Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

No ofense, kolego @wyparlo, ale jeżeli już postanawiasz uaktywnić się w temacie jakiegoś teamu to nie rób tego po obejrzeniu kilku meczy i przy kompletnym niezrozumieniu sytuacji.

Trzeba przyznac, ze mocni Celtics sa skonczeni i odejscie Raya to koniec ery "Big Three" i liczenia Bostonu jako contendera.

Oczywiście, że odejście Raya to koniec big 3, no prosty rachunek 3-1≠3. Ale kim jest obecnie Ray Allen?

Celtics sa skonczeni

Brawo, powiedzieć po meczu, gdzie Pierce i KG jednocześnie mieli kosmiczne shooting slumps, gdzie nie gra Bradley - brawo, odkrycie wielkie niczym trotyl na tupolewie.

Na chwile obecna Chicago to lepsza druzyna, a z Rose'm to nawet nie ma o czym gadac.

Ale serio?

A co do ceglenia Pierce'a to już w ogóle szkoda gadać.

No ofense, kolego @wyparlo, ale jeżeli już postanawiasz uaktywnić się w temacie jakiegoś teamu to nie rób tego po obejrzeniu kilku meczy i przy kompletnym niezrozumieniu sytuacji.

Akurat spotkania Bostonu od zbudowania Big Three ogladam bardzo czesto i do tej pory lubie to robic, bo Rondo jest przecenianym PG, ale jego wysokie IQ i niektore asysty powoduja, ze to moj ulubiony rozgrywajacy do ogladania. To tez nie jest tak, ze widzialem 2-3 mecze Bostonu w tym sezonie.

Oczywiście, że odejście Raya to koniec big 3, no prosty rachunek 3-1≠3. Ale kim jest obecnie Ray Allen?

Ray gra teraz w mocniejszej druzynie, a dalej rzuca 11 pts na swietnych procentach. Przy bryndzy ofensywnej Bostonu pewnie dawalby 13-16 ppg. Jason Terry w jego roli spisuje sie slabiej i dla Celtics lepiej byloby miec Raya zamiast Jeta.

Brawo, powiedzieć po meczu, gdzie Pierce i KG jednocześnie mieli kosmiczne shooting slumps, gdzie nie gra Bradley - brawo, odkrycie wielkie niczym trotyl na tupolewie.

Nic dziwnego, ze obaj graja slabo, kiedy maja cholernie zle match-upy dla siebie. Pierce czesto szaleje ze slabymi druzynami, ale jak mu przychodzi do pojedynku z takim Dengiem to jest pazdzierz, bo Luol potrafi go swietnie zneutralizowac. Dzis Pierce tez zaczal glownie dzialac, kiedy Deng opuscil parkiet z powodu kontuzji.

Dla mnie Celtics sa skonczeni i przy obecnym skladzie nie przejda nawet I rundy PO.

pamietaj ze ta skutecznosc nie wzięła sie z nieba

Noah na zmiane z Gibsonem i odpowiednio Deng, a potem juz tylko częściowo Butler zrobili kawał zajebistej roboty, zreszta cały zespół pomagał kiedy mógł, stąd tez mase open looków dla Rondo, który wczoraj trafiał jak w transie, ale opierać na tym ofensywy Celtom nie radzę, tak jak nie radze Bulls kopiowac akcji z IVqtr, gdzie to Kirk rzucał na dogrywke ;)

Ale serio?

Serio! Celtics są w tej chwili gorszym zespołem od Bulls

Piszesz ze nie grał Bradley, spoko rozumiem, tyle ze w Bulls nie grał Rose! A i Denga potem bardzo brakowało

KG i Pierce raczej młodsi nie będą, a Rondo to co najwyżej All-Star, ale nie superstar więc reasumujac Bulls będą lepsi a C's niekoniecznie, choć z bólem to pisze, bo ogladać ich przez ostatnie lata to była sama przyjemność

ja bm nie ciskał takimi tezami bo w PO Celtics mogą pojechać jak się zepną. RS to zupełnie nie ich obszar zainteresowań i nawet jak się spinają na Bulls to przygotowani będą w kwietniu. Ale Chicago jak ich rzadko oglądam to wyglądają więcej niż przyzwoicie i nawet doszły mnie słuchy Boozer w ASG. Procenty niby ma jak patrze ale jak to wygląda z perspektywy kibica nie wiem.Ale sam mecz bardzo dobry, choć zgodzę się z tomassonem, że mogli na więcej pozwalać.

No, stary Rajon wrócił - 4/16 gry, nabite 15 asyst, 88 pkt drużyny. To jest własnie ten lider.

Doc słusznie prawi - niech Ainge coś zrobi. I niech to "coś" dotyczy obwodu, a szczególnie Pana z numerem 9. Najlepsza ta asysta jak Garnett przechwycił piłkę podał mu pod samą dziurę a ten jakże wspaniołomyślnie oddaje mu, heh...

A ja bym w pierwszej kolejności wymienił Jeta i Bassa. Później Greena. Ta trójka mnie najbardziej zawodzi.

Jeśli za którego z tych 3, albo za wszystkich razem, da się dostać starting C, to świetnie, jeśli nie to sprawdzić co można dostać za Rondo. Ta drużyna tak jak jest aktualnie skonstruowana dojdzie do max 2 rundy PO. Max.

Wygląda na to,że problemem zespołu jest nie tyle brak typowego wysokiego pod kosz.Tym razem najzwyklej w świecie ta ekipa nie potrafi zbudować odpowiedniej "chemii".Problem w tym,że za tak tragiczną grę w tym sezonie odpowiedzialność ponośzą nie tylko Terry czy Bass,którzy prawie non stop noszą czapki niewidki na boisku.To chyba pierwszy raz kiedy Doc otwarcie pokazał swoją frustrację postawą drużyny i w jego słowach można znaleźć też odniesienie do starej gwardii.Rondo 9 strat przeciwko takiej drużynie jak Pistons?Wierzyć się nie chce......

Jak zwykle najważniejsze pytanie to jak rozegra to Ainge?Znany jest z tego,że woła za dużo za tych,których chciałby oddać - szkopuł w tym,że C's nie są w sytuacji pozwalającej na ostre targi jeżeli mamy zacząć się liczyć jeszcze w tym sezonie.

Terry+Bass+Green za Gasola???

Tylko czy soft białas przy Garnecie to dobry pomysł?

Jeśli Gasol byłby w formie, to według mnie ten deal byłby bardzo dobry dla Celtics. Zwłaszcza, że Pau ma tylko 2 lata do końca kontraktu. To duży plus. Szczerze jednak wątpie, żeby C's z Lakers handlowali.

Do kogo się mógł odnosić Doc? Nie wiem. Rondo za to mówił po meczu, że są zawodnicy, którym łatwo przychodzi przegrywanie. Myśle, ze tych samych mógł mieć na myśli Doc. Jeszcze miesiąc czasu i wszystko będzie wiadomo. W zeszłym roku nie zrobiliśmy żadnych wymian, ciekawe czy w tym coś zrobimy.

Najlepiej Rondo niech idzie do Lakers, on bedzie ciagle podawal do Kobe'ego, a ten rzucal i obaj beda zadowoleni. Rondo nabije asysty, a Kobe punkty. Ogladajac ten sezon NBA to sa jedni z najbardziej polujacych graczy na staty przez co cierpia ich druzyny.

lol, idealne połączenie :D

Rondo + Jeff "stretch 4" Green za Nasha i Gasola :)

Lee, Bass wg mnie polecą.

+1

Terry mimo że gra często padakę to chyba zbudował sobie dobrą pozycję w szatni. Ogólnie ciężki to umieszczenia w jakimś dealu, dużo bardziej wolałbym żeby poszła paczka zawierająca Bassa i Terrego, w zamian za jakiegoś centra, niż odpuszczać Lee.

W sumie zabawne jeśli puściliby Terrego - http://celticshub.com/wp-content/uploads/2012/08/jason-terry-celtics-tattoo1.jpeg

Do kogo się mógł odnosić Doc? Nie wiem. Rondo za to mówił po meczu, że są zawodnicy, którym łatwo przychodzi przegrywanie. Myśle, ze tych samych mógł mieć na myśli Doc. Jeszcze miesiąc czasu i wszystko będzie wiadomo. W zeszłym roku nie zrobiliśmy żadnych wymian, ciekawe czy w tym coś zrobimy.

Doc mówił niedawno, że porażki najbardziej przeżywają Rondo I KG, a np. Po Sullym czy Greenie nic nie widać.