla mnie nr2 na Wschodzie i do odejścia stamtąd Garnetta to sie nie zmieni.

Coś się spekuluje o Lowry'im ale Wojnarwoski to uciął. podobno Ainge mu powiedział:

DA told Woj he has no interest in Lowry. Said he is trouble everywhere he goes.

Nie mam linka, bo powiedział to w radiu.

Ciekawe co teraz zrobi Boston.....

Dołączona grafika

Edit: Video, które wczoraj puścili Celtics: http://espn.go.com/blog/boston/celtics/post/_/id/4701644/video-cs-thank-ray-allen

Coś się spekuluje o Lowry'im ale Wojnarwoski to uciął. podobno Ainge mu powiedział:

Nie mam linka, bo powiedział to w radiu.

Ciekawe co teraz zrobi Boston.....

Bez sensu. Lowry ma teraz bardzo niską wartość i przy obecnym problemie warto zaryzkować. Przy obecnej pustyni na PG w Bostonie i tak nabilby staty, ze w wakacje mogliby sobie go dalej trade'ować. Najlepiej z Bassem, ktory ma kontrakt na kilka lat i pewnie doszedl do wniosku, ze nie ma sensu sie przemaczac, bo kasa i tak bedzie.

Bez sensu. Lowry ma teraz bardzo niską wartość i przy obecnym problemie warto zaryzkować. Przy obecnej pustyni na PG w Bostonie i tak nabilby staty, ze w wakacje mogliby sobie go dalej trade'ować. Najlepiej z Bassem, ktory ma kontrakt na kilka lat i pewnie doszedl do wniosku, ze nie ma sensu sie przemaczac, bo kasa i tak bedzie.

A czy któryś z Was pomyślał o tym, że to Colangelo nie pasuje ten trade? Bo jak na razie słyszę tylko dlaczego Boston nie chce.

A, zapomniałem. Toronto... kto by się tam nimi przejmował. Waże, żeby Lakers/Heat/Celtics/Bulls dobrze mieli :)

January

Ok

Niech będzie po Twojemu, bez nawiązań do Paytona i Kanadyjczyka.

Punktowanie tzw. bzdur jak to ładnie ująłeś, to nic więcej niz tylko Twój punkt widzenia z którym sie fundamentalnie nie zgadzam, ale nie określam tego tak jak Ty bzdurami. Nie nadużywaj też wyrazu wszyscy, gdyż mówisz tylko o części fanów, zresztą swoje robiły emocje bezpośrednio po podpisaniu kontraktu Allena. Chciałbym przeczytać zachwyty fanów Jazz po tym ,jak Malone po 18 latach odchodził do Lakers. z pewnością pisali - To świetnie, że poszedł do Lakersów, przecież my jesteśmy tak beznadziejni. Albo - Zawsze marzyliśmy o tym, żeby symbol naszego klubu kończył karierę w koszulce Lakers. Z pewnością bylo dokładnie tak jak piszesz. :D

Co to uplyw czasu robi z postrzeganiem czegoś..

W sumie to widzę dwa teoretycznie rozsądne argumenty z Twojej strony.

1. W Jazz mistrzostwa by już nie zdobył.

Słusznie.

Jednak, jak obiektywnie byś spojrzał z boku na szanse Celtics przed tym sezonem, to za duże to one też nie były. Rozumiem zaciętą rywalizację, ale pamiętajmy o kontuzji Bosha w playoffs. Chcesz, to możemy ten wątek ciągnąć, ale bylo to już katowane na forum.

2. Malone jak szedł do Lakers nie miał jeszcze tytułu, a Allen juz go zdobył z Celtics.

Faktycznie

Patrz, że tego nie zauważyłem..

Pytam sie więc - i co z tego?

Chce zdobyc drugi tytuł, to niech o niego walczy.

W Celtics nie miał na to szans - tak to ocenił, więc poszedl tam, gdzie uznał, że przyda sie najbardziej, gdzie bedzie odpowiednio wykorzystany i realnie może zdobyć drugi pierścień. Mówisz czemu nie Clippers? To ja sie pytam, czemu Malone nie poszedl wtedy do Nets?

Pójście Malonea do Lakers, czy jego rzekomy dylemat czy Spurs, czy Lakers jest dyskusja iście akademicka, gdyż zwyczajnie to były dwa najlepsze teamy w NBA. Więc poszedł na łatwiznę, co zarzucasz Allenowi. Czemu nie poszedł do Sacto, czy do Minny?

Jeżeli wszyscy fani myśleliby faktycznie tak jak Ty w tym temacie, to byłoby to zaiste przerażajace.

A czy któryś z Was pomyślał o tym, że to Colangelo nie pasuje ten trade? Bo jak na razie słyszę tylko dlaczego Boston nie chce.

A, zapomniałem. Toronto... kto by się tam nimi przejmował. Waże, żeby Lakers/Heat/Celtics/Bulls dobrze mieli :)

Ja tylko napisałem, że jest/była plotka o Lowry'im, ale już praktycznie została ucięta i to przez Ainge'a. Colangelo trade z Celtics może pasować bądź nie, nie wiem, bo przecież nie było o tym żadnej informacji. Jest tylko info, że Boston raczej nie będzie zainteresowany więc też tylko to napisałem. Więc nie wiem za bardzo o co Ci chodzi.

Wy tu się kłócicie o to czy Allen się zeszmacił przechodząc do Heat czy nie, a za nami chyba najlepszy mecz Celtics w tym sezonie i nie zdziwię się jak będzie kandydować do TOP10 games.

1. Boston bez Rondo wcale nie musi być skazany na szybki wylot z playoffs. Dużo jest kontrowersji czy w ogóle RR jest przydatny tej drużynie i wczorajszy mecz udowodnił tylko, że bez niego grają całkiem, całkiem a powiedziałbym że nawet lepiej bo nie ma nabijania asyst na siłę i flow w ataku był niezły. Zastępstwo mogliby poszukać w FA, zastanowiłbym się nad Fisherem.

2. Paul Pierce -> niech mi ktoś jeszcze powie, że trzeba wymieniać póki ma wartość bo to dziad, nic już nie umie, gra na jednej nodze i nie ma wpływu na drużynę to osobiście ukręcę mu łeb. The Truth to legenda Celtów i obok KG jest w Bostonie nietykalny, a jakakolwiek wymiana rozpierdoliłaby chemię w zespole. Ale do rzeczy, wczoraj był man of the game. Tripple-Double mimo słabej skuteczności, ale w końcówce niezawodny i w D odwalał kawał dobrej roboty, naprawdę z przyjemnością mi się go oglądało. Pierce bez rąk i nóg jest wartościowszy dla Celtics niż jakiś młodzieniaszek który miałby przyjść w jego miejsce.

Jeszcze na plus Green w tym meczu(może jeszcze będą z niego ludzie), Sullinger! koleś jest niesamowity.

A najbardziej irytuje mnie Terry. Byłem niemalże pewien, że to będzie dobra luka po Allenie, ale JET gra taki piach że dostaję raka.

Ja tylko napisałem, że jest/była plotka o Lowry'im, ale już praktycznie została ucięta i to przez Ainge'a. Colangelo trade z Celtics może pasować bądź nie, nie wiem, bo przecież nie było o tym żadnej informacji. Jest tylko info, że Boston raczej nie będzie zainteresowany więc też tylko to napisałem. Więc nie wiem za bardzo o co Ci chodzi.

Luz. Odpowiedź nie była konkretnie na Twój cytat, tylko na ogólną radosną twórczość pojawiającą się w mediach, gdzie jak zwykle próbuje się wydymać drużyny z dołu tabeli. A mówią, że tylko Lakerland ma do tego tendencje żądając zwykle dużo, samemu niczego w zamian nie oferując. A dla mnie ten trade właśnie tak by wyglądał. I nie chodzi tutaj o moją zawyżoną opinię o Lowrym + to, co musieliby Kanadyjczycy jeszcze dołożyć, ale o sam fakt przyjęcia Ronda - gracza problematycznego, z wysokim kontraktem, a przede wszystkim z bardzo poważną kontuzją, która już nie jednemu zniszczyła karierę.

BTW, ktoś tutaj pytał o klauzulę no-trade u Garnetta. Z tego co pamiętam, przy podpisywaniu kontraktu była o tym mowa (tzn. posiada ją).

Luz. Odpowiedź nie była konkretnie na Twój cytat, tylko na ogólną radosną twórczość pojawiającą się w mediach, gdzie jak zwykle próbuje się wydymać drużyny z dołu tabeli. A mówią, że tylko Lakerland ma do tego tendencje żądając zwykle dużo, samemu niczego w zamian nie oferując. A dla mnie ten trade właśnie tak by wyglądał. I nie chodzi tutaj o moją zawyżoną opinię o Lowrym + to, co musieliby Kanadyjczycy jeszcze dołożyć, ale o sam fakt przyjęcia Ronda - gracza problematycznego, z wysokim kontraktem, a przede wszystkim z bardzo poważną kontuzją, która już nie jednemu zniszczyła karierę.

BTW, ktoś tutaj pytał o klauzulę no-trade u Garnetta. Z tego co pamiętam, przy podpisywaniu kontraktu była o tym mowa (tzn. posiada ją).

Z tego co do tej pory widziałem, to ludzie wymyślają wymiany z Lowry'im bez udziału Ronda. Np. jakieś paczki Bass+coś tam i picki w drafcie. Według mnie Raptors musieliby upaść na głowę, żeby dać Kyle'a za taką paczkę.

Tak, KG z tego co mi wiadomo ma klauzulę no-trade. Zresztą on chyba prędzej skończy karierę niż odejdzie z Bostonu.

Rondo ma wrócić na trening camp. Dobra informacja:

http://basketball.realgm.com/wiretap/225843/Rondo_Expected_To_Return_By_Training_Camp

Przy okazji:

Ainge said he has no plans to make immediate trades or major roster changes.

Z tego co do tej pory widziałem, to ludzie wymyślają wymiany z Lowry'im bez udziału Ronda. Np. jakieś paczki Bass+coś tam i picki w drafcie. Według mnie Raptors musieliby upaść na głowę, żeby dać Kyle'a za taką paczkę.

Lowry im tam dość mocno canceruje i robi za piąte koło u wozu, także chyba nie byłby drogi. Poza tym koleś nie potrafi zagrać 7 meczów z rzędu żeby mu się coś nie stało w kostkę/kolano/łokieć/hamstring/nadgarstek/bark i nie wiadomo co jeszcze.

Ainge ponoć powiedział, że nie są zainteresowani, bo Lowry canceruje gdzie sie tylko pojawi, ale nie wiem czy maja jakieś lepsze wyjście - na FA nic ciekawego nie znajdą, a Bradley, Terry i Barbosa to tacy PG, że pożal się Boże.

Lowry im tam dość mocno canceruje i robi za piąte koło u wozu, także chyba nie byłby drogi. Poza tym koleś nie potrafi zagrać 7 meczów z rzędu żeby mu się coś nie stało w kostkę/kolano/łokieć/hamstring/nadgarstek/bark i nie wiadomo co jeszcze.

Yep. Ale jego sytuacja byłaby też zupełnie inna, gdyby z drugą młodością nie wyskoczył Calderon, który może nie gra jak profesor, ale habilitację jak najbardziej posiada.

I to jest problem ostatnich lat pozycji PG w Toronto. Calderon gra kupę, sprowadzają kogoś w zastępstwo, Hiszpan znowu wraca do łask. Zastępstwo wytrejdowują, Calderon znowu gra kupę. I tak w kółko. Widać potrzebuje noża na gardle.

Ale wracając do Celtics. To, co mnie przeraża to wszelkie plotki dotyczące Pierce'a. Dla mnie to legenda Celtics XXI wieku. Celtics to Pierce, a przynajmniej po plotkach można wywnioskować, że i wobec niego chcą stosować argument 'it's just a business'. Takich rzeczy nie powinno się robić.