Skocz do zawartości

Big 2,5 - NY Knicks 11/12

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

prędzej James zarobi ten swój upragniony miliard dolarów niz Jax zawita do Knicks!!!

Z dwóch powodów

1. Zdrowie mu na to nie pozwala

2. LA jest cieplutkie i milutkie

Sloana tez bym sie raczej nie spodziewał, nie wydaje mi sie zeby człowiek z takimi zasadami chciał trenowac NYK, chyba ze konczy mu sie kasa w co nie wierze

Z drugiej strony- gra dla takiego zamordysty wyszłaby NYK na zdrowie- albo by sie dostosowali, albo Sloan by ich pozabijał

dobry win przeciwko Blazers grajacymi ostatnio piach...ale tez wazny win.Duzo komentatorow podkreslalo,ze gdyby ten mecz odbyl sie pare dni temu wynik moglby byc zgola odmienny.Ciekawe tylko czy to powiew świeżości czy poczatek zmian na lepsze w NYK.

And Woodson plans on using his team's depth as leverage over his players, knowing that there's always someone else to turn to when a guy isn't giving maximum effort.

"You better cherish the minutes that you get and make the most of them," he said. "If you don't, I might not come back that way."

czy nowy Mike ma na tyle jaj aby postawic sie zawodnikom w szatni?Dunno...zobaczymy tez czy gracze 'kupia' filozofie nowego trenera.Wczoraj wychodzilo doslownie wszystko,wyrazna poprawa w defensywie (kto by pomyslal,ze Jeffries to tak wazny zawodnik w Knicks?),w ataku ladny ball movement,Novak i JR bombardowali za 3,Amare wygladal jak zawodnik NBA,nawet Carmelo nie kampil w rogu i nie stopowal calej ofensywy.Co najwazniejsze,chyba gra po raz pierwszy od dawna sprawiala graczom frajde.

wygrali nad Portland którzy grali piach ale tak naprawdę przed tym meczem NYK też grało piach ;)

Melo nawet miał trochę asyst i jak się B.Davisi z J.R. odnaleźli w tym teamie w 2nd unit -mało kto siętego spodziewał i na to stawiał

@matek

może być ;)

jedno co mówi matek

a inna sprawa to ogólnie znane zjawisko ze zespołu będąc w dołku po zmianie trenera często na chwile zmieniały sie nie do poznania i grały lepszy basket

ja wciąż chce serii Bulls-Knicks zeby ich do reszty ku swojej radości pognębić więc Go Knicks walczcie o ósmy seed!

Tak patrze na kalendarz Knicks i wychodzi mi, ze juz na zachod sie oni nie wybieraja, a do tego zostal im tylko jeden mecz z druzyna z konferencji zachodniej - Clippers 25.04

Niezle.

Nie mam za bardzo teraz czasu wnikac w to szczegolowo, ale ogolnie to wyglada to tak:

Knicks (19-24) - zostalo 11H i 12A

Bucks (19-24) - 13H i 10A

Nets (15-29) - 13H i 9A

Miedzy soba:

Knicks vs Bucks, Knicks @ Bucks, Knicks @ Nets, Bucks vs Nets

Przed trade deadline, raczej pewny awans bylby Bucks. Teraz? Nets najmniejsze szanse ze wzgledu na pozycje startowa, ale jesli Deron szybko sie wykuruje, a Wallace poprawi chociaz troche ta 30. defensywe w lidze, moze byc calkiem ciekawie. Lopez niech juz siedzi do konca na tej lawce.

A moze ktos z 6 , 7 miejsca spadnie?

Tak patrze na kalendarz Knicks i wychodzi mi, ze juz na zachod sie oni nie wybieraja, a do tego zostal im tylko jeden mecz z druzyna z konferencji zachodniej - Clippers 25.04

Niezle.

Nie mam za bardzo teraz czasu wnikac w to szczegolowo, ale ogolnie to wyglada to tak:

Knicks (19-24) - zostalo 11H i 12A

Bucks (19-24) - 13H i 10A

Nets (15-29) - 13H i 9A

Miedzy soba:

Knicks vs Bucks, Knicks @ Bucks, Knicks @ Nets, Bucks vs Nets

Przed trade deadline, raczej pewny awans bylby Bucks. Teraz? Nets najmniejsze szanse ze wzgledu na pozycje startowa, ale jesli Deron szybko sie wykuruje, a Wallace poprawi chociaz troche ta 30. defensywe w lidze, moze byc calkiem ciekawie. Lopez niech juz siedzi do konca na tej lawce.

A moze ktos z 6 , 7 miejsca spadnie?

niby kto? Boston i Atlanta sobie na to nie pozwolą i nie widzę tego

co do 8 seed'a to Nets bez Derona nie ma opcji natomiast Bukcs z Montą może...

tak naprawdę Knicks grają z każdym z zainteresowanych mecze i wszystko zależy od nich

w ostatnich meczach pokażą czy zasługują na PO czy nie

moze i NYK nie jadą na Zachód, ale

Bucks grają (tylko mocniejsz ekipy):

Home: C's, 2xInd, Atl, Mem, OKC, NYK, Phi

Away: NYK, Ind, C's

Knicks

Home: Ind, Mil, Orl, Chi, Mia, C's LAC

Away: 2xInd, Phi, 2xAtl, Orl, Chi, Mil

Nets pomijam bo oni sie nie licza w wyścigu!

Widac, ze Knicks mają zdecydowanie trudniejszy terminarz, grają zajebiscie jeszcze dużo na wyjeździe i to przeciw nie byle komu, ja na samym wyjeździe widzę przynajmniej 5 praktycznie pewnych porażek NYK (2xInd, Chi i jedno z Atl, Orl)

Szkoda, ze ja bardzo bede kibicował Knicks, ale szanse mają kurewsko małe w bezpośrednim pojedynku z Bucks na awans

oczywiściue przy założeniu ze Woodson niczego w grze Knicks nie poprawi, bo jeśli ten zespół ma sie choćby troche w D zmienic to z nim mają po drodze

To Knicks tacy dobrzy, czy Indiana taka słaba? Mam tego farta, że zawsze jak oglądam Knicks, to ci grają świetnie. Niesamowitą presję na Indianie wywierają. Zapowiada się drugi efektowny win pod rząd, dobry w 1 połowie Lin. Chandler jest znakomitym centrem, doprawdy znakomitym, a drugi mecz pod rząd Melo świetnie dzieli się piłką, to też ciekawe. ...

dobry Win dzisiaj

widać, że lepsza obrona pod Woodsonem (zwłaszcza Shumpert, J.R, Jeffries i Chandler dobry D) i co mnie mega cieszy (ale też dziwi!) Melo gra bardzo mądrze szuka partnerów - nie odwala głupkowatych jumperków jak na początku sezonu, nie widać tego w statsach ale je gra dla dobra drużyny ewulowała ;)

To była ta Indiana - "czwarta siła wschodu"? Naprawdę słabo wyglądali w tym back2backu.

Knicks znowu są zespołem, grają dla przyjemności i mają naprawdę mocne momenty w defensywie. 3 blowouty z rzędu to nie przypadek. Zasadnicze pytanie jest takie, czy uda się Woodiemu utrzymać tę chemię aż do PO, jeśli tak, to nie będzie trzeba oglądać się na Bucks, a można spojrzeć w przód, gdzie tracimy 4 mecze do Sixers i wygranej w dywizji.

Indy grają jak dziady, nie ma rozgrywającego i nie ma ofensywy, DC jest cieniutki, praktycznie nie kreuje łatwych punktów (a w INDY mają świetnych strzelców, więc wystarczyłby taki Rondo, który wie komu, kiedy i jak podać...). Nawet Calderon byłby zbawieniem, mając Georgea, Grangera, Westa i Hibbo tak się męczyć z przodu to lekkie nieporozumienie, każdy z tej czwórki jest ponadprzeciętnym graczem ofensywnym + mają z ławki Hilla i PsychoT...

Na tle ofensyw Indiany i Portland Knicks, jak napisał Karpik, mieli mooocne momenty w defensywie. Wczoraj w pierwszej kwarcie 35 punktów, w trzech następnych 53, w pierwszym meczu też w trzy kwarty dali im zdobyć 58 punktów. A to nie jest tak, że Indiana jest słaba w ofensywie, ot średnia ligowa.

NYK pozytywnie zaskoczyli chyba wszystkich, ale przypomnę ze mieli juz run z Linem i też szybko sie wyczerpali

Jest wiele pozytywów z tego co piszecie w jakości ich gry, ale ja poczekałbym jeszcze chwile zeby ten postwasaczowy optymizm troche przycichł i wtedy zobaczymy z jakiej gliny Knicks są naprawdę zrobieni

Go Knicks, Bulls czekają!!!

Joseph with all due rispect 2 dni temu widziales 2 porazki z Indy a tu Knicks dosc pewnie wygrali back2back tak wiec z tym workiem treningowym tez bym sie nie spieszyl :distracted:.

Anyway NYK potrzebuje serii z Bulls albo Heat jak wody to jest cos co rozbudzi cala organizacje, miasto - powrot do magi lat 90-tych jest tylko jedno ale.... najpierw w tych PO trzeba zagrac a aby tam sie znalezc to musza sie wszyscy zgodzic - droga daleka.

chomik nie badź taki agresywny, bo po 6-0 z Linem tez pękaliscie z dumy... ;)

ja na razie, podobnie jak w przypadku PTB widze to co widziałem przez lata w klubach po zmianie HC- serię wygranych, która może i szokująca to nie mówi wiele o faktyczniej dyspozycji zespołu.

A z NYK czy to będzie lekka czy tez ciężka seria chcą zeby Bulls zagrali, a na razie to mają 0.5 meczu przewagi nad Bucks i masę ciężkich spotkań przed sobą, wiec sie nie podniecaj