rw30 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 bo dzisiaj jakos po poludniu odpalam tv, przecieram zaspane oczy a tam hiszpania vs slowenia leci sobie, i czarna ibaka stoi pod koszem.....czyli temat o euro 2011 na litwie tym razem nie bedzie zayebistego wstepu jak to uczynilem rok temu z okazji mundialu 2010 -- bo jakbym sie rozpisal jaka to hiszpania nie jest zayebista to pewnie znowu wpadnie mi bastek i napisze ze amerykanie i tak wszystko wygraja wiec w skrocie powiem ze: -frontcourt to bracia gasol, I-blackkah & felipe reyes - krotko mowiac w nba taki frontcourt bylby pewnie w top3 najlepszych frontow w lidze -backcourt to rudy f ( z nowa fryzura a'la niemiecki pederasta, wybacz mu o panie ) (zreszta juz w pierwszym sparingu sie kontuzjowal, jako kara boska za pedalska fryzure), navarro, calderon, rubio, iniesta, villa - w bramce oczywiscie casillas dzisiejszy mecz wlaczylem przy stanie 70-50 ESP, jakies 4 minuty do konca ale co ciekawe obie druzyny przykladaly sie do samego konca, tzn slowenia starala sie rzucac - ale ze akurat hiszpanie grali pod koszem z markiem i ibaka to slowency rzucali tylko z dystansu, nie dziwie im sie a hiszpanie grali taka fajna ofensywe z gasolem ustawionym na top of the key, obwodowi szeroko i ibaka pod samym koszem, celem bylo ladne rozrzucenie przeciwnika i bombardowanie z dystansu - wychodzilo to wszystko dosc ladnie do momentu rzutu, w ciagu tych paru minut widzialem mniej wiecej tyle samo air balli co rzutow ktore trafily co najmniej w obrecz, tragedia; no ale do swietnych pozycji rzutowych dochodzili latwo, podkresle raz jeszcze jakie mam przemyslenia - takie mianowicie, ze hiszpania w pelnym skladzie rozpierdoli wszystkich mniej wiecej tak jak to zrobila w polsce na euro2009 ... choc raczej wiecej niz mniej, pau jest stosunkowo wypoczety, marc gra carrier year, ibaka >>>>>>> garbajosa, a niscy... kogo by to interesowalo przy takim frontcourcie dobra, 100 pln na hiszpanie, ktos chetny ? kilka linkow: http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011 http://www.eurobasket2011.com/en/cid_4, ... _2011.html http://www.lithuaniatribune.com/2011/08 ... the-world/ btw mysle sobie ze w tak zakochanym w koszykowce kraju jak Litwa to musza byc zayebiste mistrzostwa, nie ma innej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Nie no, czemu, ten Navarro to ponoć dobry strzelec jest, a Rubio tam powinien umieć przeprowadzić piłkę przez połowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StroSHow Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 "-frontcourt to bracia gasol, I-blackkah & felipe reyes - krotko mowiac w nba taki frontcourt bylby pewnie w top3 najlepszych frontow w lidze" No z Reyesem to bym nie przesadzał miał by problemy z załapaniem sie do składu jakiegokolwiek teamu w NBA. Do dzisiaj pamiętam Jak Kirilenko ośmieszał go w finale kilka lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 "-frontcourt to bracia gasol, I-blackkah & felipe reyes - krotko mowiac w nba taki frontcourt bylby pewnie w top3 najlepszych frontow w lidze" No z Reyesem to bym nie przesadzał miał by problemy z załapaniem sie do składu jakiegokolwiek teamu w NBA. Do dzisiaj pamiętam Jak Kirilenko ośmieszał go w finale kilka lat temu. po pierwsze: w tej lidze przez wiele lat wystepuja tacy gracze jak malik allen, brian scalabrine czy the janitor wiec felipe reyes in his prime bylby spokojnie w rotacji wiekszosci klubow w tej lidze ( inna sprawa ze juz w swoim prime nie jest) a po drugie: reyes w tym forntcourcie jest czwartym zawodnikiem wiec to żaden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 przestalem sie troche podniecac Ibaka jak gral po 7 minut w WCF ale na takie Euro (paraboliczne Memphis) to gosc bedzie nie do przejscia w obronie czemu Navarro tak krotko gral w NBA ? Francja z Noah cos pogra, bez Noah nic nie pogra ciekaw jestem Turka i Valanciunasa jak sie popisza z duzymi chlopakami czemu Ponitka i reszta junior studow nie jest w repie ? w TV pl bedzie to gdzies ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Nie startują, bo mieli te swoje ME u18 i teraz już stamina im się skończyła. Ogólnie nie wiem, skąd ta powszechna podnieta na punkcie Ponitki. Ja na podstawie tych w\w mistrzostw sądzę, że poza znakomitym atletyzmem wiele on nie posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Nie startują, bo mieli te swoje ME u18 i teraz już stamina im się skończyła. Ogólnie nie wiem, skąd ta powszechna podnieta na punkcie Ponitki. Ja na podstawie tych w\w mistrzostw sądzę, że poza znakomitym atletyzmem wiele on nie posiada. Pierdolisz. Ponitka nie ma rzeczy, którą najłatwiej poprawić- rzutu... Broni, hustluje, jest atletyczny no i podobno posiada work ethic na wysokim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microlab Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Skoro bardzo pracuje nad sobą to dobrze, tego nie wiedziałem. Co do defensywy to niby prawda, ale na tych ME to też nie miał za dużo do roboty... Ja nie mówię, że nie ma szans na NBA, ale niektórzy to już z niego fanchise playera robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosi Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 czemu Ponitka i reszta junior studow nie jest w repie ? Nie startują bo grali na MŚ U19 i ME U18, a jeden zawodnik w tym samym roku może wystąpić tylko w dwóch mistrzostwach organizowanych przez FIBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Nie startują bo grali na MŚ U19 i ME U18, a jeden zawodnik w tym samym roku może wystąpić tylko w dwóch mistrzostwach organizowanych przez FIBA. No dajcie k. spokój gdyby był tak wyjebisty, albo gdyby ktoś w ogóle to ogarniał to by na żadnej z tych imprez nie występował tylko przygotowywał się z pierwszą kadrą do me. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosi Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Nie startują bo grali na MŚ U19 i ME U18, a jeden zawodnik w tym samym roku może wystąpić tylko w dwóch mistrzostwach organizowanych przez FIBA. No dajcie k. spokój gdyby był tak wyjebisty, albo gdyby ktoś w ogóle to ogarniał to by na żadnej z tych imprez nie występował tylko przygotowywał się z pierwszą kadrą do me. Odkąd wiadomo było, że Mistrzostwa Europy odbędą się we Wrocławiu było mocne parcie na medal i dlatego związek wysłał kadrę U18 na MŚ U19, żeby lepiej się przygotowali (trener Szambelan w wywiadach niejednokrotnie podkreślał, że nie jest z tego zadowolony), co ostatecznie okazało się niewypałem (w ME brakło sił). Z drugiej strony gdyby była pełna kadra to i tak dla Ponitki i reszty brakłoby miejsca, a że kadra się posypała to cóż... nie od dziś wiadomo, że w Polsce nikt przyszłościowo nie myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythos Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 jakie mam przemyslenia - takie mianowicie, ze hiszpania w pelnym skladzie rozpierdoli wszystkich mniej wiecej tak jak to zrobila w polsce na euro2009 roznie bywalo z tym rozpierdalaniem, w turcji tez dostali i mysle ze na litwie moze byc podobnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 jakie mam przemyslenia - takie mianowicie, ze hiszpania w pelnym skladzie rozpierdoli wszystkich mniej wiecej tak jak to zrobila w polsce na euro2009 roznie bywalo z tym rozpierdalaniem, w turcji tez dostali i mysle ze na litwie moze byc podobnie :wink: w Turcji nie grali w pełnym składzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 teraz to właśnie Turcy wszystkich rozwalą z nową nadzieją Europejskiego ... co ja tam gadam Europejskiego, Światowego kosza Enesem Kanterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythos Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 jakie mam przemyslenia - takie mianowicie, ze hiszpania w pelnym skladzie rozpierdoli wszystkich mniej wiecej tak jak to zrobila w polsce na euro2009 roznie bywalo z tym rozpierdalaniem, w turcji tez dostali i mysle ze na litwie moze byc podobnie :wink: w Turcji nie grali w pełnym składzie no tak, w wawie z kolei bez Calderona, a jak dostana na Litwie to sie okaze ze to przez brak Garbajosy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Na razie nie jest źle, ale faule i straty nas zabijają. Z tego co widzę TVP SPort pokazuje na razie własciwie tylko mecze Polaków. Jak ktoś ma stronkę gdzie są streamy do innych, np. dzisiejszy mecz Francji i zapoda to byłbym wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosi Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Dzięki No i było blisko, widać, że Hiszpanie jeszcze nie rozgrzani, ale tak czy siak miłe zaskoczenie na otwarcie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaimJumper Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Pare strat, glupich 3 mniej i kto wie, blisko sensacji bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor94 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Kanter niszczy Portugalię. Pierwszy raz widzę gościa w akcji i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem, gratuluję Jazz wyboru :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi