Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2011/12

matek

Rekomendowane odpowiedzi

nadrobilem zageglosci, ogladnalem sobie knicks-lakers

nie wiem na ile nasi ostani rywale byli hujowi a na ile my zagralismy dobrze, bo... nie wiadomo tak naprawde. w tej chwili, co noc jest masa blowoutow. zespoly zachowuja sie jakby byly w 2 tygodniu obozu, niektore sa wciaz bez formy.

oczywiscie lepiej wygrac niz przegrac, no doubt ale lale nie o to chodzi. generalnie cieszy mnie to, ze wszystko to o czym kibice lakers marzyli (zdrowszy kobe, trafiajacy blake, fajnie grajacy murphy i mcroberts, ogarniety gasol, momentami metta, ebanks, zdrowy barnes, ciekawy coach, wiecej uwagi dla defensywy itd), co przez wielu bylo wysmiewane, ma szanse sie ziscic.

lakers momentami naprawde fajnie wygladaja i wlasciwie poza fisherem, po powrocie bynuma ciezko moze byc sie do czegos doczepic. choc oczywiscie z knicks, kobe mial momenty monopolu, gasol nie lapal podan, nie konczyl, fisher z metta powrocili do swojego grania i nie wygladalo to fajnie ale najwazniejsze, ze wygrali, bo te zwyciestwa beda cholernie wazne.

w zasadzie tyle, czekamy na wiecej. fajnie, ze wrocil matt barnes. chlop robi wszystko. zbiera, hustluje w defensywie (przez moment gral falszywego centra na amare - grali piatka blake-kobe-ebanks-peace-barnes!), trafia trojki, blokuje... w zeszlym sezonie do kontuzji byl imo naszym gluguyem.

teraz b. ciekawy mecz i rewanz z nuggets. juz z bynumem, czyli przetrwalismy.

Wiem o co chodzi Lukiemu. Też tak miałem jak napisałem posta z błędnym nickiem.

Po napisaniu odpowiedzi w temacie mój post pojawił się wyżej niż na samym dole. Jednak po chwili się to zmieniło i bym ostatni, tak jak widzę Luki ma tego swojego posta też poprawnie.

Jaki mecz. W ostatnie kwarcie nic nie mogliśmy wybronić, kompletnie nic, co za nieporadność, Kobe słabo w końcówce, w ostatniej minucie, przed końcówką ładnie, Bynum bestia, czekam na mecz z Orlando. 2 center w NBA. Ciekawe jak ze zdrowiem, oddawanie Gasola i Bynuma za Dwighta jak Mitch powiedział to byłaby głupota, i się zgadzam. Tylko na c*** Odom wyleciał? Tego nie pojmę do końca sezonu.

obawiam sie ze wylacial glownie ze wzgledu na oszczednosci + chcial odejsc po veto. nie wykorzystali tbe za sashe moga i tego nie wykorzystac

gdyby trade paula przeszedl tez zaoszczedziliby kilka milionow jesli nie bylby wlaczany west lub okafor, wiec chyba o to tutaj sie rozchodzi

3-3

obu spotkan z denver nie ogladalem ale ogladajac skroty z drugiego meczu kobe wygladal na sfrustrowanego. c***owa skutecznosc i decyzje. chyba bardzo chcial przekroczyc te 28 tysiecy w tym meczu

fatalna skutecznosc calej druzyny

bynum to bestia jak ktos juz wczesniej napisal. powinni wiecej grac przez niego

Artest to sinusoida

brown musi im zwrocic uwage na to jak przy rzutach odrazu do kontry wychodzil galinari, przez to denver odskoczylo na dobre w 4kw

Ciekawa plotka.

Lakersi chcieli Lova za Gasola.

Może i Kahn nie jest najlepszym menedżerem, ale takiej fatalnej wymiany na szczęście nie zrobił.

Minnesota ma młodość i talent. Po co by mieli z tego rezygnować dla nienajmłodszego Gasola?

Gdyby jednak doszło do wymiany, jakby wyglądała strefa podkoszowa: Baynum z Love. Na bronionej tablicy chyba żadnej zbiórki by nie oddali.

Lakers chyba strasznie chcieli coś zmienić. Ciekawe czy nadal tego chcą? Sądząc po wynikach powinni coś zrobić, bo stracicie sezon.

Dziś w nocy oglądałem Wolves z Dallas i.. Odom to nie jest ten gracz z zeszłego sezonu. W tym sezonie gra fatalnie. Może ktoś w Lakers zauważył zbliżający się schyłek jego formy i dlatego tak tanio go oddali.

Może trzeba pomyśleć o Cousins'ie, który chce wymiany.

Lova za Gasola.

szkoda ze na to nie poszedl. moze rubio go ladnie poprosi i sie zgodzi? moze jeszcze cos beda dogadywac?

wyraznie widac ze Pau jest na wylocie, napewno mu to nie pomaga w grze

Może trzeba pomyśleć o Cousins'ie, który chce wymiany.

Myslalem o tym, ale nie mamy co za niego dac. Gasol (chyba) odpada mimo ze jest na wylocie bo jest warty wiecej. Cousins nie jest jeszcze za mocny w obronie, ale prze Bynumie lub Howardzie mozna byloby to maskowac. Cousins to potencjalna bestia. 270 funtow wagi i gra na 4?! Do tego duze problemy wychowawcze... nie wiem czy bym sie w niego pakowal. Mitch chyba nie chce wiecej takich graczy w druzynie patrzac na to kim interesowal sie ostatnio...paul czy love to raczej grzeczne chlopaki

Oby tylko thunder go nie wzieli jakims cudem

Edytowane przez matek

Nie ma co gadać. Mecz był zły w naszym wykonaniu. Bryant niepotrzebnie rzucał, czy to miał łapy na gębie czy w ogóle nieprzygotowane rzuty z 8m, obojętne. Po rzuceniu jednej trójki w 2q napalił się bo był 1 pkt od 28 tysi. I od tamtego czasu jego rzuty to była jakaś masakra. Mam nadzieję, że do gościa dotrze, że to tylko PO, że ma również innych dobrych gości obok siebie na których można grać w końcówkach meczów.

Zresztą w zeszłym roku bodajże było podobnie jak wbijał jakąś granicę punktową. A w tym sezonie miał za dobrą skuteczność to też musiał wyrównać do swojej średniej Ale te straty to zupełna paranoja... Blake wspólnie z Fisherem tylko 1 strata, Bryant 6.

Bynum to bestia. Tak jak mówiłem i miałem nadzieję, żeby go nie tradowali i zostawili. Niech tylko chłopak wyzdrowieje. Wyzdrowiał, widać, że jest głodny basketu i pod koszem póki co nie ma sobie równych. Aż jestem ciekaw jak sobie z Howardem poradzi Na razie wygląda jego gra bardzo dobrze.

Gasol - kompletnie zagubiony, ręce jak grabie, z łap mu piłkę wyciągają jak chcą.

Murphy też kiepsko a MWP to wielka niewiadoma. Nigdy nie wiadomo jak zagra. Potrafi w 1 meczu przejść parę metamorfoz.

Swoją drogą to co Love robił z Dallas to też pełne podziwu. A końcówka i 2 trójki z rzędu w samej końcówce, zaraz po tym jak u Nowitzkiego znowu odezwał się instynkt zabójcy i wrzucił 7pkt z rzędu :) Szybko go ostudził. Jeśli tak Love miałby grać zawsze to bym z miłą chęcią go brał za Gasola No i jak takie show Wolves mają zamiar robić u siebie, to każdy mecz ich obejrzę :)

szkoda ze na to nie poszedl. moze rubio go ladnie poprosi i sie zgodzi? moze jeszcze cos beda dogadywac?

wyraznie widac ze Pau jest na wylocie, napewno mu to nie pomaga w grze

Myslalem o tym, ale nie mamy co za niego dac. Gasol (chyba) odpada mimo ze jest na wylocie bo jest warty wiecej. Cousins nie jest jeszcze za mocny w obronie, ale prze Bynumie lub Howardzie mozna byloby to maskowac. Cousins to potencjalna bestia. 270 funtow wagi i gra na 4?! Do tego duze problemy wychowawcze... nie wiem czy bym sie w niego pakowal. Mitch chyba nie chce wiecej takich graczy w druzynie patrzac na to kim interesowal sie ostatnio...paul czy love to raczej grzeczne chlopaki

Oby tylko thunder go nie wzieli jakims cudem

Thunder i bez tego mogą mieć problemy w szatni

Cousins + Westbrook i nie ma gadania o finale konfy - to była by wybuchowa mieszanka ;)

Odom to nie jest ten gracz z zeszłego sezonu. W tym sezonie gra fatalnie. Może ktoś w Lakers zauważył zbliżający się schyłek jego formy i dlatego tak tanio go oddali.

ha ktoś to w końcu zauważył że Odom jakby był w formie sprzed roku to by tak w 5 minut nie został pożegnany, a po tygodniu by mu pewno przeszło...

Ej, ziomki, ale forma ma to do siebie, że się zmienia, a w przypadku Lamara gorzej być nie może. ^^

Może, może - już nie pamiętacie Lamara z dawnych czasów? Ostatni sezon zagrał na max. swoich możliwości. Już go nie powtórzy, szkoda tylko, że nei oddaliśmy go za coś konkretnego, a tylko za worek kasy.