Skocz do zawartości

[West FINALS] (1) San Antonio Spurs - (2) Oklahoma City Thunder

Luki

Kto w ilu?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto w ilu?

Rekomendowane odpowiedzi

i tak po prostu spurs znowu graja to,co podczas swojego 20 win runu.Durant trafia jakies kosmiczne rzuty,ale ogolnie to malo osobowych,harden poza trojka jedna niewidoczny,raczej jumperkuja a sanan zadziwiajaco dobrze pilnuje pomalowanego

captain jack=bad ass

edit:

lojezu jaki zwrot w 3,dupa z 15pt lead...4kw bedzie ciasna

nvm sedziowie take over...jaka sekwencja gwizdkow dla okc,chcialem jakiegos dreszczowca do konca,nie meczu zjebanego przez gwizdki (ten faul parkera na westbrooku?really?)..ehh

edit3:

gz dla okc,nawet pomimo niesmaku jaki zostawil ten win w closeout meczu trzeba przyznac,ze okazali sie lepsza ekipa i awans jest w pelni zasluzony.Big up dla SanAntonio,wyraznie brakowalo im paliwa pod koniec,ale ten run robil wrazenie.

Edytowane przez Jesus Shuttlesworth

Parker do przerwy 21/10, 8/14 fg

Parker second half- 8/2, 4/13 fg

Timmiego szkoda strasznie,tym bardziej,że to może być ostatni taniec na takim poziomie, a w 4 kwarcie był zdecydowanie najpewniejszym graczem Spurs

No i ten mecz to fajne potwierdzenie rozwoju Duranta jako kreatora- trójka Sefoloshy w 3 kwarcie, trójka Hardena, dobre podania po pickach

Gwizdki faktycznie zjebane, ale Spurs bardzo źle weszli w 3 kwartę i sami też dali nabrać wiatru w żagle Thunder, a sędziowie ten wiatr tylko podtrzymali

Edytowane przez Tyrion

@lorak: ja bym sie bardziej zastanawial, czy wschodnia ofensywa bedzie w stanie przedrzec sie przez ich oborne (szczegolnie Boston moze miec klopoty, choc bede im kibicowal i duzo zalezaloby od skutecznego lamania pierwszej linii obrony przez Rondo), ktora stlamsila najlepszy atak NBA. Jest w duzym szoku po tym co zobaczylem w tej serii-zawsze postrzegalo sie OKC jako druzyne ataku, a tu jednak jest tak jak mowil Brooks, "all about defense"

Jak fajnie, że wreszcie po 14 latach mamy jakiegoś innego finalistę z zachodu niż Lakers, Mavs, czy Spurs. NBA najwidoczniej lubi takie historie, bo Okc w drodze do finału pokonali...eeeee Mavs, Lakers i Spurs :)

W ogóle jak dla mnie bohaterem IV kwarty był Fish, świetnie bronił Parkera i trafil dwa naprawdę kluczowe rzuty.

@lorak: ja bym sie bardziej zastanawial, czy wschodnia ofensywa bedzie w stanie przedrzec sie przez ich oborne (szczegolnie Boston moze miec klopoty, choc bede im kibicowal i duzo zalezaloby od skutecznego lamania pierwszej linii obrony przez Rondo), ktora stlamsila najlepszy atak NBA. Jest w duzym szoku po tym co zobaczylem w tej serii-zawsze postrzegalo sie OKC jako druzyne ataku, a tu jednak jest tak jak mowil Brooks, "all about defense"

thunder nie stłamsili ataku spurs. san antonio było prawie tak dobre ofensywnie w tej serii, jak w regular. przegrali po bronionej stronie, bo zupełnie nie mogli zatrzymać oklahomy. celtics z KG na parkiecie są o lata świetlne lepsi defensywnie od spurs, a miami z Boshem sporo lepsi, wiec zobaczymy co thunder zaprezentują przeciw nim.

Jak fajnie, że wreszcie po 14 latach mamy jakiegoś innego finalistę z zachodu niż Lakers, Mavs, czy Spurs. NBA najwidoczniej lubi takie historie, bo Okc w drodze do finału pokonali...eeeee Mavs, Lakers i Spurs :)

W ogóle jak dla mnie bohaterem IV kwarty był Fish, świetnie bronił Parkera i trafil dwa naprawdę kluczowe rzuty.

A dla mnie bohaterem 4 kwarty byli sedziowie

Co nie zmienia faktu ze Thunder graja w chwili obecnej kosmiczna koszykowke

thunder nie stłamsili ataku spurs. san antonio było prawie tak dobre ofensywnie w tej serii, jak w regular. przegrali po bronionej stronie, bo zupełnie nie mogli zatrzymać oklahomy. celtics z KG na parkiecie są o lata świetlne lepsi defensywnie od spurs, a miami z Boshem sporo lepsi, wiec zobaczymy co thunder zaprezentują przeciw nim.

Tylko popatrz na drugą stronę parkietu. Ani C's, ani Heat nie mają tak dobrej ofensywy jak Spurs.

OKC max w 6.

Mało kto wierzył, że Spurs są w stanie przegrać 4 mecze, ale że 4 mecze z rzędu to już chyba nikt. Swoją drogą powoli tradycją staje się, że drużyna robiąca 2 sweepy na początek, w CF szybko odpada. Taką serie jak Spurs 10-0 i i 0-4 to tylko u Lakers pamiętam w 89, 11-0 na początek, a w finale sweep (acz kontuzje ich nie ominęły wtedy).

Troche szkoda, bo zaczynałem się już nastawiać na Tim vs. KG, acz OKC zasłużenie przeszli.

A dla mnie bohaterem 4 kwarty byli sedziowie

Akurat w 4q nie bylo specjalnie zlych gwizdkow.

Mozna miec pretensje o charge manu na durancie (durant podsuwal sie pod wjezdzajacego gino), i o to ze faul ktory zrobil manu na westbrooku przypisano leonardowi.

Poza tym nie powinno byc specjalnych pretensji.

Off duncana byl mega ewidentny do tego odgwizdany dopiero po tym jak timmy odstawil 2 taka zaslone w ciagu 5 sekund (ruchoma zaslona z wystawieniem sie bokiem i zbieraniu obroncy okc na lokiec tego perk/ibaka nie robia jakby co), skasowanie przez manu hardena (harden sprzedal faul ale kontakt byl po calosci tak czy inaczej) manu mogl i powienien sie zatrzymac/ominac hardena.

Flop hardena na jacksonie i technik dla niego pod koniec 3q byly dosc razace.

Nie bylo to sedziowane bardziej pod gospodarzy niz g5 w san antonio (festiwal flopow sas).

No nie bylo, ale nie wiem czy nie zrobili akcji pt puscili wreczenie nagrod na otwartym streamie jak konferencje pomeczowe.

Nie wiem, bo ogladalem wszystko z powtorki, ale podejrzewam ze moglo tak byc wiec nastepnym razem (po ostatnim meczu finalow) nie zaszkodzi sledzic tez nba.com

Celtics jak awansują do finału, jeszcze po 7 meczówce z Heat, to będą wrakiem. 20 lub 21 gier starych przeciwko 15 grom młodych. Tu będzie pozamiatane na starcie. Thunder zniszczyliby ich energią, siłą.

Powiedzcie mi lepiej jak można mieć jednego z najlepszych closerów w lidze, który nie oddaje żadnego rzutu w crunch time?

Zero grania pod Manu, większość to tylko jakieś sytuacyjne rzuty. Jakby on wpadł w swój trans to by rozjebał ten mecz. Pierwsza połowa to stanie jak spotup shooter w rogu, ale nie było potrzeby, więc się nie przemęczał. W drugiej już jednak powinien się włączyć, a on co najwyżej grał pnr z Duncanem. 0 razy na linii to mówi bardzo wiele.

Nie wiem czy to Manu się zesrał czy taktyka Popa się zesrała?

haha!

jak mozna grac tak kosmiczny basket by na 2 mecze od awansu do finalow nba przerznac nie 1, nie 2, nie 3 a 4 mecze pod rzad!? przeciez spurs takiej serii nie mieli przez caly sezon, nawet nie wiem czy b2b loses mieli. cala ta seria jest idealnym podsumowaniem ich tego sezonu. wielkim ciosem dla organizacji i fanow, ktorzy po g2 wcf juz powoli witali sie z gaska:) ba niektorzy juz widzieli nawet ich repeat w 12/13:D

ciekawie ciekawie, po czyms takim mozna miec kaca, szczegolnie, ze niektorzy ich fani pozwalali sobie w ostatnim czasie na zbyt wiele.

co do meczu to tez "lekki przypal" jakby okreslil to lech roch. zasnalem w 4 kwarcie, nie wiem jakie poszly gwizdki ale jesli prowadzisz 18 w 2q a w 3 dajesz sie dogonic to gwizdki moga byc tu sprawa drugorzedna.

brawa dla okc. ich historie dorastania i budowania mozna spokojnie porownac do bulls mj'a. chyba najfajniejsza historia ligi od ilustam lat. pokazuje, ze jednak da sie budowac zespol na zadupiu, za przyzwoite pieniadze. ludzie w seattle moga czuc sie bardzo wqrwieni..

brawa dla okc. ich historie dorastania i budowania mozna spokojnie porownac do bulls mj'a. chyba najfajniejsza historia ligi od ilustam lat. pokazuje, ze jednak da sie budowac zespol na zadupiu, za przyzwoite pieniadze. ludzie w seattle moga czuc sie bardzo wqrwieni..

Dokładnie tak. Ponadto bardzo imponują dojrzałością boiskową (nie wiem czy to wpływ Brooks'a, czy weteranów w składzie), bo ani przez chwilę, jak przegrywali tymi nastoma punktami, nie widać było w ich grze paniki. Po przerwie włączyli drugi bieg on the defensive end i się zrobił wyrównany mecz.

Pokuszę się o stwierdzenie, że paradoksalnie te trójki Jax'a mogły w efekcie wybić Spurs z ich rytmu ofensywnego. Już pod koniec pierwszej połowy skończyło się granie p'n'r, atakowanie kosza i później, jak obrona OKC podwyższyła poprzeczkę, to po prostu nie było sposobu na zdobywanie punktów. Gwizdki owszem, 2 czy 3 poszły na stronę gospodarzy, ale w żadnym wypadku nie wypaczyły wyniku, bo OKC cały czas Spursom dawali prezenty (podanie na alley'a Hardena do Ibaki w trybuny, podanie Westbrooka do Duranta w trybuny, zamiast 4 punktów), których Ostrogi nie wykorzystywały.

Btw badboys2, zasnąłeś w 4 kwarcie? Przecież tam już mecz był na styku i największe emocje ;)

Gratki dla... SPURS

Nie spodziewałem się ze mają jeszcze tyle paliwa w bakach. Nie doceniłem ich

Szkoda tej drugiej połowy, ale jakoś tak po pierwszej miałem dziwne przeczucie ze popłyną, bo opirali sie na trójkach i w sumie dzieki nim zyli

Szkoda tego game 7, bo juz chwilami było je czuć w powietrzu.

Ale Durex to jest.... jedyny taki gracz w Lidze

Bezsprzecznie najlepszy gracz serii i zdecydowanie tego meczu, a moze i najlepszy gracz tych PO

Fajnie ze taki zespół awansuje do Finałów, zespół, który rózni sie o tych dzisiejszych marketingowych tworów!!!