Skocz do zawartości

Igrzyska olimpijskie 2012 NBA

Sebul

Rekomendowane odpowiedzi

Brazylia musi liczyć na to, że zdrowy będzie Varejao bo to jeden z najlepszych obrońców pick n rolla w całej NBA i drużyny europejskie opierające swoją ofensywę na tym sympatycznym zagraniu dawno nie spotkali się z takiej klasy defensorem.

Nene jako banger pod koszem i Splitter ze swoim passing-game to uniwersalny zestaw wysokich, który w połączeniu z mądrym prowadzeniem gry przez Huertasa faktycznia stawia Brazylię w gronie najefektowniejszych i efektywniejszych ekip.

Argentyna chyba już poza swoim prime, chociaż Manu gra zawsze ogromny kosmos w tego typu imprezach i jakby wrócił do Europy to nadal byłby pewnie MVP.

Hiszpania bez Rubio i Navarro raczej bez szans, chociaż w rosterze Navarro funkcjonuje. Ktoś wie coś więcej? rw?

a ja powiadam wam, że Brazylia to będzie wielki niewypał i dostaną od Australii, Wielkiej Brytanii i może nawet Chin :)

hahaha

Pożartować zawsze można.Australia bez Boguta,Chiny za trzy dni nawet od nas dostaną.

Brazylia będzie w 4-ce,może medal.Pierwszy raz w historii grają wszyscy najlepsi.

hahaha

Pożartować zawsze można.Australia bez Boguta,Chiny za trzy dni nawet od nas dostaną.

Brazylia będzie w 4-ce,może medal.Pierwszy raz w historii grają wszyscy najlepsi.

hehe, też dobry żart :)

jakoś nigdy Kanarki nie potrafiły się ogarnąć na większe imprezy i mimo dobrego składy na parkiecie nie tworzyły drużyny i był jeden wielki huj. Myślę, że teraz będzie podobnie. A co pokazał sparing z USA? Nic, prócz momentami tragicznej gry 'drim timu'

aha, tak btw to kwale wszystkie już się zakończyły, nie wiem dlaczego nie zaktualizowali grup. W gr A Nigeria i Litwia, a w B Rosja.

lynn, mogę wejść nawet w zakład, że Brazylia nie wejdzie do SF :)

Edytowane przez theo001

jakoś nigdy Kanarki nie potrafiły się ogarnąć na większe imprezy i mimo dobrego składy na parkiecie nie tworzyły drużyny i był jeden wielki huj. Myślę, że teraz będzie podobnie. A co pokazał sparing z USA? Nic, prócz momentami tragicznej gry 'drim timu'

lynn, mogę wejść nawet w zakład, że Brazylia nie wejdzie do SF :)

Hiszpania pilkarska tez kiedys nigdy nie mogla wygrac, a teraz robi to notorycznie. W Brazylii zawsze brakowalo Nene, ktory teraz zagra, a Varejao mial problemy z kontuzjami. Teraz Brazylia z Hiszpania maja najmocniejszy duet podkoszowcow na IO i przeciwko innym ekipom, niz USA powinni to dobrze wykorzystac, do tego maja Varejao, ktory bedzie dobrze bronil + na obwodzie dzialac beda Barbosa i Hueartas, przydalby sie jeszcze jeden klasowy guard, ale dla mnie to Brazylia wlasnie zapowiada sie na czarnego konia i zamierzam pograc, ze zdobeda medal na IO na co jest kurs 5,00.

Z gory powiem, ze nie jestem hejterem dream teamu i wiem, ze nudne jest jezdzenie po nich, ale ja naprawde wiecej bym sie po nich spodziewal. Wiem, ze czasy latwych zwyciestw z najlepszymi krajami swiata minely, jednak oczekiwalbym od nich troche wiecej. Po w miare wyrownanym meczu z Brazylia przyszedl kolejny z Argentyna, w ktorym Manu i spolka napedzili gwiazdorom ligi mocnego strachu. A bylo to wynikiem fajnej, kombinacyjnejmgry Argentynczykow w porownaniu z mocno stathczna gra Amerykanow, ktorzy punkty zdobywali wlasciwie glownie rzutami za 3 (az ponad polowa oddanych) i kontrami. O ile kontry to zawsze byl ich " bread and butter" i byli w tym nie do ztarzymania dla rywali z reszty swiata, to trojki to byla mocno watplowa bron, ktora nie raz odwracala sie przeciwko nim. Naprawde, atak pozycjny to byla zenada w porownaniu z non stop pick and roll Argentynczykow i generalnym constant motion w ataku. Troche wychodzi brak graczy podkoszowych-naprawde uwazam, ze za takiego Hardena juz duzo bardziej pozyteczny byliby nawet Boozer czy Millsap (a juz nie mowie, ze jakby zagadali z kims z pary emerytow Garnett-Duncan, to moze ktorys by sie zgodzil). Tak to nie ma tam do kogo dograc pilki inside.

Ufff, bedzie im ciezko, ciezej niz przed 4 laty, Mike musi z nimi trenowac half court game, bo inaczej naprawde moze nie byc zlota.

im ciężej dla USA tym lepiej dla kibiców bo będą bardziej wyrównane i może sensacyjne igrzyska ;)

też oglądając mecze przed IO doszedłem do wniosku, że nie są zdecydowani lepsi od innych czołowych drużyn -może inaczej, są lepsi ale tego na boisku nie pokazują

tutaj powinna być różnica klas co najmniej o jeden poziom

Ja się niestety muszę zgodzić z Gregiem. Zawodzi mnie ta repra USA, ale to w są w sumie tylko mecze towarzyskie, więc po co mają się napinać pełne 40 minut? Poza tym widać było, że jak są zmotywowani to jest pozamiatane. Druga kwarta z Brazylią, gdy pierwsza podrażniła ich ambicje, czy teraz początek z Argentyną, gdy wyszli na pełnej kurwie, bo wiadomo że Argentyna to stary wróg, który ich kiedyś upokorzył. A że nie utrzymują takiego poziomu przez cały mecz? Trudno, to tylko treningi i ważne aby w turnieju nie było żadnych spadków zaangażowania.

Zawodzi mnie ta repra USA, ale to w są w sumie tylko mecze towarzyskie, więc po co mają się napinać pełne 40 minut? Poza tym widać było, że jak są zmotywowani to jest pozamiatane. [...]. A że nie utrzymują takiego poziomu przez cały mecz? Trudno, to tylko treningi i ważne aby w turnieju nie było żadnych spadków zaangażowania.

Qrcze deja vu mam.

miałem o to pytać już na początku international games ale dopiero teraz mi się przypomniałotrójka jest bliżej niż w NBA, a przecież jakieś 2 lata temu coś słyszałem, że mieli to pomału niwelować - coś mi się pomyliło czy to może chodziło o rozgrywki np. Euroligi czy PLK?