Skocz do zawartości

Big 2,5 - NY Knicks 11/12

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

[TABLE=width: 897]

[TR]

[TD=class: nbaGITeamHdrStatsNoBord, colspan: 1, align: center] [/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]POS[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]MIN[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]FGM-A[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]3PM-A[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]FTM-A[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]+/-[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]OFF[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]DEF[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]TOT[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]AST[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]PF[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]ST[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]TO[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]BS[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]BA[/TD]

[TD=class: nbaGITeamHdrStats, align: center]PTS[/TD]

[/TR]

[TR=class: odd]

[TD=class: b, align: center]C. Anthony[/TD]

[TD=class: nbaGIPosition, align: center]F[/TD]

[TD=align: center]34:22[/TD]

[TD=align: center]12-24[/TD]

[TD=align: center]2-6[/TD]

[TD=align: center]6-6[/TD]

[TD=align: center]-3[/TD]

[TD=align: center]3[/TD]

[TD=align: center]6[/TD]

[TD=align: center]5[/TD]

[TD=align: center]4[/TD]

[TD=align: center]4[/TD]

[TD=align: center]0[/TD]

[TD=align: center]0[/TD]

[TD=align: center]32[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

nie najgorzej, zwłaszcza IV kwarta - 22 pkt

coś tam stat dołożył ale za mało D i do tego przegrać z jakimiś bobkami? nie za fajnie

Powiem Wam drodzy userzy, że autentycznie cieszą mnie ostatnie mecze Nixów. Myślę sobie, że może to jest już ten moment, żeby trener Majk przyjął grzecznie odprawę i zaczął oglądać mecze w telewizji. Kalendarz nam nie sprzyja. Przed nami back2back Wizards, czyli jedyny team bez zwycięstwa oraz Pistons, później rewanż z Bobcats, dalej Philly, @Memphis, @Thunder i Magic. To jest terminarz do połowy stycznia. Bilans 2-5 w tych meczach powinien wystarczyć.

Swoją drogą Mike przez te ponad 3 lata został moim osobistym mistrzem wymówek, dlaczego jego zespół gra taki c***owy hard2watch basketball. A to nie ma PG, a to centra, a to jednego i drugiego, a to przebudowa, a to kontuzje. Twój czas minął Majk.

Edytowane przez karpik

Wydaje mi się, że i tak Adelman gdyby dostał równolegle oferty z NY i Minny to wybrałbym tych drugich, bo tam jest przyszłościowy zespół, z olbrzymią ilością talentu i można zacząć budować coś fajnego na długie lata. A w NYK co mamy? Niezły zespół na teraz, na awans do PO, ale już nie na sukcesy w tej fazie i bez absolutnie żadnych szans na mistrzostwo, za to z oczekiwaniami całkiem sporawymi..

Lemme tell ya sth

Adelman przyszedł do Minnesoty, ekipy, która w ostatnich dwóch sezonach wygrała łącznie 32 mecze, posiada w składzie pięciu PF oraz czterech PG, nie ma za to żadnego starting SG skill wise i potential wise gracza oraz nie ma picku w najbliższym drafcie. O jakie to są zajebiste perspektywy! To jest fajne miejsce dla takiego trenera jak Adelman, żeby się spokojnie zestarzeć. Ma młody zespół, który może grać tylko lepiej, bo gorzej się nie da. Oczekiwania są takie, żeby Minny dało się oglądać.

Knicks mają ekipę na drugą rundę PO, big market, big expectations oraz BIG MONEY. Na miejscu Adelmana skorzystałbym z hipotetycznej oferty NYK właśnie ze względu na to ostatnie.

Lemme tell ya sth

Adelman przyszedł do Minnesoty, ekipy, która w ostatnich dwóch sezonach wygrała łącznie 32 mecze, posiada w składzie pięciu PF oraz czterech PG, nie ma za to żadnego starting SG skill wise i potential wise gracza oraz nie ma picku w najbliższym drafcie. O jakie to są zajebiste perspektywy! To jest fajne miejsce dla takiego trenera jak Adelman, żeby się spokojnie zestarzeć. Ma młody zespół, który może grać tylko lepiej, bo gorzej się nie da. Oczekiwania są takie, żeby Minny dało się oglądać.

Knicks mają ekipę na drugą rundę PO, big market, big expectations oraz BIG MONEY. Na miejscu Adelmana skorzystałbym z hipotetycznej oferty NYK właśnie ze względu na to ostatnie.

Karpik to co napisales to przedsezonowe przewidywania ktore zostaly narazie brutalnie zweryfikowane. Otoz NY bez PG nie jest druzyna na PO - przypominam ze sezon jest skrocony. Knicks w tym momencie czekaja na Davisa jak na zbawiciela a opierac swoje byc albo nie byc na jednym graczu to niewatpliwy hazard + kolesia za recznikiem powinni wytradowac poki ma jeszcze jakas wartosc.

Minny natomiast ma dosc assetow aby tradowac po takich zawodnikow ktorzy beda im potrzebni a to jacy to Adelman bedzie wiedzial w ciagu najblizszych kilku tygodni. Prosze pamietaj ze RA (mam do niego duzy sentyment i wierze w jego warsztat) zawsze mial problemy aby zaufac rookasom a tu Rubio gra dluuuugie minuty, Williams gra mniej ale jestem spokojny ze spokojnie sie rozwinie. Anyway dla mnie minny w tym sezonie to team to watch oczywiscie zaraz po Knicks.

to żeś dojebał karpik..

Jeżeli Minny nie ma perspektyw to kto ma w tej lidze? Love już zajebisty grajek, Rubio jeżeli już tak gra, to łatwo się domyśleć co będzie wyprawiał potem, Derrick Williams się też bardzo fajnie zapowiada. 3 grajków którzy znaczą/będą w niedalekiej przyszłości wiele znaczyć w tej lidze. To SOLIDNA podstawa. Do tego tak jak napisał chomik mają czym handlować. Czy talentem jak Beasley czy chociażbym spadającym kontraktem Webstera. Oczywiście jest też kilka głupich kontraktów jak 2-letni jeszcze Millera czy 3-letni Ridnoura, wartych razem prawie 10 mln, ale mają możliwość amnestii.

Poza tym może jeszcze Johnson się ogarnie, w końcu rozegrał do tej pory tylko sezon i z Pekovicia myślę, że będzie bardzo solidna opcja podkoszowa, jak się wyleczy.

Teraz powiedz jaką przyszłość mają NYK ujebani kontraktami Amar'e, Melo i Chandlera. Byście musieli im dołożyć świetnego kreatora + najlepszych w lidze rolesów, szczególnie defensywnie, i tak nie wiem czy by to zatrybiło..

I wlasnie ich sytuacja pokazuje wyzszosc modelu Lakers nad rebuildingiem przez draft, tyle lat picki z top 5 i nie wyglada na to by mieli cos osiagnac, mimo poprawy sytuacji ostatnio.

A co do Knicks to po powrocie Barona powinni troche sie rozpedzic, no ale nie liczylbym na fajerwerki. PO raczej osiagna, ale w nich czeka ich zapewne porazka w 1 rundzie z Chicago czy Orlando.

Edytowane przez Gortat1998

Karpik to co napisales to przedsezonowe przewidywania ktore zostaly narazie brutalnie zweryfikowane.

I o tychże przedsezonowych przewidywaniach pisałem z racji tego, że Adelman przychodził właśnie przed sezonem.

to żeś dojebał karpik..

Jeżeli Minny nie ma perspektyw to kto ma w tej lidze? Love już zajebisty grajek, Rubio jeżeli już tak gra, to łatwo się domyśleć co będzie wyprawiał potem, Derrick Williams się też bardzo fajnie zapowiada. 3 grajków którzy znaczą/będą w niedalekiej przyszłości wiele znaczyć w tej lidze. To SOLIDNA podstawa. Do tego tak jak napisał chomik mają czym handlować. Czy talentem jak Beasley czy chociażbym spadającym kontraktem Webstera. Oczywiście jest też kilka głupich kontraktów jak 2-letni jeszcze Millera czy 3-letni Ridnoura, wartych razem prawie 10 mln, ale mają możliwość amnestii.

Poza tym może jeszcze Johnson się ogarnie, w końcu rozegrał do tej pory tylko sezon i z Pekovicia myślę, że będzie bardzo solidna opcja podkoszowa, jak się wyleczy.

Minny właśnie odbija się od samiusieńkiego dna i mimo, że rozegrali parę fajnych spotkań, to nie nazwałbym ich rebuildingu jak na razie specjanie udanym. Póki co ruszyli w dobrym kierunku i nie są już najgorsi w lidze, ale do tuzów im jeszcze naprawdę daleko. Gdzie widzisz Minny za 3 sezony? Top 5 zachodu czy rozpaczliwa walka o PO? Bez urazy, ale ja raczej jestem za drugą opcją.

Teraz powiedz jaką przyszłość mają NYK ujebani kontraktami Amar'e, Melo i Chandlera. Byście musieli im dołożyć świetnego kreatora + najlepszych w lidze rolesów, szczególnie defensywnie, i tak nie wiem czy by to zatrybiło..

Najbliższa przyszłość Knicks jaką widzę, to wyjebanie wasącza. Jak już to się stanie można będzie rozmawiać dalej. Edytowane przez karpik

a naprawdę myślicie że o minesocie byłoby tak głośno pod jakimś rambisem? Dodali do składu rubio i rookiego i fajnie ale za dotychczasowe wyniki, czyli dwie wygrane i trzymanie się close do samego końca odpowiada adelman. Dobry trener ma niewiarygodny wpływ na druzynę. Gdzie w tym składzie byliby bulls pod del negro?

Nix mają zajebiście dużo talentu, bo posiadanie dwóch top20 players w nba stawia ich już wyżej niż minesote. Problemem nix jest trener i ogólny system który tam zaprowadził. k****, nix to już drużyna walcząca o coś, widział ktoś z was żeby w swoim pierwszym meczu nba, debiutant, zdolny, ale wciąż debiutant mógł dominować piłkę na dodatek mając obok siebie melo i amare?

W nix potrzebny jest ktoś kto złapie wszystkich za mordy i zapoczątkuje system prowadzony twardą ręką.

Rozjebało mnie kiedyś jak to mike powiedział że coś tam jest niezadowolony z fieldsa bo za dużo podaje. WOW.

Zwolnienie corego brewera następny genialny ruch. Tam chyba nie mogą pojąć że już mają od c***a talentu offensywnego, że mają melo który zawsze będzie dominował końcówki. Tam trzeba (no poza trenerem) dodać obrońców, nawet typu tony allen/ronnie brewer- nie rzucających, byle by bronili. Mają fieldsa, ponoć dobrego obrońcę, mają shumperta ponoć dobrego obrońcę, tylko nie wiem czy shumpert nie jest typem marszona brooksa, maciek zaraz wpadnie i wyczuje ze dopieprzam się do imana ale tak nie jest, poprostu zastanawia mnie jego uwielbienie w oddawaniu rzutów. Tak czy inaczej, nawet mając imana i fieldsa mają gnój na obwodzie jeśli chodzi o D.

A i jeszcze nie zdziwie się podpisania przez nich np jr smitha w marcu, wcale się nie zdziwie...

Perspektywy mają na pewno lepsze niż NYK :)

chyba Cię pojebało

jak drużyna która ma 2 gości w top 15 ligi, w tym 3 strzelca ligi i gościa który rzuca w koncówka z taką łatwością średnio 12 - 15 pkt (nie sprawdzałem tego tylko tak rzuciłem więc bez spiny) i wszyscy w swoim prime lub przed może mieć gorsze perpsektywy od teamu z jednym zawodnikiem z top 15 i ciekawym rookie, tkóry na swojej pozycji ma 3 zmienników?

wielką rożnicę robi trener ale to jest zmienna która w NYK coś czuję, że szybko się zmieni

EDIT: zapomniałem o Chandlerze a jego też trzeba by wyróżnić jako top 5 -8 centra

chyba Cię pojebało

jak drużyna która ma 2 gości w top 15 ligi, w tym 3 strzelca ligi i gościa który rzuca w koncówka z taką łatwością średnio 12 - 15 pkt (nie sprawdzałem tego tylko tak rzuciłem więc bez spiny) i wszyscy w swoim prime lub przed może mieć gorsze perpsektywy od teamu z jednym zawodnikiem z top 15 i ciekawym rookie, tkóry na swojej pozycji ma 3 zmienników?

wielką rożnicę robi trener ale to jest zmienna która w NYK coś czuję, że szybko się zmieni

EDIT: zapomniałem o Chandlerze a jego też trzeba by wyróżnić jako top 5 -8 centra

Przez to mistrzostwo które zdobył to się z tym Chandlerem chyba wszystkim pojebało, top 5-8 center ligi? Center, który kręci nieco ponad 8 PPG i RPG i nie jest dziurą w defensywie jest w co 2 drużynie i nie zarabia 15 baniek, czyli to żaden okaz.

+ 2 allstarów w prime no bo jak zawodnik w wieku 30 lat nie jest w prime to kiedy? Tylko ci allstarzy słyną z tego, że lubią się opierdalać na swojej stronie boiska...

Love w tej chwili wciąga nosem Amare, Williams być może nie będzie miał takiego rzutu jak Carmelo ale to będzie top forward ligi, do tego jest gotowy PG i kupa talentu do tradeów jak by co. NYK ma Fieldsa, jednonogiego Barona i długo długo nic.