Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Nets poza Brookiem moga zaoferowac tego kogo podpisza w tym roku, czyli nic ciekawego i jakiegos zapelniacza salary, bo Lopez zarabia jedynie kolo 4 milionow + oczywiscie picki. Jako ze draft jest dosc mocny, to i wartosc wyboru bedzie wieksza, ale Dwight to jednak superstar, najbardziej dominujacy zawodnik w lidze. Szkoda ze ostatnio na twitterze jego partnerka mowila ze w niemal 100% jest przekonany do opuszczenia Orlando, bo po odejsciu Arenasa, Turasa i przyszlorocznym FA moznaby bylo powalczyc, a tak to wszystko poszlo sie sadzic przez tego niedojeba Otisa.

Jeden mały szczegół w tych plotkach:

Nets razem z Howardem są w stanie wziąć kontrakt Turkoglu, a oprócz Lopeza dają 2 pierwszorundowe picki. To chyba najlepsza oferta spośród tych, o których słychać.

lakers pewnie sa w stanie dorzucic wygasajacy kontrakt odoma za turka albo arenasa, a te picki od nets jak dolaczy do nich howard zbyt wysokie nie beda.

Przez lata nauczylem sie jednak nie wierzyc w plotki dotyczace lakers bo juz to nie raz przerabialismy. Jednak na miejscu gm magic jak juz bylbym przekonany, ze strace swojego franchise centra to majc do wyboru Bynyma czy Lopeza biore bez wahania pierwszego nawet mimo wiekszego ryzyka zwiazanego ze zdrowiem.

deron nie podpisze przedłużenia z nets, zaskoczenie ?

Jak przyjdzie co do czego to latem 2012 oni mogą mu dać i tak najwięcej. Oczywiście to nie gwarantuje podpisania. Po prostu sprytny ruch ze strony Derona, że nie chce podpisywać extension.

Tak czy inaczej w Nets może być nieciekawie jeśli nic się nie wydarzy większego.

deron w pierwszej koleknosci chce zobaczyc czy moga mu zbudowac silny team. moze tez spierdolic do knicks jesli paul pojdzie gdzies indziej :D

byle nie robili nerwowych ruchow z oddawaniem pickow. je oddalbym tylko za howarda. zawsze to jakies zabezpieczenie na przyszlosc

Jakakolwiek wymiana na lini Lakers Magic bez Gasola to nic wiecej tylko chciejstwo kibicow.

ja na miejscu Magic brałbym Buynuma odrazu, podobno jest zdrowy i w niezłej formie ( tutaj mam sprzeczne informacje bo czytałem też że przytyło mu się :) ), jeśli faktycznie wszystko jest tip top z nim to on jest luzem kandydatem na najlepszego centra w tej lidze, wiem że niektórym może to się wydawać żartem ale zdrowy Buynum robi Howarda jak chce.

Paul oficjalnie chce zostać wytransferowany do Knicks i chce tam być jak najszybciej. Tylko ciekawe co Knicks oddadzą, bo nie mają wiele.

najlepiej jkaby oddali melola za niego ale tak bystrzy to niesą niestety :) słowem mieszane miałem zawsze uczucia co do Paula cieszy mnie ta jego deklaracja można sobie osąd lepiej wyrobić, jedno mnie tylko zastanawia co jeśli big 3 to nie będzie starczało aby wygrywać, czy ktoś może wylansuje opcje big 4 albo big 5, może w ogóle te wszystkie gwiazdeczki zjednoczyły by się i stworzyli by taki super mega zespół taki co to gra 2 albo 3 piłkami i wtedy wygrywali by wszystko od startu do mety, wtedy pewnie ich ego było by usatysfakcjonowane :?

ja na miejscu Magic brałbym Buynuma odrazu, podobno jest zdrowy i w niezłej formie ( tutaj mam sprzeczne informacje bo czytałem też że przytyło mu się :) ), jeśli faktycznie wszystko jest tip top z nim to on jest luzem kandydatem na najlepszego centra w tej lidze, wiem że niektórym może to się wydawać żartem ale zdrowy Buynum robi Howarda jak chce

Pytanie czy on kiedykolwiek będzie zdrowy dłużej niż pół roku?

Pytanie czy on kiedykolwiek będzie zdrowy dłużej niż pół roku?

to prawda nie wiem dokładnie jak tam z tym jego stanem zdrowia, czy ma jakieś chroniczne kontuzje czy to tylko takie pechowe ostatnie lata, jesli to ta druga opcja to Magic mogli by wyjść rewelacyjnie na tej wymianie, zdrowy Bynum to byłby prawdziwy steal.

Ja nic niemam do Howarda to świetny grajek niesamowicie atletyczny, ale jak to mówi przysłowie na bezrybiu i rak ryba on jest niekwestionowanym #1 na swojej pozycji bo konkurencja jest dupna, gdyby Bynum uchował się w formie i zdrowiu przez cały sezon to hypowanie Howarda by się skończyło, Bynum to jest center w stylu Shaqa co ci sam wygrywa spotkania, silny rewelacyjny na poście, jakby arenas nie okazał się skończony to Magic mogli by pocisnąć w takim składzie i Heat i Knicks( no dobra tych drugich to żaden wyczyn ale powiedzmy :) )tylko znając życie Smith spierdoli i tyle, już teraz pojawiają sie plotki że ich nr1 na liście życzeń jest Bogut, czyli ni mniej ni więcej ułomna wersja Howarda. na ich miejscu nie zastanawiałbym się nawet chwili jesli Lakers by na to poszli z Bynuma przy pomyślnym wietrze będzie naprawdę lepsza 1 opcja niż z drwala.

ps. Biedny ten NYK karzy chce tam grać a oni nie mają już co oddawać, Paul mógłby jakiś strajk głodowy ogłosić jeśli by jego wizja przenosin nie została zrealizowana :D

Magic i tak straca na wymianie Howarda, nie ma szans zeby wyszli chociaz na rowno. Pozostaje pytanie jak duzo straca...

@el, jak ocenisz Paula jesli wezmie kontrakt tylko 50 mln, byle tylko grac w Knicks, zamiast 75 czy nawet 100 gdzies indziej?

Co do AB zgadzdam sie z toba, jak byl zdrowy i grali w ostatnia zime to robil Dwighta az milo :D zobaczymy w jakiej formie stawi sie na mini camp, wtedy pewnie zapadna decyzje. wstepne moga wczesniej