Skocz do zawartości

Kadra Polski u18

Wojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem ostro rozczarowany po tym co widziałem w wykonaniu naszych na tym turnieju. Zastanawiam się czy nie przegięto pały wysyłając ich na MŚ u19 czy może po prostu taki jest stan rzeczy i tyle.

Karnowski to jest dla mnie niestety lekka katastrofa. Chłopaka z takim wzrostem i taką masą przerasta zadanie rozstawiania i totalnego zdominowania tych wszystkich chudzielców z innych drużyn. W ogóle mamy dwóch dużych gości pod koszem co w tych kategoriach wiekowych nie jest zbyt często spotykane i jakoś nie widać było tych przewag. Poza tym rzucił mi się w oczy brak dystansu i półdystansu. Całkiem sporo prostych błędów technicznych, a zdecydowane wejścia pod kosz zakończone skutecznym lay upem można by policzyć na palcach jednej ręki.

Generalnie warunki fizyczne, jako taki atletyzm to było coś czym Polacy górowali nad przeciwnikami, ale umiejętności czysto koszykarskie na tle innych dupy nie urywały i szczerze mówiąc wcale się nie zdziwię, że za rok na jakimś turnieju zrobimy kolejny krok w tył.

te polskie sukcesy we wszystkich imprezach młodzieżowych to może być poczęci jednak fuks, później kiedy już wychodzi co kto sobą reprezentuje jak i gdzie trenuje to nagle czar trochę pryska, i tak 16/17 lat na pudle ok 20 już średniacy a później przeciętne kariery tak to przeważnie wygląda.

wy jesteście zajebiści.

problemem nie jest talent ani brak motywacji ,brak etyki pracy czy co tam dopiszecie. problemem jest mafia zwana pzkoszem tak jak w nogę pzpn. żaden talent tak naprawdę nie dostanie szansy jeśli nie ma pleców. prezesi rządzą polską koszykówką ,wywierają presję na trenerów ,którzy są nie pewni pracy i nie promują młodych zawodników. żadnemu prezesowi no może prócz pojedynczych wyjątków nie zależy na wypromowaniu młodego zawodnika. co pokazują rodzynki nasze ,mamy zawodników i to nawet z najwyższej półki.

jak na polskę ,kraj typowo antysportowy gdzie o 20 w każdej tv leci serial a nie sport to i tak sukces tym bardziej ,że rozmawiamy o koszykówce ,tak niszowym sporcie w naszym kraju gdzie zainteresowanie jest mniejsze niż snookerem.

ale ponarzekać zawsze można. jakie to najprostsze.

ja to widze tak

Ponitka Hoop Summit

Karnowski Hoop Summit

Karnowski podobno 50-50 pojedzie do NCAA

Gielo 100% jakis mid major NCAA

ogolnie szlismy ladnie z rocznikiem wyzej pare tyogdni wczesniej i gdybysmy nie trafili na Litwe to kto wie jak daleko bysmy zaszli

teraz gramy u siebie , jestesmy top3 favem do wygrania zlota , gramy z ''latwym'' przeciwnikiem bez swojego najlepszego zawodnika

zagadka : dlaczego przegralismy ?

a) bo Pzkosz

B) bo zapili i zlekcewazyli przeciwnika

c) bo Wlosi byli lepsi

byli mega favem tego meczu i niepowinnismy go przegrac

huj mnie interesuje madness style i 1&out bo 90% sporotwych turnieji dziala na takiej zasadzie i rzadzko kiedy gospodarz i faworyt odpada w tak wczesnej fazie z kims takim

chodze troche na kosza i troche go oglada na szczecinskiej arenie i k**** jak widze te podworkowe gwiazdy grajace w pseudo klubach czy tez wychowankow klubow i ich gre to mnie to oslabia

bufonada pelna geba o tzw ''sprzedaniu'' ''zakopaniu'' talentu nie wspominam

gra na pelnym luzie w szerokiej bluzie co jeszcze jestem w stanie zrozumiec jako tako

to panoszenie sie na miescie i szerokopojetych imprezach to jest po prostu inny poziom wtajemniczenia dla mnie

i to jest ta szeroko pojeta ''sodowka'' u pilkarzy i koszykarzy - gratuluje chlopaki osiagneliscie status Papa Dance - brawo

widzialem dwa mecze mi styka

co tu jest do analizowania ?

koneserem bolkow nie jestem

cos jak z March Madness ogladasz jeden mecz i widzisz co chlopaki graja w do or die meczach

jaki maja styl kto broni kto kreuje a kto zdobywa pkty

z czym co napisalem sie nie zgadzacie bo nie rozumiem

od biedy i z nudow moge sie wglebic w temat ale tak naprawde to ile wam meczy trzeba obejrzec danej druzyny by wiedziec jak kto gra

przy optymalnych warunkach - wyrownany mecz, przeciwnik na poziomie to to powinien byc jeden mecz

przy kiepskim szczesciu - trafi sie na pojazd 20 pktowy albo pogrom w druga strone i obejrzy sie trzy takie mecze i masz miej wiecej pojecie co kto gra

wybaczcie ze nie sledze ich od 3 lat i nie znam bio kazdego z nich co kto je i jak wysoko skacze ale czy przypadkiem mistrzostwa swiata/europy to nie jest najlepsza okazja pokazac sie z najlepszej strony ?

• 1 miesiąc temu...