Skocz do zawartości

Heat - krucjata

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

mają 2 ludzi Battiera i Haslema do wejścia, a mi chodzi o taki kolektyw, 2nd unit cały, czyli coś co możemy zaobserwować w Bulls i co zrobiło zajebisty run dziś.

czemu ten jebany Boozer nie może podejść bliżej kosza i zrobić jakąś akcję, jakich robił dziesiątki w Utah.. kręci się tylko przy obwodzie i jumperkuje jakby z katapulty walił.

wbilem tu tylko zeby cos powiedziec, w dupie mam w sumie czy bulls wygraja czy nie, przez chwile mamy playoff intesity basketball, i znowu wychodzi jak surowy jest lebron, gdy petla sie zaciska, gdy atmosfera jest wysoka gdy trzeba cos sobie wykreowac to wychodzi

.

a poprzednie playofs oglądałeś? czy może seria w playoffs przeciw bulls jest w niższej atmosferze niż mecz regular przeciw tej drużynie?

Brawa dla Bulls. Bezapelacyjnie wygrała drużyna lepsza. Rozłożył nas John Lucas Trzecii , którego kiedys zwolnili Heat przed sezonem. Bulls maja serce mistrza i prawdziwy Team, Heat wcale a wcale nie tłumaczy to, ze jest to jeden z meczy sezonu regularnego, ani ta piłka która Korver wybił na aut na 10sek. przed końcem. Heat tragicznie bronią trójki, nie rozumiem dlaczego bardziej nie wykorzystujemy JJa? LeBron se znów z Wadem piknikowa atmosferę zrobili. Nie podoba mi sie ta mentalność.

ani ta piłka która Korver wybił na aut na 10sek

tak sobie myślałem w nocy "k****, na miliard procent jakiś fan heat to napisze" tylko powiedz mi czy jakieś pół sekundy wcześniej nie było faulu na kylu gdy battier złapał go w pół a ten się uwolnił dopiero przy pomocy rąk?

heat maja slaby interior def (undersized c , i patyczas na pf) i musza zageszczac kosztem obrony trojki , dlatego taki gasol w bulls bylby ich katem

tylko, że najpierw taki Gasol musiałby dostać piłkę bliżej kosza, a z tym jest problem, bo aktualnie jest taki Boozer, który ANI RAZU nie otrzymał piłki w odległości 3-4 m od kosza, tylko zapierdalał przy obwodzie i jumperkował. Wątpię, żeby sam był taki mądry i rezygnował ze swojej największej broni, więc to raczej odgórne ustalenia..

Jedyny pozytyw tego spotkania to odblokowanie się Wade'a przeciwko Bulls. Ostatnimi czasy Norris Cole i Shane Battier wyglądają gorzej od graczy D-League. Mario chyba także w lekkim dołku, Bosh ma syndrom poprzedniego sezonu - trafia cholernie trudne rzuty, z łatwych pozycji cegli niemiłosiernie. Dobrze, że Rose będzie grał dużo minut PO - prawdopodobnie nie będzie trafiał tyle przez LeBrona co JLIII.

Ciągle uważam, że nie ma powodów do niepokoju (w przeciwieństwie do Alonzo ;) ).

a i odnośnie tego, że nie potrafią bronić trójek, to nie przesadzajmy. Większość trafionych była contestowana, Denga, Korvera czy Lucasa, ale on to miał dzień konia, więc go nie liczę. Siedziało Bykom i tyle.

Inne spostrzeżenia z tego meczu:

Asik+Gibbson=29 min.. Trochę przykre.

Deng albo rzuca trójki albo wbija pod kosz, gdzie jest notorycznie blokowany. Raz spróbował z półdystansu dalszego i trafił. W tym jest najlepszy, więc nie wiem dlaczego usilnie próbuje wbijać w pomalowane..

Nie można nic zarzucić Jamesowi w tym meczu. To on trzymał w grze cały czas Heat. W końcówce Wade trafiał, ale to widać, że jest po prostu ustalone z góry. Od razu piłka idzie do Dwayne'a. Heat ten mecz przegrali jednak z DRUŻYNĄ, a sami byli dwójką all-starów otoczonych niby fajnymi rolesami. Mówcie sobie co chcecie, ale to "coś" nie zdobędzie mistrzostwa i przegra ECF z Bulls, i akurat wina Jamesa będzie w tym najmniejsza,

Heat przegrali, ale niestety...ja wciąz w serii sie przekurewsko boje o wynik, bo tak

jeśli Bulls zagrają serię jak dzis, znaczy odpuszcza Jamesa i Wade'a a skupią sie na zatruwaniu dupy całej reszcie plus w jednym dwóch meczach w ataku będą miec dzien konia są w stanie wygrać

jak pójdą na wymianę ciosów jak to miało miejsce wcześniej polegną

Heat wygrywają głównie atakiem, Bulls są chwilami w ataku bardzo przewidywalni i skostniali, za bardzo schematyczni dzieki czemu łatwo sie chwilami przeciw nim broni

Dzis wyłamywał choćby Lucas trochę tę koncepcję czym Bulls zaskakiwali Miami i to cieszy, ale w tym szaleństwie co by nie mówic nie ma metody na wygraną w serii