Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

no wiadomo że to jest słodkie pi****lenie... na temat to czy HEAT mają problem czy nie ale od tego jest to miejsce aby każdy napisał to co myśli :)

Końcówka sezonu zasad. jest mocna dla HEAT dużo utytułowanych bądź mocnych rywali. Na szczęście mają prawie ten awans do PO.

PS

mając w świadomości, że to jeszcze nie PO, że zaraz trzeba uciekać do samolotu, bo jutro gramy etc.

myślę że ludzie którzy siedzą na trybunach i wydali te 140$ za mecz myślą tak samo :friendly_wink:

hmm, zdaje się, że właśnie w tym rzecz, że to fani Heat każdą porażkę tłumaczą odpuszczaniem, a nie-fani zwracają uwagę na po prostu słabą grę powodowaną wieloma czynnikami, które już tu masę razy padały ;)

Tu nie chodzi Theo o odpuszczanie, czy olewanie poszczególnych meczy. Zwycięstwo z Toronto lub New Jersey jest dokładnie tak samo punktowane, jak zwycięstwo z Bostonem, Chicago, czy Oklahoma. To skrócony sezon i liczy się to, co drużyna pokaże w playoffs. Czynników wpływajacych na wynik w poszczególnych meczach jest mnóstwo. Dla Heat ważniejsze od bilansu meczy po regularze jest to, żeby wszyscy podstawowi gracze byli zdrowi.

Tu nie chodzi Theo o odpuszczanie, czy olewanie poszczególnych meczy. Zwycięstwo z Toronto lub New Jersey jest dokładnie tak samo punktowane, jak zwycięstwo z Bostonem, Chicago, czy Oklahoma. To skrócony sezon i liczy się to, co drużyna pokaże w playoffs. Czynników wpływajacych na wynik w poszczególnych meczach jest mnóstwo. Dla Heat ważniejsze od bilansu meczy po regularze jest to, żeby wszyscy podstawowi gracze byli zdrowi.

dobrze ze chociaż wierzysz w to co piszesz

inaczej dałbym Ci numer do jakiegoś terapeuty

dobrze ze chociaż wierzysz w to co piszesz

inaczej dałbym Ci numer do jakiegoś terapeuty

:D

Alonzo, ale z takiego założenia to starzy Celtics czy Spurs mogą wychodzić.. A u was to o kogo zdrowie niby tak trzeba się obawiać, jak sami młodzi bogowie?;) Miller jak będzie miał być kontuzjowany to i tak będzie, niezależnie ile meczów rozegracie i na jakiej intensywności :) Heat muszą pokazać od początku do końca 'who is k**** the best'.

I obserwując Lebrona to ja nie wierzę, że on od tak przechodzi do porządku dziennego po tych ostatnich porażkach z OKC, Bulls czy C's.. Jestem przekonany, że dziś będzie chciał rozkurwić wszystko i wszystkich. Pokazać kto jest najlepszy, Durantowi kto jest mvp.. etc.

"Lebron będzie chciał rozkurwic wszystko i wszystkich" - to tak jakby powiedzieć : Rysiek z Klanu wyjdzie dziś wieczorem do speluny, gdzie wciągnie taczkę koksu, poprawi galonem czystego spirytu i jak zwierzę zerżnie każdą dowolnej płci dupę jaka pojawi się w zasięgu wzroku jego jednookiego.

no i bardzo nietrafiony przykład. tu mamy "żywy" dowód na to:

[video=youtube;vu-eMDM2Ips]http://www.youtube.com/watch?v=vu-eMDM2Ips

i zauważ, że ty napisałeś co Rysio zrobi jak wejdzie do pubu, a ja napisałem tylko co Lebron BĘDZIE chciał zrobić. Jaki będzie finał to już inna kwestia ;)

Edytowane przez theo001

moje porównanie było ironiczne, a "ucieczka Ryśka z agencji", to akurat potwierdzenie tego, co starałem się powiedzieć - że z Lebrona taki sam "rozkurwiacz", jak z RYśka koksiarz i jebaka :]

coś w tym jest, że im koleś ma cechy freakin athlete tym ma mniej mentalnej przebojowości w "ringu". i w polityce tak jest, i w sztukach walki, i w seksie [nie mówię o wymiaarach, haha] i w każdej innej dziedzinie życia.

Dużemu i superutalentowanemu od nastolatka sie rozkłada dywany, cmoka, cuduje, zaprasza, kupuje Hummera, przekonuje, ze jest z niego heros, robi dobrze na wszystkie sposoby.

Mniejsi [ - i mniej rozwinięci atletycznie, ale to drugie nie zawsze] muszą mieć kurwicę i zadziorę w sobie, zeby się przebić ze swoim fizycznym handicapem, pokonać kompleksy,a może i

wątpliwości otoczenia, czy nie za niski, albo nie dośc wysoki, albo nie dość szybki czy nie dośc skoczny lub nie dość wysoki i silny na to czy na to tamto. Na boisku musi gwałtownością, agresją i bezwzględnością nadrobić parę cm.

To się przekłada na "chęc wykurwiania". Ten heros nie rozumie, czego się od niego nagle wymaga - przecież jest super i cudowny, a tu jakichś "crunchów" i "4 kwart" od niego chcą.

I nagle nie dmucha się na niego i nie chucha, tylko krytykuje. No płacz. Mama, co oni mi robią !

Ten gorszy brat nie ma takich obaw, bo już to zna od lat. Ma dumę i twardą dupę. Może przegrać, ale pare zębów tu i tam wybije z parszywych mord.

Mental type Lebrona nie jest niczym wyjątkowym. Kolejny metroseksualny super freakin atleta. Nie widziałem dotąd, zeby w jakimś ważnym, big game, miewał jakieś power moves. Nie on. Jak mu siądzie rzut [crunches z Bulls i celtics] to da radę, jak nie - to nic nie zrobi. Fts nie zarobi, obrony nie sterroryzuje, a jak już zespół przegrywa, a rywal ma mord w oczach, to w ogole przestaje grać w kosza i przebiera się za bardziej wytatuowaną, i w sumie gorszą, wersję Bruce'a Bowena.

Edytowane przez vasquez

Joe jesteś dowcipny jak Strasburger w familiadzie

Tak jedziecie po tych Heat, a jak proponuje sie wam zakład to chowacie głowy w piasek.

lepiej być dowcipny jak karol niz żałosny jak niektórzy tutaj

a i pokaż mi prosze choć jeden post w którym jadę po Heat lub nie traktuję ich poważnie

JEDEN!

oś w tym jest, że im koleś ma cechy freakin athlete tym ma mniej mentalnej przebojowości w "ringu". i w polityce tak jest, i w sztukach walki, i w seksie [nie mówię o wymiaarach, haha] i w każdej innej dziedzinie życia.

Mniejsi [ - i mniej rozwinięci atletycznie, ale to drugie nie zawsze] muszą mieć kurwicę i zadziorę w sobie, zeby się przebić ze swoim fizycznym handicapem, pokonać kompleksy,a może i

wątpliwości otoczenia, czy nie za niski, albo nie dośc wysoki,

chyba wiem o kim mówisz ;)

Ten i poprzedni - chyba, że uderzasz in persona

ale ze co ten i poprzedni?

ze niby jadę po Heat?

ku*wa stary naucz sie czytac co inni piszą i odpowiednio słowa interpretowac!

i'm out!

widac nie bez przyczyny jarasz sie B-Easym, poziom rozumowania ten sam...

i to było "in persona"

a wracajac do Heat to pojadę sobie po nich

grają ostatnio kiszkę, bo poza dwoma graczami reszta zawodzi i nie nie olewają sobie, po prostu im teraz nie idzie

ale w Po będą najgroźniejszym rywalem Bulls w drodze do Finału i co do tego nie mam wątpliwości

czy przegrają? Nie wiem, nie jestem Tobą, żeby wzorem wczesniej Kily'ego w kwietniu wręczać puchar!

to se pojechałem

tak jak se jechałem po Heat w kazdym poście w tym topicku

ale w Po będą najgroźniejszym rywalem Bulls w drodze do Finału i co do tego nie mam wątpliwości

no to wiadomo od dawna i nikt tego nie podważa, ale jak trafią na Celtów w 2 rundzie to może być różnie ;) oczywiście pod warunkiem, że Boston będzie grał w po na poziomie tam co ostatnio i nikt się u nich nie połamie..

moje porównanie było ironiczne, a "ucieczka Ryśka z agencji", to akurat potwierdzenie tego, co starałem się powiedzieć - że z Lebrona taki sam "rozkurwiacz", jak z RYśka koksiarz i jebaka :]

coś w tym jest, że im koleś ma cechy freakin athlete tym ma mniej mentalnej przebojowości w "ringu". i w polityce tak jest, i w sztukach walki, i w seksie [nie mówię o wymiaarach, haha] i w każdej innej dziedzinie życia.

Dużemu i superutalentowanemu od nastolatka sie rozkłada dywany, cmoka, cuduje, zaprasza, kupuje Hummera, przekonuje, ze jest z niego heros, robi dobrze na wszystkie sposoby.

wątpliwości otoczenia, czy nie za niski, albo nie dośc wysoki, albo nie dość szybki czy nie dośc skoczny lub nie dość wysoki i silny na to czy na to tamto. Na boisku musi gwałtownością, agresją i bezwzględnością nadrobić parę cm.

To się przekłada na "chęc wykurwiania". Ten heros nie rozumie, czego się od niego nagle wymaga - przecież jest super i cudowny, a tu jakichś "crunchów" i "4 kwart" od niego chcą.

I nagle nie dmucha się na niego i nie chucha, tylko krytykuje. No płacz. Mama, co oni mi robią !

Ten gorszy brat nie ma takich obaw, bo już to zna od lat. Ma dumę i twardą dupę. Może przegrać, ale pare zębów tu i tam wybije z parszywych mord.

Mental type Lebrona nie jest niczym wyjątkowym. Kolejny metroseksualny super freakin atleta. Nie widziałem dotąd, zeby w jakimś ważnym, big game, miewał jakieś power moves. Nie on. Jak mu siądzie rzut [crunches z Bulls i celtics] to da radę, jak nie - to nic nie zrobi. Fts nie zarobi, obrony nie sterroryzuje, a jak już zespół przegrywa, a rywal ma mord w oczach, to w ogole przestaje grać w kosza i przebiera się za bardziej wytatuowaną, i w sumie gorszą, wersję Bruce'a Bowena.

Teza ciekawa, logiczna i na pewno do kogoś można ją przypasować. Ale skąd ta pewność, że akurat tak się dzieje z LeBronem?

Zobaczcie, przecież problem jego czwartych kwart wyszedł dopiero w finałach, w jego ósmym (ÓSMYM) sezonie gry, na dodatek w zupełnie nowym otoczeniu obok kolejnego zawodnika Top 5 tej ligi. Zdaję sobie sprawę, że LeBron nigdy w swojej karierze nie wyróżniał się deadly mode w 4th Q, bo mecze albo rozstrzygał znacznie wcześniej, albo przegrywał je znacznie wcześniej. Ale przecież przez te osiem lat nie jeden mecz wygrał w 4th Q, nie raz już dominował, był monsterem i to zarówno w meczach PO jak i tych o przysłowiową pietruszkę. Więc chcesz mi teraz powiedzieć, że po ośmiu latach, że jego mental to 'metroseksualny super freakin' atleta', bo nigdy nie był nauczony ciężkiej pracy?!

warto w ogóle zauważyć, że przy wzmożonej defensywie w crunch time najczęstszym wyjściem są po prostu jumpery, a jak wiemy rzut to dalej jest element, nad którym James musi pracować. To po części tłumaczy dlaczego Lebronowi ciężko idzie w 4 kwartach, a ostatnio w ogóle oddaje najczęściej liderowanie w ręce Wade'a. Jedni nazwą to tchórzostwem i brakiem jaj, a ja bardziej skłoniłbym się ku temu, że po prostu zdaje sobie sprawy z własnych słabości i wie kiedy odpuścić by nie zjebać meczu.

ale ze co ten i poprzedni?

ze niby jadę po Heat?

ku*wa stary naucz sie czytac co inni piszą i odpowiednio słowa interpretowac!

i'm out!

widac nie bez przyczyny jarasz sie B-Easym, poziom rozumowania ten sam...

i to było "in persona"

a wracajac do Heat to pojadę sobie po nich

grają ostatnio kiszkę, bo poza dwoma graczami reszta zawodzi i nie nie olewają sobie, po prostu im teraz nie idzie

czy przegrają? Nie wiem, nie jestem Tobą, żeby wzorem wczesniej Kily'ego w kwietniu wręczać puchar!

to se pojechałem

tak jak se jechałem po Heat w kazdym poście w tym topicku

Tobie też nie idzie czytanie ze zrozumieniem, bo nigdzie nie wręczałem pucharu Heat.

Za najgroźniejszego przeciwnika dla Heat w playoffs na Wschodzie uważam zwyczajnie Celtics i gdybyś - jak twierdzisz miał poziom wyższy od mojego to ogarnąłbyś to co piszę.

Proponowałbym więc skorzystać z tego terapeuty.

Ja Ciebie nie atakowałem, że widzisz w Bulls bez Rosea i z Ripem Widmo głównego kandydata do finału na Wschodzie więc ślicznie ciebie proszę waż trochę obelgi, bo playoffs dopiero zweryfikuja, ktory z nas jest blizej prawdy, a teraz to są subiektywne przemyślenia stronniczych kibiców.

Jak Celtics w 2010 grali w Finale byłem jedną z dwóch osób na tym Forum, która w nich wierzyła i jakoś to większość się myliła, wiec nie ferowałbym tak pochopnie wyroków.

a co do meczu

Thunder zagrali świetnie, ale grając na wyjeździe już nie mieli wsparcia w ataku praktycznie w nikim. Perk skopał ważne osobiste, a Durex miał airballa, a Westbrick stratę przy decydującej akcji. Bardzo dobry mecz Jamesa - jak chce to może. kontuzja Wadea wymusiła, że główna opcja Heat w ataku byl własnie LBJ. Heat siedziały przyzwoicie trojki (konkretnie Rio, LBJowi i Battierowi w 4qw.) co pozwolilo rozciągnąc nieco gre.

Fajnie, że Spo rotuje troche Harrisem - niech sie chłopak ogrywa.

bez RIPa i Rose'a?

Mam dla Ciebie niespodziankę

RIP zagrał w ostatnim meczu i wiele wskazuje na to ze jest juz ok, a na ewentualne spotkanie z Heat ma jakieś 2m-ce

A Rose uczestniczył juz w treningu bez żadnych ograniczeń co każe przypuszczać iż dziś w meczu z C's sie juz pojawi na parkiecie

Poza tym bez RIPa i Derricka Bulls radzili sobie chyba całkiem nieźle....

a i jeszcze jedno na temat meczu

Heat są świetni u siebie, duuzo gorzej jest na wyjazdach (byłem w szoku jak teraz spojrzałem na ich bilans w obcych halach)

A niestety świetni u siebie OKC mają jak na razie HCA i do tego zdecydowanie lepszy bilans na wyjazdach

Może być ciekawie w serii jeśli Heat sie nie poprawią na wyjazdach w PO...

Edytowane przez josephnba