Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

możecie łaskawie sie odpierdolic, szczegolnie ty kontuzje bo nie masz nigdy nic do powiedzenia poza jednozdaniowcami. i widze ze w temacie suns kompletujecie przez kilka stron mistrzowski sklad na czele z KG Batumem czy Gordonem a tutaj nie mozna sie odezwac bo dotyczy to lakers. nie pasuje to jest taka lista jak ignoruj lub poprostu nie zagladajcie do tematu.

oj matek wyluzuj, musimy mieć przecież jakiegoś wspólnego wroga. to nas solidaryzuje :D

A o Suns to sobie tak fantazjujemy, ale po prostu o FA. Phoenix to przyjazne miejsce dla starców, więc jakby KG miał odchodzić z Bostonu to pewnie zastanowiłby się nad dołączeniem do Nasha ;) Gordona nikt nie chce, o Batumie była rozmowa w innym kontekście, a ponadto o takich tuzach w Suns jak: Salmons, TMac czy JRich.. więc czujesz różnicę między gadaniem o podpisaniu starych dziadków z FA, a trade'ach 3 młodych zawodników, za jednego podstarzałego all-stara ;)

Allen przed KB i DW.. trochę przesada, ale rzeczywiście top5 active players wygląda całkiem logicznie.

theo nie kompromituj sie takimi komentarzami. jak kobe moze byc po za top 5, a nash juz w niej :D

nowitzki i garnett mimo wszystko tez powinni byc za kobem. tak na prawde to tylko Ice man moze (lecz nie musi byc) over Kobe. Aaaa o LeBronie zapomniałem, ale chyba tego tez nie trzeba komentowac ;)

theo nie kompromituj sie takimi komentarzami. jak kobe moze byc po za top 5, a nash juz w niej :D

nowitzki i garnett mimo wszystko tez powinni byc za kobem. tak na prawde to tylko Ice man moze (lecz nie musi byc) over Kobe. Aaaa o LeBronie zapomniałem, ale chyba tego tez nie trzeba komentowac ;)

Uważam że własnie przez takie opinie Kobe jest tak nisko. Nie podajesz żadnych argumentów (chyba tego tez nie trzeba komentowac) ale stwierdzasz, że Kobe jest nad każdym z obecnych... Ludzie, którzy wchodzą na b-r wiedzą, że wcale nie jest i przez takie opinie tak go nie lubią, że wypada na 40 miejsce.

Ale jakie mam podawac argumenty? To wina Kobego, ze wiekszosc z nas kibicow sportowych (nie tylko koszykowki, ale i innych sportów) najbardziej docenia zwyciestwa, mistrzostwa, trofea? Kobe wygral 5 mistrzostw, w kazdym z nim jako lider/ wspollider. Nash nie byl nawet w finałach. Zaraz wszyscy wyskocza z supportem, sedziami (zawiesznie Amarego i bodajze Diawa), czy innymi sprawami. A,e popatrzmy na to przez pryzmat np pilki noznej czy mam nizej oceniac Zidane'a od np Carlosa Valderramy czy Juana Romana Riquelme bo mial gorszy support? Jak ktos jest dobry to i inni chca grac wnim w zespole bo licza na to, ze beda mogli sie wypromowac. To ze najlepsi graja w najlepszych zespolach to nie jest ich wina. I dla mnie zadne matematyczne algorytmy mnie nie przekonaja tak jak probuje to robic ten ranking z b-r ...

kompromitujesz to się ty pisząc "poza" rozdzielnie. niestety w tym rankingu nie decyduje liczba pierścieni.

jeszcze człowiek powie, że niesłusznie Bryant jest za tym i tym, a ci się tradycyjnie przyjebią, nieźle nieźle.

Jak ktos jest dobry to i inni chca grac wnim w zespole bo licza na to, ze beda mogli sie wypromowac. To ze najlepsi graja w najlepszych zespolach to nie jest ich wina.

kibic piłkarski? wiesz, że w NBa istnieje coś takiego jak salary cup i to nie wygląda tak prosto jak piszesz? (wiem, że wiesz, to pytanie retoryczne ;)) Nash najlepszy pg ostatniej dekady i nawet nie grał w finałach. to o czymś świadczy i na pewno nie o jego słabości..

" nie podajesz zadnych argumentow" - jak poda, to będzie jałowa dysputa na 35 stron.

"przez takie opinie tak go nie lubią" - a to już jest egzotyka większa od strusia pędzącego Marszałkowską w zielonych łapciach, z aktówką na szyi i

w pomarańczowej pilotce.

k****, choćby tylko trochę ociosany i z grubsza ogarnięty człowiek nie ocenia czegokolwiek/kogokolwiek na podstawie stosunku do tegoż czegoś/kogoś innych ludzi.

hej, KObe hejters, wiecie, ze Kobe oddycha tym samym powietrzem, co wy ? co wy na to ? moze być jakiś bojkot, hę ? powietrza. az do odwołania :]

trzy, dwa, jeden... ruszajcie :]

kompromitujesz to się ty pisząc "poza" rozdzielnie.

padłem teraz! zniszczyłeś go

niestety w tym rankingu nie decyduje liczba pierścieni.

no racja, decyduje "widzimisie" oceniajacego. wiesz że ostatnie 3 bramki tygodnia uefa przypadły Polakom z miażdżącą przewagą? podobnie wartościowy jest ten ranking

no racja, decyduje "widzimisie" oceniajacego. wiesz że ostatnie 3 bramki tygodnia uefa przypadły Polakom z miażdżącą przewagą? podobnie wartościowy jest ten ranking

no bo się rzuciło polskie stadło do głosowania. a czy ja gdzieś stwierdziłem, że ten ranking to jakaś prawda objawiona? k**** nauczycie się czytać, a ci co już to potrafią, to niech nie czytają poza tekstem. Napisałem jedynie, że top5 aktywnych graczy wygląda całkiem logicznie (NIE ŻE k**** JEST W 100% WŁAŚCIWY, BEZDYSKUSYJNY) i że Allen przed Kobem i Wadem to nieporozumienie. Tylko tyle, dla niektórych AŻ tyle i już był to pretekst do ataku, ale oczywiście potem to ja będę hejterem lal, Kobego i wszystkiego co w żółtym kolorze.

Jak chcesz to stwórz sobie swój ranking wg własnego widzimisie i może w końcu poczujesz się usatysfakcjonowany.

wiekszosc z nas kibicow sportowych (nie tylko koszykowki, ale i innych sportów) najbardziej docenia zwyciestwa, mistrzostwa, trofea? .

zwycięstwa drużyn. natomiast ocenianie na ich podstawie indywidualnych graczy bez uwzględnienia kontekstu, to często nadużywany skrót myślowy. na przykład Jordan w '90 wcale nie był gorszy niż w '91, mimo że przecież jego drużyna przegrała w '90.

theo, mi nie chodzi o to ze Ray Allen jest ponad Kobem, bo to na prawde ciezko jest wytlumaczyc (choc jak widac wedlug jakiegos schematu sie da), ale fakt, ze Kobe nie jest w top5 obecnie grajacych graczy... Wydaje mi sie, (moze nie tylko mnie?), ze Kobe w takowym top 5 sie znajduje i to raczej w jej gornej części. Tobie to top 5 sie podoba bo jest w nim najlepszy pg dekady, a nie ma w nim Twojego ulubienca Kobego. Ja tylko ocenilem to swoimi oczami, oczami przecietnego kibica nba, ktory od x lat skupil sie bardziej na fantasy nba i mecze oglada okazjonalnie. Nie bede pokazywal jakis argumentow, jakis obliczen, szalenie rozbudowanych wzorow matematycznych z ktorych wyniknie ze Kobe jest w tejze top5.

Inna sprawa, apropo (razem czy oddzielnie?) tego supportu Nasha jest miejsce Mariona czy Amare w tymże rankingu (ktory ty theo uwazasz za logiczny, tzn jej top5, wiec mozna i uznac ze caly ranking, gdyz jets on zrobiony z pewnego wzoru dla wszystkich graczy). Jest ono stousnkowo wysokie, wiec ten najlepszy pg dekady nie mial wcale takich ogórko w zespole, tylko niestety nie mogl tego pokazac nigdy w czerwcu ...

Dla jasności dla mnie Kobe jest w tym rankingu za nisko i tylko napisałem swoją opinie na temat tego czemu tak może być.

Rozpatrzmy dwa zbiory A i B, oba złożone z 5 elementów - liczb.

A=(18,15,15,10,10)

B=(20,5,5,1,1)

Suma liczb zbioru A = 68 >> 32 = Sumie liczb zbioru B. (Czy z tego wynika, że największa liczba zbioru A = 18) > (20 = najwięszka liczba zbioru B)?

Zdobycie tytułu z reguły oznacza, że: 1opcja jest najlepsza ze wszystkich, że druga jest najlepsza, że najlepszy trener.

Jak ktoś nie zdobył, to nie nadaje się na 1 opcję i z tą osobą jako 1 opcją nie mozna zdobyć tytułu.

i odmawiasz mi prawa umiejscowienia Bryanta za: Duncanem, Garnettem, Dirkiem, Nashem ?

tak btw, jak mówisz, że siedzisz w fantasy. Bardziej opłaca się mieć w rosterze KB czy LJ?

odp jest oczywiscie prosta, ze LBJ.

inna sprawa, ze jesli to mialby byc argument za tym, że Kobego brakuje w top5 obecnie grajacych graczy w nba to ogarnia mnie pusty smiech.

lorak, jak zauwazyles to byl skrot myslowy. mysle ze nash majacy 38 lat, mial juz "kilka" szans udowodnienia, ze zasluguje na miejsce nad kobe w takowym rankingu. Umiejscawiania go ponad KB jest moim zdaniem nie na miejscu. Aaa i nigdzie nie napisalem, ze nie doceniam Nasha i tego jak wielkim graczem jest, ale odnosze sie tu tylko do tego rankingu, ktory mimo, ze jest na bardzo szanowej nba-owskiej stronie jest "troche" kiepski.

inna sprawa, ze jesli to mialby byc argument za tym, że Kobego brakuje w top5 obecnie grajacych graczy w nba to ogarnia mnie pusty smiech.

no i znowu czytanie poza tekstem.. Tak z ciekawości spytałem po prostu o efektywność obydwu graczy w oczach speca od fantasy.

O argumenty musiałbyś spytać twórców tego rankingu, bo niestety nie ja go tworzyłem. Ja tylko stwierdziłem, że "top5 jest całkiem logiczna", co wcale nie oznacza, że sam był dał dokładnie taką samą piątkę, w tej samej kolejności, ale już większość z was wywęszyła skandal ;)

ja myślałem, że chodzi o cup of tea

btw. ten deal zaproponowany przez matka całkiem rozsądny - Beasley'a można było mieć za pick, Webster gra słabo i za parę miesięcy może być FA, więc w praktyce zostaje Gasol za Noah. moim zdaniem ciągle za duże obciążenie finansowe dla Lakers, podobnie zresztą jak w przypadku Bulls (kontrakty Boozera i Pau).