Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe tylko czy Garnett tyle chciał, czy Celtics tak sypnęli by go przekonać. Jeśli to pierwsze, to nie taki z niego złoty chłopak :tongue:

Pewnie prawda jak zwykle leży gdzieś pośrodku. :tongue:

Ja jestem ciekawy co do tego 3 roku, czy będzie w pełni gwarantowany. Zobaczymy. Tak czy inaczej - świetna wiadomość. :)

Tu powszechnie panuje jakiś dziwaczny pogląd, że nawet jak koleś napierdala, ale ma 33+ lat, to powinien grać za 3 miliony. "Nash do Heat za minimum", "Ray do Heat za minimum", "KG podpisuje w Celtics za minimum i mają kasę na X albo Y". Jakby moje usługi były warte 35 baniek za 3 lata to zdecydowanie nie przyszłoby mi do głowy zaproponować aby obniżono mi je o 70%.

Się dziwicie, jak koleś grał w PO? Wiadomo, że kontrakt długi, ale zasłużony

Za zaslugi to sie dostaje medale albo ordery. Mnie jedynie smiesza teraz w przypadku Garnetta gadki typu "Celtics for life", bo jedynie o co chodzi to chodzi o pieniadze. Przez kontrakt 10$ mln dla 38-latka wrzucil swoj zespol na konia. Dziwi mnie, ze w przypadku osoby, ktora chce odnosic sukcesy i ma wiele mln na koncie nie skupia sie na sukcesach sportowych, a jedynie na kasie.

Niech tylko wspomni kiedys, ze musi grac na centrze i mu to nie pasuje to powinien dostac wpierdol. Przez swoj dziadowski kontrakt blokuje transfery na fajne miesko, ale niech sobie rzyga ta kasa, ale LeBron i ekipa da mu wycisk dziadowi. Oni pokazali, ze warto miec mniej kasy, ale sukcesy i zyski reklamowe. Garnett pokazal, ze liczy sie kasa i nic juz w NBA nie osiagnie, bo takie stare dziady nie moga tyle zarabiac. Mam nadzieje, ze Duncan wezmie mniej kasy i pokaze, ze liczy sie sukces sportowy, a nie kasa. Garnett to $$$. Znowu bedzie z Rondo spierdalal po przegranej serii PO do szatni bez gratulacji dla przeciwnika, bo bedzie gral z banda c***a, bo z Piercem na starosc musza zarobic hajs.

Za zaslugi to sie dostaje medale albo ordery. Mnie jedynie smiesza teraz w przypadku Garnetta gadki typu "Celtics for life", bo jedynie o co chodzi to chodzi o pieniadze. Przez kontrakt 10$ mln dla 38-latka wrzucil swoj zespol na konia. Dziwi mnie, ze w przypadku osoby, ktora chce odnosic sukcesy i ma wiele mln na koncie nie skupia sie na sukcesach sportowych, a jedynie na kasie.

Niech tylko wspomni kiedys, ze musi grac na centrze i mu to nie pasuje to powinien dostac wpierdol. Przez swoj dziadowski kontrakt blokuje transfery na fajne miesko, ale niech sobie rzyga ta kasa, ale LeBron i ekipa da mu wycisk dziadowi. Oni pokazali, ze warto miec mniej kasy, ale sukcesy i zyski reklamowe. Garnett pokazal, ze liczy sie kasa i nic juz w NBA nie osiagnie, bo takie stare dziady nie moga tyle zarabiac. Mam nadzieje, ze Duncan wezmie mniej kasy i pokaze, ze liczy sie sukces sportowy, a nie kasa. Garnett to $$$. Znowu bedzie z Rondo spierdalal po przegranej serii PO do szatni bez gratulacji dla przeciwnika, bo bedzie gral z banda c***a, bo z Piercem na starosc musza zarobic hajs.

Śmieszna jest ta Twoja wypowiedź. Kontrakt dostał za grę, a nie jak sugerujesz za zasługi. Teraz role playerzy dostają kontrakty na zbliżonym poziomie, a ten dziadek, który ' blokuje transfery' jest jednak wciąż w top podkoszowych. O tym jak ważna była/jest jego obecność niech świadczy to, co działa się z obroną w serii z Miami gdy siadał na ławie, czyli festiwal layupów i dunków. Ty natomiast piszesz jakby to był scrub, który ma paliwo na 5 min w meczu i jest dziurą po obu stronach parkietu.

Kolejna sprawa, raczej nie wiesz jak wyglądały negocjacje. Jeżeli dostał taką ofertę, to co miał zrobić? Powiedzieć: ' chwila Panowie, jestem bogaty, więc zagram za darmo' ?

Swoją drogą jeżeli Garnett może zrezygnować z hajsu to chyba ci, których Boston mógłby podpisać, mogą zrobić to samo, nie? Nie rozumiem też, czemu akurat istnieje jakiś ogólny podgląd, że sportowcy powinni nie myśleć o pieniądzach. Żeby dojść do miejsca, w którym są, musieli poświęcić całe swoje życie i podporządkować wszystko pod określony cel. Skoro są warci 10mln$ za sezon to czemu mają grać za 2? Dla wszystkich, a przynajmniej dla większości tutaj, są to kwoty abstrakcyjne, ale to nie powód, żeby decydować za zawodników. Jeżeli zarabiasz 10tys to zrezygnujesz z połowy, aby firma mogła się rozwijać? Za 5tys też przeżyjesz, ale chyba nigdy byś nie wpadł na pomysł, aby podbić do szefa i wspaniałomyślnie zrezygnować z hajsu.

Dla sportowców na pewno wygrywanie ma znaczenie, ale hajs jest najważniejszy. Pacman z Floydem nie walczy przez hajs, Jordan oczywiście nie grał dla pieniędzy, dlatego zażądał skromnej podwyżki do ok 30mln, a Sprewell bał się, że za pare mln mniej nie wyżywi rodziny.

Pierdolisz jak potłuczony.Nie wiem co cię boli,ale KG tyle razy udowodnił,że wiek nie ma znaczenia,że ty w tym momencie robisz z siebie pośmiewisko pisząc takie bzdety.

Na ta chwile moze zasluguje na taki kontrakt, ale podobnie bylo z Piercem, Bryantem czy Joe Johnsonem. Garnett ma juz 36-lat i wiele sezonow za soba. Dla mnie gral ponad stan i kwestia czasu jest, kiedy obnizy mocno loty. Boston juz przerebial te kontrakty dla wysokich ostatnio - Sheed, Shaq walneli w c***a i przestali grac. Dla mnie Boston odpada z gry o mistrza z takimi kontraktami dla 36-letniego Garnetta i 35-letniego Pierce'a.