Skocz do zawartości

Celtics 12/13 - czyli Wielka Niewiadoma...

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Darko to low risky move managmentu Celtów. Wypali ? To zajebiście, moze wtedy stać się x-factorem Celtów, przede wszystkim w obronie. Nie wypali ? Nic nie szkodzi, najwyżej bedzie wygrzewał siedzisko gdzies pod koniec ławki z Jasonem Collinsem. Dla mnie jedna rzecz jest ważna. Mobilizacja i zaangazowanie Darko. Wreszcie trafił do konkretnej ekipy (Pistons nie licze, bo był wtedy kotem), która wymaga prezentowania odpowiedniego poziomu sportowego i mentalnego.

Ponoć, Milicic awizowany jest do "second unit" Celtów, także spodziewajmy się sporej ilości minut dla niego.

Dla mnie DM na zawsze pozostanie jednym z najwiekszych niewypałów draftu w historii tej ligi, ale co tu dużo gadać, papiery na bycie solidnym, wysokim wsparciem z ławki.

Nie tylko według ciebie jest niewypałem, tylko według chyba wszystkich :D

Z roli rezerwowego centra powinien w Celtach się dobrze wywiązać..

Mógłby wreszcie pęknąć i znowu komuś smiercą i gwałtem pogrozić ;]Darko może być pożytecznym rolesem, ale nigdy, podkreślam, NIGDY nie będzie x-factorem. Zawodnicy z takim talentem i warunkami, nawet jak nie błyszczą to na późniejszym etapie kariery robią swoje doświadczeniem i ograniem. On jest na to po prostu za głupi.

Defensywnie KG + Darko to całkiem porządny zestaw. No i defensywa aż tak strasznie nie straci na jakości jak Kevin będzie odpoczywał, a Bass robił swoje po drugiej stronie.

dark to porąbany przygłup, ale z drugiej strony pierwszy raz w swojej dorosłej karierze trafia do poukładanej ekipy z kolesiem takim jak KG który może robić za jego, w jakimś sensie mentora, czyli ryzyko małe podpisania a zyski mogą być spore. zobaczcie też jak świat jest pełny powielających się zdarzeń, znowu Darko będzie miał pierwszeństwo przed melo :P

http-~~-//media.zenfs.com/en/blogs/sptusnbaexperts/DM10312.jpg

I am a simple guy," Milicic told CSNNE.com. "I like to hunt, I like to fish, so that's what my hobbies are." Milicic began fishing as a child and took up the sport professionally five years ago. He has competed in carp fishing tournaments with his team, Melezra, during the offseason where he lives 45 minutes outside of Belgrade.

"I fish carp professionally back home," said Milicic. "I go to the World Cups, European Championships. I have a team so that's what I enjoy the most. I've got an RV here from the US. We travel, we fish for four to seven days straight."

Darko i Kevin już się polubili. Defensywne monstrum? woow. woow.

http-~~-//media.zenfs.com/en/blogs/sptusnbaexperts/DM10312.jpg

I am a simple guy," Milicic told CSNNE.com. "I like to hunt, I like to fish, so that's what my hobbies are." Milicic began fishing as a child and took up the sport professionally five years ago. He has competed in carp fishing tournaments with his team, Melezra, during the offseason where he lives 45 minutes outside of Belgrade.

"I fish carp professionally back home," said Milicic. "I go to the World Cups, European Championships. I have a team so that's what I enjoy the most. I've got an RV here from the US. We travel, we fish for four to seven days straight."

fani Celtics raczej nie są wniebowzięci perspektywą wyjazdu na ryby

fani Celtics raczej nie są wniebowzięci perspektywą wyjazdu na ryby

przynajmniej teraz wiadomo co darko robi zamiast trenować kosza, ogólnie może milicic dlatego poszedł tak wysoko w tym drafcie 2004 Brownowi coś się porąbał i zamias mocki basketowe przeglądał jakieś mocki wędkarskie i tam darko tak wysoko się plasował, że potrafi największego karpia wyciągnąć itd :P

przynajmniej teraz wiadomo co darko robi zamiast trenować kosza, ogólnie może milicic dlatego poszedł tak wysoko w tym drafcie 2004 Brownowi coś się porąbał i zamias mocki basketowe przeglądał jakieś mocki wędkarskie i tam darko tak wysoko się plasował, że potrafi największego karpia wyciągnąć itd :P

Milic jest z draftu 2003 :P

Koleś jest przygłupem że szkoda gadać, w sumie to wgł mnie nie powinien dostać kontraktu w NBA, mimo iż pewnie się spełni jako roles...

Nie oglądałem wczoraj 1 meczu pre-sezonu, ale widziałem, w innym temacie, że inni oglądali. Chyba pozytywnie Sullinger i Green, przynajmniej w ataku, nawet niezłe staty. Ciekawe jak to dalej będzie wyglądało, ale póki co Doc chyba jest zachwycony Sullingerem. Zobaczymy jak będzie grał już w normalnym sezonie, dobrze by było gdyby był gotowy na 20min od razu.

BTW. Rondo 6-6 z FT. Czyli od serii z Heat cały czas dobrze rzuca z lini, 3 też ładną trafił. No oby tak dalej i może zaczną przynajmniej respektować jego rzut.

Ciężko wyciągać wnioski po 2 meczach pre sezonu, ale wygląda na to, że Rajon na prawdę pracował nad FT. Czyli nie jest jednak taki leniwy jak jeszcze niedawno ktoś tu pisał.

Bardzo podoba mi się Sullinger. O ile uda mu się utrzymać taką dyspozycje jak w tych 2 grach, to 15-20min w rotacji należą mu się z miejsca.

Milicic wyglada jak drwal, lapy ma ogromne. Bedzie mial kto przetracic Wade'a albo Jamesa w ewentualnej serii PO. Natomiast Sullinger moze byc skarbem dla Bostonu, bo oni maja od dluzszego czasu problemy z atakiem, a ten chlopak pokazuje, ze ma duza latwosc zdobywania punktow.

Do tego jest fajna ekipa do bronienia: Rondo-Lee-Green-Garnett-Milicic

Jedynie nie wiem czy Green to dobry obronca, ale reszta na swoich pozycjach to czolowka obroncow. Natomiast z Faba Melo raczej dlugo nic nie bedzie, a bynajmniej dopoki graja Pierce i Garnett - niskie IQ, strasznie surowy, drewniany.

Green przynajmniej od czasu jak jest w Bostonie, to nie bronił zbyt dobrze, albo ja coś mylę. W każdym razie teraz ma cały trening camp, żeby się poprawić w tym aspekcie i liczę, że to zrobi.

Fab, to rzeczywiście póki co tylko "projekt". Jak coś z niego będzie, to myślę, że dopiero za kilka lat. Zobaczymy.

• 2 tygodnie później...