Skocz do zawarto艣ci

2005/2006 Awards

Van

Rekomendowane odpowiedzi

Ju偶 kilka dni temu zastanawia艂em si臋 nad za艂o偶eniem tego tematu, dzisiaj znalaz艂em ten artyku艂: http://msn.foxsports.com/nba/story/4896402 w kt贸rym autor spekuluje kto, jakie wyr贸偶nienie mo偶e zdoby膰. Zwykle tego typu tematy prowadzi艂y do ciekawych dyskusji mo偶e tym razem b臋dzie podobnie. Zawsze to fajnie po sezonie przekona膰 si臋, 偶e mia艂o si臋 co do kogo艣 racj臋 :)

MVP

Na pocz膮tku od razu wypada艂oby napisa膰, 偶e przy 偶adnej innej nagrodzie tak istotne nie jest to jak膮 pozycj臋 zajmuje dru偶yna, dlatego wielu graczy mo偶na oczywi艣cie bra膰 pod uwag臋, ale prawda jest taka, 偶e MVP dostanie kto艣 kogo dru偶yna b臋dzie na jednym z pierwszych miejsc w lidze. Moi kandydaci to:

Amare Stoudamire- w lecie podobno ostro pracowa艂 nad swoim rzutem, dru偶yna straci艂a sporo swoich atut贸w ofensywnych kiedy odeszli JJ i Q wi臋c na barkach Amare spocznie jeszcze wi臋kszy ci臋偶ar zdobywania punkt贸w, je艣li p贸j艣cie bardziej w kierunku defensywy wypali to Amare ma wielkie szanse na to wyr贸偶nienie.

Jermaine O'Neal- mo偶e wiele os贸b nie bra艂aby go pod uwag臋, ale je艣li b臋dzie zdrowy i Artest nie b臋dzie odstawia艂 numer贸w Pacers maj膮 szanse nawet na najlepszy wynik w lidze co stawia艂oby go bardzo wysoko w klasyfikacji kandydat贸w do MVP.

Tracy McGrady- statystycznie z pewno艣ci膮 rozegra kolejny 艣wietny sezon, ale teraz dru偶yna ma spore szanse na bardzo dobry wynik.

To jest moja g艂贸wna tr贸jka kandydat贸w Bryanta, Iversona, Lebrona nie bior臋 powa偶nie pod uwag臋 ze wzgl臋du na to co pisa艂em na pocz膮tku, jednak oczywi艣cie szanse na jakie艣 g艂osy nawet bycie wysoko w klasyfikacji maj膮, ale nie na wygran膮 (chocia偶 przy uwielbieniu medi贸w dla Jamesa kto ich tam wie)

Defensive Player of the Year

Tutaj my艣l臋, 偶e wi臋kszo艣膰 b臋dzie mia艂a podobn膮 tr贸jk臋 kandydat贸w: Ben Wallace, Andrei Kirilenko, Ron Artest

Najwi臋ksze szanse ma moim zdaniem Kirilenko, oczywi艣cie pod warunkiem, 偶e si臋 nie po艂amie, to co przemawia za nim to fakt, 偶e jego wk艂ad w defensyw臋 widoczny jest bardzo wyra藕nie tak偶e w statystykach. Jest on moim absolutnym pewniakiem je偶eli b臋dzie zdrowy nie wierz臋, 偶e kt贸rykolwiek gracz b臋dzie w stanie mu zagrozi膰 w zdobyciu tytu艂u DPOTY.

Most Improved Player

Tutaj chyba najtrudniej co艣 wytypowa膰 bo nagle nie wiadomo sk膮d wyskakuje taki Bobby Simmons i zgarnie nagrod臋.

Mam osobi艣cie jednego kandydata, hmm wiem, 偶e mog臋 zosta膰 pos膮dzony o stronniczo艣膰, ale trudno-Kwame Brown 8)

W jego wypadku naprawd臋 nie b臋dzie wiele potrzeba 偶eby post臋p by艂 znacz膮cy. Nie oczekuje si臋 od niego bycia franchise playerem, g艂贸wna opcj膮 w ataku. Przychodzi do dru偶yny trenowanej przez jednego z najlepszych trener贸w w historii, kt贸ry strasznie chcia艂 go mie膰 w dru偶ynie, konkurencji pod koszem praktycznie 偶adnej wi臋c dostanie bardzo du偶o czasu gry.

6th Man Award

Ta nagroda trafi albo do San Antonio albo do Miami. Finley ma du偶e szanse powinien dostawa膰 wystarczaj膮co czasu jako zmiennik na pozycje 2/3 i przy Duncanie b臋dzie mia艂 sporo miejsca do rozci膮gania obrony przeciwnik贸w. W Heat jest Walker, je偶eli pogodzi si臋 z rol膮 rezerwowego podobnie jak Finley dostanie sporo czasu na parkiecie i sporo miejsca do rzucania, jednak gdybym mia艂 wybra膰 jednego powiedzia艂bym Finley.

Rookie of the Year

Bez w膮tpienia- Andrew B....ynum. Tak na powa偶nie my艣l臋, 偶e ani jeden ani drugi Andrew B. nie dostanie tej nagrody. Podejrzewam, 偶e zgarnie j膮 jaki艣 rozgrywaj膮cy Paul, Williams, Felton w takiej kolejno艣ci je偶eli chodzi o szanse.

Coach of the Year Award

Mam nadziej臋, 偶e Rick Carlisle zostanie nareszcie doceniony, wierz臋, 偶e Pacers sta膰 na 艣wietny sezon a to mo偶e zaowocowa膰 w nagrodzie dla trenera, kt贸ry jest bez w膮tpienia jednym z najlepszych m艂odych trener贸w w lidze. Autor tego artyku艂y wymienia Phila Jacksona i Larry Browna, c贸偶 obaj maja szanse jednak naprawd臋 wiele musieliby dokona膰, sam awans do PO Lakers czy Knicks to by艂oby za ma艂o.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Hmmm tego typu przewidywania opierajas ie tylko na przypuszczeniach czy intuicji, nie wiaodmo jak zagraj膮 dru偶yny i czy faworyci nie z艂api膮 kontuzji. Dlatego ja tylko pisz臋 jakie mam przeczucia i nie b臋d臋 zbytnio uzasadnia艂:

MVP - Iverson, bo znowu niedoceniany, w poprzednim sezonie gdyby nie 10 wygranych wiecej Sixers to mia艂by MVP w keiszeni, teraz nie s膮dz臋 zeby gra艂 gorzej, a i Sixers maj膮 wielk膮 szans臋 wygra膰 te kilka gier wiecej.

DPOY - Kirilenko, gdyby nie kontuzja mia艂by w zesz艂ym roku, teraz chyba nie bedzie mia艂 takiego pecha.

COTY - Carlistle, w zes艂偶ym sezonie z tyloma problemami spisa艂 sie wy艣mienicie, wiec strach pomy艣le膰 co bedzie teraz.

6thMA - te偶 my艣l臋 偶e Finley, nikt inny mi do g艂owy nie przychodzi.

ROTY - nie znam sie na teghorocznych Rookies wiec nie typuje.

MIP - nie mam zielonego poj臋cia.

Odno艣nik do komentarza

Teraz nie mam czasu bo ogladam NFL i zaraz po meczu do spania ale jutro wieczorem (mojego czasu) albo we wtorek podam wam typy fachowcow ze SPORTING NEWSa co oni sadza o tym, kto zdobedzie poszczegolne nagrody, gazetka przedsezonowa juz jest, ale zdazylem tylko poczytac o Atlnacie i Bostonie, sam jestem ciekaw jak ich wybory beda wygladaly na tle naszych/waszych.

Odno艣nik do komentarza

No troch臋 wcze艣nie na takie typowanie, bo nawet niemia艂em okazji przyj偶e膰 si臋 tegorocznym rookies, ne by艂o okazji spoj偶e膰 kto mia艂by ewentualnie szans臋 wyskoczy膰 jal Sommons z konopi :wink: , no ale skoro ju偶 co艣 jest to trzeba pisac, bo ju偶 strasznie wieje nud膮 na Forum

MVP- moim zdaniem nagroda mo偶e wr贸cic do Garnetta. Kole艣 jest za艂amany po ostatnim RS i ju偶 zapowiada rewan偶. W艂adze Wolves mu to u艂atwi艂y oczyszczaj膮c atmosfere w zespole jak tylko si臋 da艂o, a przy tym nie stracili (a moze nawet zyskali) potencja艂. Jaric to m艂ody gracz, ale 艣wietnie graj膮cy i rozumiej膮cy gr臋, napewno zastapi Aliena (i nie b臋dzie j臋cza艂). Moim zdaniem w tym roku Wolves zakoncz膮 seson w pi膮tce Zachodu i je艣li nie trafi膮 na SAS to droga do drugiej rundy b臋dzie sta艂a przed nimi otworem (no chyba, 偶e jakie艣 Nuggets, czy Rockets naprawd臋 wyskocza dobrym sezonem- co jst do przewidzenia)

Inni kandydaci- Iverson (偶eby tylko 艂awka by艂a lepsza), J.O'Neal- zdrowy lider+zdrowy (i niezawieszony) roster= Pacers s膮 w Finale

DPOTY- ja bym nie skre艣la艂 na waszym miejscu Artesta. Kole艣 ma co艣 do udowodnienia, a 偶e jest ambicjonalny to naprawd臋 mo偶e namiesza膰. Kirilen臋 stawiam na drugiej pozycji na r贸wni z Benem

COTY- tu prawd臋 m贸wiac niemam pojecia. Napewno nie Jax, bo za ma艂o zd膮rzy zrobic, napewno nie Sklies, bo nie zrobi wiele wi臋cej ni偶 w tym roku, napewno nie D'Antonii, bo ju偶 rok temu by艂 pomy艂k膮 :wink: . Carlise zdecydownie wydaje si臋 dobrym kandydatem- i mo偶e wreszcie b臋dzie mia艂 sezon bez kontuzji, cho膰 po pi臋tach powinien depta膰 mu Avery Johnson, kole艣 zrobi艂 w tak kr贸tkim czasie du偶o dobrej roboty w Mavs- nauczy艂 ich ju偶 podstaw gry defensywnej, pouk艂ada艂 to co rokrocznie rozpieprza艂 Nelson z Cubanem. On mo偶e okaza膰 si臋 czarnym koniem wy艣cigu po COTY'a i na niego oddam sw贸j g艂os (a niech bed臋 oryginalny).

Inni to Cheeks (zale偶y jak dogada si臋 z Webbem), Mike Brown, Larry Brown (on musi wyci膮gn膮膰 z NYK cos wi臋cej ni偶 walka o PO, mo偶e nawet okolice sz贸stego miejsca), Karl

6'th man award- ja uwa偶am, 偶e nie Finley, tym bardziej nie Walker ( :lol:), a Radmanovic mo偶e zgarn膮c nagrod臋 (o ile b臋dzie benchem). Kole艣 powalczy o wy偶szy kontrakt i to mo偶e go ostro zmotywowa膰. W tym RS nie udowodni艂 nikomu jak si臋 okaza艂o 偶e wart jest 8 czy 9 baniek za sezon i bedzie stara艂 si臋 to zrobic teraz. Sonics maja sk艂ad, w kt贸rym czuje si臋 dobrze i b臋dzie mia艂 sporo okazji do gry. Ale do ich S5 si臋 nie nadaje, bo oni na PF potrzebuja kogos od brudnej roboty w pomalowanym, a on jest raczej niedotykalski (taki gorszy Novik). Dlatego my艣l臋, 偶e je艣li sprawdz膮 si臋 moje przeczucia i poprawi swoje notowania to mo偶e byc najg艂贸wniejszym kandydatem do tej nagrody

Inni kandydaci: Gordon (nie zagra w S5), Finley, McDyess

ROTY- nie wypowiadam si臋 dopuki nie zobacze ich w akcji

MIP- tu zastrzegam sobie, 偶e strzelam i 偶e jestem nieobiektywny, ale mam przeczucie, 偶e to wreszcie mo偶e by膰 sezon Tysona Chandlera. Je艣li klub opusci Curry, i Tyson b臋dzie mia艂 wi臋cej zada艅 ofensywnych (do czego ma pewne predyspozycje), to z pomoc膮 backcoardu Chris-Kirk naprawd臋 mo偶e bardzo poprawi膰 sie w ataku...w defensywie r贸wnie偶. Je艣li omin膮 go kontuzje ma szans臋 sta膰 si臋 naprawde niez艂ym graczem ofensywnym, co w po艂膮czeniu z defensywa da swietnego podkoszowca. Musi zapracowa膰 na sw贸j kontrakt :wink:

Inni kandydaci- niech bedzie ten Kwame, choc pisze to bez przekonania i Joe Johnson, kt贸ry z rolplayera w Hawks mo偶e sta si臋 kandydatem do ASG

Odno艣nik do komentarza

MVP - Iverson, bo znowu niedoceniany, w poprzednim sezonie gdyby nie 10 wygranych wiecej Sixers to mia艂by MVP w keiszeni, teraz nie s膮dz臋 zeby gra艂 gorzej, a i Sixers maj膮 wielk膮 szans臋 wygra膰 te kilka gier wiecej.

Wiedzia艂em, 偶e je偶eli chodzi o MVP b臋dzie mo偶na podyskutowa膰 :)

Gumbi 10 wygranych wi臋cej i tak nie da艂oby Iversonowi MVP.

Ostatnio gada艂em z jednym go艣ciem, kt贸ry pr贸bowa艂 mi wm贸wic, 偶e to jemu nale偶a艂a si臋 ta nagroda, 偶e w nast臋pnym sezonie ju偶 na pewno j膮 dostanie i wystarczy 偶eby Sixers wygrali dywizj臋-bzdura. Na potwierdzenie to:

1989-90 - Magic Johnson, LA Lakers 1 63-19

1990-91 - Michael Jordan, Chicago 2 61-21

1991-92 - Michael Jordan, Chicago 1 67-15

1992-93 - Charles Barkley, Phoenix 1 62-20

1993-94 - Hakeem Olajuwon, Houston 2 58-24

1994-95 - David Robinson, San Antonio 1 62-20

1995-96 - Michael Jordan, Chicago 1 72-10

1996-97 - Karl Malone, Utah 2 64-18

1997-98 - Michael Jordan, Chicago 1 62-20

1998-99 - Karl Malone, Utah 1 37-13

1999-00 - Shaquille O'Neal, LA Lakers 1 67-15

2000-01 - Allen Iverson, Philadelphia 2 56-26

2001-02 - Tim Duncan, San Antonio 2 58-24

2002-03 - Tim Duncan, San Antonio 1 60-22

2003-04 - Kevin Garnett, Minnesota 2 58-24

2004-05 - Steve Nash, Phoenix 1 62-20

Rok, zawodnik, dru偶yna, miejsce w lidze i bilans. Za ka偶dym razem MVP zostawa艂 gracz, kt贸rego team zajmowa艂 jedno z dw贸ch pierwszych miejsc w lidze. Dlatego je偶eli Iverson nie doprowadzi dru偶yny do jednego z tych dw贸ch miejsc mo偶ecie zapomnie膰 o MVP dla niego. W 2002 wiele m贸wi艂o si臋, 偶e to Kidd nie Duncan powinien by膰 MVP, ale zadecydowa艂 bilans dru偶yny, w 2004 Bryant mia艂 kapitalny sezon, Garnett tak偶e, ale Spurs byli najlepsi w lidze. Zdaje si臋, 偶e w latach 80-tych w 87 czy 88 Jordan dosta艂 MVP chocia偶 Bulls byli ni偶ej, no, ale robi艂 wtedy chyba 37/8/8.

MVP- moim zdaniem nagroda mo偶e wr贸cic do Garnetta. Kole艣 jest za艂amany po ostatnim RS i ju偶 zapowiada rewan偶. W艂adze Wolves mu to u艂atwi艂y oczyszczaj膮c atmosfere w zespole jak tylko si臋 da艂o, a przy tym nie stracili (a moze nawet zyskali) potencja艂. Jaric to m艂ody gracz, ale 艣wietnie graj膮cy i rozumiej膮cy gr臋, napewno zastapi Aliena (i nie b臋dzie j臋cza艂). Moim zdaniem w tym roku Wolves zakoncz膮 seson w pi膮tce Zachodu i je艣li nie trafi膮 na SAS to droga do drugiej rundy b臋dzie sta艂a przed nimi otworem

Tutaj podobnie pi膮tka zachodu nie wystarczy. Joseph lubi臋 Wolves i Garnetta, ale ja tu wzmocnie膰 na awans do PO nie widz臋, a tym bardziej na pierwsz膮 pi膮tk臋. Na 艣rodku jeden Olowokandi, brak kogo艣 kto bedzie w stanie odci膮偶y膰 troch臋 Garnetta tak jak robili to w sezonie 2003/2004 Cassell i Sprewell, niesprawdzony trener, inne ekipy zachodu si臋 bardziej wzmocni艂y i ja nie widz臋 dla Wolves miejsca w PO.

Odno艣nik do komentarza

Na 艣rodku jeden Olowokandi, brak kogo艣 kto bedzie w stanie odci膮偶y膰 troch臋 Garnetta tak jak robili to w sezonie 2003/2004 Cassell i Sprewell, niesprawdzony trener, inne ekipy zachodu si臋 bardziej wzmocni艂y i ja nie widz臋 dla Wolves miejsca w PO.

Ok, zauwa偶 jednak, 偶e g艂贸wnym powodem braku Wolves w czo艂贸wce Zachodu w poprzednich rozgrywkach nie by艂y problemy z rosterem, a problemy wewn膮trz klubu, ciag艂e niesnaski, k艂utnie i k艂opoty z by艂ymi ju偶 Wilkami. A doda膰 nalezy do tego fakt, 偶e na koniec RS si臋 podnie艣li i o w艂os omine艂y ich PO (ju偶 niepami臋tam z kim przegrali decyduj膮cy mecz)

Fakt, trener niejest sprawdzony, niewiadomo jak ustawi dru偶yn臋, ale dla mnie realnym zdaje si臋 fakt, 偶e Wolves sta膰 na czo艂ow膮 pi膮tk臋 i druga rund臋. Pozbyli si臋 Cassella i pozyskali niegorszego, cho膰 nie tak dobrego w clunch tamie Jarica, pozbyli sie Spree, jego miejsce zajmie bardziej uzdolniony ofensywnie Wally (cho膰 defensywa b臋dzie niemi艂osiernie kule膰), maj膮 Hassella, walczak贸w w osobach MadDoga czy Griffina (kt贸ry r贸wnie偶 je偶eli b臋dzie benchem ma szans臋 na 6'thPOTY). Faktycznie pozycja C jest tragicznie obsadzona, ale nie zapominaj, 偶e maj膮 Garnka, kolesia kt贸ry zbiera z desek naprawd臋 sporo pi艂ek :twisted:, a mo偶e pozyskaj膮 Currego, bo juz i takie rzeczy czyta艂em :wink:.

Apropos MVP z sezonu 02/03. Pami臋tam, 偶e wszystki znaki na niebie i ziemi wskazywa艂y, 偶e to w艂a艣nie Garnett dostanie MVP- czynnikiem decyduj膮cym z tego co pami臋tam okaza艂 si臋 brak drugiej rundy (porazka z LA). Wiem, 偶e za chwil臋 odezw膮 si臋 g艂osy- MVP przyznaje si臋 za RS, a nie PO, ale jakos to bywa, 偶e MVP przyznaje si臋 zawodnikom, kt贸rych ekipy potrafi膮 przebi膰 si臋 do II rundy PO. My艣l臋, 偶e gdyby wy偶ej rozstawieni wtedy Wolves wygrali z LA, MVP'03 pow臋drowa艂oby nie do San Antonio, a do Minnesoty

Na potwierdzenie

MVP, a runda w kt贸rej gra艂 zesp贸艂 (ostatnie 20 sezon贸w)

1985-86 - Larry Bird, Boston (Champ)

1986-87 - Magic Johnson, Los Angeles Lakers (Champ)

1987-88 - Michael Jordan, Chicago (ECS)

1988-89 - Magic Johnson, Los Angeles Lakers (Finals)

1989-90 - Magic Johnson, Los Angeles Lakers (WCS)

1990-91 - Michael Jordan, Chicago (Champ)

1991-92 - Michael Jordan, Chicago (Champ)

1992-93 - Charles Barkley, Phoenix (Finals)

1993-94 - Hakeem Olajuwon, Houston (Champ)

1994-95 - David Robinson, San Antonio (WCF)

1995-96 - Michael Jordan, Chicago (Champ)

1996-97 - Karl Malone, Utah (Finals)

1997-98 - Michael Jordan, Chicago (Champ)

1998-99 - Karl Malone, Utah (WCS)

1999-00 - Shaquille O'Neal, Los Angeles Lakers (Champ)

2000-01 - Allen Iverson, Philadelphia (Finals)

2001-02 - Tim Duncan, San Antonio (WCS)

2002-03 - Tim Duncan, San Antonio (Champ)

2003-04 - Kevin Garnett, Minnesota (WCF)

2004-05 - Steve Nash, Phoenix (WCF)

Wspomniany przez ciebie Jordan w 88 roku wprowadzi艂 zesp贸艂 do p贸艂fia艂u konferencji, czy uwa偶asz, 偶e je艣li wylecieliby po pierwszej rundzie dosta艂by tytu艂? Byki startowa艂y z 8 pozycji w Lidze i 4 na Wschodzie, wi臋c je艣li Garnett w wielkim stylu powr贸ci do PO (czyli min WCS), udowodni ze tamten sezon by艂 wypadkiem przy pracy to bardzo realn膮 staje si臋 szansa MVP dla niego- Amerykanie lubia takie historie :wink:

w 2004 Bryant mia艂 kapitalny sezon, Garnett tak偶e, ale Spurs byli najlepsi w lidze

A to nieby艂 czasem sezon 2002/03 :roll:, MVP'04 ju偶 pow臋drowa艂o do KG :wink:
Odno艣nik do komentarza

Apropos MVP z sezonu 02/03. Pami臋tam, 偶e wszystki znaki na niebie i ziemi wskazywa艂y, 偶e to w艂a艣nie Garnett dostanie MVP- czynnikiem decyduj膮cym z tego co pami臋tam okaza艂 si臋 brak drugiej rundy (porazka z LA). Wiem, 偶e za chwil臋 odezw膮 si臋 g艂osy- MVP przyznaje si臋 za RS, a nie PO, ale jakos to bywa, 偶e MVP przyznaje si臋 zawodnikom, kt贸rych ekipy potrafi膮 przebi膰 si臋 do II rundy PO. My艣l臋, 偶e gdyby wy偶ej rozstawieni wtedy Wolves wygrali z LA, MVP'03 pow臋drowa艂oby nie do San Antonio, a do Minnesoty

Nie zgadzam si臋 tutaj :) Swoje g艂osy na MVP dziennikarze odsy艂aj膮 jeszcze przed ko艅cem sezonu. Gdyby si臋 tego liga nie trzyma艂a moglibysmy dorabia膰 sobie r贸偶ne teorie spiskowe. MVP owszem w臋druje do zawodnika dru偶yny awansuj膮cej do drugiej rundy, ale przede wszystkim do zawodnika jednej z dw贸ch najlepszych dru偶yn w ca艂ej lidze, niewiele by艂o przypadk贸w, kiedy to zwyci臋zca konferencji odpada艂 w pierwszej rundzie. Statystyki Jordana z tamtego sezonu by艂y tak niesamowite, 偶e nie wyobra偶am sobie 偶eby komu艣 kto gra na takim poziomie nie da膰 MVP niezale偶nie od zajmowanego miejsca.

A to nieby艂 czasem sezon 2002/03 :roll:, MVP'04 ju偶 pow臋drowa艂o do KG :wink:

Oczywi艣cie, zamiast 3 wcisn臋艂o mi si臋 4 :)

Odno艣nik do komentarza

Co do wyboru MVP, to znalaz艂em te偶 co艣 takiego:

:arrow: http://www.insidehoops.com/nba-mvp.shtml

Pewnie nawet bym tego nie wklei艂, gdyby nie co艣 co bardzo mi si臋 spodoba艂o przy ocenie jednego z kandydat贸w :D :

"Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks: Many fans didn't notice, but Dirk started playing very solid defense a while back, and is a more complete player than he was in the past. He's below Duncan in the world of forwards, but has the talent to keep raising his game and perhaps someday win the award."

Oj many fans, many. Na tym forum wszyscy opr贸cz mnie :twisted: .

Odno艣nik do komentarza

Oj many fans, many. Na tym forum wszyscy opr贸cz mnie :twisted: .

B艂agam nie zaczynaj tego w膮tku od poczatku. Ile to ju偶 razy chcesz wciska膰 ludziom t臋 sam膮 ciemnot臋 :twisted:

Dirk poczyni艂 spore postepy defensywne kiedy zesp贸艂 przej膮艂 AJ i bardzo dobrze widac to by艂o por贸wnujac mecze z pocz膮tku RS z tymi z PO, ale to nadal 艣redniej klasy (widzisz ju偶 艣redniej, wi臋c jest post臋p :wink:) obro艅ca. Co z tego wyniknie szybko przekonamy sie w RS, kiedy Duncan czy Garnek (o ile b臋da kryci przez niego) sprawdz膮 jakie faktycznie post臋py poczyni艂 Niemiecki wyjadacz (wczoraj niemia艂 dnia ch艂opak :roll:). Ja niewim co艣 Ty taki zakochany w defensywie Niemca, ot przeci臋tny nawet jak na Europejczyka defensor.

niewiele by艂o przypadk贸w, kiedy to zwyci臋zca konferencji odpada艂 w pierwszej rundzie

Miami'99 8)
Odno艣nik do komentarza

niewiele by艂o przypadk贸w, kiedy to zwyci臋zca konferencji odpada艂 w pierwszej rundzie

Miami'99 8)

No je艣li chodzi o ca艂膮 lig臋 to byli gdzie艣 w okolicach 4 miejsca, a Mourninga wymienia艂o si臋 tak偶e jako jednego z powa偶niejszych kandydat贸w do MVP, kt贸re dosta艂 Malone doprowadzaj膮cy Jazz do najlepszego bilansu w lidze :)

Pozostaje pytanie dosta艂 je dlatego bo jego dru偶yna mia艂a najlepszy bilans :?: czy dlatego, 偶e on awansowa艂 do drugiej rundy a g艂贸wny rywal do tego wyr贸偶nienia nie :?: :roll:

Odno艣nik do komentarza

No je艣li chodzi o ca艂膮 lig臋 to byli gdzie艣 w okolicach 4 miejsca, a Mourninga wymienia艂o si臋 tak偶e jako jednego z powa偶niejszych kandydat贸w do MVP, kt贸re dosta艂 Malone doprowadzaj膮cy Jazz do najlepszego bilansu w lidze

Pami臋tam jak wtedy r贸wnie偶 wielu uwa偶a艂o, 偶e Melon nies艂usznie dosta艂 MVP, bo wielu widzia艂o Duncana z t膮 nagrod膮, a Spurs chyba do ostatniego meczu RS walczyli z Jazz o pierwsze艅stwo w Lidzie i zdaje sie dali si臋 wyprzedzi膰 w samej ko艅c贸wce RS. Zo mimo 艣wietnego RS i chyba DPOTY niemia艂 wi臋kszych szans na MVP, choc by艂 blisko.

Pozostaje pytanie dosta艂 je dlatego bo jego dru偶yna mia艂a najlepszy bilans czy dlatego, 偶e on awansowa艂 do drugiej rundy a g艂贸wny rywal do tego wyr贸偶nienia nie

Jeszcze bardzoej nurtuje mnie dlaczego Drewniak nie dosta艂 wtedy MVP, cho膰 bilans mieli podobny, no ale Duncan odbi艂 to sobie w Finale z NYK czego nie do艣wiadczy艂 niestety Malone :(

EDIT

Bilans SAS i Jazz by艂 identyczny po RS

Odno艣nik do komentarza

Pami臋tam jak wtedy r贸wnie偶 wielu uwa偶a艂o, 偶e Melon nies艂usznie dosta艂 MVP, bo wielu widzia艂o Duncana z t膮 nagrod膮, a Spurs chyba do ostatniego meczu RS walczyli z Jazz o pierwsze艅stwo w Lidzie i zdaje sie dali si臋 wyprzedzi膰 w samej ko艅c贸wce RS. Zo mimo 艣wietnego RS i chyba DPOTY niemia艂 wi臋kszych szans na MVP, choc by艂 blisko.

Pozostaje pytanie dosta艂 je dlatego bo jego dru偶yna mia艂a najlepszy bilans czy dlatego, 偶e on awansowa艂 do drugiej rundy a g艂贸wny rywal do tego wyr贸偶nienia nie

Jeszcze bardzoej nurtuje mnie dlaczego Drewniak nie dosta艂 wtedy MVP, cho膰 bilans mieli podobny, no ale Duncan odbi艂 to sobie w Finale z NYK czego nie do艣wiadczy艂 niestety Malone :(

EDIT

Bilans SAS i Jazz by艂 identyczny po RS

Oni wszyscy trzej mieli podobne osi膮gni臋cia w tamtym roku, jednak w艂a艣nie Spurs i Jazz mieli najlepszy bilans wi臋c zar贸wno przyznanie MVP jednemu jak i drugiemu by艂oby s艂uszn膮 decyzj膮.

Odno艣nik do komentarza

Wiedzia艂em, 偶e je偶eli chodzi o MVP b臋dzie mo偶na podyskutowa膰 :)

Gumbi 10 wygranych wi臋cej i tak nie da艂oby Iversonowi MVP.

Ostatnio gada艂em z jednym go艣ciem, kt贸ry pr贸bowa艂 mi wm贸wic, 偶e to jemu nale偶a艂a si臋 ta nagroda, 偶e w nast臋pnym sezonie ju偶 na pewno j膮 dostanie i wystarczy 偶eby Sixers wygrali dywizj臋-bzdura. Na potwierdzenie to:

1989-90 - Magic Johnson, LA Lakers 1 63-19

1990-91 - Michael Jordan, Chicago 2 61-21

1991-92 - Michael Jordan, Chicago 1 67-15

1992-93 - Charles Barkley, Phoenix 1 62-20

1993-94 - Hakeem Olajuwon, Houston 2 58-24

1994-95 - David Robinson, San Antonio 1 62-20

1995-96 - Michael Jordan, Chicago 1 72-10

1996-97 - Karl Malone, Utah 2 64-18

1997-98 - Michael Jordan, Chicago 1 62-20

1998-99 - Karl Malone, Utah 1 37-13

1999-00 - Shaquille O'Neal, LA Lakers 1 67-15

2000-01 - Allen Iverson, Philadelphia 2 56-26

2001-02 - Tim Duncan, San Antonio 2 58-24

2002-03 - Tim Duncan, San Antonio 1 60-22

2003-04 - Kevin Garnett, Minnesota 2 58-24

2004-05 - Steve Nash, Phoenix 1 62-20

Wiedzia艂em, ze kto艣 sie doczepi Iversona, ale nie wiedzia艂em, ze to bedzie Van ;)

Dobra t膮 statystyk膮 mnie zagio艂e艣. Ale w zesz艂ym roku pojawia艂y sie g艂osy, ze Allen mia艂 tak iswietny seon, 偶e gdyby bilans mieli o kilkana艣cie meczy lepszy, to by zgarn膮艂 MVP. Zw艂aszcza, ze jego rywale wypadli wyjatkowo blado, pami臋tamy ubieg艂oroczne dyskusje i psory komu da膰, bo ka偶dy mia艂 jakies plusy i minusy i nikt znaczaco sie nie wybija艂. C贸偶 uwa偶am, 偶e przy bilansie 10 meczy lepszych, czyli 53-29, Iverson mia艂by spore szanse zdobywajac tak jak rok temu 30/8/2. No ale podajac t膮 statystyk臋 pokaza艂e艣, ze moze by膰 trudno. Zawsze musi by膰 kiedys ten wyjatek, mo偶e teraz? :) Ale w takim razie zmodyfikuje moj膮 pierwsz膮 opinie - przy 10 wygranych wiecej Iverson majac srednie jak przed rokiem by艂by jednym z najpowa偶niejszych kandydat贸w do MVP je艣li 偶aden inny gwiazdor nie rozegra艂by jakiegos wybitnego sezonu. OK? Oczywiscie zak艂adamy, ze AI bedzie potrafi艂 tak gra膰, ze nie bedzie mia艂 kontuzji i 偶e Sixers wygraj膮 te 10 gier wiecej.

Odno艣nik do komentarza

Ale w takim razie zmodyfikuje moj膮 pierwsz膮 opinie - przy 10 wygranych wiecej Iverson majac srednie jak przed rokiem by艂by jednym z najpowa偶niejszych kandydat贸w do MVP je艣li 偶aden inny gwiazdor nie rozegra艂by jakiegos wybitnego sezonu. OK? Oczywiscie zak艂adamy, ze AI bedzie potrafi艂 tak gra膰, ze nie bedzie mia艂 kontuzji i 偶e Sixers wygraj膮 te 10 gier wiecej.

Tutaj nie zamierzam si臋 sprzecza膰, wr臋cz przeciwnie przyznaj臋 ca艂kowit膮 racj臋 Gumbi. Iverson b臋dzie bez w膮tpienia z tak膮 gr膮 i wynikami jednym z najpowa偶niejszych kandydat贸w, podobnie b臋dzie w przypadku Bryanta je艣li Lakers wygraliby ponad 50 mecz贸w, niekt贸rzy kibice Lakers my艣l膮, 偶e te 50 wygranych wystarczy艂oby 偶eby Kobe dosta艂 MVP, ale to niemo偶liwe. Jestem jednak pewny, 偶e gdyby Iverson, Bryant i Lebron zaliczyli 艣wietne sezony ich dru偶yny mia艂y podobne bilanse to najwi臋cej g艂os贸w na MVP dosta艂by bez w膮tpienia James.

Odno艣nik do komentarza

Ale w takim razie zmodyfikuje moj膮 pierwsz膮 opinie - przy 10 wygranych wiecej Iverson majac srednie jak przed rokiem by艂by jednym z najpowa偶niejszych kandydat贸w do MVP je艣li 偶aden inny gwiazdor nie rozegra艂by jakiegos wybitnego sezonu. OK? Oczywiscie zak艂adamy, ze AI bedzie potrafi艂 tak gra膰, ze nie bedzie mia艂 kontuzji i 偶e Sixers wygraj膮 te 10 gier wiecej.

Tutaj nie zamierzam si臋 sprzecza膰, wr臋cz przeciwnie przyznaj臋 ca艂kowit膮 racj臋 Gumbi. Iverson b臋dzie bez w膮tpienia z tak膮 gr膮 i wynikami jednym z najpowa偶niejszych kandydat贸w, podobnie b臋dzie w przypadku Bryanta je艣li Lakers wygraliby ponad 50 mecz贸w, niekt贸rzy kibice Lakers my艣l膮, 偶e te 50 wygranych wystarczy艂oby 偶eby Kobe dosta艂 MVP, ale to niemo偶liwe. Jestem jednak pewny, 偶e gdyby Iverson, Bryant i Lebron zaliczyli 艣wietne sezony ich dru偶yny mia艂y podobne bilanse to najwi臋cej g艂os贸w na MVP dosta艂by bez w膮tpienia James.

No nie s膮dz臋 zeby LBJ czy KB mia艂 lepszy sezon od AI, chocia偶 co do LBJ to nie wiadomo... Natomiast jakby bylo jak piszesz to te偶 jestem tego pewny, a nawet jestem pewny 偶e aI bylby ostatni :)

Odno艣nik do komentarza

Natomiast jakby bylo jak piszesz to te偶 jestem tego pewny, a nawet jestem pewny 偶e aI bylby ostatni :)

Szczerze to w膮tpi臋, 偶eby Answer by艂 ni偶ej od KB8, jeli by艂aby tak sytuacja. A dlaczego? Bo pismaki teraz przerzuci艂y si臋 g艂贸wnie na Brylanta i co dziwne zluzowa艂y troche w stosunku do AI. To wszystko 艂atwo zauwarzy膰 czytaj膮c r贸偶ne strony z atrami, w kt贸rych zawsze sporo uwagi po艣wi臋cano Answerowi i jego "grzeszkom", teraz te szczytne miejsce zaj膮艂 Kobe. W sumie si臋 ciesz臋, bo Answer ju偶 dobre pare lat temu przesta艂 odstawia膰 szopki, przesta艂 zadziera膰 nosa i spokornia艂 i dojrza艂, a te hieny i tak si臋 go czepia艂y- teraz podobna sytuacja spotyka Bryanta, a 偶e jego sprawa jest 艣wierzsza to i g艂ows贸 m贸g艂by dosta膰 mniej od AI
Odno艣nik do komentarza

No nie s膮dz臋 zeby LBJ czy KB mia艂 lepszy sezon od AI

Hehe, no to czeka ci臋 Gumbi niemi艂a niespodzianka, zdziwisz si臋 jak wiele mo偶e zmieni膰 powr贸t Jaxa, poprawa sk艂adu i wyci膮gni臋cie wniosk贸w z poprzedniego sezonu, no i najd艂u偶sze w karierze wakacje na przygotowanie si臋i brak powa偶nych kontuzji czy wizyt w s膮dzie :D

Szczerze to w膮tpi臋, 偶eby Answer by艂 ni偶ej od KB8, jeli by艂aby tak sytuacja. A dlaczego? Bo pismaki teraz przerzuci艂y si臋 g艂贸wnie na Brylanta i co dziwne zluzowa艂y troche w stosunku do AI. To wszystko 艂atwo zauwarzy膰 czytaj膮c r贸偶ne strony z atrami, w kt贸rych zawsze sporo uwagi po艣wi臋cano Answerowi i jego "grzeszkom", teraz te szczytne miejsce zaj膮艂 Kobe. W sumie si臋 ciesz臋, bo Answer ju偶 dobre pare lat temu przesta艂 odstawia膰 szopki, przesta艂 zadziera膰 nosa i spokornia艂 i dojrza艂, a te hieny i tak si臋 go czepia艂y- teraz podobna sytuacja spotyka Bryanta, a 偶e jego sprawa jest 艣wierzsza to i g艂ows贸 m贸g艂by dosta膰 mniej od AI

Tutaj Joseph ma racj臋, ale to my艣l臋, 偶e tak偶e jest kwestia czasu, ju偶 wydaje mi si臋, 偶e jest lepiej zacz臋艂y pojawia膰 si臋 tak偶e pozytywne artyku艂y na temat KB, jego wizerunek NIKE znowu u偶ywa w reklamach. Szczerze to media znajd膮 sobie ju偶 w nast臋pnym sezonie inny obiekt np. pewn膮 dru偶yn臋, w kt贸rej na si艂臋 b臋d膮 stara艂y si臋 doszukiwa膰 afer i problem贸w, zreszt膮 to ju偶 si臋 zacz臋艂o :)

Odno艣nik do komentarza

Tutaj Joseph ma racj臋, ale to my艣l臋, 偶e tak偶e jest kwestia czasu, ju偶 wydaje mi si臋, 偶e jest lepiej zacz臋艂y pojawia膰 si臋 tak偶e pozytywne artyku艂y na temat KB, jego wizerunek NIKE znowu u偶ywa w reklamach.

Jeszcze 3 lata temu, kiedy AI ju偶 uspokoil si臋 na tyle, 偶e mo偶na by艂o by膰 spokojnym o jego wizerunek (i zaliczy艂 艣wietny sezon 00/01) pismaki wyci膮ga艂y najmniej istotne brudy i robi艂y z tego wielkie halo tak jakby nikt inny niemia艂 podobnych przyg贸d (pamietne zdj臋cie Answera z kubkiem (mo偶liwe, 偶e alkocholu) stoj膮cego na swojej posesji :?). Te偶 my艣la艂em, 偶e to tylko kwestia czasu i, 偶e za chwile wszystko b臋dzie ok, ale dopiero w艂asnie sprawa "gwa艂tu" zmieni艂a obiekt zainteresowania gazet na tyle, 偶e o Answerze czyta si臋 w wi臋kszo艣c pozytywne rzeczy, a te ciemniejsze uchodza uwadze dziennikarzy. Nie przecz臋, 偶e teraz kiedy KB zgodzi艂 si臋 na powr贸t Jaxa (bo tak to nalezy po cz臋艣ci traktowa膰) jego wizerunek troche si臋 w mediach zmieni. Ju偶 nie b臋dzie podstaw, 偶eby pisa膰 w k贸艂ko, jak to on tward膮 r臋ka zarz膮dza klubem, jak to wszyscy podskakuj膮 tak jak on zagra, 偶e jest msciwym samolubem itd. Mam nadziej臋.

Jeszcze zasta艂a jedna rzecz do kt贸rej mo偶na si臋 przyczepi膰- tzn z czego pismaki moga zrobic burz臋 je艣li na 艣wiat艂o dzinne wyjdzie jakiekolwiek nieporozumienie na linii KB-Jax (cho膰by to chodzi艂o o kolor skarpetek Bryanta na treningu :wink:)- mianowicie wypowied藕 KB na temat powrotu Jaxa do LA. Da艂o si臋 wyczu膰 pewien ch艂贸d i pow艣ciagliwo艣膰 KB do powiedzenia ca艂ej prawdy co o tym wszystkim s膮dzi. Nietwierdz臋, 偶e zrobi艂 藕le m贸wi膮c, 偶e obaj s膮 profesjonalistami, 偶e obaj chc膮 dobra klubu, ale pismaki z takiej wypoewiedzi potrafi膮 wyci膮gn膮膰 nieprawdopodobne wnioski i je艣li czym艣 Bryant im podpadnie to nie zdziwi臋 si臋 jak sprawa tego wywiadu jeszcze powr贸ci

Szczerze to media znajd膮 sobie ju偶 w nast臋pnym sezonie inny obiekt np. pewn膮 dru偶yn臋, w kt贸rej na si艂臋 b臋d膮 stara艂y si臋 doszukiwa膰 afer i problem贸w, zreszt膮 to ju偶 si臋 zacz臋艂o :)

Wiesz, prawda jest taka, 偶e w艂adze tego klubu same sobie winne. Ka偶dy chyba w wi臋kszym lub mniejszym stopniu spodziewa艂 si臋 problem贸w "wychowawczych" po graczach 艣ci膮gnietych do miasta (choc byli i tacy, kt贸rzy widzieli w wi臋kszo艣膰 pozytywy :cool:), z t膮 tylko r贸偶nic膮, 偶e ja problem贸w spodziewa艂em si臋 z poczatkiem RS, a nie jeszcze prze obozem przygotowawczym :roll: , no ale co ja b臋d臋 si臋 rozpisywa艂- wystarczy, 偶e w serwisach si臋 naczytam :twisted:
Odno艣nik do komentarza

.

Jeszcze zasta艂a jedna rzecz do kt贸rej mo偶na si臋 przyczepi膰- tzn z czego pismaki moga zrobic burz臋 je艣li na 艣wiat艂o dzinne wyjdzie jakiekolwiek nieporozumienie na linii KB-Jax (cho膰by to chodzi艂o o kolor skarpetek Bryanta na treningu :wink:)- mianowicie wypowied藕 KB na temat powrotu Jaxa do LA. Da艂o si臋 wyczu膰 pewien ch艂贸d i pow艣ciagliwo艣膰 KB do powiedzenia ca艂ej prawdy co o tym wszystkim s膮dzi. Nietwierdz臋, 偶e zrobi艂 藕le m贸wi膮c, 偶e obaj s膮 profesjonalistami, 偶e obaj chc膮 dobra klubu, ale pismaki z takiej wypoewiedzi potrafi膮 wyci膮gn膮膰 nieprawdopodobne wnioski i je艣li czym艣 Bryant im podpadnie to nie zdziwi臋 si臋 jak sprawa tego wywiadu jeszcze powr贸ci

Mnie si臋 w艂a艣nie podoba艂o to w jaki spos贸b Bryant si臋 wypowiedzia艂 w sprawi Jaxa, bez jaki艣 sztucznych i nieszczerych wyzna膰 typu "zawsze mia艂em 艣wietny kontakt z Philem, byli艣my i jeste艣my dobrymi kumplami" :) Oby艂o si臋 bez kwiat贸w i 艂zawych przeprosin w "Wybacz Mi"

Maj膮 obaj zadanie do wykonania i 偶eby je wykona膰 musz膮 wsp贸艂pracowa膰.

My艣l臋, 偶e poprzedni sezon podzia艂a艂 jak zimny prysznic na KB pewnie spodziewa艂 si臋, 偶e bez problemu awansuj膮 do PO, ale si臋 nie uda艂o, wie jak bardzo du偶o teraz zale偶y od jego stosunk贸w z Jaxem, a Phil tak偶e nauczony poprzednimi do艣wiadczeniami inaczej b臋dzie post臋powa艂 z KB.

Je偶eli chodzi o Phila to przy podawaniu przyczyn jego powrotu media m贸wi膮c jak to chodzi艂o o kas臋, klepanie Jeannie po ty艂ku z jakiego艣 powodu zapomnia艂y o jednym cholernie wa偶nym szczeg贸le, czym艣 co moim zdaniem w g艂贸wnej mierze zadecydowa艂o o tym, 偶e Phil nie jest trenerem Knicks czy Cavs on zawsze przywi膮zywa艂 ogromn膮 wag臋 przy wyborze zawodnik贸w do tego czy pasuj膮 do tr贸jk膮t贸w, 艣ci膮ga艂 weteran贸w, kt贸rzy wcze艣niej poznali t膮 taktyk臋, a w lidze obecnie jest kilku zawodnik贸w, kt贸rzy znaj膮 je dobrze: Kukoc, Shaq, Fisher i w艂a艣nie Kobe, po co zaczyna膰 gdzie艣 od nowa skoru tutaj najlepszy gracz w dru偶ynie ma 27 lat i gra艂 w nich przez 5 lat :)

Media tym razem si臋 nie przypieprz膮 Bryant ma to czego chcia艂- jest numerem jeden u Phila.

Odno艣nik do komentarza

Mnie si臋 w艂a艣nie podoba艂o to w jaki spos贸b Bryant si臋 wypowiedzia艂 w sprawi Jaxa, bez jaki艣 sztucznych i nieszczerych wyzna膰 typu "zawsze mia艂em 艣wietny kontakt z Philem, byli艣my i jeste艣my dobrymi kumplami" :) Oby艂o si臋 bez kwiat贸w i 艂zawych przeprosin w "Wybacz Mi"

To co m贸wi艂 Bryant by艂o do przewidzenia, bo o艣moieszy艂by sie m贸wiac rzeczy w stylu best friends 4ever, ale jak pisa艂em wcze艣niej- teraz jest moda na 艂apanie za s艂贸wka KB i dopuki dziennikarze nie zjanda sobie nowej ofiary, sprawa przywitania Jaxa przez KB mo偶e wr贸ci膰 w kazdej chwili. Nie twierdz臋, 偶e tak si臋 stanie, ale wystarczy popatrze膰 na tendencj臋 do rozdmuchiwania r贸偶nych b艂achostek przez media i mamy z tego wielk膮 spraw臋. Nie bez przyczyny od chwili kiedy Jax wr贸ci艂 pismaki chcia艂by wp艂yn膮c na KB,偶eby ten szerzej si臋 na ten temat wypowiedzia艂- dostali to czego chcieli i choc w moim odczuciu wyszed艂 z tego tak jak powinien, nie rozczula艂 si臋 zbytnio, ale i nieby艂 jaki艣 osch艂y, to doswiadczenia Answera z relacji z mediami zmuszaj膮 mnie do zachowania pewnego dystansu. Wystarczy iskierka, np: jaki艣 mecz w kt贸rym na 艂awce dojdzie do wymiany pogl膮d贸w na temat taktyki (a teraz kamery i mikrofony s膮 dos艂ownie wszedzie) i sprawa Bryanta- despoty mo偶e powr贸ci膰 na strony serwis贸w szybciej ni偶 wyniki spotka艅 z danego dnia

Je偶eli chodzi o Phila to przy podawaniu przyczyn jego powrotu media m贸wi膮c jak to chodzi艂o o kas臋, klepanie Jeannie po ty艂ku z jakiego艣 powodu zapomnia艂y o jednym cholernie wa偶nym szczeg贸le, czym艣 co moim zdaniem w g艂贸wnej mierze zadecydowa艂o o tym, 偶e Phil nie jest trenerem Knicks czy Cavs on zawsze przywi膮zywa艂 ogromn膮 wag臋 przy wyborze zawodnik贸w do tego czy pasuj膮 do tr贸jk膮t贸w, 艣ci膮ga艂 weteran贸w, kt贸rzy wcze艣niej poznali t膮 taktyk臋

O tym, 偶e Phil chcia艂by w przysz艂o艣ci zaj膮c jakie艣 powa偶niejsze stanowisko w Lakers m贸wi艂o si臋 jeszcze przed rozpadem dynastii i my艣l臋, 偶e Jax ma tak膮 ewentualno艣c na uwadze tak偶e i teraz. To, ze szuka艂 zespo艂u, w kt贸rym m贸g艂by trenowa膰 graczy do tr贸jk膮t贸w r贸wnie偶 jest wa偶ne, ale zauwa偶 jakie wyzwania mia艂 w Cavs- Bronka, kt贸ry wydaje si臋 idealnie pasowa膰 do tr贸jk膮t贸w i kt贸rego mo偶naby nauczy膰 szybko tej taktyki, BigZ, r贸wnie偶 dobry gracz do rozdzielania pi艂ek na boki, DJ- taka biedniejsza wersja Kerra (choc o nim Jax niewiedzia艂). Snow- wyrachowany, dobry defensor no i Gooden, kt贸ry odpowiednio umotywowany m贸g艂by zaj膮c si臋 g艂贸wnie zbieraniem pi艂ek z desek i jak膮艣 pomoc膮 ofensywn膮 (troch臋 jak kiedy艣 Grant- choc to nie ten poziom). W Cavs zasadniczo mia艂by zesp贸艂 r贸wnie偶 kt贸y wymaga wielkiej pracy i z nawet chyba wi臋kszym potencja艂em, ale nieby艂o tam jego narzeczonej i mo偶liwo艣ci obj臋cia w przysz艂osci sto艂ka po te艣ciu :wink: . Nie oprzekona艂o go posiadanie w sk艂adzie kilku graczy kt贸rzy przy odrobinie pracy mogliby szybko za艂apa膰 o co w tym biega, wystarczy艂o tylko doda膰 jako艣 rols贸w, kt贸rzy ju偶 dla Jaxa grali (nawet da膰 ich do sztabu trenerskiego)- co艣 go jednak do LA przeklona艂o i to mog艂a by膰 Jeannine i jej tata. Zaryzykowa艂 wej艣cie do tej samej rzeki, kt贸ra jeszcze si臋 dok艂adnie nieoczy艣ci艂a z brud贸w jakie pop艂un臋艂y rok wcze艣niej- co艣 lub ktos musia艂 wp艂yn膮c na jego decyzj臋 :roll:
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.