Mameluk Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Tytuł tematu mówi w zasadzie wszystko. Na supergigancie pojawił się kilka dni temu taki ranking (http://www.supergigant.pl/) Każdy tego typu temat zawsze wywoływał spore emocje, myślę, że i tym razem zestawienie daje duże pole do dyskusji. Może nasze forum troszkę się ożywi:) Tak więc kto ma jakieś przemyślenia, niech pisze, tym bardziej, że kilka nazwisk na swoich miejscach wydaje się być dość kontrowersyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calogero Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 AI klasyfikowany jako PG zamyka temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gortat1998 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ten artykul o dlugu bardziej mi sie podobal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 tak na szybko: - gdzie mieli dać AI? - Le Bron nie za wysoko? przecież to chyba nie ma oceniać potencjału graczy ale dokonania - Chris Paul, DW i Gasol w 10 to przegięcie i straszne nie docenienie starszych graczy - dalej dla mnie Karl wyżej niż TImi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heylbj Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 tak na szybko: - gdzie mieli dać AI? - Le Bron nie za wysoko? przecież to chyba nie ma oceniać potencjału graczy ale dokonania - Chris Paul, DW i Gasol w 10 to przegięcie i straszne nie docenienie starszych graczy - dalej dla mnie Karl wyżej niż TImi sam sobie przeczysz chyba, że twierdzisz iż KM osiągnął więcej niż TD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gortat1998 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Lol jest Paul, a nie ma Tinego czy DJa, Dirk powinien byc wyzej, u centrow wstawili Mutombo a Waltona pomineli, SG znowu, nie ma Gervina, Pennego a jest Manu :x McHale za wysoko, itd. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mameluk Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Penny rozegrał raptem trzy sezony na wysokim poziomie. Większość jego kariery to borykanie się z kontuzjami. Nie miał prawa znaleźć się w tym zestawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 tak na szybko: - gdzie mieli dać AI? - Le Bron nie za wysoko? przecież to chyba nie ma oceniać potencjału graczy ale dokonania - Chris Paul, DW i Gasol w 10 to przegięcie i straszne nie docenienie starszych graczy - dalej dla mnie Karl wyżej niż TImi sam sobie przeczysz chyba, że twierdzisz iż KM osiągnął więcej niż TD? oczywiście, że nie ale przy ocenianiu Karla (w przeciwieństwie do np. LBJ) mogę wziąć cały przebieg kariery i był on według mnie lepszym zawodnikiem niż Timi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Manu i Nash za nisko, Isiah Thomas za wysoko. Strasznie przeceniany gracz z powodu mistrzostw nie patrzac na to jaka druzyne mial... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 tak na szybko: - gdzie mieli dać AI? - Le Bron nie za wysoko? przecież to chyba nie ma oceniać potencjału graczy ale dokonania - Chris Paul, DW i Gasol w 10 to przegięcie i straszne nie docenienie starszych graczy - dalej dla mnie Karl wyżej niż TImi sam sobie przeczysz chyba, że twierdzisz iż KM osiągnął więcej niż TD? oczywiście, że nie ale przy ocenianiu Karla (w przeciwieństwie do np. LBJ) mogę wziąć cały przebieg kariery i był on według mnie lepszym zawodnikiem niż Timi no ale w czym byl lepszy poza iloscia rzuconych punktow ? oswiec nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rondo999 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Pierce jako 6 SF ostatnich 30 lat?! No bez jaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 jego wpływem na grę? w swoim czasie był drugim (po MJ) najbardziej dominującym graczem ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor94 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 To samo można by powiedzieć o Barkley'u. Nie lubię Duncana, ale muszę przyznać, że to najlepszy PF w historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 To samo można by powiedzieć o Barkley'u. Nie lubię Duncana, ale muszę przyznać, że to najlepszy PF w historii.który miał masę szczęścia że przyszło mu grać w takich a nie innych czasach( no i ten pf niech mi ktoś powie czym on się od centra różni i dlaczego nie można go wstawić w tej rubryce, bo przed meczem jak pokazują wyjściowy skład to przy 4 stoi :? ), już parafrazując kto tam jest lepszy jak zwykle przyjdzie mi powiedzieć że fajnie gdyby każdego oceniano na podobnych warunkach a nie jednego wysoko bo ma fajne staty a drugiego bo ma pierścienie, tak to sobie zawsze można zrobić jakiś gówniany rank który będzie podpadał pod własne gusta, tak jak przy okazji chyba każdego tego typu porównania brakuje mi w tym konsekwencji Glyde ponad Wadem, Lebron nad Pipenem, Howard nad Zo, nie łapię tego. Co do Pierca to powinien być spokojnie dwie pozycje wyżej, a już na pewno ponad Dantleyem, no i przy całej mojej sympati do Rodmana ciekawi mnie ile osób wybrało by go do swojej ekipy ponad Kempem, Webberem w swojej top formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 wstawili Mutombo a Waltona pomineliWalton w ostatnich 30 latach zagrał tylko w 200 meczach, w tym w ok. 100 w pierwszej piątce. Już się cieszyłeś, że znalazłeś taką gafę w rankingu a tu dupa, cwaniaku.;] No ale twórcy rankingu walnęli inną gafę - Kareem na 1 pierwszym miejscu. Owszem, w latach 80-tych nadal wymiatał ale jego prime to głównie lata 70-te a skoro ten okres ma byc w rankingu pominięty to nie ma bata żeby wyprzedził Shaqa czy Hakeema. tak na szybko: - gdzie mieli dać AI? - Le Bron nie za wysoko? przecież to chyba nie ma oceniać potencjału graczy ale dokonania Czyli AI to dla ciebie PG, mimo tego, że zagrał na tej pozycji może przez 10% swojej kariery? A przed LeBronem kto miał byc? To jest dwukrotny MVP i to w dodatku niekwestionowany (a dwa niekwestionowane MVP to w ostatnich 30 latach mieli tylko Bird i Jordan). Pippen ma 6 tytułów ale jako druga opcja, przy tym te 2 finały LBJ jako lidera tak źle nie wyglądają a indywidualnie osiągnął on znacznie więcej. Zresztą Pippen prawdziwą gwiazdą stał się dopiero w wieku 27 lat, LeBron tyle kończy w tym roku a w ligowym TOP3 jest od 6-7 sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camby23 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Gdzie jest Dr.J ? Niby swój prime miał w 70's ale w 80's też radził sobie świetnie. W sezonie w którym zdobył tytuł robił 21-7-4. Jak dla mnie w dziesiątce powinien być spokojnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 cp3 10? a co zrobił cp3? rose spokojnie powinien być przed nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 rose ma zdecydowanie za mało grania za sobą, Chris jednak juz troche gra, juz kilka razy udowodnił jakiego kalibru jest playmakerem i liderem Rose nie może na tę chwile być w top10 30 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 jego wpływem na grę? w swoim czasie był drugim (po MJ) najbardziej dominującym graczem ligi Rozumiem, że chodzi o atak? O Timie można powiedzieć że dominował na całym parkiecie i też w sumie w swoich czasach był drugi za Shaqiem. No i Utah grało to samo niezależnie czy miało Malonea czy nie. Natomiast SAS atak opierała w ogromnym stopniu na Timie, a w obronie był on Jej najważniejszym elementem. Wraz ze zestarzeniem się Duncana Popovich musiał zmienić styl czego efekty widać w ostatnich sezonach... a nie jednego wysoko bo ma fajne staty a drugiego bo ma pierścienie No ale Tim też miał fajne staty (patrz sezony co grał normalne ilości minut). Do tego ma te pierścienie i ma bardzo dobre zaawansowane staty. Jedyne co można mu zarzucić to przeciętny rzut (ale miał sezon z 80% FT w którym ich oddał najwięcej) Druga to słaba obrona indywidualna, która jednak wynikała według mnie z założeń trenera, który mu nie kazał skupiać się na jednym konkretnym obrońcy a cały zespole. Czyli AI to dla ciebie PG, mimo tego, że zagrał na tej pozycji może przez 10% swojej kariery? A przed LeBronem kto miał byc? To jest dwukrotny MVP i to w dodatku niekwestionowany (a dwa niekwestionowane MVP to w ostatnich 30 latach mieli tylko Bird i Jordan). A jedyne MVP Shaqa? Chyba najbardziej niekwestionowane w historii, do tego Garnett w 2004. Ja bym MVP AI porównał do Rose'a. Czyli oba najmniej zasłużone. cp3 10? a co zrobił cp3? rose spokojnie powinien być przed nim To jest żart? Rose nie ma wiekszych osiągnięć drużynowych to do tego gra krócej i jest gorszym zawodnikiem. To chyba wystarczy nie sądzisz? Co do artykuły, to jak na inne tego typu publikacje nie jest taki zły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ja bym MVP AI porównał do Rose'a. Czyli oba najmniej zasłużone.Dlaczego niby najmniej zasłużone. Kto w ostatnim sezonie był MVP RS jak nie rose? To jest żart? Rose nie ma wiekszych osiągnięć drużynowych to do tego gra krócej i jest gorszym zawodnikiem. To chyba wystarczy nie sądzisz?Rose ma MVP. Gra krócej ale zrobił w dwa razy mniej sezonów więcej niż cp3. Wszedł do ECF+ 3 sezony na 3 był w PO, wykręcił najlepszy bilans w RS z drużyną która była stawiana na 5 miejscu na wschodzie. A jeśli chodzi o umiejętności indywidualne to rose jest lepszym koszykarzem niż CP3. Rose to franchise player, gtg, lider, scorer który będzie zawsze rzucać w ostatnich akcjach. Cp3 to książkowy rozgrywający który musi mieć przynajmniej jedna bardzo dobra opcje obok siebie. Masz 11 zawodników którzy są po prostu przeciętni. Dają ci do wyboru: rose / cp3. Kogo bierzesz do druzyny? Daj rose'owi piłkę i zdobędzie punkty, cp3 musi mieć chlopa z ktorym zrobi akcje. edit: dochodzi jeszcze sprawa odejsca cp3 i polaczenia z kim sil. Po przeprowadzce "akcje" cp3 w oczach ludzi robiących takie rankingi spadną. Cp3 odejdzie, jest taka sama gwiazdka co james czy melo, odejdzie z pierwszego klubu i nie obróci sie za siebie. Rose, durant griffin to nowe pokolenie gwiazd ktorych interesuje tylko rywalizacja i chwala im za to. Jedyny + lockoutu to to ze po nim wyjdzie cba ktore mocno utrudni budowanie sobie skladu z 3 gwiazd. jeszcze patrze na to jak cp3 ginie w koncowkach o czym byla mowa kiedys na zp1. http://www.82games.com/1011/CSORT11.HTM znajdz sobie rose i cp3. i popatrz nawet na ast. Cp3 ginie w koncowkach i to nie jest tylko moja opinia. http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,328 ... index.html http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,328 ... index.html CP3 byl najlepszym zawodnikiem w nba grajacym na pozycji nr 1, ale teraz rose jest pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi