Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie Lakers moga szybko sie przebudowac. Amnestia po sezonie na Bryancie, a na jego miejsce Deron i jest duet na lata: Deron - Bynum + przez dwa-trzy sezony trzecia opcja Gasol.

Amnestia na Bryancie?! Bryant to wciąż Top 7 (Top 5?) w tej lidze. Można mu zarzucić choćażby rzuty i USG w tym sezonie, ale absolutnie wart tych 20 paru baniek co dostanie. I pal licho z puszczeniem Fishera, ale gdyby w ten sposób pozbyli się Bry wiesz jak ta organizacja straciłaby na wizerunku?

Amnestia na Bryancie?! Bryant to wciąż Top 7 (Top 5?) w tej lidze. Można mu zarzucić choćażby rzuty i USG w tym sezonie, ale absolutnie wart tych 20 paru baniek co dostanie. I pal licho z puszczeniem Fishera, ale gdyby w ten sposób pozbyli się Bry wiesz jak ta organizacja straciłaby na wizerunku?

Na pewno Top 1 pod wzgledem najwyzszego kontraktu w lidze. Dla mnie jego granie powoli mija sie z celem, bo chce bic rekordy i napierdala sobie po 20-30 rzutow majac w zespole Bynuma czy Gasola. Za 2 lata bedzie mial "kryminalny" kontrakt, w ktorym zarobi 30 mln dolarow za sezon. Bryant juz sie nie zmieni i dalej pewnie jako 36-latek ze swoim kontraktem bedzie zabijal Lakers swoim palowaniem, ale za dawne zaslugi bedzie sobie robil co chcial. Jak juz wywalono Fishera, to tylko z biznesowego punkty Bryanta tez przydaloby sie wyjebac po sezonie, zeby zrobic szybka przebudowe, niz uzerac sie z tym rakiem.

Dziad zrobil swoje, niech spierdala. W New Orleans moze scigac Jordana w pts, albo w Wizards. W sumie pasowalby do tej ekipy pod wzgledem radosnej koszykowki. A jak mi nie pasuje to na pluton.

Na pewno Top 1 pod wzgledem najwyzszego kontraktu w lidze. Dla mnie jego granie powoli mija sie z celem, bo chce bic rekordy i napierdala sobie po 20-30 rzutow majac w zespole Bynuma czy Gasola. Za 2 lata bedzie mial "kryminalny" kontrakt, w ktorym zarobi 30 mln dolarow za sezon. Bryant juz sie nie zmieni i dalej pewnie jako 36-latek ze swoim kontraktem bedzie zabijal Lakers swoim palowaniem, ale za dawne zaslugi bedzie sobie robil co chcial. Jak juz wywalono Fishera, to tylko z biznesowego punkty Bryanta tez przydaloby sie wyjebac po sezonie, zeby zrobic szybka przebudowe, niz uzerac sie z tym rakiem.

Dziad zrobil swoje, niech spierdala. W New Orleans moze scigac Jordana w pts, albo w Wizards. W sumie pasowalby do tej ekipy pod wzgledem radosnej koszykowki. A jak mi nie pasuje to na pluton.

Po pierwsze to skąd wiesz czego Bryant chce ? widać, że pojęcia nie masz kompletnie

po drugie dla właściciela posiadanie nawet 36-letniego Bryanta i płacenie mu po 30mln się opłaci bo kasy zarobi dzięki jego obecności i tak więcej niż na niego wyda

po trzecie amnestiować gracza, który w momencie zakończenia kariery będzie jak nie najlepszym w historii to jednym z 2 najlepszych i najważniejszych dla tego klubu, który historię ma bogatszą niż jakieś tam Miami Heat to byłoby samobójstwo tego klubu po względem atrakcyjności dla kolejnych potencjalnych franchise playerów.

@Wyparło, nie masz pojęcia o czym piszesz, kompletnie. KB to taka marka, że zarabiając 25 baniek generuje dla klubu 3 razy większy przychód, więc jeżeli trzymanie Bryanta ma jakiś sens to na pewno finansowe powody są jednymi z bardziej widocznych.

Po pierwsze to skąd wiesz czego Bryant chce ? widać, że pojęcia nie masz kompletnie

po drugie dla właściciela posiadanie nawet 36-letniego Bryanta i płacenie mu po 30mln się opłaci bo kasy zarobi dzięki jego obecności i tak więcej niż na niego wyda

po trzecie amnestiować gracza, który w momencie zakończenia kariery będzie jak nie najlepszym w historii to jednym z 2 najlepszych i najważniejszych dla tego klubu, który historię ma bogatszą niż jakieś tam Miami Heat to byłoby samobójstwo tego klubu po względem atrakcyjności dla kolejnych potencjalnych franchise playerów.

1) No raczej po tylu latach, gdzie Bryant wiecznie chce byc najlepszy i oddaje 25-30 rzutow ciezko bedzie, aby sie zmienil i pewnie bedzie to ciezko kosztowac Lakersow w nastepnych latach.

2) Wlascicielowi moze tak, ale salary juz nie. Lepiej miec Jamesa i Wade'a w primie-timie za 36 mln, niz dziada Kobego za 30.

3) Historia, historia. To moze za zaslugi niech podpisze kontrakt do 45-letniego roku zycia. Zrobil swoje fajnie, ale teraz juz sa lepsi od niego, a on moze byc tylko slabszy. Ja wolalbym mlodszego o 6 lat Derona, ktory bedzie w swoim primie-timie, niz 35-letnego Kobego oddajacego 25 rzutow w spotkaniu. Kto tam chce, ale przez ten kontrakt Lakers beda udupieni i walka o mistrza bedzie sie teraz toczyc miedzy Chicago, Miami czy OKC, gdzie ludzie maja kontrakty za swoje umiejetnosci, a nie dawne zaslugi.

Historia, historia. To moze za zaslugi niech podpisze kontrakt do 45-letniego roku zycia. Zrobil swoje fajnie, ale teraz juz sa lepsi od niego, a on moze byc tylko slabszy. Ja wolalbym mlodszego o 6 lat Derona, ktory bedzie w swoim primie-timie, niz 35-letnego Kobego oddajacego 25 rzutow w spotkaniu. Kto tam chce, ale przez ten kontrakt Lakers beda udupieni i walka o mistrza bedzie sie teraz toczyc miedzy Chicago, Miami czy OKC, gdzie ludzie maja kontrakty za swoje umiejetnosci, a nie dawne zaslugi.

Nie można zkładać, iż w wieku 35 lat nadal będzie oddawał 25 rzutów czy robił inne rzeczy. Czas pokaże. W tym sezonie ma shot selection jakie ma, ale widać, że Bynum krok po kroku zdobywa coraz więcej USG (akcja na niego w meczu z C's? Sweet). Kontrakt ma gigantyczny, ale nowe tax levels wchodzą dopiero w '13-'14, więc ewentualnie tylko za ten sezon Lakers zapłacą solidny podatek (później umowa Bry spada, podobnie jak Gasola).

Wizyta w Niemczech wyszła mu na dobre po tym jak w ostatnim sezonie wydawało się, że właściwie Bryant 'skończył się' i chociaż jestem jego hejterem to życzę mu zdrowia i werwy pokroju Allena, Hilla lub Nasha.

Ciekaw jestem tego jak Brown poustawia teraz rotację na PG. Mamy Blake`, który lepiej zna system i przynajmniej na początku powinien grać większe minuty. Ponadto wydaje mi się, że Steve lepiej pasuje do naszej pierwszej piątki. Sessions natomiast z 2nd unitem może trochę pobiegać i daje alternatywę dla dograń do Bynuma w postaci akcji pick`n`roll. Z biegem czasu powinno się wyjaśnić, kto będzie kończył mecze dla LAL.

problem polega na tym, ze lakers kontrakt z mamba podpisali w kwietniu 2010 roku, gdzie daleko bylo do nowego cba. mowilo sie wtedy o zmianach ale chyba malo kto spodziewal sie az tak drastycznych podatkow.

lakers mogli poczekac zarowno z mam jak i pau ale nie musieli. czasami to lepiej sluzy graczom, gdy wiedza na czym stoja.

moim zdaniem nowe zasady sa ok, ale nie wiem czy czas (2 lata, w zasadzie 1,5 roku) jest wystarczajacym czasem by niektore kluby poradzily sobie i przygotowaly sie na nowe zasady cba. imo lakers zostali tu w pewien sposob skrzywdzeni, bo pole manewru maja niewielkie. ciezko liczyc, by ktokolwiek odstapil od czesci kasy, dlatego musialy poleciec jakies glowy.

lakers byli o wlos od pozyskania beaslaya, kahn w ostatniej chwili zrezygnowal. w tej wymianie mial tez pojsc fisher.

co do tego, jak mocni beda teraz lakers. beda mocniejsi ale czy to team to beat na zachodzie? raczej nie. oni sa o takiego beasleya czy crawforda od tego by sie liczyc w walce, choc w playoffs malo kto bedzie chcial teraz na nich trafic.

No raczej po tylu latach, gdzie Bryant wiecznie chce byc najlepszy i oddaje 25-30 rzutow ciezko bedzie, aby sie zmienil i pewnie bedzie to ciezko kosztowac Lakersow w nastepnych latach.

i co złego w tym, że chce być najlepszy ? 7 razy w finałach byli i 5razy zdobyli tytuł z takim jego graniem. Pisz sobie dalej o 25-30 rzutach jeżeli myślisz, ze to sprawi, że twoje argumenty nabiorą większego sensu

2) Wlascicielowi moze tak, ale salary juz nie. Lepiej miec Jamesa i Wade'a w primie-timie za 36 mln, niz dziada Kobego za 30.

skoro to właściciel decyduje to po co to całe pi****lenie ?

3) Historia, historia. To moze za zaslugi niech podpisze kontrakt do 45-letniego roku zycia. Zrobil swoje fajnie, ale teraz juz sa lepsi od niego, a on moze byc tylko slabszy. Ja wolalbym mlodszego o 6 lat Derona, ktory bedzie w swoim primie-timie, niz 35-letnego Kobego oddajacego 25 rzutow w spotkaniu. Kto tam chce, ale przez ten kontrakt Lakers beda udupieni i walka o mistrza bedzie sie teraz toczyc miedzy Chicago, Miami czy OKC, gdzie ludzie maja kontrakty za swoje umiejetnosci, a nie dawne zaslugi.

zdaje się, że ciągle nie chcesz dostrzec jednej bardzo istotnej rzeczy, że Kobe to wciąż absolutny top w lidze chociaż już nie najlepszy i jeżeli jakieś kontuzje mu się nie przytrafią to przy swoim stylu gry i pracowitości wciąż nawet w ostatnim roku tego kontraktu będzie bardzo dobrym zawodnikiem czy wartym 30mln z punktu widzenia salary cap ? nie, ale właściciel wciąż będzie na nim zarabiał kasę, klub z nim i mającym co raz większą rolę Bynumem w ogonie ligi plątał się też nie będzie.

@bb2

Kto jest w takim razie team2beat na zachodzie? OKC jest klasycznym przykładem zespołu, który w 2 rundzie kończy swoją przygodę. SAS są whui mocni, ale raczej są traktowani jako ewentualnie czarny koń niż jako faworyt. Nie wierzę, że ktoś traktuje jako faworyta Memphis czy Clippers(choć w serii mogą pokonać niemal każdego). Dallas może stać się team2beat, ale tylko jeśli złapią formę bo jak będą grać to co teraz to niestety wylecą w pierwszej rundzie. Reszta się nie liczy.

Lakers właściwie za free dostali starting PG(choć granie dla Cavs=/=granie dla contendera), pozbyli się Fisha(czyli addiction by substraction) i zyskali energizera pod kosz. Przy tym zachowali PRZEWAGĘ i to sporą pod koszem nad każdym w lidze. Dla mnie nie ma mocniejszej drużyny na playoffs niż Lakers.

Co nie zmienia faktu, że na zachodzie będzie baaaaardzo ciekawie teraz.

@liki

dla mnie team2beat sa wciaz okc.

dlaczego maja odpadac w 2 rundzie? to nie sa suns. ja wiem, ze na dluzsza mete brakowac im bedzie punktow z pomalowanego (punkty z pomalowanego = mistrzostwa) ale graja swietny sezon, rok temu byli w wcf. durant to taki nowy bryant. maja kim zabiegac lakers, choc teraz sam chce zobaczyc jak pewne elementy zostana poprawione w jezioranach.

sa spurs,grizzlies beda piekielnie mocni w najsilniejszym skladzie. teraz clippers pozyskali younga, wiec tez ich stac bedzie na 3 bilans na zachodzie. ile znaczy sg widac po ich bilansie bez billupsa. wlasnie takiego younga brakuje lakersom, choc z 2 strony goudelock naprawde fajnie spisuje sie jako rezerowy sg. ale to rookie a kobemu przydaloby sie wiecej minut odpoczynku. ostatnie wygrane okupione zostaly graniem mamba przez cala 2. polowe meczu i dogrywki.

OKC nie ma punktujących wysokich. OKC w HCO opiera grę na ciskaniu jumperków, w dużej mierze przez WestBricka. Przez te dwie rzeczy widzę OKC odpadających tak wcześnie(oczywiście o ile zagrają z poważną drużyną). Ogólnie obstawiam, że Dallas zrobi teraz małego runa na 4-5 miejsce i właśnie oni będą pogromcami Durantsów.

Mavs drugi raz OKC nie ograją. IMHO są słabsi niż rok temu, a Dirkowi drugi raz takie PO się nie zdażą(Rok temu ta seria mogła się skończyć rownie dobrze 4-2 dla OKC, gdyby nie końcówki meczów, w których Dirk przesądzał o wygranej). A my jesteśmy za to mocniejsi i bardziej doświadczeni.

Już nawet bardziej się obawiam zdrowych Grizzlies.

@liki

dla mnie team2beat sa wciaz okc.

dlaczego maja odpadac w 2 rundzie? to nie sa suns. ja wiem, ze na dluzsza mete brakowac im bedzie punktow z pomalowanego (punkty z pomalowanego = mistrzostwa) ale graja swietny sezon, rok temu byli w wcf. durant to taki nowy bryant. maja kim zabiegac lakers, choc teraz sam chce zobaczyc jak pewne elementy zostana poprawione w jezioranach.

sa spurs,grizzlies beda piekielnie mocni w najsilniejszym skladzie. teraz clippers pozyskali younga, wiec tez ich stac bedzie na 3 bilans na zachodzie. ile znaczy sg widac po ich bilansie bez billupsa. wlasnie takiego younga brakuje lakersom, choc z 2 strony goudelock naprawde fajnie spisuje sie jako rezerowy sg. ale to rookie a kobemu przydaloby sie wiecej minut odpoczynku. ostatnie wygrane okupione zostaly graniem mamba przez cala 2. polowe meczu i dogrywki.

OKC nie obawiałem się wcześniej i tym bardziej nie widzę powodów teraz jak zamieniliśmy Fishera na Sessionsa

co do zmiennika Bryanta to zarówno Blake jak i Sessions mogą sobie przecież też pograć te parę minut razem nie widzę tu żadnego problemu.

Odnośnie tego jak to teraz będzie wyglądać to pewnie mecze będzie zaczynał Blake, a potem będzie to już zależało od tego jak Ramon się w drużynę wkomponuje. Podoba mi się też to pozyskanie Hilla, pamietam jak już w zeszłym sezonie pisałem, że przydałby się nam jakiś taki kołek pod kosz, ktoś kto nie musi dużo grać, ale jak są czy jakieś foul trouble czy coś poważniejszego jak kontuzje jest na ławce ktoś kogo na środek można wrzucić i kogoś takiego w końcu mamy.

Co raz bardziej podoba mi się to jak wygląda Bynum i już nie chodzi nawet o to jak statystycznie wypada, ale o to jaki postęp zrobił w radzeniu sobie z podwojeniami, o ile mniej błędów w takich sytuacjach popełnia, poprawił cierpliwość i czytanie gry, no i jego współpraca z Pau jak sobie przypomnę jak to wyglądało dwa lata temu, czy rok temu, a co jest teraz to przepaść.

Ktoś zauwazyl nowy go to move Lakersow? Pick Kobe-Gasol, obornca Bynuma pomaga przy rolujacym Pau, a ten rzuca spokojnie loba do pozostawionego Drew. Unstoppable :)

Chcialbym zeby Bryant gral wiecej off screen mid range, skoro jest juz Sessions, ktory moze grac z pilka i przejac obowiazki playmakera. Super by bylo zrobic z Bryanta czystego scorera.