Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2011/12

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Mecz z Celtics idealnie pokazuje, jak Boozer marnuje się w Chicago z Rosem. Gdyby Derrick posiadł taką tajemną umiejętność jak oddanie piłki na P&R, to ofensywa Bulls zupełnie inaczej by wyglądała. Pod tym względem to chyba nawet Mike James jest lepszy od MVP.

tylo że w tym meczu boozer raczej był ostatnim ogniwem łańcucha pt: ofensywa bulls oparta na extra passach.

30 FG 27 asyst.

W tym meczu poprostu było mnóstwo extra passów i boozer tym się karmił. Wyglądało to mmmmmm świetnie. W sumie bulls są pierwsi w lidze jesli chodzi o asysty więc nie jest źle. Ogólnie przekłada się to na to że mamy 1-3 offensywe ligi.

Stety niestety sprawdza się reguła że jak boozer jest wykorzystywany w ataku to broni zdecydowanie lepiej, przykład? w końcówce 4q wybronił kg w post, i ogólnie w całym meczu jego błędy nie były rażące, ale żebyśmy się zrozumieli, błędy i tak były.

Co do joakima zaś.

miał słabą skuteczność ale sędziowie w tym meczu nie spisali się, joakim łapie piłkę wilcox go "zdziela" po łapskach i nic, zero gwizdka.

Noha to prawdopodobnie najbardziej nietypowy center w lidze.

Wymień mi srodkowego który potrafi lepiej poprowadzić kontrę (pass,wjazd) niż joakim. Noah jest w czołówce FT%, świetnie zbiera i broni. Prawdopodobnie ma najlepsze passing skills wśród środkowych, jeśli miałby opanwane jeszcze kocie ruchy pod koszem to byłby pewnie najlepszym centrem w lidze.

Nie wiem jak wy ale ja bardziej czekam na powrót ripa niż rose'a :) .

Mirotić ponoć udzielił wywiadu w którym mówił że rozważa gre w nba od przyszłego sezonu ale niestety to jest nierealne bo ma wysoki kontrakt w realu.

Nie wiem na ile wiaroygodny jest użytkownik realgm forum- ralph (ponoć jest), ale pisze on że bulls pytają się o barbose/budingera/lee/beaslego/jakiś pakiet z 76ers.

Moim zdaniem to brednie. Zmiany są niepotrzebne (choć jeśli będzie możliwość przechwycenia dh to trzeba korzystać) więc niczego się nie spodziewam.

Chociaż dla mnie dalej brakuje takiego strzelca aka jeździec bez głowy do 2nd unitu.

widać że czasami rose wkurwia się na boozera ale tego jasno nie okazuje, z czego prawdopodobnie wynika słaba współpraca obu panów.

tylko mnie ciekawi jedno, dlaczego gasol? kiedy rose miał z nim styczność, gdyby to chodziło o jakiegoś kumpla rose'a, z reperezentacji czy collagu to ok potrafiłbym zrozumieć ale co ma gasol do rose'a? Spotykają się dwa razy na rok na meczach lakers-bulls.

Tak jak powiedziałem, wole gasola, bo boozer utknał obecnie w takim punkcie że nie można go traktować jako super broń czy czynnikiem x, ale nie można go też degradować do role player bo przecież to co dostanie to trafia (still na +50%).

Gasol dla bulls jest fajny bo nie jest dziurą w obronie, boozer jest i to okrutnie wielką.

Co do tego jakby to miało wyglądać to ten sherdian pisał że gasol+ktoś(korver/taj/asik/brewer/watson), kontrakty by się zgadzały.