Skocz do zawarto艣ci

NJ Nets

mateo66

Rekomendowane odpowiedzi

NJ sie zbroi swietnie przed sezonem , juz w poprzednim po przyjsciu VC osiagneli duzo jak na ich owczesna sytuacje :) ale ten sezon dla nich zapowiada sie naprawde swietnie .

Nets pozyskali juz Rahima , McInnisa ,podpisali na kolejny sezon za mniejsze pieniadza Robinsona , w drafcie dostal im sie dorby gracz jakim jest Wright :D Do druzyny maja jeszcze dolaczyc dwaj gracze strzelec (Barry , Wesley) i podkoszowiec (Songaila, D.Davis) i jak sie uda pozyskac po jednym z nich to naprawde bedzie mocny sklad . Bedzie to mniej wiecej wygladalo tak

PG-Kidd(McInnis,Vaughn)

SG-Carter(Wright,Barry lub Wesley??)

SF-Jefferson(Carter,Wright,Scalabrine)

PF-Rahim(Collins,Robinson,Scalabrine,Songaila?)

C-Krstic(Collins,Davis?)

Sklad sie prezentuje naprawde imponujaco zwlaszcza obwod (chyba najlepszy w lidze :D )no i nie ma juz takiej dziury pod koszem jak w zeszlym roku :) Uwazam ze NJ powinni za wszelka cene pozyskac D.Davisa to doswiadczony ,twardy gracz podkoszowy , ktory moze wzmocnic zdecydowanie obrone pod koszem :)

Co waszym zdaniem osiagna Nets W nowym sezonie ?? Kto bedzie ich liderem ??Ja uwazam ze dojda daleko ja stawiam nawet na final konferencji albo calej ligi :) Liderami beda Kidd i Carter wspierani przez Jeffersona i Rahima oraz mlodego Krstica , ktory jez sporo potrawi :)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Co prawda do spraw Nets i samego Cartera jest oddzielne podforum, ale tam nie ma wielkiego pos艂uchu, rzadko kto bywa, wiec nic nie stoi na przeszkodzei bnym i w tym topicu sie wypowiedzia艂 :)

Pierwasza sprawa jest taka ze Nets obok Cavs beda w tym roku kr贸lami polowania na wolnych agent贸w. Pozyskac za darmu Rahima i teraz podpisac rezerwowego PG to dwa moim zdaniem dobre ruchu. ale zawsze jest jakies ale, polak zawsze narzeka wiec powiem szczerze ze ja bym to inaczej rozwiaza艂. Po pierwsze uda艂o sie troche za艂atac dziure pod koszem, ale tylko teoretycznie, bo nadal wiekszosxc graczy ucieka bardziej na obw贸d. wierzy艂em ze GM Nets mimo ze ca艂y czas hucza艂o od plotek zwoazanych z backcourtem, pojdzie po rozum do g艂owy i wybierze kogos na frotncourt, albo rozwiaze sprawe ze wezmie ich 2. Niestety tak sie nie sta艂o i wzmocnilismy i tak bardzo mocny obw贸d, ale od przybytku g艂owa nie boli, wiec ciesze sie z tego ze Kidd ma juz 2 dobreych zastepc贸w. Ale zdania nie zmienie i uwazam ze korzystniej byloby podpisac np Huntera, kt贸ry wlaczy艂by jak lew pod koszem. Jeff dostal jednak 3,5mln wiec zostaje jeszcze nadzieja, ze za pozosta艂ao kase podpiszemy jeszcze kogos pod kosz. Wtedy bede super zadowolony.

Co waszym zdaniem osiagna Nets W nowym sezonie ?? Kto bedzie ich liderem ??

Co soiagna艂 Nets? Hmmm Pierwsza rzecz jak膮 bym powiedzia艂 to "wiecej niz w poprzednim sezonie" Co do tego to nie mam watpliwosci, ale nadal moze sie skonczyc na I rundzie PO. Wiadomo ze teraz na Wschodize jest 5 wielkch ekip i dla kazdej odpadniecie przed Fina艂em conajminej konferencji moze byc ogromnym zawodem. W takich okolicznosciach trzeba walcyzc o jak najwyzsze miejsce w RS, zeby nie wpasc na inn膮 wielka druzyne i nie grac bezposredniego meczu. Nets stac na wiele, w tym momencie sa w stanie walczyc z kazdym, sek w tym by papier zamieni艂 sie w boisko. Liderem dla mnie bedzie Carter i Jefferson, jesli chodzi o najwazniejsze akcje meczu, zaleznie od dnia i predyspozycji. Wsyzstkim kierowa艂 bedzie Kidd. Pod koszem walki toczyc beda Krstic i S-A-R. Ja to widze tak, a co wymysli Frank zobaczymy :wink: Z liderowaniem jest jednak spory k艂opot, bo Carter i Jeff nie maja 艂膮twych charakter贸w i 艂膮two moga sie nie pogodzic z tym ze nie sa samotnymi liderami, tylko musza z kims dzielic te najwazniejsze rzuty. Wierze jednak ze obaj maja zdrowy rozum, zalezy im na sukcesach i nic takiego nie bedzie mia艂o miejsca.

EDIT

Zapomnia艂em jeszcez o jednym :?

druzyny maja jeszcze dolaczyc dwaj gracze strzelec (Barry , Wesley) i podkoszowiec (Songaila, D.Davis) i jak sie uda pozyskac po jednym z nich to naprawde bedzie mocny sklad .

Bardzo ciesza mine te plotki. Co do strzelc贸w to sie nie wypowiadam, bo obaj prezentuja podobny poziom, kazdy z nich raczje nie bedzie kluczowa postacia. Natomiast gracze podkoszowi to kluczowa sprawa. Jestem za D. Davisem, gdyz kojarzy mi sie on(byc moze b艂ednie) z koszykarzem walczacym pod samym koszem, nie uciekajacym na obw贸d, kt贸ry Nets jest najmocniej potrzebny. Songaila potrafi powalczyc pod tablicami, ale czesto jest tez spotykany na obwodzie, tak p贸l na p贸艂.
Odno艣nik do komentarza

Generalnie bardzo nie lubi臋 Nets, gdy doszed艂 tam Carter, to naprawd臋 si臋 ucieszy艂em, bo jeszcze mniej ich lubi艂em, jeszcze brakuje Minga, i bym mia艂 ca艂e z艂o NBA w jednym teamie. Dlatego przyklaskiwa艂em na bezmy艣lne ruchy Nets w tamto lato, a te w tym roku, nie za bardzo mnie ciesz膮.

Musz臋 jednak pozosta膰 obiektywny, i stwierdzi膰, 偶e dotychczasowy sk艂ad prezentuje si臋 nie藕le. Jeden z lepszych obwod贸w w lidze, tablice nadal nierewelacyjne, ale Rahim na pewno je wzmocni swoj膮 bardzo r贸wn膮 gr膮. Je偶eli uda im si臋 pozyska膰 Davisa, to b臋dzie mo偶na nazwa膰 ich si艂臋 podkoszow膮, jako reprezentacyjn膮. Jak ju偶 gdzie艣 pisa艂em, 艣wietnie, 偶e znale藕li jaki艣 back-up dla powoli rozlatuj膮cego si臋 Kidda, przyda艂oby si臋 jeszcze z dw贸ch role player贸w do wchodzenia z 艂awki.

Nawet jednak po takich wzmocnieniach, mog膮 liczy膰 maksymalnie na okolice 4-5 miejsca, my艣l臋, 偶e Pistons, Miami, Pacers i by膰 mo偶e Cavs, maj膮 na dzie艅 dzisiejszy wi臋kszy potencja艂 i wi臋ksz膮 si艂臋 zespo艂u, a i o Bulls i sp贸艂k臋 te偶 nie by艂bym taki spokojny. Reasumuj膮c, trzeba przyzna膰, 偶e dzia艂acze klubu zrehabilitowali si臋 za poprzedni rok i wzmocnili zesp贸艂, jednak ci臋偶ko im b臋dzie wr贸ci膰 na szczyt konferencji wschodniej.

Odno艣nik do komentarza

Ten sezon zapowiada si臋 jako ich wielka szansa, zdrowi mog膮 by膰 nie do zatrzymania, ogl膮daj膮c ich w ostatnich sezonach ci膮gle mia艂em wra偶enie, 偶e Jason Kidd jest za bardzo obarczony zdobywaniem punkt贸w kiedy jemu najlepiej idzie kreowanie pozycji partnerom.

S膮 gro藕ni w grze z kontry, w ataku pozycyjnym tak偶e, Rahim potrafi zdobywa膰 punkty spod kosza, Krstic pokaza艂, 偶e co艣 z niego b臋dzie, Kidd nie powinien mie膰 problemu z rodzielaniem pi艂ek mi臋dzy Cartera,Jeffersona i Rahima.

Je艣li nie wydarzy si臋 co艣 nieprzewidzianego nie widz臋 innej mo偶liwo艣ci jak pierwsze miejsce w Atlantic Division, i dodatkowo w tej chwili Nets to dla mnie najpowa偶niejszy obok Pacers kandydat do ECF.

PS. Nie, nie zapomnia艂em 偶e na wschodzie s膮 jeszcze Pistons i Heat :)

Odno艣nik do komentarza

Powtarzam si臋, ale w tym seoznie Nets mog膮 wej艣膰 nawet do fina艂u (oby tak by艂o a Carter MVP :P) i mog膮 nawet wygra膰, ale. A-Rahim i Krstic musz膮 dawa膰 z siebie pod koszem wszystko. Ale tylko 2 podkoszowymi dobrymi graczami ligi si臋 nie da wygrac, kto na rezerwie Collins? Scalabrine? Robinson? Nie daj bo偶e kontuzja jednego z "5: i kto ma gra膰? Wiadomo PG jest jeden: Kidd ale mo偶e nawet gra膰 tylko po polowie z McInnisem, kt贸ry w Cavs niezle sobie radzi艂, chyba, 偶e Kidd b臋dzie gra艂 jak kilka lat temu. A reszta to Carter i Jeff, w rez Wright, Barry, mo偶e niski SG Wesley bedzie. M贸j typ: puerwsza "3" w conf po RS i fina艂 conf

Odno艣nik do komentarza

Moim zdaniem Nets bez wiekszych problemow (jesli wsztytko pojdzie po ich mysli:D bez kontuzji itp) miec pierwsza trojke conf , poniewaz nie ma w atlantic div drugiego tak silnego teamu :P jest taka dywizja samych sredniakow (poprzedni sezon najslabsze NY mialo bodaj 40%wygranych a najsilniejszy Boston 54% niecale chyba :D ) No chyba ze jakis zespolowi sie odmieni a co sezon jest pare takich teamow , ktore dosc neispodziewanie zaczynaja dobrze grac .

Tak czy siak Nets jest zdecydowanym faworytem do wygrania atlantic div 8) .

Odno艣nik do komentarza

艁adny maj膮 sk艂ad. Do trio obwodowego dorzucili niez艂ego PF. Maj膮 m艂odego i perspektywicznego C. Zastanawia mnie tylko 1 rzecz - po co wybierali w drafcie Wrighta, a teraz podpisywali McInnisa? Te 2 pozycje na rezerwie mogli za艂ata膰 z LLE i minimum, a draft i ca艂e MLE (bo chyba za MLE lub jego cz臋艣膰 przyszed艂 McInnis?) wykorzysta膰 na wysokich. Jakby dorzucili jeszcze 2贸ch przyzwoitych podkoszowc贸w, to mieliby ju偶 bardzo pot臋偶ny sk艂膮d. Skoro pod koszem jest najwi臋ksza dziura i nie ma kasy na podpisanie nikogo dobrego, to trzeba 艂ata膰 kilkoma 艣redniakami.

Moim zdaniem s膮 pewniakami do wygrania dywizji atlantyckiej, co za tym idzie 2ga runda jest u niech prawie pewna. Ciekawiej b臋dzie w Central Division gdzie 2 z 3 dru偶yn (Detroit, Indiana, Clevland) spotkaj膮 si臋 najprawdopodobniej ju偶 w pierwszej rundzie :)

Ciekawe tylko czy wszyscy ze sob膮 wytrzymaj膮. Nie by艂o jeszcze takiego prawdziwego sprawdzianu jak b臋d膮 grali ze sob膮 VC i RJ. Mo偶e co艣 im w sobie nie podpasi :D a ten Wright to mo偶e by膰 zabezpieczenie na tak膮 w艂a艣nie ewentualno艣膰.

Podsumowuj膮c IMO kwestia dogadania si臋 zawodnik贸w i ko艅czycie w drugiej rundzie.

Odno艣nik do komentarza

Zastanawia mnie tylko 1 rzecz - po co wybierali w drafcie Wrighta, a teraz podpisywali McInnisa? Te 2 pozycje na rezerwie mogli za艂ata膰 z LLE i minimum, a draft i ca艂e MLE (bo chyba za MLE lub jego cz臋艣膰 przyszed艂 McInnis?) wykorzysta膰 na wysokich. Jakby dorzucili jeszcze 2贸ch przyzwoitych podkoszowc贸w, to mieliby ju偶 bardzo pot臋偶ny sk艂膮d.

Draftu nie mogli wykorzysta膰 na wysokich, bo... wszyscy pozytywnie prezentuj膮cy si臋 podkoszowcy poszli wcze艣niej (Villaneuva, Frye, Diogu, Bynum, Vazquez, May). Nikt chyba nie przewidzia艂, 偶e tak si臋 to potoczy. Teraz przynajmniej maj膮 klasowych zmiennik贸w dla obwodowego trio i nawet kontuzji kt贸rego艣 z nich nie odczuj膮 tak mocno (no mo偶e opr贸cz kontuzji Kidda ;)). Gorzej pod koszem, ale tu jeszcze trzeba si臋 wstrzyma膰 z wnioskami i poczeka膰, co si臋 uda z艂owi膰.
Odno艣nik do komentarza

Draftu nie mogli wykorzysta膰 na wysokich, bo... wszyscy pozytywnie prezentuj膮cy si臋 podkoszowcy poszli wcze艣niej (Villaneuva, Frye, Diogu, Bynum, Vazquez, May).

Z akcentem na Vazquez'a, co Spabloo? :)

Fakt, nikt klasowy im nie zosta艂 i to by by艂a pora偶ka wybiera膰 kogo艣 na si艂臋 pod kosz kosztem Wrighta. Racja Spabloo.

Odno艣nik do komentarza

PF-Rahim(Collins,Robinson,Scalabrine,Songaila?)

kto na rezerwie Collins? Scalabrine? Robinson?

Tylko ze w Nets nie ma juz Scalabrinego, ktory odchodzi do rywaa z dwyziji, czyli do Bostonu, dogadal sie- 15 milion贸w za 5 lat gry. Wi臋c wasza 艂awka jesli chodzi o stan obecny pod ksozem wyglada tak: Collins i Wujek Rbinson, troche malo zeby mowic o finale ligi.

Ja tam my艣le ze zajda do polfinalu konferencjii, czyli druga runda. Skl膮d maja mocny, ale nie maja juz pieniedzy na wzmocnienie pod koszem, chyba ze Dale Davis bedzie chcial grac za stosunkowow male pieniadze (tylko takie zostaly Netsom), je艣li przyjdzie Davis to bedzie juz nie藕le, ale na pewno gorzej niz w Detroit, Indianie, Cavs, Miami i moze Bulls. Obw贸d maja 艂adny, ale to tylko lepsza kpia tria z Waszyngtnu, gdzie nie ma kto grac za bardzo pod koszem i dostali sweepa od Miami (podobni jak Nets) wi臋c narazie bym sie wstrzymal z tym hurra optymizmem.

Co do ich dywizjii to 艂adnie trafili bo jak wiemy jest ona s艂aba, w lecie os艂abi艂 sie Boston (odejscie doswiadczonych Paytona i Walkera jest raczej pewne), Raps, NYK i Phily sa chyba jednak s艂abszymi zesolami od Nets, wi臋c mog膮 zaj膮c trzecie miejsce na wschodzie.

Odno艣nik do komentarza

Cholera, zapomnia艂em o tym, 偶e zwyci臋zca dywizji ma przywileje. Teraz oczywi艣cie tak偶e jestem przekonany, 偶e Nets b臋d膮 na trzecim miejscu, chocia偶 i tak kariery w PO im za d艂ugiej nie wr贸偶臋. A ju偶 na pewno zap臋dzacie si臋, m贸wi膮c o nich jak o faworytach do fina艂u. :) Taka Indiana, Cavaliers, Pistons czy Miami, sk艂ad maj膮 lepszy nawet na papierze, do tego dochodzi zgranie i mniej element贸w, kt贸re mog膮 odpa艣膰 [kontuzjgenny Kidd, kapry艣ny Carter, r贸wny a偶 do b贸lu Rahim]. Wygrana dywizji jest raczej pewna, ale jak to Antek zauwa偶y艂 raczej ze wzgl臋du na s艂abo艣膰 ich przeciwnik贸w.

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

No i niestety nie bedzie w Nets Rahima :(:( to wielka strata ,bo nie widze zawodnika ,ktory by mogl wniesc tyle do gry co on .Ale w zamian Thorn zatrudnil M.Jacksona ,ktory napewno wniesie pod kosz troche walki i lepszej defensywy (mam taka nadzieje przynajmniej :D) Bo w koncu od zdobywania punktow w NJ jest kilku innych graczy ,a pod koszem duzo punktow rzucic potrafi Krstic co pokazal nie raz w zeszlym sezonie .

Jednak nie dziwie sie wlodazom Nets ze nie podpisali Rahima ,przejechali sie juz raz na Zo ,a pozatym gdyby faktycznie Rahimowi cos dolegalo i mial przestac grac , to zapchaliby solary na 6 lat dosc sporym kontraktem .

Uwazam ,ze teraz Nets powinni sie postarac pozyskac jeszcze jednego podkoszowca koniecznie !! Najlepsi z nich to bylyby Songaila lub Hunter ,ktory pokazal ze potrafi walczyc i w dodatku jest to mlody obiecujacy gracz :) Mozna tez wymienic np Mercera za jakiegos podkoszowca .

Odno艣nik do komentarza

Thorn zatrudnil M.Jacksona ,ktory napewno wniesie pod kosz troche walki i lepszej defensywy (mam taka nadzieje przynajmniej :D)

On mo偶e Ci wnie艣膰 wszystko, nawet lod贸wk臋 na 3cie pi臋tro, ale na pewno nie wniesie dobrej defensywy. Nie umie broni膰 ani zbiera膰. Kole艣 od zdobywania punkt贸w i to nawet nie z pod samego kosza, tylko z p贸艂dystansu.
Odno艣nik do komentarza

Jak zobaczy艂em informacje ze nie bedzie u nas Szeryfa to sie strasznie wkurzy艂em. Qrde dogadac sie na tak komforotwych warunkach, za nic sciagnac gracza z kt贸rym z miejsca stajemy sie jednym z faworyt贸w do siegniecia po pierscienia i wszystko spieprzyc o badania medyczne :? :? :? Jestem strasznie z艂y na niego jak i na zarzad. Na niego bo bez sensu sie obrazi艂, a na zarzad ze uparcie, 100x chcia艂 robic jakies badania... Ehh... Na pocieszenie mamy Jaxa. Tylko jakie to k...a pociesze? bo jak dla mnie rzadne... :? :? Na to samo wyjdzie bo obaj lubia atak, ale S-A-R robi to na zdecydowanie wyzszym poziomie.... A nie mozna by艂o sciagnac dw贸ch na raz? Jak na z艂osc Hunter znalaz艂 juz zatrudnienie i tez nici z niego. :? Jedyny plus ze wybral Sixers... Martwi mnie jeszcze ze do rozpoczecia rozgrywek coraz blizej, do podania oficjalnych sk艂膮d贸w, a w Nets dalej nie ma klasowego podkoszowca, kt贸y powlaczy w pomalowanym, a nie ucieknie na obw贸d. Licze ze zarzad jeszcze cos z tym zrobi, ale nie s艂ychac plotek, ze mia艂oby sie tak stac.... Martwi mnie ze teraz nie jestesmy juz ta sam膮 ekipa. Mozemy powlaczyc, ale wydaje sie ze czegos nam w rosterze brakuje do wielkiech czw贸ki wschodu. M贸wie o rosterze bo narazie o niczym innym powiedziec nie mozna, zeby nie by艂o ze za mocno opieram sie na papierze :wink: Nadzieja jest w tym ze Jax doda sporo punkt贸w, reszta frontourtu, tez swoje doda i tak nie zostaniemy z wielka dziurwa obw贸d-podkosz. Nadal mi jednak czegos tutaj brakuje bez typowego walczaka na C...

Jeszcez taki OT o Kings. Oni chyba jednka dalej ida w swoja polityke, aby ca艂膮 si艂臋 przekazac na obw贸d, sciagaja tylko backcourt, chceili sie nawet pozbyc Millera. W sumie dziwi im sie ze nie wyl膮dowa艂 u nich Walker z taka polityka.. Ale zawsze istnieje mozliwosc trade'u. np Miller-Walker :wink: Wiem ze sie pewnie p艂膮ce nie zgodza, ale tak dla przyk艂膮du,a kase mozna dopasowac. Nie wiem czy im to na dobre wyjdzie, bo dobry dzien z obwodu zawsze sie konczy, a punkty z pod kosza duzo 艂膮twiej zdobyc, mniej jest kryzysowych sutuacji ze nie idzie. NIe jestem pewny, ale niedawno chyba by艂 jakis zespo艂 kt贸ry przejecha艂 sie na inwestowaniu tylko w obw贸d.

Odno艣nik do komentarza

za nic sciagnac gracza z kt贸rym z miejsca stajemy sie jednym z faworyt贸w do siegniecia po pierscienia w obw贸d.

Sorry, ale nie moge si臋 powstrzyma膰. Twierdzisz, 偶e z Szeryfem w sk艂adzie NJN byliby tak siln膮 ekip膮, ze uporaliby sie z Indian膮 b膮d藕 Pistons w Finale Konferencji, albo ze Spurs w Finale NBA :shock: Jak Ty to sobie wyobrazasz? Kidd jest najlepszym PG ligi, ale nie cudotw贸rc膮 :roll: . Napewno przyjscie Reefa poprawi艂oby sytuacje Nets, napewno da艂oby im troch臋 walki i wszechstronnosci jak膮 niew膮tpliwie SAR posiada, ale nie przesadzajmy. Nie jest to zawodnik tej klasy, 偶eby mozna by艂o wysuwac takie wnioski. Przypomn臋 ze przez bodaj 9 lat kariery nie pow膮cha艂 nigdy parkietu w PO. Napewno wyst臋powa艂by w NJN w nieco innej roli ni偶 dotychczas, dodatkowo maj膮c u boku Kidda i duet Jefferson&Carter, kt贸rych m贸g艂by obs艂ugiwac podaniami i robi膰 im miejsce poprzez penetracje, ale napewno nie wzmocni艂by zespo艂u a偶 w taki spos贸b, zeby Nets weszli nawet do grona potencjalnych kandydat贸w. Do tego potrzeba kogos wi臋cej niz Rahim.

PS: to malkontent a dw贸ch takich walczacych o jedn膮 pi艂ke to nawet dla Jasona mo偶e byc za wiele :wink:

Odno艣nik do komentarza

Sorry, ale nie moge si臋 powstrzyma膰. Twierdzisz, 偶e z Szeryfem w sk艂adzie NJN byliby tak siln膮 ekip膮, ze uporaliby sie z Indian膮 b膮d藕 Pistons w Finale Konferencji, albo ze Spurs w Finale NBA Jak Ty to sobie wyobrazasz? Kidd jest najlepszym PG ligi, ale nie cudotw贸rc膮 . Napewno przyjscie Reefa poprawi艂oby sytuacje Nets, napewno da艂oby im troch臋 walki i wszechstronnosci jak膮 niew膮tpliwie SAR posiada, ale nie przesadzajmy. Nie jest to zawodnik tej klasy, 偶eby mozna by艂o wysuwac takie wnioski. Przypomn臋 ze przez bodaj 9 lat kariery nie pow膮cha艂 nigdy parkietu w PO. Napewno wyst臋powa艂by w NJN w nieco innej roli ni偶 dotychczas, dodatkowo maj膮c u boku Kidda i duet Jefferson&Carter, kt贸rych m贸g艂by obs艂ugiwac podaniami i robi膰 im miejsce poprzez penetracje, ale napewno nie wzmocni艂by zespo艂u a偶 w taki spos贸b, zeby Nets weszli nawet do grona potencjalnych kandydat贸w. Do tego potrzeba kogos wi臋cej niz Rahim.

PS: to malkontent a dw贸ch takich walczacych o jedn膮 pi艂ke to nawet dla Jasona mo偶e byc za wiele

Zacznijmy od zdania ze bedziemy faworytami. Z Szeryfem w Nets m贸wi艂o sie ze jest 5 zespo艂贸w na 4 miejsca w p贸艂finale konferencji. Nets z Rahimem byliby na tyle silni, ze wygraloiby swoja dywizje, zagrali z 6 zespo艂em, z czego wynika ze powinni awansowac do drugiej rundy. Licze ze pierwsze piec miejsc zajm膮艂: Nets, Cavs, Pistons, Pacers, Heat. Tak teoretycznie to tak wyglada. W drugiej rundize tez Nets bym nie skersla艂, a miejsce w ECF to juz blisko tytu艂u i mozna m贸wic o jakis tam faoworytach do pierscienia. Nawet w p贸lfinale Wschodu gdzie bed膮 4 mocne ekipy, mozna m贸wic o faworytach, to bedzie ta w膮ska grupa kt贸a powalczy o pierscienie. Trzeba tez spojrzec na to ze w drugiej rundzie moga trafic na np Cavs, czyli zespo艂 niedoswiadczony w PO. Nowy nabytek Marshall znany jest z tego ze gasnie pod koniec sezonu, James nie sprawdza sie jako lider, a w PO nie by艂 jeszcze ani razu. Do tego wszystkiego nie maja jeszcze klasowego PG. Pistons maja wielkie doswiadczenie, ale w jakims stopniu zagraja inaczej niz rok wczesniej za Browna, tez beda zagadka i niekoniecznie moga wyjsc na plus. Pacers beda mocni, Miller odszed艂 to jakas tam strata, ale wydaje mi sie ze nie bedzie kluczowa. Heat tez moga zagrac gorzej, doszed艂 Walker kt贸ry moze zepsuc taktyke zespo艂u, moze odpalac ceg艂y na zawo艂膮nie, co da okazje do kontr z kt贸rych Nets s艂yneli i dalej potrafia swietnie wykrozsytac ten element koszykarskiego rzemios艂a. Szalona gra Williamsa tez moze przyniesc tyle samo szkody co i porzytku. Nie jest tytanem obrony, wiec w defensywie Heat moga miec problemy. W Nets do tego wszystkiego z Szeryfem potrzebny by艂 tylko solidny podkoszowiec, od czarnej roboty w pomalowanym, czas na sciagniecie jeszcze by艂. Nalezy pamietac tez o tym ze Nets juz bez Jeffersona rok temu weszli do PO, wiec mozna stwierdzic ze beda 2 solidne wzmocnienia zespo艂u. Problemem moze byc w艂膮snie przesyt graczy kt贸zy lubia rzucac i nawet Kidd kt贸ry potrafi jak nikt inny rozdzielac pi艂ki. To kolejne jego wyzwanie, ale jakby sie uda艂o wszystko pouk艂adac to wyjdaje mi sie ze Nets powinni wejsc do II rundy PO(sporo tez przez to ze jak wygraja dywizje beda na 3 miejscu, ale jednak powinni tam sie znalezc). Jezeli sie nie uda to wszystko legnie w gruzach, ale jestem dobrej mysli :)
Odno艣nik do komentarza

Czas na nowe wiesci z New Yersey. Ot贸z zesp贸l Nets jest blisko podpisania Tractora Traylora. Jedyna przeszkoda to badnia medyczne, kt贸re w tym sezonie blokowa艂y juz nie jeden transfer i nie sa tak膮 formalnoscia :wink: W sumie to nie jest to gracz kt贸ry jest szczytem moich marzen, ale pocieszajace jest to ze w艂odarze NJN pomysleli o tym ze przydoby sie wzmocnic frontcourt. Traylor to tez gracz kt贸ry pasuje do mojej koncepcji walki podkoszowej, zdobywania punkt贸w z pomalowanego. NIe jest to gracz m艂ody, ale jeszcze kilka lat po parkietach moze pobiegac. Fajnie ze podczas tego offseason wzmocnilismy podkosz, moze nie takim graczem jak Szeryf, ale Jax i Robert tez swoje wnios膮,a do tego uda艂o sie tez dodac kogos na obw贸d(Wright i McIlnis). Jestem optymista przed nadchodzacym sezonem

GO NETS!!!!!!!!!!!

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

No i Tractor Traylor nie przeszedl badan medycznych :(:( :evil: To sie robi normalnie paranoja juz z tymi badaniami , czy jaki kolwiek inny klub odwowal jakis trensfer z powodu badan :?: Nets odwowali dwa ,normalnie paranoja :evil:

Pozostaje miec nadzieje ze jeszcze zdaza sciagnac kogos za Tractora Traylora ,nie wiem kto tam jeszcze na rynku pozostal ,ale wlasnie Traylor byl zawodnikiem ktory najbardziej by posowal do Nets. Moze jeszcze Songaile uda sie sciagnac :) poza nim to nie widze specjalnie dobrych podkoszowcow na rynku :(

Odno艣nik do komentarza

Jeju...... :? :? :? Co oni robia z tym zespo艂em :? Nie wiem jak w og贸le McIlnis przeszed艂 badania medyczne, chyba musia艂 byc naprade okazem zdrowia, wszystko miec idealnie :lol: Ja tego nie rozumiem najpierw nie podpisujemy Szeryfa, bo cos z nim jest nie tak, no spoko moze rzeczywisice cos wykaza艂o, ale potem bez chwili wachania przechodzi on do Kings i tam z lekarzami nie ma problem贸w. Teraz z Tractorm tez jest cos nie tak, i jak znam zycie za chwile pojdzie do innego klubu i z jego zdrowiem nie b臋dzie zadnych porblem贸w :? :? Albo lekarze Nets s膮 bojazliwi i patrza na wszystko inaczej niz specjalisci innych team贸w, albo maja po prostu urojenia :? Traylor to jeszcze taki gracz ktorego chetnie bym widzia艂, bo dobrze radzi sobie w walce pod koszowej. Tak wog贸le to lato by艂oby swietnie bo wzielibysmy dw贸ch przydatnych graczy na frontcourt, a przez naszych medyk贸w nie mamy zadnego z nich :? Jak pomysle jak wyglada艂by nasz roster z tymi koszykarzmi to widac go艂ym okiem ze by艂ob swietnie... Eh...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.