Skocz do zawartości

Big 2,5 - NY Knicks 11/12

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro jest Celtics@Sixers, dzisiaj Boston gra w Milwaukee, ale tutaj też jaki wynik by nie był, jest korzystny dla układu tabeli.

Iggy zrobił na karmelku mega robotę wczoraj, z ciekawości więc włączyłem na ESPN ich DPOTY ranking. Pierwszy jest oczywiście LeBron (brakuje go moim zdaniem jeszcze w zestawieniu kandydatów do MIP - w końcu po tylu latach nauczył się grać post up i wypadałoby to jakoś docenić), Iggy dopiero trzeci, tuż przed królem highlightów Sergem I.

Bottom line jest taki, że jak Igoudala nie dostanie w tym roku DPOTY, to będzie to jawna kradzież.

Amare obiecał przed all star break, że zrzuci te 15 funtów, które przypakował latem i zacznie wreszcie coś grać. No i wygląda, że chyba dotrzymał słowa, bo w marcu na niego akurat nie ma specjalnie co narzekać, a w ostatnich meczach jest naprawdę pewną opcją w ataku.

Bottom line jest taki, że jak Igoudala nie dostanie w tym roku DPOTY, to będzie to jawna kradzież.

Nie wierzę w cuda, z dobre 4-5 lat temu Gerald Wallace też powinien dostać, ale nie był na tyle medialny żeby zgarnąć dpoy, tutaj sytuacja będzie podobna.

wcale nie tak niestety, Iguo, LBJ, Deng, Marion, każdy jest świetny, ale każdy też gra pod znakomitym defensywnym trenerem i gdyby za nich wstawić jakiegoś bardzo przeciętnego defensywnie swingmana (Fields, Batum, Hayward itp, oby choć trochę kumał team D) to wciąż ich ekipy byłyby ponadprzeciętne w obronie.

za to gdyby za DH12 wstawić obojętnie kogo (poza Tysonem może) do tej bandy retardów, to byłaby ostatnia obrona ligi...

uważam również, że Chandler jest bardzo mocnym kandydatem, trochę tych niksów oglądam mimo antypatii do Melo i Amare i moim zdaniem Tyson (jeżeli się za często nie będzie łamał) jest wart każdego pieprzonego centa jaki zarabia, także wszelkie przedsezonowe dywagacje o przepłaceniu można czytać z uśmiechem na ustach...

Pełna zgoda co do Tysona. Facet zrobił z KNICKS naprawdę solidnie broniący zespół, różnica w porównaniu z poprzednim sezonem jest kolosalna. Nie mam nic do LeBrona i Iggy'ego ale to on powinien być kandydatem numer 1 do zdetronizowania Howarda.

btw

jeśli komuś nie chce się ściągać meczów NYK, to poniżej wklejam kanał yt na który wrzucane są w częściach spotkania, dosłownie zaraz po ich zakończeniu. Jedyny minus to chiński komentarz od którego po kilkunastu minutach zaczyna pękać głowa :culpability:

http://www.youtube.com/user/alljeremylin?ob=0&feature=results_main

Pełna zgoda co do Tysona. Facet zrobił z KNICKS naprawdę solidnie broniący zespół, różnica w porównaniu z poprzednim sezonem jest kolosalna. Nie mam nic do LeBrona i Iggy'ego ale to on powinien być kandydatem numer 1 do zdetronizowania Howarda.

btw

jeśli komuś nie chce się ściągać meczów NYK, to poniżej wklejam kanał yt na który wrzucane są w częściach spotkania, dosłownie zaraz po ich zakończeniu. Jedyny minus to chiński komentarz od którego po kilkunastu minutach zaczyna pękać głowa :culpability:

http://www.youtube.com/user/alljeremylin?ob=0&feature=results_main

nie wydaje mi się żeby polepszenie obrony to była cała zasługa Tysona - na pewno miał w tym spory udział ale nie zapominajmy o def coachu Woodsonie, też swoje do tego dorzucił

wcale nie tak niestety, Iguo, LBJ, Deng, Marion, każdy jest świetny, ale każdy też gra pod znakomitym defensywnym trenerem i gdyby za nich wstawić jakiegoś bardzo przeciętnego defensywnie swingmana (Fields, Batum, Hayward itp, oby choć trochę kumał team D) to wciąż ich ekipy byłyby ponadprzeciętne w obronie.

za to gdyby za DH12 wstawić obojętnie kogo (poza Tysonem może) do tej bandy retardów, to byłaby ostatnia obrona ligi...

uważam również, że Chandler jest bardzo mocnym kandydatem, trochę tych niksów oglądam mimo antypatii do Melo i Amare i moim zdaniem Tyson (jeżeli się za często nie będzie łamał) jest wart każdego pieprzonego centa jaki zarabia, także wszelkie przedsezonowe dywagacje o przepłaceniu można czytać z uśmiechem na ustach...

raczej chodzilo mi o to ze powoli staje sie to nudne ze zawsze howard ma

w tym sezonie mam wrazenie ze dwight nie stara sie az tak jak w poprzednich a wy?

raczej chodzilo mi o to ze powoli staje sie to nudne ze zawsze howard ma

w tym sezonie mam wrazenie ze dwight nie stara sie az tak jak w poprzednich a wy?

same here

więc nie wiem czy zasłużył na tą nagrodę - inna sprawa że konkurenci też wyśmienicie nie grają

Kluczem do sukcesu w obronie Knicks są zdecydowanie Tyson Chandler i wchodzący z ławki Jared Jeffries. O ile Chandler już świetnym defensorem był, o tyle Jeffries chyba trochę rozwinął skrzydła pod Woodsonem. Także rola Woodiego w tym duża. Chandler powinien liczyć się w walce o tytul obroncy roku.