Skocz do zawartości

Meanwhile in Beantown - Boston Celtics 11/12

havlicek

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko że Nash w MVP season miał 18.8 Pkt, ale przy skuteczności 53% z gry, a 44 % za trzy oraz 92% z free throw.

Takie statystyki są wybitne i tak on był superstarem.

Teraz się trochę postarzał, choć ja bym go tak bardziej widział w ASG niż RR, ale to moja opinia :D

BTW.

Dobra masz racje, odpuśćmy teraz RR :biggrin-new:

krecik szukaj lepiej nowego idola, bo jak dla mnie wade is ova

zostaly mu moze dwa lata gry na wysokim poziomie, biorac pod uwage jego styl, straci szybkosc, dynamike to bedzie gral na poziomie luke'a waltona

a jak przydarzy mu sie jeszcze jakas kontuzja to w ogole koniec

dlatego na miejscu pata wyslalbym nawet pakiet wade+bosh za howarda i mielibysmy najlepszy duet w historii

lebron w koncu moglby udowodnic ze jest the goat, bo poki co musi ustepowac miejsca wadeowi

a wszyscy wiemy jaki jest lebron, jaki on jest, taki on jest, taki jest on

Bardzo dobry mecz z Knicks, chłopaki odbili sobie Christmas Day, wygrywając close game. Pierce, jak widać, jeszcze potrafi i niektórymi meczami zasługuje na te 15 baniek. Rondo przeciętnie, ale myślę, że to wina ostatniej kontuzji i w najbliższym czasie odzyska formę. KG jak 35 letni KG. Wilcox wniósł trochę w 4 kwarcie i o to chodzi. Zobaczymy, jak na razie całkiem fajnie to wygląda, ale wiadomo, w tym RS Celtics to będzie jedna wielka sinusoida formy. Oby trafili z najlepszą dyspozycją w PO...

Mecz z Knicks naprawdę fajny, taki playoffowy. Boston po raz kolejny pokazał, że zaangażowanie w obronę oraz jej organizacja na najwyższym poziomie. Czasami brakuje atletyzmu, ale tego niestety się nie zmieni. Rondo być może bez formy, ale strasznie mnie irytował w tym meczu. Decyzyjność na tragicznym poziomie. Wydawało mi się, że za każdym razem jak BOston łapał wiatr w żagle, to pojawiał się Rajon i wykonywał podanie w trybuny, albo przy ścięciach pod kosz nie był w stanie złapać piłki. Straszna niepewność od niego biła.

• 2 tygodnie później...

Czemu fani zielonych milczą?

W Bostonie dzieje się ostatnio wiele niedobrego, co pokazały mecze ze słabymi Pistons. Okazuje się, że najlepszym i najrówniej grającym zawodnikiem Big 3 jest KG, którego absencja była bardzo widoczna w spotkaniach z tłokami. Pierce po kilku dobrych meczach i wyborze na gracza tygodnia jakoś przysiadł, Allen nie gra tak jak na początku sezonu. Rondo sobie rzuca piłką w sędziego, JO co chwilę ma kontuzję..nie widzę sensu trzymania go w s5, podczas gdy Wilcox radzi sobie dość przyzwoicie. Według mnie, Bostonowi jest potrzebna wymiana, w wyniku której do drużyny zawitałby przyzwoity SG i C.

no nie wiem jak wejdą z 7-8 seedem to z Bulls i Miami na pewno odpadną

reszta seedów w ich zasięgu to te z drugiej 4 i tam z Phily i Hawks ich nie widzę jedynie mogą powalczyć z Orlando/Pacers

(oczywiście na dzisiaj ale raczej te teamy będą się liczyć)

Taaa bo to Celtów interesuje... Pokonanie Philli lub Hawks :)

Zrozumcie jedną rzecz - możecie sobie skreślać i San Antonio i Celtics, wyolbrzymiać ich problemy i nie zauważać jednej rzeczy - oni mają jeden cel - mistrzostwo i każda z tych drużyn wciąż jest w stanie zrobić run w tym kierunku.

A co do Celtów - wcale nie byli od zwycięstwa z Miami w tamtym sezonie tak daleko jak to się niektórym wydaje.