matek Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 pasuje mi jeszcze tylko przed draftem zeby ktos wytlumaczyl co i jak robic, zasady i bede wniebowziety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Panowie, Jeśli ktoś tak jak ja nie ma dużego doświadczenia w draftach online- proponuję skorzystać z tego narzędzia: http://games.espn.go.com/fba/mockdraftlobby można poćwiczyć sobie Aha- ustawiłem taki czas: Saturday, December 17, 2011 at 1:15 PM ET. Mam nadzieję, że to jest nasza 18.15 Jeżeli ktoś mógłby to jeszcze zweryfikować to byłbym wdzięczny - ale wg mnie mamy teraz (w zimę) +5h względem USA (czyli czasu ET - Eastern Time). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Jak dla mnie zajebiście ! czekam na draft ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffu Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Już się wystraszyłem. Ta sobota dla mnie odpada, ale na szczęście nasz draft odbędzie się dopiero 17.12. http://games.espn.go.com/fba/mockdraftlobby - gorąco polecam! Spotkałem dwóch doświadczonych menadżerów fantasy, i dali mi podpowiedź co do dwóch zawodników których powinienem, a wręcz MUSZĘ mieć w swojej drużynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CubeBrick Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Hej właśnie przeglądałem nasze zasady gry i zawuażyłem że w kategoriach nie ma TO! To było zamierzone czy tak ustawiliście z rekomendowanych ustawień etc. Straty to jest absolutna postawa w Roto i tak jak to niema znaczenia za bardzo w H2H, tak tutaj to jest kluczowy element układanki!!! Nie komplikuje to za bardzo sprawy ale w takim układzie zdecydowanie bardziej równoważą się wybory poszczególnych graczy (przede wszystkim w pierwszej 3-4 rund!) Uprzejmie wnoszę o wprowadzenie tej kategorii... co wy na to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Hej właśnie przeglądałem nasze zasady gry i zawuażyłem że w kategoriach nie ma TO! To było zamierzone czy tak ustawiliście z rekomendowanych ustawień etc. Straty to jest absolutna postawa w Roto i tak jak to niema znaczenia za bardzo w H2H, tak tutaj to jest kluczowy element układanki!!! Nie komplikuje to za bardzo sprawy ale w takim układzie zdecydowanie bardziej równoważą się wybory poszczególnych graczy (przede wszystkim w pierwszej 3-4 rund!) Uprzejmie wnoszę o wprowadzenie tej kategorii... co wy na to! OK, wprowadzę. Myślałem o tym -ale że jestem totalnym nowicjuszem a nie było tego w domyślnych ustawieniach - to tego nie dałem. Jeśli będzie ktoś przeciwny - to wtedy powrócimy do pierwotnych zasad (w sensie: większość będzie przeciw). Oddajcie swoje głosy do powiedzmy soboty do 22.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor94 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ale nad czy tu głosować? ROTO to tradycyjnie 9 kategorii, aż dziw bierze, że sam nie zauważyłem, że TO brakuje :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffu Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A ja proponuję coś innego. A/TO ratio. Jest taka opcja na ESPN? Jeśli nie - wprowadźmy też straty jako 9 kategorię Jeśli jest - proponuję zastąpić Asysty i Straty właśnie tym wskaźnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CubeBrick Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 W coś takiego jeszcze nie zdarzyło mi się grać... nie chce nic mówić ale właśnie między innymi o to chodzi we wprowadzeniu TO(o to i troszkę więcej). A/TO to tylko miara wartości podań z reguły PG, comboG i paru pojedynczych przypadków typu LBG, Iggy, Manu, Hego ITD świadcząca o tym czy podania są dokładne, lub poprostu o stopniu bezmyś....no lekkomyślności . Likwidacja asyst to tak naprawdę, pozbycie się jednej z najbardziej fundamentalnych statystyk... plus TO to współczynnik który tyczy się wszystkich zawodników w roto, przede wszystkim tych najbardziej agresywnych (Dwight, Amar'e... to tylko czubek) więc równie dobrze można by wprowadzać PT/TO czy wieli innych. Nie mówiąc o tym że nieznam osób które byłyby biegłe w poruszaniu się łamanymi statami na przestrzni całej ligi (więc na pierwszy rzut oka to niby uproszczenie sprawy, które tak naprawdę nasuwa mnóstwo komplikacji podczas draftu i wogóle całej zabawy). Jestem przeciw.... zagrajmy w klasyczne Roto na 9 statów i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 ok, mi się podoba wariant omówiony przez przedmówcę Ale poczekajmy jeszcze na opinie innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 mi tez pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor94 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Czy w roto opłaca się odpuścić jakąś kategorię by wywindować inne? Tzn. czy lepiej być świetnym w jakichś określonych dziedzinach, czy lepiej być po równo we wszystkim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffu Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Będąc średniakiem we wszystkim ROTO nie wygrasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor94 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Wie ktoś może w jaki sposób naliczane są te wszystkie punkty w ROTO? Robię sobie od czasu do czasu próby w draft lobbies, zawsze kończąc mając coś koło 45 pkt. Jak są one naliczane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Wie ktoś może w jaki sposób naliczane są te wszystkie punkty w ROTO? Robię sobie od czasu do czasu próby w draft lobbies, zawsze kończąc mając coś koło 45 pkt. Jak są one naliczane? masz 9 kategorii i 10 graczy. A więc w każdej kategorii możesz zdobyć od 1 do 10 punktów (najlepszy ma 10, drugi 9 itd aż do 1 punktu). Maksymalnie masz więc 90 punktów. A jeśli jakąś kategorię odpuszczasz to na starcie trracisz -9 - nie warto raczej... będąc średniakiem nie wygrasz- ale już pewnie jakbyś miał srednio 7 punktów w każdej- czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor94 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Aaa, takie buty :wink: No proszę, właśnie skończyłem kolejny lobby draft i skończyłem na 3 miejscu z 50 punktami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffu Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 croolick - zdziwiłbyś się W lidze ROTO w której grałem wygrał gość który zbudował team na Howardzie. Wybrał zawodników tak, że wylądował na ostatnim miejscu w FT% i stratach. Zbudował team tak, że wygrał w zbiórkach, skuteczności z gry, blokach, i przechwytach. W pozostałych kategoriach był w okolicach 3-6 miejsca (10 osobowa liga). Czasami opłaca się olać jedną kategorię - wszystko zależy od tego jak zbudujesz zespół, a raczej jak przeciwnicy Ci na to pozwolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 croolick - zdziwiłbyś się W lidze ROTO w której grałem wygrał gość który zbudował team na Howardzie. Wybrał zawodników tak, że wylądował na ostatnim miejscu w FT% i stratach. Zbudował team tak, że wygrał w zbiórkach, skuteczności z gry, blokach, i przechwytach. W pozostałych kategoriach był w okolicach 3-6 miejsca (10 osobowa liga). Czasami opłaca się olać jedną kategorię - wszystko zależy od tego jak zbudujesz zespół, a raczej jak przeciwnicy Ci na to pozwolą Ja tylko powtarzam mądrości wyczytane na ZP-1 Nigdy nie grałem i szczerze mówiąc traktuje ten sezon jako przetarcie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Dowiedziałem się że nie dam rady wybierać live, mogę wrzucić shortlistę i ustawić autodraft, ale jeżeli jest ktoś chętny do gry a zabrakło miejsca, to chętnie oddam swój slot, bo wydaje mi się że większy fun jest gdy wszyscy wybierają live. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Nie przejmuj się, ja chyba tez dam auto-pick Okazało się, że tam gdzie jadę z netem jest tak sobie: wolny i cholernie drogi (6 euro za h!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi