Skocz do zawartości

Meanwhile in Beantown - Boston Celtics 11/12

havlicek

Rekomendowane odpowiedzi

Bass dobrze sie wkomponowal bo ma mu kto podac i macie aktualnie biede pod koszem. do tego obrona skupia sie glownie na big4 wiec czuje sie jak ryba w wodzie a on zawsze byl pierwszy do jumperkowania. ale rzut ma swietny, to trzeba przynac.. w Orlando zrobil miejsce dla Andersona ktory tez ladnie napierdziela poki co takze oba teamy na tym skorzystaly. Davis troche nierowno poki co ale podoba mi sie jego charyzma no i masa pod koszem ktorej Bass nie daje. Brandon to taki neutralny i mily gosciu a w Orlando prawie wszyscy tacy a niestety trzeba byc czasami chamem :)

Dzisiaj straszna lipa zagrana. Jedynie Allen znów zagrał na swoim poziomie. Rondo w drugiej połowie trochę pociągnął zespół, ale w 3 kwarcie Collison robił z nim co chciał.

Brawa dla O'Neala, piszę teraz bez ironii żadnej.

Z tak ceglącym Piercem nie da się niestety wygrać.

i według Ciebie Westbrook ma ich prowadzic?! Jeśli nie dogaduje się zbytnio z Durantem to co dopiero z Allenem, Piercem i KG(!!!). No chyba, że go tam naprostują. Jednak gdyby taki trade by przeszedł do tylko z korzyścią dla OKC. Jednak trzeba by było Hardena do s5 wbic, bo Durant jako jedyna opcja ofensywna raczej nie poprowadzi thunder nawet do wcf(w przypadku gdy rondo skupi się wyłącznie na podawaniu, bez scoringu)

i według Ciebie Westbrook ma ich prowadzic?! Jeśli nie dogaduje się zbytnio z Durantem to co dopiero z Allenem, Piercem i KG(!!!). No chyba, że go tam naprostują. Jednak gdyby taki trade by przeszedł do tylko z korzyścią dla OKC. Jednak trzeba by było Hardena do s5 wbic, bo Durant jako jedyna opcja ofensywna raczej nie poprowadzi thunder nawet do wcf(w przypadku gdy rondo skupi się wyłącznie na podawaniu, bez scoringu)

Szkoda tylko właśnie, że Boston nie ma jakiegoś centra grającego coś w ataku albo PF'a na wydanie do pakietu

Moim zdaniem Howard nigdy nie zdecyduje się na Boston.Nie widzę tego,że ktoś zamienia słoneczny Disney World na surową i chłodną Nową Anglię.

Pierce oddał w poprzednich 3 meczach 49 rzutów,więc tak mało to nie jest.

To,że Boston idzie na dno wiadomo od dłuższego czasu.Sytuacja z Greenem tylko przyspieszyłą ten proces - sam Rondo i Bass nie pociągną tej ledwo płynącej łajby.Big 3 plus O'Neal ze stuletnimi kolanami mają razem 138 lat czyli krótko mówiąć musimy sie pogodzić,że lepiej nie będzie dopóki tylu weteranów stanowi o obliczu C;s.Zresztą nic im nie ujmując to żaden z nich nie przypomina mi Bretta Favre z Purple Nation gdzie szalał w wieku 40 lat.Smutne,ale prawdziwe.......

Pierce dużo nie rzucał, ale na 25 sekund przed końcem rzucił trójkę na wyrównanie, co usprawiedliwiło jego beznadziejny występ.

KG wypadł bardzo przeciętne, ale chyba należy się do tego przyzwyczaić.

Za Allenem biegali dobrze po zasłonach.

Rondo jest dobry, ale gdyby Dallas włączyło włączyło PO defense na niego to powyżej 15 punktów raczej by nie podskoczył (pierwsza opcja, heh).

Ogólnie Dallas straszliwie zniszczyło Boston na zbiórkach. Tam nie ma kto zbierać. Bass jest świetny, ale także trochę niski.

Oglądając mecz miałem wrażenie, że Dallas nadal nie grało cudownego basketu, i wyraźnie było widać, że im się nie za bardzo chciało nawet biegać (chociażby sytuacja, kiedy Bobła biegnie z chyba Bradleyem pod kosz w kontrze, a za nim tylko obrońcy Celtics, żadnego wsparcia, reszta drużyny stoi i czeka sobie już na kolejną akcję), nawet Dirk nie grał na swoim normalnym poziomie (choć trafił game winning basket). W dodatku, nie zapominajmy, że Mavericks byli b2b, a Boston miał kilka dni przerwy od spotkania z Indianą. A jednak, Mavs wygrali. Oj, niedobrze się dzieje w Bostonie....

jak oglądałem dzisiaj mecz w nocy to nie wiem czy byłem tak zaspany czy ślepy ale KG się postarzał masakrycznie. nie wiem jakie są cyferki jak to wygląda w tabelkach bo nie chcę tam zaglądać ale impact KG w obronie strasznie spadł.

o k**** popatrzyłem w statsy ,obrona bostonu 20ta w lidze ,szkoda.

jak oglądałem dzisiaj mecz w nocy to nie wiem czy byłem tak zaspany czy ślepy ale KG się postarzał masakrycznie. nie wiem jakie są cyferki jak to wygląda w tabelkach bo nie chcę tam zaglądać ale impact KG w obronie strasznie spadł.

o k**** popatrzyłem w statsy ,obrona bostonu 20ta w lidze ,szkoda.

Garnet powini3en udać się z prośbą o poradę do Kobasa, on cos łyka coś mu tam jakies zabiegi robią itd i nagle jest 30 ptk na mecz, słowem podobno w NBA testy antydopingowe stoją na marnym poziomie i każdy może sie prochować jak chce, no ale watpie żeby KG nie wiedział co i jak pewnie już poprostu "recepty" niema :)

Jeśli ogrywa nas w TD Dallas to znaczy że nie jesteśmy w żadnym stopniu contenderami. O ile na otwarcie z Knicksami nawet pomimo braku Trutha widać było zaangażowanie, i wykorzystywanie w 100% tego co z weteranów zostało to teraz raczej najrozsądniej byłoby puścić gdzieś kontrakt KG i liczyć, że dadzą za niego trochę talentu. Poza tym jeśli Rondo jest pierwszą opcją to wystarczy to jako komentarz...

Celtics are ova..

I wiecie co jest najsmutniejsze ? Ta pieprzona nieprzewidywalność i sinusoida non-stop. Ja, kładac sie spać albo czekając na mecz (zalezy od "formy") nie potrafie przewidzeć w najmniejszym stopniu jak bedzie mecz Bostonu wygladal i jak zagra Pierce. Czy rzuci 30 pkt bedzie mial do tego kilkanascie zbiorek i generalnie bedzie MJ-like, czy znowu "przyśpi" i rzuci 5 pkt, 2-12 FG i bedzie mial do tego 5 strat. k****, od weterana powinno się oczekiwać jakiejś stabilizacji na niezłym poziomie. PP to nie jest już 19 młokos prosto po HS albo po roku college'u. Dla mnie to szalenie frustrujące, że tak na prawde nie wiesz, czego spodziewać się po "swojej" ekipie.

Spuścilbym KG i JO gdziekolwiek za kogoś pożytecznego. Jakikolwiek ruch, "przewietrzenie" rosteru.

KG, JO, Wilcox, Stimesma, Daniels, Bradley, JJJ, Pavlovic, Moore - banda scrubow plus "podstarzali" Pierce i Allen, solidni role-playaz Dooling i Bass i Rondo - dobrze, czy źle - lider obecnych Celtów. Ekipa na 7,8 miejsce w east conf.