Skocz do zawartości

Big 2,5 - NY Knicks 11/12

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

To co zrobił Melo - jeden z najlepszych IV q występów jakie widziałem w ostatnim czasie.

17 punktów, 1 asysta, 4/5 FG, 1 strata w końcówce, 7/8 FT.

emlol melol melol zakrzyknijmy razem, fotkę mu taką dali na czołówce nba com ze łatwo zrozumieć czemu nba ma problemy z utrzymaniem frekwencji na arenach :wink:

To co zrobił Melo - jeden z najlepszych IV q występów jakie widziałem w ostatnim czasie.

17 punktów, 1 asysta, 4/5 FG, 1 strata w końcówce, 7/8 FT.

emlol melol melol zakrzyknijmy razem, fotkę mu taką dali na czołówce nba com ze łatwo zrozumieć czemu nba ma problemy z utrzymaniem frekwencji na arenach :wink:

nie znasz się

ja wiem, że Boston bez Pierce grało

wiem, że to pierwszy mecz

wiem, że w D słabo jak zawsze

wiem, że KG i Allen są w wieku moich dziadków

wiem, że 31 pkt rzucił nam zawodnik który jest mega słabym shooterem na PG

ale mega się JARAM NYK i tym sezonem w ich wykonaniu

I BELIEVE :D

EDIT: My men Melo - świetny zespół, czyżby zapowiedź naprawdę solidnego sezonu?

Po Brodzie widać, że przynajmniej na razie mu zależy i nie jest w Knicks z przymusu. W sumie to nigdy nie spodziewałem się, że będę mógł powiedzieć coś pozytywnego o leadershipie Barona. Kolejny raz życie okazuje się przewrotne. I choć Davis nie zagrał jeszcze ani jednego meczu, to po wczorajszym spotkaniu widać, że nie tylko jemu powinno zależeć na tym, żeby jak najszybciej przestały boleć go plecki. W tym zespole nie ma kto kreować łatwych punktów dla Amare, Toney mimo, że wczoraj zagrał całkiem dobrze, nie jest w stanie w half court wykreować nic ponad contested mid-range jumper. Carmelo jako ball handler w pick and roll wygląda obiecująco, ale to nie jest opcja na granie przez cały mecz. Melo najlepiej czuje się na prawym skrzydle w iso i wie o tym cała liga.

Słowo, które pierwsze przeszło mi przez myśl, gdy pomyślałem o wczorajszym występie Shumperta to "spektakularny". Mało kto w swoim debiucie oddaje w pierwszych 2 possesions 2 rzuty i mimo, że ich nie trafia, to bez wstydu próbuje dalej, łamie linię obrony, po czym nie trafia lay upów, pudłuje dunki. Żeby było ciekawiej, na koniec łapie kontuzje. Tak, to było spektakularne. Iman ma tupet i jest bezczelny i w tym właśnie przypomina mi Sprewella. Daje z siebie wszystko po obu stronach parkietu. To nigdy nie będzie świetny scorer, choć pod trenerem Majkiem jest szansa na pojawienie się pierwszych oznak boiskowej inteligencji. Shump ma warunki, by coś w tej lidze znaczyć. Trzeba być tylko cierpliwym.

Tajson Czendla na razie na delikatny +, byłby duży +, ale Knicks zostali wyruchani na deskach przez Brandona Bassa i przede wszystkim odpowiada za to Chandler. Obrona pick and roll, man2man defence na poziomie kosmicznym w porównaniu z kimkolwiek, kto był tu przez ostatnie 5 lat. Czekam na więcej.

Przed tą ekipą jeszcze długa droga i mam nadzieję, że Mike Woodson będzie w stanie im wytłumaczyć, że bronić zaczyna się nie po possesion w ataku, a pod koniec takiego possesion i ZANIM kolega z drużyny odda celny (bądź też i nie) rzut należałoby się rozejrzeć czy na nasz kosz nie biegnie czasem jakiś zawodnik, zwykle tym kimś jest Rajon Rondo. Jak swego czasu grałem w szkolnej drużynie, to już wtedy zdawałem sobie z takich rzeczy sprawę. W New York Knicks niestety transition defence jest bytem niematerialnym.

Teraz jedziemy na krótki west coast trip. Bez Shumperta i Jeffriesa, co oznacza prawdopodobnie więcej minut dla Billa Walkera, a więcej minut dla Skywalkera nie oznacza z kolei nic dobrego. W momencie, gdy bez pracy pozostaje Jarron Collins, this is my early candidate for a worst player of the season.

Majk powiedział, że po kontuzji Shumpa można się spodziewać podpisania jakiegoś guarda. Generalnie dostępne nazwiska nie powalają na kolana. Gilbert, a tym bardziej Nate na szczęście nie wchodzą w rachubę. Ja bym może spróbował z Jeremym Linem.

PS Ostatnio K-Mart przytwittował coś takiego

What ya'll think about me in a Knicks jersey this year!! Just a thought people

Majk powiedział, że po kontuzji Shumpa można się spodziewać podpisania jakiegoś guarda. Generalnie dostępne nazwiska nie powalają na kolana. Gilbert, a tym bardziej Nate na szczęście nie wchodzą w rachubę. Ja bym może spróbował z Jeremym Linem.

Glen Grunwald prawdopodobnie czyta to forum. Jeremy Lin is a Knicks. Dobrze, że to niegwarantowany kontrakt, więc jak wrócą Baron i Shump, Jeremy pewnie będzie musiał się spakować. Tak czy inaczej całkiem dobry ruch.

why?

Shumpert - jeździec bez głowy (dobrze pamiętam, że miał około 10 oddanych rzutów po 11 minutach gry w pierwszym meczu?), problemy z podejmowaniem dobrych decyzji, brak rzutu, PG z niego żaden (ale to akurat nie ważne, bo teraz rozpatrujemy go jako SG) itd.

Nie mówię, że Burks jest jakiś super, bo w sumie jest podobny do Shumperta, czyli bez rzuty, za to z dobrym wjazdem, ale wydaje się inteligentniejszy i spokojniejszy, więc imho do Jazz lepiej pasuje.

Ogólnie, żeby nie było Shumpert wypada też lepiej w obronie od Burksa.

Ale to tylko moje zdanie, więc równie dobrze może być stekiem bzdur.

ktoś tu chwalił Shumperta za tę jego bezczelność, tupet.. Nie rozumiem tego.

Na swoje rzuty każdy musi sobie zasłużyć. Rozumiem gdy ma sytuacje wide open i wtedy bura jak się boi rzucać. Ale za co chwalić jak wchodzi na parkiet i napierdala cegły z hujowych sytuacji, psuje rytm zespołu, wkurwia innych.

Jak robi to jakiś starszy zawodnik to idiotyzm, fatalne shot selection, bezmózgi debil. Robi rookas - ma jaja, cojones i będzie wielki. WTF? :roll:

Żebyśmy się dobrze zrozumieli.

To że chwalę Shumpa za odwagę, wręcz bezczelność, nie znaczy, że chwalę jego shot selection i ceglenie. Trzeba wziąć pod uwagę okoliczności debiutu. Xmas day, season opener, Celtics w MSG - oglądał go cały świat, a Iman nie wyglądał na stremowanego, ładnie mijał pierwszą linię Celtics i dostawał się pod obręcz. To mi się podobało. Niektóre decyzje mi się nie podobały, ale jak na pierwszy mecz, chłopak rokuje całkiem całkiem.

Kosi - Shumpert ma całkiem niezły rzut. Spot up trafia bez problemu, % z osobowych też solidny. Iman jest nieefektywny, bo za dużo rzuca off the dribble.

Świetnie się Ciebie czyta Karpik i sympatia do Knicks rośnie, chociaż z D'Antonim nigdy nie będzie szczytować.

Z bezczelnością rookasa jako symptomem bywa różnie, aczkolwiek skłaniałbym się do twierdzenia, że w takim debiucie to rzecz pozytywna. Bill Walker raczej nie jest najgorszy koszykarsko (wczoraj choćby oglądałem Petro), ale IQ nie grzeszy i pewnie nie będzie. Chandler pozytywnie, ja bym go nie winił za koncert Bassa, chyba, że odpowiada za dwóch wysokich przeciwnika. Z Baronem Davisem to będzie fajna ekipa, tylko niech wreszcie zaczną wracać do obrony.

Retardowi ofensywnemu dać 8 layupów? Niedorzeczne, czasami odczuwam kompleks nieprowadzenia żadnej drużyny 8)

Chandler to solidny roles i zasługuje, ale na gdzieś połowę swojego kontraktu biorąc pod uwagę podatność na kontuzje i łapanie fauli. Lecz cały ten hype wokół niego zrobił swoje... Cuban moim zdaniem bardzo dobrze postąpił.

Nie zapominajmy, że Knicksi grali z GSW, a co przyjdzie, gdy będą musieli się zmierzyć z typowymi nabijaczami fauli (Heat, OKC)? Nie zapominajmy, że w NYK Tyson nie ma solidnego zmiennika, jak to było w Dallas.