Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

nie wzbudza sensacji, ale mnie, oglądając top10, bardzo to rozśmieszyło.

Rookie 6'3 blokuje na kontrze all-stara pf'a, który powinien tą piłkę po prostu wsadzić z impetem do tego jebanego kosza :)

Oglądałem sporo Amare i nie pamiętam np. żeby jemu coś takiego się zdarzyło, ale spoko, wiem, mam bardzo niewybredny humor ;)

nie wzbudza sensacji, ale mnie, oglądając top10, bardzo to rozśmieszyło.

Rookie 6'3 blokuje na kontrze all-stara pf'a, który powinien tą piłkę po prostu wsadzić z impetem do tego jebanego kosza :)

Oglądałem sporo Amare i nie pamiętam np. żeby jemu coś takiego się zdarzyło, ale spoko, wiem, mam bardzo niewybredny humor ;)

Chytry - chociazby wszystkie bolki DW na 7footerach(Wade wzrostowo niewiele większy od Najta) - Howard, Stat, Hibbert, Duncan, Chandler, Lopez i inni któryc nie pamiętam. Do tego dochodzi np. Nate blokujący Shaqa i inne historie. MASA by się tego zebrała. Jak się ma atletyzm i choć trochę instynktu to nie ma problemu z blokowaniem wysokich w dzisiejszych czasach.

o ja pi****le..Alonzo naprawdę nie widzisz różnicy w tych sytuacjach? co innego bloki z pomocy, w tłoku podkoszowym, gdzie nawet piłka nie opuściła rąk, w tym przypadku, Amare.. Chodziło mi już takie laye/wsady na kosz. Diabeł tkwi w tym, że jak pisałem, Bosz powinien zapi*****ić bezproblemowo tą piłkę i naprawdę nie pierdolcie teraz takich głupot, że to normalka, że 7footer jest blokowany w kontrze 'sam na sam" z koszem. Ciekawe jakby to była ostatnia sekunda i Heat przegrywaliby jednym punktem. Czy też byłby takie tłumaczenia..

Chytry - chociazby wszystkie bolki DW na 7footerach(Wade wzrostowo niewiele większy od Najta) - Howard, Stat, Hibbert, Duncan, Chandler, Lopez i inni któryc nie pamiętam. Do tego dochodzi np. Nate blokujący Shaqa i inne historie. MASA by się tego zebrała. Jak się ma atletyzm i choć trochę instynktu to nie ma problemu z blokowaniem wysokich w dzisiejszych czasach.

Wade to: 1. ewenement, 2. raczej nie blokuje 7-footerów co tydzień, tylko robił sobie portfolio X lat, 3. bliżej mu do 6'5'' niż 6'3'', 4. nie mówimy tu o okazjonalnym przyblokowaniu kogos w podkoszowym tłumie jak na tym linku Alonzo. Wspomniany Brandon Knight ma w karierze 9 bloków, a prawie wszyscy goście jego wzrostu mają średnio po 0-0,3 bpg, z czego pewnie większość zrobioną na graczach swoich rozmiarów, amirite? 20 centymetrów to w c*** wielka różnica, gdyby była prawie żadna wszyscy graliby 4 guardami.

Już nie sprowadzajmy tej sytuacji to tego, że wszyscy graliby 4 guardami bo to był blok z pomocy a nie z obrony indywidualnej. A 20 cm to ogromna różnica, ale, sek w tym, że w nba guardzi są tak atletyczni, że są w stanie robić takie rzeczy. Nie zdarza się to 'co kolejkę' ale też nie jest takim ewenementem.

Co nie zmienia faktu, że Bosh POWINIEN to kończyć wsadem a nie layem oraz tego, że blok był naprawdę ładny i timeingowo idealny. :)

Co nie zmienia faktu, że Bosh POWINIEN to kończyć wsadem a nie layem oraz tego, że blok był naprawdę ładny i timeingowo idealny.

no i własnie Luki! o to mi właśnie chodziło rozpoczynając całą dyskusję o tym, więc cieszę się, że masz podobne spojrzenie na ten temat. Bosh powinien to pewnie skończyć dunkiem, a został zablokowany przez guarda i to mnie rozbawiło. koniec kropka ;)

Tematu bloku na Boshu nawet nie podejmuję, bo Chris jak przychodził do Heat dostał chyba szafkę w szatni po B'Easym (a wiadomo, co Michael tam zawsze trzymał), natomiast co do bagatelizowania tego bloku z pomocy Wadea, to powiem Wam tylko, że to był najlepszy sezon Amar'e - w tamtym sezonie rozqrwiał wszystko w zasięgu 5m od siebie. Dla porównania to, tak jakby DWade zablokował dziś Dwighta (choć dynamizm i expresja w ataku Stata były duuużo lepsze) .

Tematu bloku na Boshu nawet nie podejmuję, bo Chris jak przychodził do Heat dostał chyba szafkę w szatni po B'Easym (a wiadomo, co Michael tam zawsze trzymał), natomiast co do bagatelizowania tego bloku z pomocy Wadea, to powiem Wam tylko, że to był najlepszy sezon Amar'e - w tamtym sezonie rozqrwiał wszystko w zasięgu 5m od siebie. Dla porównania to, tak jakby DWade zablokował dziś Dwighta (choć dynamizm i expresja w ataku Stata były duuużo lepsze) .

A z zeszłego sezonu też się liczy?

[video=youtube_share;S-lZlKX7X0w]http-~~-//youtu.be/S-lZlKX7X0w

Generalnie nie rozumiem za bardzo porównywania tego bloku Knighta do bloków Wade'a, chyba, że chciałbyś Alonzo po prostu przeczytać jak to Wade świetnie blokuje. Otóż Wade jest świetnym shotblockerem, jednym z najlepszych guardów pod tym względem w historii. Blokował Dwighta, w zeszłych finałach Chandlera, kiedy indziej Stata, Lopeza czy LeBrona, więc różnica między blokami Wade'a i Knighta jest taka, że ten pierwszy ma kilka takich chasedown bloków w roku, Brandon Knight z kolei zaliczył taki pierwszy i kto wie czy nie ostatni w karierze.

Gdybyś był atletycznym 7-footerem kasującym 16 mln rocznie, wolałbyś, żeby Cię zablokował ktoś taki jak Wade czy Knight?

Dziś zapowiada się ciekawe spotkanie..

Heat-Boston.

Jak myślicie kto tym razem wygra ?

Trzeba by zadzwonić na komorke (smartfona) do Wade'a, LeBrona i Bosha czy byli w lany (chlany) poniedzialek na jakis Baletach w Suchowoli w klubie Corrado i czy wrocili bezpiecznie taksowką (bez ekscesów) do swoich wynajmowanych mieszkań pod Miami. Jesli byli (a z doniesień moich 16 letnich kolegów wydaje sie ze trzech ponad 2metrowych "mudżinów" baletujacych do 5 rano na podescie to mogli byc oni) to za pewne wygraja doswiadczoni Celtowie, którzy pierwszy dzien po Wielkim Poscie spedzili w towarzystwie kapelana stanu Massachusetts piszac list kondolencyjny do Jarosła Kaczyńskiego.